Aihe

Kimmo Sasi muistuttaa vihreet kuulat stop

Anonyymi

Kuin 1970-luvulla

Jälleen subjektiivisena arvionani on, että vihreät on nykyisin hyvin kurinalainen joukko tai oikeammin perhe, joka italialaiseen tapaan aina puolustaa omiaan. Myös vihreiden oikeudellinen tulkinta on Puolan nykyisen valtapuolueen tapaan hyvin tavoitteellista. Hyvä poliittinen tavoite mahdollistaa oikeusnormien joustavan tulkinnan ja jopa rikkomisen ns. kansalaisaktivismin nimissä. Oikeuslaitoksen ja viranomaisten painostaminen on tapa pyrkiä ”oikeisiin” ratkaisuihin esim. maahanmuuttokysymyksissä. Arvostelu ja poliittinen painostus ovat aina jonkinasteinen uhka oikeusvaltiolle.

Kun sen sijaan Puolaa hallitsee konservatiivisia arvoja edustava puolue, eikä sen linjaan voi vaikuttaa maan sisäisin demokraattisin keinoin, käyttöön kelpaavat oikeudelliset argumentit, joilla mahdollisimman paljon pyritään rajoittamaan hallituksen toimintavapauksia. Eli se mitä itse tehdään Suomessa, ei tietystikään olisi hyväksyttävää Puolassa.

Usein politiikassa toimitaan selkäydinreaktiolla eli tunteen varassa. Jokaiselle itselleen on hyödyllistä analysoida niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat ratkaisuun. Ja vielä mukavampaa on arvioida muiden ratkaisujen motiiveja, kuten tässä artikkelissa. Mieleeni tuleekin, että vihreiden oikeudellinen ajattelu alkaa muistuttaa 1970-luvun vasemmistoaallon ajattelua.

ote verkkouutiset

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Riinan oudot selitykset

    Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    108
    10089
   2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

    "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
    Maailman menoa
    83
    3549