Aihe

Miten käy Britannia-EU kaupan?

Anonyymi

EU on Britannian tärkein kauppakumppani. Näin on todennäköisesti jatkossakin pelkästään maantieteen takia. Tällä hetkellä lähes puolet Britannian viennistä suuntautuu unionin alueelle.

Britannian valitsema brexit-linja tuo kauppaan EU:n kanssa lisää byrokratiaa. Se heikentää brittiyritysten kilpailukykyä.

Neuvottelipa Britannia jatkossa esimerkiksi Kiinan tai Yhdysvaltain kanssa millaisia sopimuksia tahansa, niistä saatava hyöty ei voi korvata menetettyä EU-kauppaa ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Heti EU-eron jälkeen kauppaa rasittaa myös pelko lisääntyneistä paperitöistä ja rajaruuhkista. Autonvalmistaja Nissan ilmoitti joulukuun alkupuolella keskeyttävänsä tuotantonsa Britanniassa, koska satamat olivat jo tuolloin ruuhkautuneet.

Tähän mennessä Britannia on tehnyt vapaakauppasopimukset Japanin ja Singaporen kanssa. Sopimusten ei arvioida tuovan Britannialle merkittäviä etuja EU-sopimuksiin verrattuna.

Lisäksi Britannia on sopinut EU-jäsenyyden aikaisten kaupan ehtojen jatkamisesta 58 maan kanssa.

Investoinnit Britanniaan voivat hiipua epävarmuuden ja lisääntyneen byrokratian vuoksi.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No, se toinen puoli; eli miten EU kärsii.
   EUn toiseksi suurin talousvaltio ja toinen ydinasevaltio poistui. Samalla suuri nettomaksaja 75mrd.e./7v. budjetista. Samalla ainut valtio mikä kykeni hillitsemään EUn menojen kasvua. Ja sen huomaa!
   Britannian viennistä vain 43% on EUn osuus. Tuodaan EUsta enemmän kuin viedään.
   EUlle Brexit oli kauhistus. Miksiköhän EU siirsi jatkuvasti erosopimuksen takarajaa?
   EUlle tai sen muutamalle valtiolle oli elintärkeää saada sopimus brittien kanssa.

   Voisi kysyä, mihin suuntaan EU lähti menemään, että britit halusivat erota ja pysyä itsenäisenä....ja korostivat päättävänsä itse omista asioistaan!
   Olisi tärkeämpää pohtia tätä asiaa EUn/Suomenkin kannalta, kuin "kyllä brittien nyt käy huonosti, kun EUsta erosi. Ei tule vanha, vahva suurvaltio toimeen ilman EUta".

   Suoraan sanottuna britit voitti ja EU hävisi. Annetaan mielikuvia kansalaisille, kuinka EU on vahva, mutta todellisuudessa nöyristellään ja maksetaan muille valtioille eli EUn kansalaiset maksaa EUn huonosta, päämäärättömästä, ilman minkäänlaista ennakoivaa, realistista suunnitelmaa olevasta politikoinnista. EU on vain yksi suuri ympäristö ja pakolaisjärjestö.

  • Anonyymi

   Hätä keinot keksii ja britit poimii rusinat pullasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   367
   4425
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   3338
  3. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1812
  4. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   20
   1643