Aihe

Nykyajan valtauskontona maailmallisuus?

Anonyymi

Kirjoitin tämän vähän aiemmin kommenttina helluntailaisuuspalstan keskusteluun 'Jos ei usko Jeesukseen Kristukseen......', mutta se ei näyttänyt herättävän siellä mitään huomiota tai kiinnostusta - eikä kukaan kommentoinut millään tavalla. Siksi laitan tämän tännekin esille toivoen, että jos vaikka joku saisi tästä vähän jotain ajattelemisen aihetta.

Tänä päivänä ehkä yleisin "uskonto" on ihmisten tekemisiin uskomista ja ihmisten luomiin järjestelmiin luottamista. Talous, tiede ja teknologia muodostavat jonkinlaisen epäpyhän kolminaisuuden, joka pyörii ikään kuin omalla painollaan perustuen kuitenkin meidän kaikkien ihmisten jatkuvaan tekemiseen ja ahkerointiin.

Tämä "uusi" uskonto ei oikeastaan pidä muita uskontoja kilpailijoinaan, vaan sille käytännössä riittää, että ihmiset kumartavat sitä ja "sen jumaluutta" omien uskontojensa jumalien ohella ja lisäksi.

Kenties voidaan jo myös puhua jopa näiden systeemien (talous, tiede, teknologia) temppeleistä (keskuspankit, yliopistot, tutkimuslaitokset jne.) joita rahoitetaan tänä päivänä erittäinkin runsaasti. Viittaan nyt tässä Danielin kirjan profetiaan, joka saattaa hyvinkin tällä tavalla näin jatkuen olla lähellä toteutumistaan.

Dan. 11:37-39
"Hän ei välitä isiensä jumalista, ei naisten lempijumalasta eikä muistakaan jumalista, vaan ylvästelee kaikkia vastaan. Sen sijaan hän kunnioittaa vuorilinnojen jumalaa; tuota jumalaa, jota hänen isänsä eivät ole tunteneet, hän kunnioittaa kullalla ja hopealla, kalliilla kivillä ja ihanilla lahjoilla. Hän miehittää lujat linnat väellä, joka palvelee outoa jumalaa. Niille, jotka suostuvat tähän, hän jakaa kunnianosoituksia; hän panee heidät hallitsemaan monia ja antaa heille maata palkaksi."

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Muistelisin Tony Blairin aikoinaan pääministerinä ollessaan jonkun uutisen mukaan vakuutelleen jonkun afrikkalaisen valtion päämiehelle, että tämä voi olla luottavaisella mielellä tulevaisuuden suhteen. Siinä uutisessa Blairin mukaan länsimaiden kehittyvät taloudet, tiede ja teknologia tulevat tulevaisuudessa poistamaan maailmasta sen ongelmat kuten köyhyys, nälkä ja taudit.

   Hebr. 11:1
   "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy."

   Eli kyllä kysymys on uskosta ja jopa uskonnosta nykyään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   10015
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   82
   3481