Aihe

Hän kohteli minua kuin narkomaania

Anonyymi

IS:n juttu amerikkalaisesta mustasta potilaasta joka kuoli koronaan:

----

"Yhdysvalloissa koronatartunnan saaneen mustan lääkärin kohtelu herättänyt keskustelua rasismista terveydenhuollossa, kirjoittavat useat maan mediat. Indianalainen sairaala on aikeissa teettää ulkopuolisen selvityksen lääkäri Susan Mooren, 52, kohtelusta.

Moore kuoli noin viikko sitten koronaviruksen seurauksena. Tätä ennen hän oli jakanut Facebookissa videon, jossa hän kertoi Indiana University Health North (IU North) -sairaalan lääkärin jättäneen huomiotta hänen kipunsa ja tarpeen lääkkeille, kirjoittaa uutiskanava CNN.

Guardian-lehti kertoo, että Moorella oli todettu koronavirustartunta marraskuussa, jonka jälkeen hänet otettiin sisään IU North -sairaalaan.

Videolla sairaalasängyssä makaava Moore kertoo lääkärin muun muassa väittäneen, että Moore ei tarvitsisi uutta remdesiviirilääkeannosta, sillä lääkärin mielestä Moore ei ollut edes hengästynyt. Moore kertoo videolla saaneensa viruksen hoitoon käytettävää lääkettä kahdesti.

- Sanoin, että kyllä minä olen (hengästynyt), Moore sanoi videolla.

– Hän kohteli minua kuin narkomaania, vaikka hän tiesi minun olevan lääkäri. En käytä huumeita.

Lääkäri päätti lähettää Mooren kotiin. Mediat kertovat, että 12 tuntia myöhemmin Mooren tila heikkeni ja hänet otettiin koronan takia sairaalahoitoon toisessa sairaalassa, jossa hän sai parempaa hoitoa. Myöhemmin Moore joutui hengityskoneeseen. Hänen poikansa kertoi medioille Mooren kuolleen 20. joulukuuta."

----

Kumpi tuossa jutussa on rasismia: sekö miten musta potilas koki joutuneensa kohdelluksi, vaiko se, että hänen mielestään narkomaanipotilasta on lupa kohdella huonosti?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niinpä.

   Tuo on tyypillistä nykyään Yhdysvalloissa ja muissakin länsimaissa. Eli jos sattuu olemaan mustaihoinen, niin aina syynä on muka rasismi!? Vaikka rodulla ei ole tapauksen kanssa mitään tekemistä.

   Sama muuten koskee mustien lisäksi naisia varsinkin jenkkiyliopistoissa. Jos opiskelija ei menesty, niin syynä on rasismi tai naisviha?

   Joten musta nainen on tietysti tuplasyrjinnän kohde! 😉

   • Anonyymi

    Mutta aivan ilmeistä on että päihderiippuvaisia saa syrjiä. Päihderiippuvaisten syrjintä nähtävästi on niin normaalia kautta maailman ettei edes rasismin uhri itse tajua itse harjoittamaansa syrjintää.

    Tuli mieleen Martina Aitolehden siskon kuolemaan liittynyt lehtiartikkeli. Aitolehden sisko oli päihderiippuvainen ja kuoli henkirikoksen uhrina. Artikkelissa joku totesi että henkirikoksen uhrina kuoleminen "kuuluu elämäntyyliin".

    On aika raaka asenne ajatella että olisi olemassa joku "elämäntyyli" johon normaalina osana kuuluisi henkirikoksen uhrina kuoleminen. Ehkä vielä ajatus yliannostukseen kuolemisesta normaalina osana elämäntapaa voisi olla perusteltua. Mutta että väkivaltainen kuolemakin on normalisoitu kun puhutaan päihderiippuvaisista.


  • Anonyymi

   Ei mitään tekemistä rasismin kanssa. Ymmärrän että omaiset etsivät aina 'syyllistä' kun läheinen kuolee. Tämä potilas oli itse hyvin hierarkiatietoinen. Hänestä lääkärillä
   oli suurempi ihmisarvo kuin narkkarilla.
   Ilmeisesti myös mustalla olisi pitänyt olla suurempi kuin valkoisella?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   421
   4931
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1813