Abortti sallitaan Argentiinassa

No nythän kummia kuuluu. Abortti, joka on harvinainen Latinalaisessa Amerikassa, sallitaan Argentiinassa raskausviikolle 14. Okein ihmettelin. Onneksi sielläkin takapajulassa on herätty naisten oikeuksille. Juuri uutisissa kuulin. Olen erittäin mielissäni.

17

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hienoa. Pienin askelin mennään sivistyksessä eteenpäin.

      • Anonyymi

        F.eminatsit riehuu sumeaa r.aivoaan ja sivistyksessä taannutaan keskiajalle. Onneksi monessa muussa paikassa kehitys on täysin päinvastainen. Jotkut laahaa jälkijunassa kuten tuollakin nyt on käynyt.


    • Anonyymi

      Hei Eikö Timo Soini riemuinnutkin että hieno maa Argentiina, vai oliko se Argentiina joka kielsi abortin aiemmin?? 😳

      • Anonyymi

        Hieno on, Timbe oli oikeessa!!!


    • Anonyymi

      "Aiemmin abortti on sallittu Latinalaisessa Amerikassa vain Kuubassa, Uruguayssa ja Guyanassa sekä Meksikon pääkaupungissa Méxicossa. Salvadorissa, Hondurasissa ja Nicaraguassa abortti on kielletty kokonaan, ja jopa keskenmenosta voi joutua vankilaan."

      Samaa haluaa meille myös fundamentalistiuskiskööri aloitteellaan.

      • Niin, tällaiseen tilanteeseenhan jouduttaisiin, jos sikiötä koskisi samat lait kuin syntynyttä ihmistä. Jouduttaisiin asettamaan jokin toimija raskauksien seurantaa varten, samaan tapaan kuin Romanian diktatuurissa 1960-70 -luvuilla.

        Minua vaan suuresti kummastuttaa se, että sellaiset ihmiset, jotka aivan tosissaan keksii kansalaisaloitteita joissa esitetetään hedelmöityksen olevan ihmisoikeuksien alku, eivät osaa yhtään kaavailla mielessään mitä valtavia juridisia muutoksia tällaisesta seuraisi. Ei ymmärrys eikä yleissivityskään riitä miettimään syyn ja seurauksen lakeja tai edes sitä että miksi aborttilaki yleensä on alunperin ollut välttämätön.

        Jokainen keskenmeno tarkoittaisi rikostutkintaa, koska jos lakiin on kirjoitettu että hedelmöittynyt munasolu on henkilö, sitä koskisi tietenkin ihan samat oikeudet kuin syntynyttä lasta ja lastensuojelulaki. Miten jotain sellaista voisi valvoa joka on toisen ihmisen elimistön sisällä, rikkomatta naisen kansalaisoikeuksia?

        Näitä kysymyksiä on ihan päättäjätasollakin pohdittu ja olen itsekin aloittanut asiasta keskustelun täällä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13882112/sikion-ja-naisen-oikeuksista

        Kirjoittaja on korkeimman hallinto-oikeden hallintoneuvos M. Liljeström
        "Ihminen tulee perusoikeuksien täysimääräiseksi haltijaksi syntymänsä hetkellä. Sikiöön ei tosin saa kohdistaa ihmisarvoa loukkaavia toimenpiteitä, mutta sillä ei vastasyntyneen lapsen tavoin ole perusoikeutta hengen, terveyden tai koskemattomuuden suojaan. Siksi raskaana olevan naiseen ei voida hänen perusoikeuksiaan loukkaamatta kohdistaa pakkotoimia sikiön arvioidun edun nimissä."

        Tuollaiset järjettömät kansalaisaloitteet, kuin mitä on "Syntymättömän oikeudet" -aloite voi oikeasti lähteä vain sellaisista aivoista, jotka käsittää naisen olevan pelkästään siittämiseen ja lisääntymiseen tarkoitettu objekti ja jopa raiskaajalla olisi oikeus käyttää lisääntymiseensä kenen tahansa naisen kehoa. On vaikeata ymmärtää, että elämme kohta vuotta 2021 kun jotkut tosiaan elää vielä ihmiskäsityksissä vuodelta 1000 e.a.a!

        Toivotankin Hyvää Uutta Vuotta kaikille aborttimielipiteestä riippumatta! <3


    • Anonyymi

      Osaltaan tuohon saattoivat vaikuttaa ne tilanteet, jossa nuori tyttö (jopa 11-vuotias) joutuu raiskatuksi, eikä saa aborttia. Sellainen saattaa jo olla useimmille liikaa, joten tuollaisten hirveyksien välttämiseksi jatkossa abortin salliminen taisi olla järkevin päätös.

    • Ohoh! Tämä olikin iso ja yllättävä uutinen. Piti lukea heti HS:n juttu. Nythän sitten alkaa kaikki alkellisimmatkin katolilaiset maat (mitä tulee naisten oikeuksiin) mennä Suomen edelle.

      "Historiallinen päätös katolisessa Etelä-Amerikassa: Argentiina hyväksyi abortin 14. raskaus­viikkoon asti
      Euroopassa nainen saa päättää abortista jo lähes joka maassa. Latinalaisessa Amerikassa laillinen abortti on harvinaisuus.

      ARGENTIINA teki keskiviikkona historiaa ja salli abortin ensimmäisenä suurena maana Latinalaisessa Amerikassa. Aloite sai parlamentin alahuoneen hyväksynnän jo aiemmin tässä kuussa, ja keskiviikkona Suomen aikaa asiasta äänesti senaatti.

      Vastedes abortin tekeminen on Argentiinassa sallittua 14. raskausviikkoon asti. Päätöksen syntymisestä kertoivat uutistoimistot Reuters ja AFP.

      Aborttia kannattavat vihreäpukuiset ja vastustavat sinipukuiset mielenosoittajat kerääntyivät ennen äänestystä kongressirakennuksen edustalle pääkaupunki Buenos Airesissa. Kun äänestyksen tulos julkistettiin, vielä paikalla olleet tuhannet ihmiset puhkesivat riemunhuutoihin."



      Tästä ei ole ollut mitään tietoa että asia olisi käsittelyssä. Piti kanssa tarkistaa että oliko se juuri Argentiina, jota Soini hehkutti aiemmin ja kyllä:

      "10.8.2018 14:21 | Päivitetty 10.8.2018 15:15
      SUOMEN ulkoministeri Timo Soini (sin) kehui blogissaan Argentiinaa hienoksi maaksi." (HS)

    • Anonyymi

      Murheellinen päätös muutenkin murheelliselle vuodelle, viimeinen naula arkkuun. Kuolemaa siellä, kuolemaa täällä...
      Ei voi kuin toivoa että tänä vuonna alkaa puhaltaa uudet, raikkaammat tuulet ja viherkuplan valta alkaa viihdoin tussahtaa. Onneksi monessa muussa maassa suunta on jo lupaavasti kääntymässä mm. aborttilain suhteen.

      • Anonyymi

        Joo taas kuoli miljardi ihmisen potentiaalia kun ehkäistiin. Lakanoillehan ne meni poloiset.


    • Anonyymi

      Mainiota ja vielä kun Soinikin hehkutti kuinka kivaa kun naiset joutuu laittomiin abortteihin. Hieno maa Argentiina ☺️

    • Vähän Hesarista lainattua koskien Argentiinan uutista. Asiasta on kyselty Gissleriltä, ja hän kertoo pitkässä jutussa mm seuraavaa:

      "Yhdysvaltojen republikaanipresidentit ovat 1980-luvulta asti sitoneet seksuaaliterveyttä ja naisten oikeuksia ajavien järjestöjen saaman tuen siihen, että ne eivät anna tietoa aborteista tai edistä naisten oikeutta aborttiin. Näin toimi viime vuosina myös Donald Trump.

      Tutkimusten mukaan tietojen pimittäminen ja tukien epääminen järjestöiltä on kuitenkin vain lisännyt epätoivottuja raskauksia ja abortteja Latinalaisessa Amerikassa. Se ei ole yllättävää, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Mika Gissler.

      USA on ollut järjestöjen suuri rahoittaja. Samalla kärsivät kaikki muutkin seksuaaliterveyteen liittyvät asiat, lisääntymisterveys ja esimerkiksi papa-kokeet.”
      Gissler on itse tutkinut abortteja Euroopassa viime vuosikymmenellä. Tiukan aborttilainsäädännön ei ole todettu varsinaisesti vähentävän abortteja. Abortteja on tehty vähemmän sellaisissa maissa, joissa oli sallivampi lainsäädäntö. ”Ennen Irlannista mentiin Britanniaan. Abortteja on yhä sama määrä, nyt ne vain tilastoidaan Irlantiin.”

      Näin kävi myös Suomessa 60-luvulla, kun aborttilakia höllennettiin, Gissler kertoo. Komplikaatioiden perusteella oli arvioitu, että laittomia abortteja tehtiin noin 20 000. Kun abortit sallittiin, niitä tehtiin saman verran. Seuraavina vuosina aborttien määrä laski nopeasti, kun tiedon ja ehkäisyn saatavuus parani."

      Lisääkin on latinalaisen amerikan tilanteesta ja Vatikaanin vaikutuksesta mutta juttu on tolkuttoman pitkä ja ne on samat mitä hän on ennenkin kommentoinut.

      • Anonyymi

        Komitea arvioi esim. vuodelta 1968 laittomiksi noin 18 000. Kuitenkin 1970 niiden määrä nousi edellisvuoden 8000sta lähes 15 000een. Miksi määrä tippui laillisena jos niitä muka oli aiemmin laittomina lähes 3 kertaisesti? Tehtiinkö niitä silti edelleen laittomastikin?
        Kuitenkin määrä räjähti nopeaan nousuun ja huippuvuonna 1973 niitä tehtiin yli 23 000. Ja syntyvyys laski vuonna 1970 24 000lla. Täällähän suosijat aina väittää ettei lepsulla aborttilailla ole mitään osuutta alentuneeseen syntyvyyteen..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Komitea arvioi esim. vuodelta 1968 laittomiksi noin 18 000. Kuitenkin 1970 niiden määrä nousi edellisvuoden 8000sta lähes 15 000een. Miksi määrä tippui laillisena jos niitä muka oli aiemmin laittomina lähes 3 kertaisesti? Tehtiinkö niitä silti edelleen laittomastikin?
        Kuitenkin määrä räjähti nopeaan nousuun ja huippuvuonna 1973 niitä tehtiin yli 23 000. Ja syntyvyys laski vuonna 1970 24 000lla. Täällähän suosijat aina väittää ettei lepsulla aborttilailla ole mitään osuutta alentuneeseen syntyvyyteen..

        Suurin syy kaikkeen oli siinä että ehkäisyvalistus tuli pakolliseksi, ja ehkäisypillerit yleistyi.

        Laittomien aborttien määrä on tietenkin arvio, sillä eihän kukaan mene ilmoittamaan poliisille, että on tehnyt jotain laitonta. Arviot laittomien aborttien laskentatavasta on esitetty Aborttilakikomitean mietinnössä joista olen tänne linkittänyt kuvia. Todellinen laittomien aborttien määrä on arvioitu välille 18 000 - 40 000. Jotain asiasta kertonee, että se yksikin nainen kertoi tehneensä itselleen 40 aborttia, ehkäisyä ei ollut saatavissa.

        Noihin vuosiin liittyy valtava rakennemuutos, joka vaikuttaa ihan kaikkiin lukuihin. Lisääntymisikäistä kansaa eli juuri 18- 40 v ikäistä siirtyi länsinaapuriin kymmeniä tuhansia ja alkoi vaikuttaa naapurimaan aborttitilastoihin. Minunkin suvustani lähti neljä Ruotsiin, ja kuusi lähti Australiaan saakka. Koko meidän kylältä lähti varmaan puolet nuorista Ruotsiin työn perässä. Ei se voi olla vaikuttamatta kaikkiin väestötilastoihin. Myös syntyvyys laski noina vuosina rajusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Komitea arvioi esim. vuodelta 1968 laittomiksi noin 18 000. Kuitenkin 1970 niiden määrä nousi edellisvuoden 8000sta lähes 15 000een. Miksi määrä tippui laillisena jos niitä muka oli aiemmin laittomina lähes 3 kertaisesti? Tehtiinkö niitä silti edelleen laittomastikin?
        Kuitenkin määrä räjähti nopeaan nousuun ja huippuvuonna 1973 niitä tehtiin yli 23 000. Ja syntyvyys laski vuonna 1970 24 000lla. Täällähän suosijat aina väittää ettei lepsulla aborttilailla ole mitään osuutta alentuneeseen syntyvyyteen..

        Kannattaa jättää nämä numeroasiat niille jotka on käyneet koulut.... Abortinvastustajien äly ei oikein riitä näihin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa jättää nämä numeroasiat niille jotka on käyneet koulut.... Abortinvastustajien äly ei oikein riitä näihin....

        Vau, suosijafanaatikon argumentointitaidot kukoistaa jälleen.. XD
        Eikö mielikuvituksesi tai älykkyytesi muuhun taaskaan riittänyt?
        Oliko noin vaikeaa kun meni niin pahasti yli hilseen? Mikä kohta olikaan "kouluja käyneen" XD mukaan pielessä, vai etkö osaa sanoa?

        "äly ei oikein riitä "

        Huomhuomhuom!!!!
        Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä
        halventavan törkysolvausnälvinnän!!


    • Anonyymi

      Päivän Aamulehdessä (s. 26) kerrotaan ettei tämä vaan edelleenkään käytännössä toteudu eikä tilanne asenteiden ja järjestelmän osalta ole juurikaan muuttunut, varsinkaan syrjäisemmillä seuduilla. Esim. eräässä 75 000 asukkaan kaupungissa on vain yksi lääkäri joka suostuu tekemään niitä. Hänkin joutui hiljattain kiinni otetuksi kun syytettiin rv14 aikarajan ylityksestä. Noin 1500 henkilöä on tälläkin hetkellä syytteessä abortteihin liittyen.
      Vuosien 1983 - 2020 välillä, jolloin laki oli selvästi rajatumpi, on arvioiden mukaan 3000 naista kuollut piiloaborteissa, mikä ei kuulosta liki 40 vuoden aikana kovin suurelta määrältä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe