Aihe

Suomalaisten usko vaurastumisen mahdollisuuksiinsa romahtanut

Anonyymi

Tällainen artikkeli YLE:llä:
https://yle.fi/uutiset/3-11717165

Lottovoitto on korkealla sijalla keinona vaurastua, erityisesti vanhempien ikäluokkien kohdalla. Artikkelin ylimielinen asenne paljastuu, kun sanotaan että: "onneksi tuloksista voidaan kuitenkin nähdä, että nuorilla on vanhempia ikäluokkia vahvempi usko siihen, että omaan vaurastumiseen voi vaikuttaa myös muulla tavalla kuin lottoamalla."

Tässä siis yritetään esittää vanhempi ikäluokka tyhmänä, vaikka pikemminkin kyse on siitä, että kokemuksen myötä on osoittautunut valheeksi uskottelut nuorille, että vaurastumiseen voisi muka itse vaikuttaa. Ei voi, siitä pitää huolen mitättömät palkankorotukset, hurjasti kallistuvat elinkustannukset, valtion keksimät uudet verot ja entisten verojen korotukset, jne.
Ennen myös pankkitilien koroista oli selkeää hyötyä tavallisille ihmisille, mutta sekin hyöty on puuttunut jo yli kymmenen vuoden ajan, kun keskuspankki on epätoivoisesti ja muuta osaamatta kokeillut käynnistellä euroopan taloutta pitämällä korkotason nollassa, vaikka on jo osoittautunut, ettei tämä keino toimi :/

Ylimielisen asenteen sijaan olisin peloissani jos olisin poliittinen tai taloudellinen päättäjä...

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomalaisten luottamus elämän kantamiseen on romahtanut. Valtio on hirvittävine veroineen ja sen seurauksena ylikalliine hintoineen, alhaisine palkkoineen kasvanut sellaiseksi taakaksi, ettei ole enää mitään mieltä koko tässä yhteiskunnassa, tämä on epic FAIL!! Romahtakoot omaan mahdottomuuteensa mahdollisimman pian!!

  • Anonyymi

   Yleisesti ottaen vaurastumisen eteen tarvitsee tehdä jotain, tai suorittaa jonkinlaisia toimenpiteitä. Se ei tule itsekseen.

   Moni nuori luulee, että vanhempana on automaattisesti varakas, mutta eipä se niin mene, jos rahat käyttää kaikki, eikä säästä/sijoita mihinkään, on vanhempanakin köyhä.

   Toinen juttu on perinnön odottaminen, että se tekee varakkaaksi, mutta siinäkin useimmiten käy niin, että rahat tuhlataan, tai sitten perijöitä on useampia, rahat ovat säästötilillä ja inflaatio syö ne.

   Vaurastuminen vaatii toimenpiteitä.

   -käytä rahaa vähemmän, kuin tienaat
   -osta ylijäämällä varallisuutta, jonka arvo nousee
   -toista tuota kahta ylempää
   -tee tilisiirto heti palkan saatuasi (näin et käytä rahoja heti, joten säästäminen toimii)

   Noin itse olen menetellyt, minulla on oma yhtiöosuus, johon olen itse säännöllisesti sijoittanut rahaa. Pitkällä aikavälillä se toimii hienosti. Sijoitusmetsä ei välttämättä ole hyvä sijoitus, koska se ei kulujen ja inflaation jälkeen tuota oikeastaan mitään.

   Kaikkeen ei kannata sijoittaa, mutta suomalaisista ihmisistä n. 80% ei ole sijoittanut mihinkään, suut auki vaativat, että rahaa ja varallisuutta pitäisi jakaa taikaseinästä.

   • Anonyymi

    Suomessa ei kyllä ainakaan työnteolla vaurastu, palkat ovat niin heikolla tolalla ankaran verotuksen vuoksi ja vahinkoa lisää vielä asumisen mieletön kalleus tässä maassa. Sanoisin pikemminkin että 80%:lla ei ole mahdollisuuttakaan säästää em. syistä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa ei kyllä ainakaan työnteolla vaurastu, palkat ovat niin heikolla tolalla ankaran verotuksen vuoksi ja vahinkoa lisää vielä asumisen mieletön kalleus tässä maassa. Sanoisin pikemminkin että 80%:lla ei ole mahdollisuuttakaan säästää em. syistä!

    Se on kuitenkin fakta, että ainoastaan ylijäämäinen talous mahdollistaa taloudellisen vaurastumisen. Siihen ei ole mitään muuta keinoa.

    Alempana on kirjoitus, jossa puhutaan säästämisestä. Rahan säästäminen tilille, tai sukanvarteen ei ole taloudellisesti järkevää.

    Säästetyllä rahalla täytyy hankkia omaisuutta.

    Omaisuus voi olla sjjoitusasunto, tai osakkuus yrityksessä, esim. pörssiosakkeet. Rahastot, varauksin.
    Ajatuksena tällä on, että omaisuuden arvo kasvaa ajan myötä.

    Raha on siitä mielenkiintoinen tavara, että jos sitä olisi kaikilla, sen ostovoima olisi melko heikko. Ihan niinkuin neuvostoliitossa, kaikilla oli valtavasti rahaa. Rahan arvo oli heikko, eikä sillä voinut ostaa juuri mitään. Tavallinen huonolaatuinen auto maksoi ihmisen 3v palkan.


  • Anonyymi

   On vaikea päästä vaurastumaan Suomessa. Jos yrität säästää niin pankit ryöväävät sinulta rahaa ja loput menee veroihin. Kaikki täytyy laskea hyvin tarkasti. Vain sillä tavalla täällä pärjää. Minulla on tapana maksaa laskut heti kun ne tulee. Jopa samana päivänä, kun kirje luukusta kolahtaa.
   Rahaa ei kannata tallettaa pankkiin. Parempi lukollinen kassalipas. Inflaatioon vedoten (eli rahan arvon laskuun vedoten ) pankit ryöväävät rahaa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että pankkiin talletettu raha summa ei ole enää sama kuin alunperin. Lippaassa ei inflaatio käy. Ketään ei pysty tietämään todellista omaisuutta.

   • Anonyymi

    Jos tietäisit mitä inflaatio tarkoittaa, niin ymmärtisit, että kyllä se lippaaseenkin puree samalla tavalla. Tietysti tonni on aina tonni, ostovoimasta viis.


   • Anonyymi

    Nyt ymmärrän, miksi peruskouluun halutaan talousasioiden opetusta. En olisi uskonut ennen kuin luin kirjoituksesi. (Vai onko se sittenkin vain trollausta?)


   • Anonyymi

    Sotketkohan nyt pankkien ns. palvelumaksut, inflaation ja tilien nollakorot sekä mahdollisesti vielä jotain muutakin keskenään?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sotketkohan nyt pankkien ns. palvelumaksut, inflaation ja tilien nollakorot sekä mahdollisesti vielä jotain muutakin keskenään?

    On melko riskialtista säilöä rahaa kotonaan. Varsinkin suuria määriä, voi tapahtua varkaus, tai tulipalo ym.

    Sen lisäksi pelkkä raaka raha ei ole kovin järkevä säästämisen muoto. Ongelma on siinä, että raha ei varsinaisesti tee mitään, se ei kasva arvoa, eikä tuota mitään.

    Itse vaihdan säännöllisesti osan palkasta osuuksiin yrityksissä, jotka maksavat osinkoa ja ajan myötä kasvavat.


  • Anonyymi

   Suomalaisten usko haurastumisen mahdollisuuteen vahvistunut. Varsinkin taloudellinen haurastuminen on lähes varmaa tässä maassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   5086
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1610