Aihe

Miten nuoremmat kokevat noin kuusikymppiset työkaverinsa?

Anonyymi

Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä mieltä noin 30-50 -vuotiaat ovat näistä ikääntyvistä työkavereistaan? Ovatko he arvostettuja kokeneita senioreita vai sitten vaan niitä jotka joutaiskin pois ja nuorempaa verta tilalle? Mahtaakohan tätä palstaa edes lukea alle viisikymppiset...

15

121

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse olen 51. Olen ollut viime vuodet yrittäjä, mutta ennen sitä suhtauduin arvostavasti noihin 60+v, tein heidän kanssa monia projekteja ja sain hyvää oppia.

   Mutta en pitänyt työnantajan linjasta. Parhaita erikoisosaajia pidettiin tuntitöissä heidän ollessa jo eläkkeellä. Samaan aikaan nuorempia potkittiin pois ja lomautettiin. Osaamista ei siirretty nuoremmille. Varmasti silloin edullisin, mutta varsin lyhytnäköinen strategia. Nyt nuo osaajat ovat jo yli 70v ja ko. yrityksessä lienee menetetty heidän osaamisalueensa kokonaan.

  • Anonyymi

   Olen seniori nyt. Koen että nuorena ollessani vanhempia työntekijöitä arvostettiin enemmän kuin nykyään. Nuoremmat tahtovat nykyään "mulle kaikki heti".

  • Anonyymi

   Nuorena ollessani arvosti vanhempia työntekijöitä,olin vr:llä ja kyllä siellä ratapihalla työskentely vaati kovasti ammatiosaamista.Ennenkaikkea se rutiini mikä heillä oli hanskassa työtehtäviin oli arvostettavaa..Nyt olen 61v ja eläköitynyt,mutta haikeudella muistelen niintä aikoja.

   • Anonyymi

    Meillä töissä nuo seniorit ei halua enää kouluttaa itseään, eivät halua mitään koulusta enää, me nuoremmat ollaan usein koulutuksissa.
    Monet vanhat ovat jäykkiä ja asenteet ei mitään uutta enää, kun kuitenkin kohta jäävät eläkkeelle, valittavat, kun kolottaa joka paikasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meillä töissä nuo seniorit ei halua enää kouluttaa itseään, eivät halua mitään koulusta enää, me nuoremmat ollaan usein koulutuksissa.
    Monet vanhat ovat jäykkiä ja asenteet ei mitään uutta enää, kun kuitenkin kohta jäävät eläkkeelle, valittavat, kun kolottaa joka paikasta.

    Toisaalta ymmärrän tuon asennemuutoksen,eläkepäivät on oven takana ja mielikin jo siellä.


  • Anonyymi

   Nuoret blondit tuntuivat arvostavan 60+ vuotiasta setämiestä. Firman juhlissa pökittiin menemään yläkerran eriössä useita varveja esimiesasemassa olevan rouvan kanssa, toisissa karonkoissa päädyin pussailemaan firman sirkeimmän ja kauneimman blondin kanssa (puolet meikäläisen iästä ja vaaksan pitempi) ja toistettiin toistekin.

   • Anonyymi

    Todeksi havaittu skenario. Matkustelin jokunen vuosi sitten Aasiassa (tosin eläkkeellä jo) ja flaksia riitti aivan yllättävästi parikymppisten länkkäri reppureissaajatyttösten parissa.

    Asennekysymys. Ja kohtuullisen timmi kunto.


  • Anonyymi

   Vihaan niitä viljoja ja maitotuotteita mussuttavia typeriä paskakasoja joiden tulevat eläkkeet ovat elintasostani pois.

   • Anonyymi

    Entäs sitten ne nuoret jotka ei ole tehneet yhtään töitä, mutta nyt vaan haukkuvat vanhoja vuosikymmeniä raataneita. Lihansyöjä voi olla hyvä veronmaksaja kuten vegaanikin tietty.


  • Anonyymi

   Nuoret ne osaa mm. digitaidot ym, vanhoja voi laittaa eläkeputkeen.

  • Anonyymi

   Olen toiminut yrittäjänä reilu 30 vuotta.
   reilu 10 vuotta sitten työntekijöitä oli 8.
   Yksi reilu 50 vuotias oli työjohtajana, erittäin osaava kaveri.
   Tietotaito siirtyi nuoremmille, osa nuoremmista ei tykännyt neuvomisesta.
   Työmatkalla kävi harmittava onnettomuus joka johti tämän työnjohtajan vammautumiseen ja sairaseläkkeelle.
   Nuoremmat jopa juhlivat sitä että pääsivät eroon kyseisestä henkilöstä.
   Yrityksen kannalta, näin jälkikäteen katsottuna vaikutukset olivat katastofaaliset.
   Yrityksen kannattavuus romahti, myynti kyllä nousi muttei kannattavuus.
   8 vuotta yritin , pidin koulutustilaisuuksia, opastin työntekijöitä, tein kaikkeni, tulos ei vain kohentunut. Mentiin +-0 tuloksilla.
   Pari vuotta sitten kaikki muut työntekijät pihalle paitsi vanhin.
   Liikevaihto pieneni rajusti, kiinteät kulut samat kuin ennen mutta tulos 50-60k€ vuodessa.
   Tästä on hyvä suunnata velattomana eläkkeelle parin vuoden päästä.
   Saavat nuoremmat ihmetellä maailman menoa.

  • Anonyymi

   Varokaa ottamasta Venäläistä puolisoa. Venäläinen puoliso yrittää sitoa Suomalaisen miehen Venäläisten "maihinnousuyritykseen"Suomeen. Suomalainen vajoaa Venäläisverkostoon jonka puoliso tuo mukanaan ja voi hyvin mahdollisesti houkutella ja jopa pakottaa Suomalaisen puolisonsa yhteistoiminta henkilöksi Venäläisten auttamiseen. Tämä on paha tilanne,

   • Anonyymi

    Savolainen puoliso, ainakin nainen sellainen on hyvinkin lupsakka. Ossoo niittää ja tehä ahvenkukon.


  • Anonyymi

   Nyt kun oikein muistelen viimeisintä työpaikaa ja sama pätee edelliisiinki,niin niitä 60v työntekijöitä ei ollu.!Kaikki oli alle tuon 60v ja suurin osa 20 - 50v.

  • Anonyymi

   61 vuotta, vaihdoin viime vuoden lopussa asiantuntijatehtävistä tuotekehitystöihin. Oman alan työkokemusta n. 35 vuotta, vielä on paloa oppia uutta. Tiedän olevani joissain asioissa kulmikas, mutta saan anteeksi, koska olen oikeasti oman alani kärkikastissa. Arvostan nuorien ennakkoluulotonta asennetta, ja on mukava tehdä nuorten kanssa töitä (kollegoiden keski-ikä 30). Minua arvostetaan ja minä arvostan nuoria.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   209
   13708
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13198
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   8573
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   35
   6120
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   213
   3535