Aihe

Suomi aikoo kotiuttaa lisää Isis terroristeja

Anonyymi

Ruotsin radio: Suomi aikoo kotiuttaa lisää ”ISIS-terroristeja”

Al-Holin leirillä on tuhansia eurooppalaisia. LEHTIKUVA/AFP
Ruotsin radio: Suomi aikoo kotiuttaa lisää ”ISIS-terroristeja”
SIINA EKBERG | 29.12.2020 | 11:21- päivitetty 29.12.2020 | 11:25
Ulkoministeriön erityisedustajan mukaan suomalaisten jättämiseen leirille sisältyy turvallisuusriskejä.

Sveriges Radion mukaan Suomi suunnittelee tuovansa kotiin lisää kansalaisiaan al-Holin pakolaisleiriltä Pohjois-Syyriasta. SR uutisoi aiheesta otsikolla ”Suomi suunnittelee kotiuttavansa lisää ISIS-terroristeja”.

Joulukuussa kuusi lasta ja kaksi naista tuotiin leiriltä valtion avustamina Suomeen. Kerta oli ensimmäinen, kun valtio oli mukana aikuisten palautuksissa leiriltä.

Leirillä on yhä 15 lasta ja viisi aikuista, jotka ovat Suomen kansalaisia. SR:n mukaan viranomaisilla on aikomus tuoda lopulta myös heidät Suomeen.

Ulkoministeriön erityisedustaja Jussi Tanner sanoo SR:n haastattelussa, että siitä voisi muodostua pitkällä tähtäimellä turvallisuusriski, jos leiriläisiä ei palautettaisi Suomeen.

− On naiivia ajatella, että esimerkiksi suomalaiset lapset leirillä vain katoaisivat sinne eivätkä koskaan tulisi takaisin. Uskon, että he tulevat takaisin ennemmin tai myöhemmin. Me voimme valita, miten ja milloin se tapahtuu.

Al-Holin leirillä on tuhansia eurooppalaisia, jotka ovat toimineet terroristijärjestö Isisin palveluksessa.

Ruotsissa pohditaan parhaillaan, mitä leirillä yhä olevien maan kansalaisten kanssa tulisi toimia. Sisäministeri Mikael Damberg (sd.) on todennut, että Isisin tekemiin rikoksiin osallistuneet asetetaan syytteeseen Syyriassa kurdihallinnon toimesta. Jussi Tannerin mukaan tähän liittyy riskejä.

11

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miehet myös
   Tasa-arvid

   • Anonyymi

    Pitäähän nyt perheet yhdistää, koska ihmisoikeus, kansainvälinen sopimus ja oikeusvaltio...


  • Anonyymi

   Suomi on todellakin tuhon tiellä, kun suurin Mamulandiakin on jo jäänyt maamme taakse kiihkomamutuksessa!?

  • Anonyymi

   Mikael Damberg (sd.) on todennut, että Isisin tekemiin rikoksiin osallistuneet asetetaan syytteeseen Syyriassa kurdihallinnon toimesta. Jussi Tannerin mukaan tähän liittyy riskejä".

   - Näin. Eipä kelpaa nyt peesata ruotsalaisia, kun voisi joku saada rangaistuksen. Kyllä se on sama asia kuin kun annetaan vain suoraan syytesuoja ja vielä diplomaattinen
   Koskemattomuus. ,

   Suomen poliisi ja suomalainen oikeusistuin on täysin vääriä tahoja hoitamaan näiden tuomitsemista ja tutkiskelua.

   • Anonyymi

    Suomessa käytänmpssäxpyöritettäisiin vain kymmeniä miljoonia maksavaa teatteria jossa ei tultaisi tuomitsemaan yhtään ketään


  • Anonyymi

   PS siis voittaa kuntavaalit...

   • Anonyymi

    Tuo kuntavaalien voitto ei vaikuta mitään tuohon terroristien tuontiin tänne hölmöläämme.
    Vierpunikkit ovat hallitsevassa asemassa 2023 jolloin tulee uudet vaalit, mutta siinä ajassa tämä punikkien mädätys saa paljon pahaa aikaan.


  • Anonyymi

   Eikö Tanner tiedä, että Suomesa on rajavalvonta tai ainakin pitäisi olla. Onko todella vain ajan kysymys, milloin Suomeen saapuu ihmisiä, joilla ei ensinnäkään ole minkäänlaiisia papereita tai todisteita suomalaisuudestaan ja myöskään minkäänlaisia siteitä Suomeen. Sen ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla mahdollista.
   Ymmärrän, että hänelle on annettu tehtäväksi hoitaa nämä terrorismin kannattajat Suomeen, mutta kaikki naiset eivät edes tänne halua vaan islamistiseen valtioon, jossa on sharia laki.... pitääkö siinä tapauksessa oikein houkutella (millä) vai peräti pakottaa (miten). Kiinnostavaa olisi myös tietää saavatko nämä "äidit" nyt liikkua täysin vapaasti Suomessa. Jos Isisin joukot keräävät voimansa yhteen ja yrittävät muodostaa uutta kalifaattia pitäisikö silloin auttaa äidit takaisin, jos sinne haluavat?

  • Anonyymi

   Ei näitä Suomen diplomaatteja kinnnosta kuin oma ura.

   • Anonyymi

    Tai Suomen kansalaisten turvaan pääsy voipi olla syynä.
    Ei hassumpi kiinnostksen kohde.


  • Anonyymi

   Ei yhtään elätettävää lisää, niin kaun kun tämä korona virus leviää.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   48
   3130
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   259
   3123
  3. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1964