Suomalaisten usko vaurastumisen mahdollisuuksiinsa romahtanut

Anonyymi

Tällainen artikkeli YLE:llä:
https://yle.fi/uutiset/3-11717165

Lottovoitto on korkealla sijalla keinona vaurastua, erityisesti vanhempien ikäluokkien kohdalla. Artikkelin ylimielinen asenne paljastuu, kun sanotaan että: "onneksi tuloksista voidaan kuitenkin nähdä, että nuorilla on vanhempia ikäluokkia vahvempi usko siihen, että omaan vaurastumiseen voi vaikuttaa myös muulla tavalla kuin lottoamalla."

Tässä siis yritetään esittää vanhempi ikäluokka tyhmänä, vaikka pikemminkin kyse on siitä, että kokemuksen myötä on osoittautunut valheeksi uskottelut nuorille, että vaurastumiseen voisi muka itse vaikuttaa. Ei voi, siitä pitää huolen mitättömät palkankorotukset, hurjasti kallistuvat elinkustannukset, valtion keksimät uudet verot ja entisten verojen korotukset, jne.
Ennen myös pankkitilien koroista oli selkeää hyötyä tavallisille ihmisille, mutta sekin hyöty on puuttunut jo yli kymmenen vuoden ajan, kun keskuspankki on epätoivoisesti ja muuta osaamatta kokeillut käynnistellä euroopan taloutta pitämällä korkotason nollassa, vaikka on jo osoittautunut, ettei tämä keino toimi :/

Ylimielisen asenteen sijaan olisin peloissani jos olisin poliittinen tai taloudellinen päättäjä...

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalaisten luottamus elämän kantamiseen on romahtanut. Valtio on hirvittävine veroineen ja sen seurauksena ylikalliine hintoineen, alhaisine palkkoineen kasvanut sellaiseksi taakaksi, ettei ole enää mitään mieltä koko tässä yhteiskunnassa, tämä on epic FAIL!! Romahtakoot omaan mahdottomuuteensa mahdollisimman pian!!

    • Anonyymi

      Yleisesti ottaen vaurastumisen eteen tarvitsee tehdä jotain, tai suorittaa jonkinlaisia toimenpiteitä. Se ei tule itsekseen.

      Moni nuori luulee, että vanhempana on automaattisesti varakas, mutta eipä se niin mene, jos rahat käyttää kaikki, eikä säästä/sijoita mihinkään, on vanhempanakin köyhä.

      Toinen juttu on perinnön odottaminen, että se tekee varakkaaksi, mutta siinäkin useimmiten käy niin, että rahat tuhlataan, tai sitten perijöitä on useampia, rahat ovat säästötilillä ja inflaatio syö ne.

      Vaurastuminen vaatii toimenpiteitä.

      -käytä rahaa vähemmän, kuin tienaat
      -osta ylijäämällä varallisuutta, jonka arvo nousee
      -toista tuota kahta ylempää
      -tee tilisiirto heti palkan saatuasi (näin et käytä rahoja heti, joten säästäminen toimii)

      Noin itse olen menetellyt, minulla on oma yhtiöosuus, johon olen itse säännöllisesti sijoittanut rahaa. Pitkällä aikavälillä se toimii hienosti. Sijoitusmetsä ei välttämättä ole hyvä sijoitus, koska se ei kulujen ja inflaation jälkeen tuota oikeastaan mitään.

      Kaikkeen ei kannata sijoittaa, mutta suomalaisista ihmisistä n. 80% ei ole sijoittanut mihinkään, suut auki vaativat, että rahaa ja varallisuutta pitäisi jakaa taikaseinästä.

      • Anonyymi

        Suomessa ei kyllä ainakaan työnteolla vaurastu, palkat ovat niin heikolla tolalla ankaran verotuksen vuoksi ja vahinkoa lisää vielä asumisen mieletön kalleus tässä maassa. Sanoisin pikemminkin että 80%:lla ei ole mahdollisuuttakaan säästää em. syistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa ei kyllä ainakaan työnteolla vaurastu, palkat ovat niin heikolla tolalla ankaran verotuksen vuoksi ja vahinkoa lisää vielä asumisen mieletön kalleus tässä maassa. Sanoisin pikemminkin että 80%:lla ei ole mahdollisuuttakaan säästää em. syistä!

        Se on kuitenkin fakta, että ainoastaan ylijäämäinen talous mahdollistaa taloudellisen vaurastumisen. Siihen ei ole mitään muuta keinoa.

        Alempana on kirjoitus, jossa puhutaan säästämisestä. Rahan säästäminen tilille, tai sukanvarteen ei ole taloudellisesti järkevää.

        Säästetyllä rahalla täytyy hankkia omaisuutta.

        Omaisuus voi olla sjjoitusasunto, tai osakkuus yrityksessä, esim. pörssiosakkeet. Rahastot, varauksin.
        Ajatuksena tällä on, että omaisuuden arvo kasvaa ajan myötä.

        Raha on siitä mielenkiintoinen tavara, että jos sitä olisi kaikilla, sen ostovoima olisi melko heikko. Ihan niinkuin neuvostoliitossa, kaikilla oli valtavasti rahaa. Rahan arvo oli heikko, eikä sillä voinut ostaa juuri mitään. Tavallinen huonolaatuinen auto maksoi ihmisen 3v palkan.


    • Anonyymi

      On vaikea päästä vaurastumaan Suomessa. Jos yrität säästää niin pankit ryöväävät sinulta rahaa ja loput menee veroihin. Kaikki täytyy laskea hyvin tarkasti. Vain sillä tavalla täällä pärjää. Minulla on tapana maksaa laskut heti kun ne tulee. Jopa samana päivänä, kun kirje luukusta kolahtaa.
      Rahaa ei kannata tallettaa pankkiin. Parempi lukollinen kassalipas. Inflaatioon vedoten (eli rahan arvon laskuun vedoten ) pankit ryöväävät rahaa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että pankkiin talletettu raha summa ei ole enää sama kuin alunperin. Lippaassa ei inflaatio käy. Ketään ei pysty tietämään todellista omaisuutta.

      • Anonyymi

        Jos tietäisit mitä inflaatio tarkoittaa, niin ymmärtisit, että kyllä se lippaaseenkin puree samalla tavalla. Tietysti tonni on aina tonni, ostovoimasta viis.


      • Anonyymi

        Nyt ymmärrän, miksi peruskouluun halutaan talousasioiden opetusta. En olisi uskonut ennen kuin luin kirjoituksesi. (Vai onko se sittenkin vain trollausta?)


      • Anonyymi

        Sotketkohan nyt pankkien ns. palvelumaksut, inflaation ja tilien nollakorot sekä mahdollisesti vielä jotain muutakin keskenään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotketkohan nyt pankkien ns. palvelumaksut, inflaation ja tilien nollakorot sekä mahdollisesti vielä jotain muutakin keskenään?

        On melko riskialtista säilöä rahaa kotonaan. Varsinkin suuria määriä, voi tapahtua varkaus, tai tulipalo ym.

        Sen lisäksi pelkkä raaka raha ei ole kovin järkevä säästämisen muoto. Ongelma on siinä, että raha ei varsinaisesti tee mitään, se ei kasva arvoa, eikä tuota mitään.

        Itse vaihdan säännöllisesti osan palkasta osuuksiin yrityksissä, jotka maksavat osinkoa ja ajan myötä kasvavat.


    • Anonyymi

      Suomalaisten usko haurastumisen mahdollisuuteen vahvistunut. Varsinkin taloudellinen haurastuminen on lähes varmaa tässä maassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe