Aihe

venäjällä Finnairin kone tähtäimessä!

Anonyymi

Japanista Suomeen matkaansa tehnyt Finnairin lento oli päättyä kohtalokkaasti joulukuun 23. päivä vuonna 1987.

Koneen kapteenit kuvailivat Helsingin Sanomien haastattelussa vuonna 2014, kuinka he seurasivat joulukuisena iltapäivänä aitiopaikoilta ohjuksen etenemistä kohti yli 200-päistä matkustajakonetta.

Lentäjien ensimmäinen ajatus ei ollut, että horisontissa näkyvä raketti olisi heihin kohdistuva ohjus.

– Ajateltiin, että se oli venäläinen sääraketti matkalla avaruuteen, kyseisellä hetkellä konetta ohjannut lentokapteeni muisteli Helsingin Sanomissa.

Todellisuus alkoi paljastua pian raketin saavutettua saman lentokorkeuden lentokoneen kanssa. Koneen kapteenien mukaan raketti lopetti silloin yhtäkkiä nousunsa, kääntyi ja alkoi vaakasuorassa lähestyä konetta.

– Sitten oli vain ajatus, että perhana, tuota ei pysty välttämään millään. Että mitään ei voi tehdä.

Simulaatio kertaa tapahtumat

Ohjus räjähti tai räjäytettiin lopulta hieman ennen osumaa. Koneen lentäjät rupesivat pian tapahtuman jälkeen tekemään laskelmia, kuinka täpärällä täystuho oli ollut.

Lentäjät arvioivat Helsingin Sanomissa koneen ja raketin etäisyydeksi räjähdyshetkellä 20-25 kilometriä. Tämä tarkoittaisi, että ohjus on räjähtänyt noin 20 sekuntia ennen kohtaamishetkeä.

Lentosimulaattoriharrastaja Jukka Lahtinen on nyt julkaissut Youtube-kanavallaan tekemänsä mallinnuksen 33 vuoden takaisista tapahtumista. Kyseinen simulaatio on harvinaista ”herkkua” kotimaassa.

– Finnairin tai muiden suomalaisten operaattoreiden onnettomuuksista tai vaaratilanteista ei juurikaan ole videomallinnuksia tehty, joten sitä tilaa olen omilla videoillani täyttänyt, Lahtinen kertoo.

Muualla maailmalla ilmiö on yleisempi.

– Maailmanlaajuisesti ilmailuonnettomuuksien simulointi on kasvanut vauhdilla, lähinnä juuri YouTubesta videoita löytyy todella paljon.

Ohjuksen alkuperä epävarma

Lahtisen luomalla videolla arvioidaan, että kyseinen raketti oli neuvostoliittolainen ilmatorjuntaohjus. Myös lentäjällä oli oma veikkauksensa lähetyspaikasta.

– Ei ole epäilystä, ettei se olisi Neuvostoliitosta lähtenyt, hän sanoi HS:ssa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

    Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
    Kotimaiset julkkisjuorut
    272
    20104
   2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
    Kadonneet ihmiset
    171
    16032
   3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

    Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
    Kotimaiset julkkisjuorut
    302
    12763
   4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

    uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
    Kotimaiset julkkisjuorut
    311
    10408
   5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

    Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
    Maailman menoa
    676
    10276