Liselott joutui lähtemään yksin kotiin Nairobin yöstä

Anonyymi

"Arkea maailmalta: Jo iltayhdeksältä pitää tietää, haluaako uuden tuttavuuden kanssa lähteä kotiin, kirjoittaa Ylen Afrikan-toimittaja Liselott Lindström.



yle.fi
Kirjaudu
Koronapandemia mullisti yöelämän ja deittailun Nairobissa – baarit sulkevat ovensa varhain illalla ulkonaliikkumiskiellon takia
Arkea maailmalta: Jo iltayhdeksältä pitää tietää, haluaako uuden tuttavuuden kanssa lähteä kotiin, kirjoittaa Ylen Afrikan-toimittaja Liselott Lindström.

Kenia
28.12. 14:00
Liselott Lindström.
Antti Haanpää / Yle, kuvankäsittely Harri Vähäkangas / Yle
Jaa artikkeli
NAIROBI Ruotsissa sille on jopa oma nimi: kvart-i-tre-ragg eli varttia vaille kolme -pokaus.

Ruotsissa klubit ja baarit menivät ainakin ennen koronaa usein kiinni kello kolmelta. Noin varttia ennen sulkemisaikaa meno oli usein epätoivoista. Kaikki kiinnostavimmat olivat jo lähteneet kotiin tai jonkun muun mukaan. Viimeistään silloin oli lähestyttävä sitä henkilöä, johon oli koko illan yrittänyt saada katsekontaktia. Joillekin tämä oli se aika, jolloin oli vaan pakko saada joku mukaan kotiin.

Keniassa on ollut ulkonaliikkumiskielto jo maaliskuusta alkaen. Ensin se alkoi jo seitsemältä illalla ja päättyi viideltä aamulla. Sen jälkeen baareilta kiellettiin alkoholinmyynti, koska kekseliäät kenialaiset tietenkin järjestivät päiväbileitä baareissa, eikä haluttu, että korona leviäisi niissä.

Syksyllä pääsin takaisin Nairobiin lähes puolen vuoden Suomessa olon jälkeen, kun maaliskuussa suljetut rajat jälleen avautuivat. Ulkonaliikkumiskielto oli silloin kello 21–05, eivätkä baarit vieläkään saaneet myydä alkoholia. Oli kuitenkin muutama paikka, josta kaikki tiesi, että alkoholia saa.

Lokakuussa rajoituksia höllennettiin. Baarit saivat jälleen myydä alkoholia ja ulkonaliikkumiskielto oli silloin kello 23–04.

Koska Nairobissa on ikuinen kesä, on useita ulkoilmapaikkoja, joissa voi turvallisesti olla ja pitää etäisyyttä.

Kävin eräänä iltana tapaamassa kavereita – kaikilla meillä oli kasvomaskit. Keniassa on ollut maskipakko julkisilla paikoilla koko koronapandemian ajan, myös ravintoloissa, jos nousee omasta pöydästään.

Olin lähellä kotia ja tilasin taksisovelluksen kautta taksin mielestäni hyvissä ajoin kello 22.30. Hikiseksi meni, kun useampi perui tilaukseni, ja lopulta sain yhden tulemaan luvattuani muhkean tipin. Olin kotona vain minuutteja ennen ulkonaliikkumiskiellon alkua.

Välttämättömät palvelut saavat liikkua myös ulkonaliikkumiskiellon aikana. Niihin kuuluvat muun muassa ambulanssit, lisensoidut taksit, lakimiehet ja toimittajat, jotka tekevät töitä.

Harvemmin sitä kuitenkin tekee toimittajana töitä ulkonaliikkumiskiellon aikana. Eli kiltisti pitää lähteä kotiin, kun kello lähenee sulkemisaikaa. Keniassa ulkonaliikkumiskieltoa pidennettiin jälleen marraskuussa, kun tapaukset lähtivät lievään nousuun. Nyt suurin osa paikoista sulkee kello 21, jotta työntekijätkin ehtivät kotiin. Ulkonaliikkumiskielto alkaa iltakymmeneltä ja päättyy neljältä aamulla."

https://yle.fi/uutiset/3-11715712?fbclid=IwAR2FfIGxLoGA2-8CGEwlhqGLqNtlG0v9KZJzKDj0p098Ep74gN_VB1LDy4Y&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social&utm_source=facebook

13

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän vuoksi maksamme yleveroa.

    • Anonyymi

      Persut ovat kateellisia. Naiset pitävät mustista miehistä.

    • Anonyymi

      Se on kaunis asia kun musta ja valkea rakastelevat. Voi kun valkoista mies ei silloin syyllistettäisi mustan naisen "alistajaksi".

    • Anonyymi

      Veikkaan ettei Keniassa paljon määräyksistä välitetä ja viinaa saa myöhemminkin monissa salapaikoissa

    • Anonyymi

      Persut repivät fb:ssä pelihousunsa tästä jutusta. Osin siksi että tärisevät siitä kuinka valkea nainen bilettää yleverolla Afrikan kuumassa yössä... kuumaa... hikistä... kiihkeää...

    • Anonyymi

      Liselotilla on unelmavartalo.

      • Anonyymi

        Niin on. Mutta ei mutanttipersuille.


      • Anonyymi

        FST:llä oli vaikeuksia löytää pyöreäpeppuista naista Afrikkaan kirjeenvaihtajaksi. Sitten löytyi Ruotsissa asuva Liselott ja hänet rekrytoitiin.


    • Anonyymi

      Hyi helvetti, muija pokailee jostain nairobin baareista äijiä...

      • Anonyymi

        No Ylehän on tunnetusti mätä organisaatio, se on olemassa vain pakkoverotuksen myötä ja väittääkö joku,että on luotettava ja puolueeton tiedonvälittäjä?

        H-vetisti siellä on turhaa väkeä palkan edestä mokuttamassa:(


    • Anonyymi

      Siis joku oikein omalla nimellään kertoo horoilevansa Nairobissa? Toivottavasti pian herää häpeämään ja siistii elämänsä. Ihmsiin ei tutustuta jalkovälin kautta, tiedätkö, ylenannon piika?

    • Anonyymi

      Ajatella, jos tuon seurauksena syntyvyys nyt laskee Keniassa... joudumme kustantamaan vielä siitä johtuvan kestävyysvajeenkin.

    • Anonyymi

      Liselott puhuu juuri Ylellä ja vartalon etumus pullistelee siihen malliin, että sitä seuraa on baareista näköjään löytynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe