Aihe

Ruotsikkojemme tietoja Frankfurter Zeitung -lehteen vuonna 1906

Anonyymi

Tri Ludvig Jahn vieraili ruotsikkojemme luona ja välitti hänelle kerrottuja seikkoja ja vaikutelmia Helsingistä mainitussa sanomalehdessä:
"
Kaksi rotua täällä elää: Mongolilainen, jota edustawat "juurisuomalaiset" (Urfinnen). Näiden kieli on sukua Unkarin kielelle ja heillä on omintakeinen puoliksi aasialainen siwistys. He muodostawat wäestön alimmat kerrokset.

Yläluokka on germanialaista rotua. Sen jäsenet owat lahjakkaita, helposti innostuwia, harwinaisessa määrässä wakawan siweellisen hengen läpitunkemia.

Wuonna 1808 he, ruotsalaiset, sankarillisesti puolustiwat tätä maata, jonka jälkeen he asettuiwat tänne henkisiksi johtajiksi.
Semmoisina he owat, wäsymättömästi huolehtineet maan siwistyksen edistymisestä ja niin he kaikki, miehet ja waimot, owat ensimmäisiä suojelemaan sitä satoa, mikä heidän kylwöstään on kaswanut.
"
Tällaista siis ruotsikkomme levittivät Eurooppaan. Tukena ja juoksupoikina heillä oli suomen kielellä heiluva häntä. Kuten tälläkin hetkellä (pakkokieli).

22

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miten niin "ruotsikkojen" tietoa?

   Samanlaista soopaahan stallarit työntävät suomalaisten alkuperästä koko ajan.

   • Anonyymi

    No no pöhveIi, äläpäs yritä laittaa ruotsalaisten tekosia muiden piikkiin.

    Kyllähän ne olivat ruotsalaiset rotututkijat ketkä kallonmittauksillaan luokittelivat suomalaiset lyhytkalloisiksi mongoleiksi.

    Paavo Nurmen voitettua ruotsalaisen juoksukilpailussa, Ruotsin lehdistö kertoi mongolin voittaneen.


   • Anonyymi

    Kuules nyt räkänokka, vuonna 1906 ei vielä ollut stalinisteja. Kyllä nuo kirjailijat olivat omaa bättre folkiamme.


  • Anonyymi

   Kyllä sama henki on voimissaan osalla ruotsinkielisistä. Heidän ja meidän yhteiseksi vahingoksemme.

  • Anonyymi

   Eniten se tuntuu tänä päivänä olevan voimissaan niillä parilla jämä-stallarilla palstalla!

   • Anonyymi

    Taitaa olla katkera paikka, kun ruotsalaiset nimittelevät mongooliksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa olla katkera paikka, kun ruotsalaiset nimittelevät mongooliksi?

    Miten niin? Ei järkevää ihmistä pöljän nimittelyt juuti kiinnosta!

    Tarkkispoika kuvitteleekai, että hänen omilla mongooli-fantasioillaan on jotain merkitystä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten niin? Ei järkevää ihmistä pöljän nimittelyt juuti kiinnosta!

    Tarkkispoika kuvitteleekai, että hänen omilla mongooli-fantasioillaan on jotain merkitystä!

    Hehehe taitaa ottaa taas koville, kyllähän ne on ruotsalaiset, ketkä keksivät, että suomalaiset ovat lyhytkalloisia MONGOLEJA.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hehehe taitaa ottaa taas koville, kyllähän ne on ruotsalaiset, ketkä keksivät, että suomalaiset ovat lyhytkalloisia MONGOLEJA.

    Voi sentään, eivätkö suomalaiset kuulukaan lännen leiriin, vaan ovatkin ruotsalaisten mukaan mongoleja?


  • Anonyymi

   Suomalaiset ovat vihatuimpia ihmisiä Ruotsissa. Jopa mustalaiset seisovat korkeammalla ruotsalaisen silmissä. Mustalaiset ovat indoeurooppalaisia.

   • Anonyymi

    ” Suomalaiset ovat vihatuimpia ihmisiä Ruotsissa. Jopa mustalaiset seisovat korkeammalla ruotsalaisen silmissä. Mustalaiset ovat indoeurooppalaisia.”

    Tuo on pelkkä jämästallarin ikioma kuvitelma!


  • Anonyymi

   Lähde?

  • Anonyymi

   Olen ylpeä mongolialais-siperialaisesta taustastani. En edes haluaisi olla laatikkopäägermaani.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Onko jotenkin ylpeyden aihe olla pohjanmaalainen äärioikeistolainen jonka esi-isä on kalmukki tai kasakka tai venäläinen tai ihan mikä tahansa? En kyllä leuhkisi jos itsellä olisi sellaiset sukujuuret.


  • Anonyymi

   Suurin osa ruotsinkielisistä suvuista, etenkin 'yläluokasta' on alunperin suomenkielisiä. Ruotsalaistuminen tapahtui 1600-1850 l.
   Oikeat ruotsalaiset ovat Pohjanmaan maanviljelijöitä.
   Kun rikkaan suomenkielisen talonpoika pääsi opiskelemaan, oli opetus ruotsiksi, joten perheen kieleksikin tuli ruotsi ja suomi unohtui parissa sukupolvessa. Näin kävi mm. Sibeliuksen suvussa tai nykyään mm. Kenian yläluokan parissa jossa kieli on englanti.
   Äidinkieleltään ruotsalaisella voi siis olla 100% suomalaiset geenit Suomessa.
   Tästä syystä en puhuisi 'kahdesta kansasta'.

   • Anonyymi

    Eihän tietenkään ole ollut eikä ole kahta kansaa mainitsemassasi muodossa.
    Riikinruotsissa sensijaan eliitistä noin neljä viidesosaa ei ole juuriltaan ruotsalaista.
    Ovat skotteja, hollantilaisia, puolalaisia, saksalaisia, suomalaisia, venäläisiä, ranskalaisia jne., jopa romaneita.

    "Suomenruotsalaisten" valtaosin suomalaisista juurista huolimatta olivat nämä freudenthalilaiset ja Munsalan soutajat mielestään juuri sellaisia, joina nämä esiintyivät Frankfurter Zeitungissakin, ja myös häikäilemättömän itsekkäästi toimivat.

    Osa heistä toimii näin vielä tänäkin päivänä. Varma osoitus tästä ja näiden suomenkielellä heiluvasta hännästä on pakkoruotsi.


  • Anonyymi

   Rotuteorioiden isäksi kutsuttu ranskalainen diplomaatti Joseph Arthur de Gobineau (1816–1882) sijoitti rotuhierarkiassaan suomalaiset keltaiseen rotuun, samaan kastiin tataarien ja mongolien kanssa. Gobineaun mukaan keltaisessa rodussa ilmeni taipumus keskinkertaisuuteen eivätkä keltaisen rodun edustajat olleet kykeneviä luomaan sivistystä ja kulttuuria.

   Ranskalainen rasismitutkija Francois de Fontette tiivisti Gobineaun ajatukset näin: jos ”Ranskassa nähtiin pienikokoisia ihmisiä, joilla oli suuri pää ja neliskulmaiset vakavat kasvot sekä vinot silmät, niin syynä oli varma suomalaisveri”.

   Myös ruotsalaiset rotuteoreetikot ryöpyttivät surutta suomalaisia. Esimerkiksi merkittävä ruotsalainen rotubiologi Gustaf Retzius kirjasi vuonna 1873 suomalaisista: ”saamattoman hidas, raskastekoinen ja kömpelö ruumiinliikkeissään ja kaikin tavoin hyvin vanhoillinen".

   Ruotsalaisten rotuopit kehottivat pidättäytymään seka-avioliitoista suomalaisten kanssa.

   • Anonyymi

    "Gobineaun mukaan keltaisessa rodussa ilmeni taipumus keskinkertaisuuteen eivätkä keltaisen rodun edustajat olleet kykeneviä luomaan sivistystä ja kulttuuria."

    Japanissa ja Kiinassa on luotu sivistystä ja korkeakulttuuria paljon aikasemmin kuin jossa Ranskassa.


  • Anonyymi

   ?????

   itsellä verisukulaiset Länsi-Göötanmaalla, Upplannissa, Ahvenanmaalla sekä Hämeenlinnassa. maksan veroa Suomen Tasavallalle. Missä ongelma?

   • Anonyymi

    Vielä tänäkin päivänä ongelma on Pakkoruotsi.
    Se on vahingollinen (siis pakollisuus valinnaisuuden sijasta) nuorille, taloudellemme ja kulttuurillemme.
    Siihen syypää on hyvin Sinunkin tiedossasi, vaikka syypää tarvitseekin suomenkielellä heiluvaa häntää pakon jatkamiseen.
    Pelkät freudenthalilaiset eivät siihen enää pystyisi edes stiftelsiensä avulla.

    Ongelma on ja kärjistyy niin kauan kuin pakottaminen useimmille vähäarvoiseen, vieraaseen pakkokieleen jatkuu.
    Kärsit ongelmasta itsekin, koska se on syy inhoon ruotsia, pakotuskieltä kohtaan.


  • Anonyymi

   Kaikki rotututkijat eivät enää 1900-luvun alussa luokitelleet suomalaisia mongoliseen rotuuun. Nimitystä "itäbalttilainen rotu" käytti suomalaisista ensimmäisenä suomenruotsalainen, Ruotsiin muuttanut Rolf Nordenstreng, joka kirjoitti rotuteoreettisia yleisesityksiä 1920 ja 1930-luvulla. Hän väitti rodun olevan toisaalta järkkymätön ja toisaalta altis joukkosuggestiolle. Yhdessä ne olivat hänen mielestään tuhoisa piirre. Hänen kuvauksensa "itäbalttilaiseen rotuun" kuuluvista suomenkielisistä suomalaisista on vähemmän mairitteleva:

   "Toisinaan kylmä ja tylsä, toisinaan intohimoinen, eläimellinen, hirveä julmuus ei ole hänelle vierasta - jopa väkivallantöissä kovettuneet venäläiset sotilaat näkivät punaisten suomalaisten menevän liian pitkälle ja yrittivät hillitä heidän pahimpia roistontöitään."

   Itävaltalainen Hella Pöch luokitteli "vaalean itärodun" (helle Ostrasse) ja sen myötä suomalaiset mongolidiseen rotuun. Vaikka Rotu-Güntherinä tunnettu H.F.K. Günther myönsi Nordenstrengin olettaman itäbalttilaisen rodun olemassaolon, hän kuvasi sen piirteet niin itäisiksi - s.o. niin luotaantyöntäviksi, että ne eivät poikkea rotuteorioiden vanhoista mongolikuvista.

  • Anonyymi

   Esimerkki vieläkin vaikuttavasta orjamentaliteetistamme on tämä: kun Suomen pääministeri (Rinne) oli Ruotsissa hän puhui ruotsia. Kun Ruotsin pm tulee Suomeen hän puhuu ruotsia. Hulluinta on se kun Suomessa ei nähdä siinä mitään outoa.

   Itse kun käyn työmatkoilla Ruotsissa tai ruotsalaisia tapaan täällä puhun aina englantia. Pakolliset ruotsikielen oppikirjat olen ja aikaa sitten polttanut.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   9106
  2. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   141
   6379
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   396
   2674
  4. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   1843
  5. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1635