Aihe

Koronavilkku ollut täysin hyödytön. Käyttöä laajennetaan EU-laajuiseksi

Anonyymi

Suomessa Koronavilkku sovelluksen lataajia on suhteessa enemmän kuin missään jäsenmaassa. Nyt jo 2.2 miljoonaa käyttäjää. THL itse on julkaissut Koronavilkun aikaansaannoksista viimeksi tietoa lokakuun 1. päivänä. Silloin kerrottiin että Koronavilkun kautta on ilmoitettu 600 tartuntatapausta. Sen jälkeen THL:n tiedottaminen loppui.

Koronaketjutartuntojen kanssa työskentelevät lääkärit ja hoitajat kuitenkin toteavat, että Koronavilkku on käytännössä hyödytön sovellus. Siitä ei saada sellaista tietoa, joka olisi hyödyllistä tartuntaketjujen jäljityksessä.
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/3ade8106-d41f-477f-b50a-ea6e4345bd31

EU ei suostu uskomaan, että tällainen puhelinsovellus ei koronan vastaisessa kamppailussa muka toimisi. Päin vastoin EU:n aikoo merkittävästi laajentaa koronavilkkujen käyttöä kaikissa jäsenmaissa. Uskotaan että silloin ne alkavat paremmin toimia.
Euroopan Komissio on rakennuttanut digitaalisen yhdyskäytäväpalvelun eri maiden koronavilkku-sovellusten välillä.
https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000007712308.html

THL:ssä työskentelevä 7-henkinen Koronavilkku-porukka on innoissaan asiasta. Se liittää nopeasti oman Koronavilkku-sovelluksensa Komission Yhdyskäytävään, ja kaikkien muiden maiden koronavilkkuihin.

Myös THL uskoo vahvasti, että tämän uuden EU-yhdyskäytävän avulla Koronavilkku alkaa lopultakin toimia. Silloin se antaa uutta, käyttökelpoista tietoa ja antaa merkittävän panoksen taistelussa koronaa vastaan.

19

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Normaali EU-logiikka toimii tässäkin kohtaa. Koska eurososialismi ja Euro valuuttana ei toimi, on siksi syvennettävä Euron integraatiota.

   On siirryttävä maiden yhteisiin velkakirjoihin, ja pysyviin tulonsiirtoihin pohjoisen ja etelän välillä. Tämän tehdyn syventämis- ja kehittämistyön jälkeen kaikki EU-kansalaiset huomaavat, että Euro toimii erinomaisesti.

   • Anonyymi

    Koronavilkku juppien kokoontumisajot Levillä.
    Vastuutonta...


  • Anonyymi

   Itä-Saksalainen himorokottaja Günther

  • Anonyymi

   Tällaistenkin asioiden takia => Brexit

   Kansalla kuuluu demokratiassa olla jälkikäteen kontrolli siihen, kuka on vallassa. Jos joku asia mokataan, niin vaalien jälkeen uudet ihmiset hommiin. Britit ymmärsivät, että EU ero oli ainoa vaihtoehto.

  • Anonyymi

   Koko epätarkan Bluetooth-yhteyden kautta kikkailu oli melko kuolleena syntynyt idea jo alkujaankin. Pitäisi pystyä tunnistamaan ihmisten 1...2 m sosiaalinen etäisyys, mutta Bluetoothin tarkkuus jää 5 metriin.

   Mutta löysää, velaksi otettua Korona-rahaa löytyy Marinin hallitukselta ja EU:lta nyt useiden satojen miljardien edestä. Silloin ideoiden puutteessa ja tyhmyyksissään kaikkein paskeimpiakin ideoita aletaan löysällä velkarahalla toteuttaa.

   Koronavilkun tyyppiset sovellukset eivät ole toimineet ja auttaneet missään 27:ssä EU-jäsenmaassa, missä niitä on rakennettu ja kokeiltu. Tulokset ovat samanlaisia kuin Suomessakin, tästä ei nyt valitettavasti ole taudin torjuntatyössä mitään hyötyä.

   USA:ssa kolme osavaltiota, Alabama, Etelä-Carolina, and Pohjois-Dakota tekivät kokeiluja vastaavilla puhelinsovelluksilla. Amerikkalaiset eivät laajentaneet kokeilujansa eteenpäin, koska ne todettiin melko lailla hyödyttömiksi.
   https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_apps

   Sen sijaan meillä EU rakentaa lisää infrastruktuuria kuolleen Koronavilkku-appsin kanssa pelleilemiseksi.

   • Anonyymi

    NFC-tekniikkakaan ei pelaa tässä yhteydessä, koska sen range on vain muutamia senttejä..


  • Anonyymi

   On kyllä ollut yllätys, miten EU-mielisiä suomalaiset poliitikot, virkamiehet ja tutkijayhteisö ovat. Koskahan viimeksi on kuultu mitään kriittisiä tai edes kunnolla analyyttisia kannanottoja. Tässä on kuitenkin jatkuvasti menossa valtavan suuria kehityksiä, jotka vaikuttavat ennen kaikkea kansankunnan talouden tulevaisuuteen.

   • Anonyymi

    Nyt on Koronavilkkukokeilua jo noin 6 kk verran takana, ja eräillä muilla isoilla EU-mailla ollut pari kuukautta sitä pidempään.

    Luulisi että tähän mennessä tulisi THL:ltä jotakin väliraporttia ja mitattuja lukemia asiasta. Siitä että kuinka hyödyllinen työkalu tämä oikein on jo ollut. Sentään kun nyt jo maan rajojen ylitsekin sen infrastruktuuria EU-rahoituksella laajennetaan.


  • Anonyymi

   Työkaverilta kuulemani tarina kertoo toista: Vilkku piippasi hänellä seuraavana päivänä ja myös toisella kaverilla. Eipä mennyt aikaa, kun jäljittäjä soitti ja tiesi kerto jamppojen mahdollisesti altistuneen salilla. >>>karanteeniin muistaakseni 10 vrk.

   Negat tuli molemmille, mutta kyllä vilkku tuossa tapauksssa antoi ennakkovaroituksen altistumisesta.

   • Anonyymi

    Mikäli tällaisia onnistumisen sankaritarinoita on sadoittain ja tuhansittain, niin miksi THL:n virkamiehistö ei kerro niistä julkisuuteen?

    Luulisi hyvästä appsista ja sen tuomista eduista mielellään kerrottavan medialle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikäli tällaisia onnistumisen sankaritarinoita on sadoittain ja tuhansittain, niin miksi THL:n virkamiehistö ei kerro niistä julkisuuteen?

    Luulisi hyvästä appsista ja sen tuomista eduista mielellään kerrottavan medialle.

    "Luulisi hyvästä appsista ja sen tuomista eduista mielellään kerrottavan medialle."

    Tuosta olen kyllä samaa mieltä. Onnistunut kentäkäyttö kun olisi mitä parhainta mainosta keksinnölle!

    "Anonyymi Tänään 17:53"


  • Anonyymi

   Laboratoriotestillä varmistettuja koronatartuntoja on ollut Suomessa noin 36.000 kappaletta. Näistä Helsinki, Espoo Vantaa alueella näistä on ollut 18.400 tapausta.

   Kyllä tuosta määrästä Koronavilkun kannalta jo jotakin mittausdataa ja kerrottavaa pitäisi olla, mutta THL vaikenee.

   Turvalliseksi etäisyydeksi tartuntaa kantavaan pidetään 1,5...2 m etäisyyttä, jota joka kaupassa lattiaan maalatruin merkein korostetaan. Koronavilkun käyttämä Bluetooth etäisyysmittauksen tarkkuus on noin ± 5 m. Siksi Koronavilkku ei pysty mittaamaan olenko ollut alle 2 m päässä tartunnan kantajasta.

   Vantaalaisena olen noin 90% varma, että olen ollut 6 kk aikana useiden kymmenien tartunnan saaneiden kanssa samoissa tiloissa 5 m tai lähempänä, kauppakeskuksissa, busseissa, ravintoloissa jne.

   Yhtään varoitusta puhelimeen ei ole koko aikana tullut. Ei ole tullut edes noista alle 5 m päässä olleista kontakteista. Tartunnan saamisen kannalta oikeasti kiinnostavia olisivat ne mahdolliset alle 2 m lähikontaktit tartunnan kantajiin.

   • Anonyymi

    Ne kaupan lattiamerkit nyt on yhtä tyhjän kanssa...kumminkin kassakaukalon äärellä ollaan vierekkäin , levy välisssä..joo..toinen menee vierestä ohi kun pakkaat phöh


  • Anonyymi

   Toimisko paremmin tuo tielle asetettava hätävilkku, jos sen pistäis pään päälle ?

  • Anonyymi

   Yksissä teoin rahalle persot säästää koronavilkullakin, kun rokottaa pilkulla. Priorisaatio ei juuri eristämisistä eroakaan loppujen lopuksi.

  • Anonyymi

   Petoksen luku ei ole neljääsataayhdeksääkymmentä.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Isäsi häpeäisi löysiä puheitasi.

    #myötähäpeä


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   266
   18891
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13870
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   343
   10347
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   67
   7545
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   357
   4623