Aihe

Miksi EU on yhä Usan jalkavaimo?

Anonyymi

Tuollaisen huoran osan luulisi hävettävän.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Parempi USA:n kuin Venäjän jalkavaimo.

  • Anonyymi

   Eu on mitätön pa... maailmaa hallitsevien maiden joukossa.

   • EU ei ole suinkaan mitätön. EU on merkittävä taloudellinen valta globaalisti. Euroopan yksittäiset kansallisvaltiot olisivat melko mitätön tekijä Saksaa, Ranskaa ja Iso-Britanniaa lukuunottamatta. Britit tekivät nyt kertaheitolla itsestään suhteellisen mitättömän tekijän jättäessään EUn.

    USA on niin ikään liittovaltiona merkittävä tekijä. Yksittäiset osavaltiot eivät sitä olisi ehkä Kaliforniaa lukuunottamatta. Se olisi verrattavissa Saksaan ja Ranskaan.

    Venäjällä ja Kiinassa tajutaan EUn voima. Siksi Putin ja Xi pyrkivät kaikin voimin hajottamaan EUta ja ovat saaneet hyviä liittolaisia kansallismielisistä populisteista. Näitä Venäjän ja Kiinan pihteihin joutuneita ovat erityisesti Kreikka ja Unkari. Tällaiset valtiot EUssa vastustavat mm. sitä, että EU kiinnittäisi huomiota Kiinan ihmisoikeustilanteeseen ja sananvapauteen.


  • Anonyymi

   Euroopalla, Eurooopan Unionilla ja Yhdysvalloilla on transatlanttisten suhteiden kautta kerrassaan merkittävä vaikutus maailman talouteen ja politiikkaan.

   Presidentti Donald Trump yritti, ilmeisten Venäjä-kytköstensä johdosta, joista saadaan varmasti lisätietoa lähivuosina, hajottaa tuon suhteen, epäonnistuen siinä maan kongressin tultua väliin, mutta tammikuussa vallan vaihtuessa ja Joseph Bidenin astuessa virkaansa Yhdysvaltain 46. presidenttinä, tulevat nuo suhteet varmuudella palautettua asialliselle pohjalle.

  • Anonyymi

   Yksi EUn suurimpia ansioitahan on nimeomaan se (ja samalla yksi tärkeimmistä syistä miksi koko EU on perustettu) on vähentää/estää sekä Yhdysvaltojen että Neuvostoliiton/Venäjän liiallinen vaikutusvalta euroopassa, varsinkin taloudellinen vaikutusvalta, mutta sitä kautta myös sotilaallinen ja aatteellinen. Ja tässä EU on onnistunut niin hyvin että se on alkanut risoa sekä jenkkejä että neukkuja. Mutta eihän tuo tietenkään kelpaa niille joiden pääargumentti on "EU on Eurostoliitto" tai jotain vastaavaa aivokuonaa.

  • Anonyymi

   amerinkan liittovaltio toimii koska se luotiin uudelle maalle ja yhdelle maalle, mutta euroopassa tilanne on päin vastainen vanhojen valtioiden päälle ja monien kansan osien päälle, samalla rahan kurssi arvolla ei toimikkaan kun vanhasta yritetään tehdä uusi liittovaltio,

   • Anonyymi

    Miten niin "ei toimi"? EU on toiminut siinä tarkoituksessaan jossa se perustettiinkin suorastaan loistavasti.


  • Anonyymi

   " Miten niin "ei toimi"? EU on toiminut siinä tarkoituksessaan jossa se perustettiinkin suorastaan loistavasti. "

   No toimiihan tuo koko maailman sosiaalitoimistona suojavärisille ja paljon mainostetut ihmisoikeudetkin pitää lukea håmå-transistori-lepakkoluola oikeuksiksi.
   Näitä "oikeuksia"pitää sitten pakkosyötöllä kaupitella joka paskhatuutista tulemaan kellon ympäri.

   Jehovalaisetkin pruukas käydä entisaikaan ainoastaan kerran vuodessa kaupittelemassa oppiaan, siinä mielessä sekin oli parempi, kun ymmärsivät sentään jättää muun ajan vuodesta ihmiset rauhaan.

   Kiinassa ja Venäjällä ei tätä yllä mainitsemaani täydelliseen sekasotkuun johtavaa pakkosyöttöä harjoiteta.

  • Anonyymi

   miten sen sitten ottaa 25 vuodessa yksi maa lähtee, mutta amerinkan noin 500vuotta samalla kokoon panolla,

  • Anonyymi

   Niin,EU.ssa on 550 miljoonaa asukasta,enemmän siis kuin amerikassa ja venäjällä yhteensä,vaikka niinhän sitä sanotaan ettei se määrä vaan se laatu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   10730
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   120
   4109