Britannian tarttuvampi virus jo Suomessa, koska Etelä-Afrikan uusi nuorillekin vaarallinen kanta?

Anonyymi

Se aiheuttaa kuulemma nuoremmissa yhtä helposti covid-19 vakavan muodon kuin vanhemmissa, joten ympäri ämpäri juokseva bileväki saa sen ensimmäisenä, ne jotka tätä nykyistäkin kantaa toi ja levitti Suomessa. Pian on bileet tauolla ja matkailu.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Etelä-Afrikasta löytyi uusi muunnos koronaviruksesta: Leviää nopeasti erityisesti nuorten keskuudessa ja aiheuttaa vakavia oireita
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/etela-afrikasta-loytyi-uusi-muunnos-koronaviruksesta-leviaa-nopeasti-erityisesti-nuorten-keskuudessa-ja-aiheuttaa-vakavia-oireita/8017890
      "Etelä-Afrikasta on löytynyt uusi muunnos koronaviruksesta ja se on levinnyt nopeasti ja laajalle, kertoo maan terveysministeri Zweli Mkhize. Muunnos onkin mahdollisesti aiheuttanut koronan toisen aallon maassa.

      Uudesta muunnoksesta on useita eri versioita, ja terveysministerin mukaan se on levinnyt erityisesti nuorempien ihmisten joukossa aiheuttaen heille vakavia oireita, vaikka he ovat muuten olleet perusterveitä, Business Insiderissä kerrotaan.

      – Me emme enää pyydä nuoria ajattelemaan muiden terveyttä, vaan heidän täytyy ajatella myös itseään, sillä heilläkin on nyt samanlainen riski kuolla tautiin, Mkhize sanoo.

      501.V2-nimen saanut muunnos ei paikallisten asiantuntijoiden mukaan aiheuta erilaisia oireita kuin aiemmat koronan muodot."

    • Anonyymi

      Huolestuttavaa että myös Etelä-Afrikan ärhäkästi tarttuva nuorille vakavaa tautimuotoa aiheuttava variantti on Suomessa. Kun nämä helpommin tarttuvat kannat saapuvat maahan, niitä on perinteisen viruskannan tapaan länsimaisella koronapolitiikalla mahdoton saada pois, vaan helpommin tarttuvat Britannian ja Etelä-Afrikan kannat alkavat pian dominoida tartunnoissa, tarttuvathan ne 60-80% helpommin kuin alkuperäinen virus. Se voi olla pian myös nuoren väen juhlat juhlittu ja ulkomaan matkat matkustettu.

      Etelä-Afrikan korona­muunnosta löydetty Suomesta – tämä uudesta mutaatiosta tiedetään
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007707817.html
      "Kahdella henkilöllä todettiin Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja.

      Uusien virusmuunnosten aiheuttamaa koronavirustautia on todettu kolmella Suomeen palanneella matkustajalla, kertoo STM.

      STM:n mukaan kahdella henkilöllä todettiin Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja.

      Mitä Etelä-Afrikan koronamuunnoksesta tähän mennessä tiedetään?

      Helsingin yliopiston zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti kertoo uuden tulokkaan kehittyneen erillään Britannian muunnoksesta. Joitakin yhteisiä tekijöitä muunnokset kuitenkin jakavat, kuten mutaatiot viruksen piikkiproteiinissa.

      – Yhteistä on myös epidemiologinen havainto, että virus näyttää tarttuvan paremmin. Se tässä on lisähuolta aiheuttanut, Vapalahti sanoo IS:lle.

      Vapalahden mukaan Etelä-Afrikan muunnos on noudattanut leviämisessään brittisisarensa ärhäkkää linjaa. Yhä suuremman osan sekvensoiduista tartunnoista havaitaan edustavan uutta muunnosta. Ensimmäiset havainnot ulottuvat lokakuun puoliväliin.

      Etelä-Afrikan terveysministeri Zweli Mkhize kertoi maassa löydetystä uudesta muunnoksesta perjantaina 18. joulukuuta. Mkhizen mukaan sairastuneiden joukossa oli huomattavan paljon nuoria.

      Professori Vapalahti kertoo saaneensa tilanteesta samanlaisen tiedon. Hän kuitenkin korostaa, ettei ilmiötä olla tutkittu kattavasti.

      – On paha sanoa, missä määrin tämä johtuu yleisestä epidemiologisesta tilanteesta ja miten paljon viruksen biologisista ominaisuuksista."

    • Anonyymi

      Onko ihan pakko matkustaa?? Ei tätä kierrettä saada ikinä katkaistua, kun ihmiset eivät ajattele mitään. Aina vaan oma napa tärkein!

    • Anonyymi

      "Hoidettu eristyksessä" tarkoittaa sitä, että potilaalle on sanottu "olet eristyksessä päivään x.y asti". Täysin henkilöstä itsestään kiinni pysyykö kotona erityksissä, vai käykö kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa tai tapaako ystäviään.

    • Anonyymi

      Levinnee kuin kulovalkea. Rajat on auki, ihmisiä lappaa koneella Suomeen. Ruotsi-Suomi raja vuotaa pahasti. Samoin Viro, Skopje jne. Testit lentokentällä vain helliä suosituksia, joita ainakaan oireettomat eivät käytä saati sitten kiireiset. Karanteenia ei pidetä. Sitäkään ei valvo kukaan.

    • Anonyymi

      Toivottavasti jonkinlainen helpotus tulee rokotteiden myötä. Mutta täytyy kyllä todeta, että pieneksi kansaksi on jonkinlainen saavutus napata
      maailmalta harvinaisuuksiaa näin nopeasti. Olihan ensimmäinen tapaus Suomessa jo tammikuun lopulla kun ensimmäinen todennettu tapaus oli joulukuun alussa Kiinassa havaittu. Suomen havaittu tapaus oli Euroopan alueen yhdeksäs. Olemmeko siis innokkaita matkustamaan vaiko mieluisa turistikohde.

    • Anonyymi

      Eikös Suomen suurimman huumejutun katiskasankarikin Niko Ranta-aho sekä Sofia Belorf on ole Levin joulun jälkeen matkaamassa Dubaihin
      https://www.seiska.fi/Uutiset/Sofia-Belorf-karkaa-ulkomaille-Niko-Ranta-aho-samassa-kohteessa-kohukaunottarelta-viiltava
      Mikään ei estä julkkiseliitin ja valtaeliitin matkailua korona-aikanakaan, rajoitukset koskevat vain karvahattukansaa.

      On sinällään outoa että Suomen suurimman huumejutun päätekijä, joka muka odottaa jopa 13 vuoden tuomiota, voi matkustella ympäri palloa vapaasti ja myös koronapandemian aikaan. Luulisi omaisuuden olevan poliisin hallussa, onhan Suomen suurimmassa huumejutussa varmaan hankittu rikollisesti suuri osa varoista.

      Aarnion jälkeenkin taitaa olla huumepoliisi ja oikeuslaitos rapparihyväveljien hallussa ja kun isä on tarpeeksi korkealla rappariasteikolla vesojakaan eivät koske Suomen lait. Kuka uskoo että Niko Ranta-aho istuu enää vankilassa päivääkään, parhaassa tapauksessa saa vielä tutkintavankeusajasta korvausta. Täällä eliitin monarkiassa on kahdet säännöt, toiset eliitille ja toiset karvahattukansalle.

      • Anonyymi

        Näitä totuuksia netissä laukovat ovat se vaarillinen aines, jonka takia polpo valvoo ja sensuroi nettiä yhä tarkemmin.


    • Anonyymi

      Hyvä että bileväki sairastuu kunnolla!

    • Anonyymi

      Onko nämä vaarallisemmat kannat jo levinneet Suomeen enemmänkin, kun koronakuolemat lisääntyy pe-ma 18.-21.12. 17 kuollutta, ti 22.12. 5 kuollutta, ke 23.12. 13 kuollutta to-ma 24.-28.12. 22 kuollutta?

      Ja tauti muka helpottamassa.

      Suurten Lapin matkailukeskusten väkimäärä nousi normaalista noin 50% joulun aikana matkapuhelindatan perusteella, ja tuskin tämä väki pakkautuu kolmeen Lapin kohteeseen, mikäli haluaisi viettää omassa porukassaan Lapin mökissä lomansa erillään muista. Tarkoittanee sitä että lähiaikoina koteihinsa palanneet Lapin joulumatkailijat levittävät tartuntoja kotipaikkakunnissaan.

      • Anonyymi

        Porukkaa on kuin pipoa! Levi lähes täynnä suomalaisturisteja
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007708502.html
        Levi on joulun ja välipäivien sesongiksi täyttynyt suomalaisista turisteista ulkomaalaisten puuttuessa.

        Mitä porukkaa tämä on, ei varmaan persaukista tuntien Lapin hintatason. Onko kotona liian tylsää ja tulee mielenterveysongelmia, jos ei voi näyttäytyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porukkaa on kuin pipoa! Levi lähes täynnä suomalaisturisteja
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007708502.html
        Levi on joulun ja välipäivien sesongiksi täyttynyt suomalaisista turisteista ulkomaalaisten puuttuessa.

        Mitä porukkaa tämä on, ei varmaan persaukista tuntien Lapin hintatason. Onko kotona liian tylsää ja tulee mielenterveysongelmia, jos ei voi näyttäytyä?

        "Suomalaiset matkailijat ovat kuitenkin paikanneet hyvin ulkomaalaisten turistien puutetta, sillä karkeasti arvioiden noin 90 prosenttia Levin majoituskapasiteetista on täynnä.

        – Väkeä on melko samalla tavalla kuin viimekin vuonna, nyt vain asiakaskunta on kotimaista, Rauhala sanoo."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porukkaa on kuin pipoa! Levi lähes täynnä suomalaisturisteja
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007708502.html
        Levi on joulun ja välipäivien sesongiksi täyttynyt suomalaisista turisteista ulkomaalaisten puuttuessa.

        Mitä porukkaa tämä on, ei varmaan persaukista tuntien Lapin hintatason. Onko kotona liian tylsää ja tulee mielenterveysongelmia, jos ei voi näyttäytyä?

        Hyvästi 15 minuutin nyrkki­sääntö? Husin Lehtonen: uudelle korona­muunnokselle toden­näköisesti altistuu nopeammin
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007708420.html
        "Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen korostaa, että suosituksia pitää noudattaa tarkasti, jotta covid-19-tauti ei lähde leviämään nopeammin Suomessa.

        Koronaviruksen uusi muunnos voi lyhentää aikaa, joka vaaditaan altistumiselle, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen arvioi.

        Suomessa on todettu kahdella henkilöllä Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä henkilöllä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja.

        – Viruksen pintaproteiini on muuttunut, mikä tarkoittaa sitä, että sen tarttumiseen toiseen ihmiseen riittää todennäköisesti aiempaa hieman lyhyempi altistumisaika, Lehtonen kertoo IS:lle.

        Virusmuunnosten saapuminen Suomeen voi vaikuttaa covid-19-taudin leviämiseen Suomessa.

        – Periaatteessa näiden sars-cov-2:n varianttien tulo nostaa tartuttavuuslukua. On arvioitu, että muunnoksien tartuttavuuslukua nostava vaikutus on noin 0,4–0,5. Tämä tarkoittaa sitä, että jos aiomme pitää taudin kurissa, suosituksia on noudatettava entistä tarkemmin.

        Myös viranomaistoimia vaaditaan leviämisen jarruttamiseksi. Lehtonen pitää hyvänä esimerkkinä näistä toimista sitä, että lennot Britanniasta muualle keskeytettiin."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvästi 15 minuutin nyrkki­sääntö? Husin Lehtonen: uudelle korona­muunnokselle toden­näköisesti altistuu nopeammin
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007708420.html
        "Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen korostaa, että suosituksia pitää noudattaa tarkasti, jotta covid-19-tauti ei lähde leviämään nopeammin Suomessa.

        Koronaviruksen uusi muunnos voi lyhentää aikaa, joka vaaditaan altistumiselle, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen arvioi.

        Suomessa on todettu kahdella henkilöllä Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä henkilöllä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja.

        – Viruksen pintaproteiini on muuttunut, mikä tarkoittaa sitä, että sen tarttumiseen toiseen ihmiseen riittää todennäköisesti aiempaa hieman lyhyempi altistumisaika, Lehtonen kertoo IS:lle.

        Virusmuunnosten saapuminen Suomeen voi vaikuttaa covid-19-taudin leviämiseen Suomessa.

        – Periaatteessa näiden sars-cov-2:n varianttien tulo nostaa tartuttavuuslukua. On arvioitu, että muunnoksien tartuttavuuslukua nostava vaikutus on noin 0,4–0,5. Tämä tarkoittaa sitä, että jos aiomme pitää taudin kurissa, suosituksia on noudatettava entistä tarkemmin.

        Myös viranomaistoimia vaaditaan leviämisen jarruttamiseksi. Lehtonen pitää hyvänä esimerkkinä näistä toimista sitä, että lennot Britanniasta muualle keskeytettiin."

        Lentävätkö uuden variantin pisarat tai aerosolit myös kauemmas kuin 2 metrin päähän?

        Mikä ihmeen kysymys tää oli? Lentääkö räkä nyt pitemmälle kun ennen, onko painovoima muuttunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lentävätkö uuden variantin pisarat tai aerosolit myös kauemmas kuin 2 metrin päähän?

        Mikä ihmeen kysymys tää oli? Lentääkö räkä nyt pitemmälle kun ennen, onko painovoima muuttunut?

        Ei vaan uusi variantti tarttuu vastinsoluun helpommin kiinni, jolloin se tarttuu helpommin ja myös vakava tautimuoto on todennäköisempi koska helpon tarttuvuuden vuoksi enemmän viruksia tarttuu hengitystielimistön soluihin. Vakavan tautimuodon näet arvellaan aiheutuvan osittain viruskuormasta, ja 60-80% helpommin kiinnittyen sitä viruskuormaa tulee paljon enemmän.


      • Anonyymi

        Hautauspalveluilla riittää hyvin töitä tulevaisuudessa. Tämä virus ei tule häviämään maapallolta.


    • Anonyymi

      Senhän on jo uutisoitu olevan Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe