Aihe

Suomi selvisi koronavuodesta naapurimaihin ja muuhun Eurooppaan verrattuna erinomaisen hyvin !

Anonyymi

Näin korona iski terveyteen ja talouteen Pohjoismaissa, Virossa ja Venäjällä – katso, miten Suomi pärjäsi vertailussa
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007710353.html
Naapurimaihin ja muihinkin Euroopan maihin verrattuna Suomi selvisi koronavuoden terveys- ja taloushaitoista suhteellisen vähäisin vaurioin.

Suomihan on selvinyt hemmetin hyvin verrattuna muihin Euroopan maihin, ei suhteellisen hyvin. Taas on porvarimedia varovainen sanoissaan ettei vaan mitään voi laittaa vääränvärisen Marinin demarijohtoisen hallituksen ansioksi.

17

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Krista Kiurun terveysturvallisuuslähtöinen tiukka koronapolitiikka puri, tosin vetovastuun siirtäminen paikallistasolle ja AVI:lle kesän jälkeen aiheutti talouslähtöistä löysäilyä ja hidastelua, johon pääministeri Sanna Marin joutui jopa puuttumaan Helsingin kohdalla.

   Erityisesti kahdeksan tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 vuorokauden aikana hallituksen linjaama raja, jonka myötä määritellään, onko eri kohdemaihin matkustaminen turvallista vai ei, vähensi Suomen tartuntoja keväällä ja alkusyksystä. Keskusta elinkeinoministeri Lintilän painostuksesta tosin halusi vesittää tämän tärkeän Suomen koronahoidon tekijän, mutta onnistui pudottamaan rajaa onneksi vain 25/100 000 lukuun, joka ylittyi koko Euroopassa ennen voimaantuloaan, lisäksi keskusta ja RKP onnistuivat vapauttamaan työmatkaliikenteen rajoituksista mm. Ruotsista ja Virosta. Suomen linja oli ja on edelleen Euroopan tiukimpia, joka on erinomainen asia ja kannattaa pitää voimassa.

  • Anonyymi

   Suomi on hoitanut asiansa hyvin. Yksi avainkohta oli STM:n jyrähdys pääkaupunkiseudulle, jossa päättäjät eivät uskaltaneet päättää mitään.

   Jyrähdys tuli hyvällä hetkellä, sillä nyt leviäminen on ainakin hetkellisesti saatu aisoihin ja joulu isolta osaltaan pelastettua.

   Nyt pitää jaksaa vielä muutama kuukausi

  • Anonyymi

   Talous joo, hyvin menee muihin verraten mutta kun työläisen lähtötilanne oli Sipilän jäljiltä heikko jo valmiiksi niin ei paljon naurata näinä aikoina.

  • Anonyymi

   "WHO:n kokoamien havaintojen mukaan Pohjoismaiden raskaimpia terveys- ja taloushaittoja kärsinyt maa on sama kuin on pannut toteen selvästi muita Pohjoismaita keveämpiä rajoituksia: Ruotsi."

   Eli mitä vähemmän tautia, sitä parempi talous. Tämä on nyt se mitä tähän mennessä olemme oppineet.
   Kiina oin paras esimerkki. Talous kasvaa, kun tautia on blokattu tehokkaasti.
   Ruotsi on sitten päinvastainen ja kaikille varoittava esimerkki.
   Ruotsalaisten suurin ongelma on, miten saa Tegnell-tatuoinnin pois.

   Oli tälläkin palstalla paljon Ruotsin kevyttä linjaa kannattavia. Ovat hipsineet vähin äänin pois, ja syystä. Lohdutuksena heille, että aina ei voi olla oikeassa, ei edes joka päivä.

  • Anonyymi

   Paljon haukutaan hallitusta, mutta tosiasia näyttää olevan, että verrattuna muihin hallitus on pärjännyt todella hyvin tämän pandemian hallinnassa. Ollaan nyt kerrankin ylpeitä. Muiden maiden luvut ovat hirveitä.

  • Anonyymi

   Joka seuraavaksi sanoo, että on tehtävä valinta terveyden ja talouden välillä, niin sitä tikulla silmään.

   Kun ei anneta epidemian levitä, myös talous toimii paremmin.

   Kiinassa ym. koronan tukahduttaneissa maissa taas menee vieläkin paremmin taloudellisesti ja muutenkin.

  • Anonyymi

   Tosiasia on, että oppositiolla ja presidentillä ei ole tässä asiassa ollut minkäänlaista valtaa eikä vaikutusta. Asiantuntijoiden suositusten perusteella päätöksiä on tehty hyvinkin oikea-aikaisesti. Suomessa ylintä valtaa pitää hallitus ja hallituksen päätösten mukaan on edetty.

  • Anonyymi

   Tammikuussa kukaan oppositiota tai presidentti eivät tuoneet esille koronan vaarallisuutta. Presidentillä ja oppositiolla ei ole ollut mitään osuutta päätöksenteossa. Hallitus on kuullut asiantuntijoita ja on tehnyt päätökset siltä pohjalta. Oppositio päinvastoin olisi halunnut kesän ja alkusyksyn aikana poistaa kaikki rajoitukset ja on koko ajan ratsastanut kahdella hevosella esittämällä ristiriitaisia ehdotuksia. Se on esimerkiksi syyttänyt hallitusta talouden tuhoamisesta liian tiukoilla rajoituksilla mutta toisaalta pitänyt rajoituksia riittämättöminä. Annetaan kiitos sinne, minne se kuuluu.

  • Anonyymi

   Suomalaiset saavat kiittää pääministeri Sanna Marinin (SDP) johtamaa hallitusta uskomattomasta menestystarinasta korona-aikana. Presidentti Niinistö on tukenut hyvin pääministeri Marinin johtamaa politiikkaa. Persu- ja kokoomusoppositio +Lintilä on vain rikkonut yhteiskuntarauhaa ja ollut haitaksi kotonani vastaisessa taistelussa. Kiitos Sanna Marin ja hallitus!🇫🇮

  • Anonyymi

   Velkaa ovat ottaneet kaikki maat. Paitsi Norja sattuneesta mustasta syystä.

   • Anonyymi

    Velkaa on otettu, koska sillä on pystytty pitämään pyörät pyörimässä ja sen ansiosta ollaan valmiina, kun toipuminen alkaa. Velka on myös käytännössä korotonta ja lisäksi Suomen velkaantumisaste on edelleen matala kansainvälisessä vertailussa. Velkaa voidaan siis pitää investointina tulevaisuutta varten ja ilman sitä olisimme todellisissa ongelmissa.


  • Anonyymi

   Oppositioporvarit: Väärin hoodettu potilas jäi henkiin ja voi hyvin.

  • Anonyymi

   Suomen talous tulee koronan jälkeen nousemaan hyvin, jos suomalaiset tekisivät viisaasti ja kuluttaisivat rahansa Suomessa matkaillen ja ostaen. Nyt haukutaan hallitusta, kun osallistuivat EU:n yhteisvelkaan, rahoittaen muita maita. Mutta mitä tekevät nämä valittajat rajojen avauduttua: kaikki ylimääräinen raha ulkomaan matkailuun ja rahoittamaan muita maita.

  • Anonyymi

   Sanna johtaa, Suomi pärjää
   Jälleen kerran täytyy todeta, että Suomelle oli suuri onni, että meillä oli juuri nyt juuri tämä hallitus, joka on hoitanut koronatilannetta asiantuntijoiden mielipiteisiin nojaten ja tervettä harkintaa käyttäen. Juuri oikeat toimet tehtiin juuri oikeaan aikaan, ja tässä on tulos. Hyvä Suomi!

  • Anonyymi

   Erikoisinta on, että persut täällä vinkuu Suomen talouden menneen kuralle tämän hallituksen aikana, vaikka talouden mittareiden mukaankin olemme pärjänneet paremmin kuin kiitettävästi ja selvästi Euroopan keskiarvoa pienemmällä BKT:n laskulla.
   Koronan torjunta taas on meillä onnistunut koko maailman tasolla parhaitten joukossa.

  • Anonyymi

   On se vaan melkoista kansankiihotusta ottaa myrkkypiikki!
   Muu kritiikki yritetään sensuroida todella kaikin voimin.
   Fasistista hommaa, että kaikkien pitää saada. MIKSI?
   Ovat vaan ontuvia selityksiä. Jos joku ottaa-niin ottaa mitä siitä huutelemaan.
   Hänhän on nyt oman uskonsa mukaan suojassa tartunnoilta.
   Miksi hän kaluaa rokottamattomia kuin koira luuta, missä pännii näillä?
   Me olemme ainakin hyvin tyytyväisiä ja annamme piikit muitten hyväksi :-)
   Olemme olleen terveitä niin pitkään, vuosikymmeniä, että ei tässä tarvita mitään poppamiesten liemiä suoneen. Ovat kuin huumeita, ei niitäkään suositella. Tulee keskenmenoja, huonovointisuutta, kuolemia, vammautumisia jne.

  • Anonyymi

   Lauletaan yhdessä Taisto Ahgrenin tapaan koronabiisi:

   Tuhon tietä kuljen, turman tietä kuljen.
   On mulla korona tiedän sen, sun ainoas ole mä en.
   Tuhon tietä kuljen,
   Syliin sun taas suljen ja tunnen
   Kuinka luotankaan sun suudelmaas tuhoavaan.
   Vaikka tahtoisin sinut mä jättää, vaikka koitankin lähteä pois.
   En silti saata milloinkaan sua jättää, mun luonas pakko
   viipyä vain ois.
   Tuhoon vaikka kuljen, syliin sut nyt suljen.
   Se väärin on mä tiedän sen, mut
   Olkoon niin sua ilman mä en elää vois.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   19548
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   323
   5647
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   269
   3061