X5 G05 bensa hybrid todellinen kulutus

Anonyymi

Lähdettiin savossa toiseen kuntaan ja kylmiltään käyntiin polttomoottorin voimin. 3 ihmistä kyydissä. Maaninka, talluskylän kautta eteenpäin.

Tasaista vauhtia mutkaisilla teillä.

Kulutus 11-12L / 100km, bensaa.

Dieselillä veikkaisin kulutuksen olevan monta litraa pienempi. Normaalilla farmari mallisella tilavalla autolla pääsee 7L / 100km samaa reittiä ja kuormalla.

wltp antaa varmasti monille harhaanjohtavan kuvan kun auton teknisissa tietoissa kerrotaan 1-2L kulutuksista.

Minun mielestä ladattavan hybridin kulutus olisi viisainta mitata tyhjällä akulla sekä yleensä kulutustestin pituus kaikilla autoilla 100km matka.

Koska 100km yleisesti käytetty pituus jolla kulutuksista kerrotaan.

18

4815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuosta huolimatta kuitenkin aina Audei, Mersui, Bemarei, Opelei, Volkkarei.

    • Anonyymi

      No niinhän se on ,, kuinka muka polttomoottorilla siis pari litraisella pääsee 1600 kg auto kuormalla aina mene vähintäänkin 5 litraa dieseliä bensaa pari kolme litraa enemmän satasella,,,, nyt nämä hämäävästi kerrotaan että parilitraa kulutus no onha se kun ensin jos päästää niin mennään loistavissa olosuhteissa akulla 50 km ehkä sitten polttomoottilla muuten ei usko kukaan.

    • Anonyymi

      Tämä hybrid-autojen kusetus koskee tietysti muitakin automerkkejä. Auto kuluttaa painon ja monimutkaisen tekniikan vuoksi paljon enemmän polttoainetta mitä esitteet kertovat. Lisäksi sähköä päälle.

      Toinen ongelma on mielestäni monimutkainen tekniikka. Kun se vanhenee, niin vikojen korjaaminen on kallista. En ostaisi.

    • Anonyymi

      eihän se ole kusetus minkä jokainen tervejärkinen tietää , onko elokuvatkin tv töllössä kusetusta, samasta kanavasta tulee uutiset.

      ruohonleikkuri vie noin 3 litraa pihamaalla ajelussa, kuka luulee että 2500 painoinen 2 litran turbo kulkee 1.5 litralla.
      teitä on roustattu.
      koulussa luodaan valmius lukemiseen joka pitää sitten lunastaa.
      kohta tulee syytteet näitä kuuntelukirjoja vastaan kun kuuntelija räpeltää kännykkäänsä samalla kun kuuntelee mitä kirjassa kerrotaan ja jää juttu tajuamatta.

    • Anonyymi

      kannattaa lukea raakaöljyn krakkauksen tisleet ja miettiä miten nämä tuotteet käytetään niin että niille kaikille löytyy käyttöä.
      vihje, yrityselämä eikä valtio halua energiaköyhää bensiiniä, ainut käyttö on työläisväestö ( autot ja ruohonleikkurit ) mihin muuten itse hävittäisit bensiinin miljardit tisleet.

      miten muutat aurinkosähkön kennojen energian kaupunkien kotien kaukolämpövedeksi jai tuulivoiman.......90 prosenttia kaupunkien lämmityksestä hoidetaan polttamalla energiavälineitä jonka sivutuote on yli 100 asteinen vesi ( kaukolämpö )
      jos kaikki haluavat syödä vain kalan silmät, tulee kauhea puute kalan silmistä.

    • Anonyymi

      Vai persaukiset ovat kiinnostuneita kulutuksista. Vasta kun ajaa minimissään 60tkm vuodessa voi hieman miettiä kulutusta.

      • Anonyymi

        Vaikka kielikuvasi onkin hieman alatyylinen, niin olet oikeassa.

        Jos ja kun suomalainen ajaa keskimäärin 18tkm vuodessa, niin eihän tuosta tule polttoainekustannuksia kuin noin 150 euroa /kk, jos bensa-auto vie 7 litraa satasella.

        Onhan se toki rahaa, mutta jos ajaisit jollakin megahybridillä joka vie 4 litraa satasella, säästäisit kuukausitasolla vain 60 euroa.

        Toisaalta, jos ajaisit vanhalla amerikanraudalla, keskikulutuksella 14 litraa satasella, menosi kasvaisivat 150 euroa / kk.

        Tuosta lähtökohdasta, 7 litraa satasella, kun aletaan vertaamaan niin, saa tehdä aika isoja muutoksia, pienempään tai suurempaan, että sillä olisi oikeasti merkitystä. Joten talouden ylläpitosi kannalta on aikalailla sama mitä autosi kuluttaa.

        Uskallan väittää että suurimmalla osalla suomalaisista valuu satanen tai pari "sormien välistä" kuukaudessa, eikä se haittaa mitään. On toki meitä oikeasti köyhiäkin, jotka joutuvat budjetoimaan jokaisen asian etukäteen ja elävät 400 euron käyttörahalla / kk.

        Mutta pääsääntöisesti, ei sillä kulutusella juuri ole merkitystä.


    • Anonyymi

      harva muistaa että juuri ennen 2010 luvun alussa ennen diiselkiimaa tuli bensamoottorien öljynkulutusongelmat , jotta oli kiima siirtyä diiseleihin ja sitten niihin tulikin päästöongelma ,josta taas tulikin todella sopivasti hybridi kiima joissa on taas tämä bensamoottoritekniikka joka oli ongelmana ennen diiselkiimaa.

      mikä on seuraava ongelma, ehkäpä juuri kulutushuijaus kun 14kw miniakulla varustettu 2500 kiloinen luxux maasturi ei kulutakkaan 300 heppaisella polttomoottori bensakoneella 1.8 litraa sadalla oikeassa elämässä , ainoastaan leikkielämässä.
      uskon että seuraava kiima on mekaanisesti ahdettu diesel moottori 1.2-2l jossa on venttiilinkannessa elektronisesti ohjatut venttiilit , systeemi poistaa kaasuläpän tarpeen. kuten köningseg toteuttaa omassaa freevalve.

    • Anonyymi

      Mulla 2021 x5 45e hybrid ja pääsen reippaasti alle 10litralla 100km pelkällä polttomoottorilla

    • Anonyymi

      Itsellä vuoden vanha gle350hybridi Mersu ja menee about 5.5 satasen kesällä matkaa ajaessa. Vähän se putoaa jos alle 300km matka ja vähän nousee jos vetäisee 600km.
      Mutta 5.5 on keskikulutus ajanut nyt 90tkm

      • Anonyymi

        Paskat pääse möhkömersullasi 5,5 bensankulutuksella. RAV4 plugarilla pääsee mutta ei tuolla, ei taatusti. Sanon että 8,5-9 on vakio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskat pääse möhkömersullasi 5,5 bensankulutuksella. RAV4 plugarilla pääsee mutta ei tuolla, ei taatusti. Sanon että 8,5-9 on vakio.

        350 de diesel koneella


    • Anonyymi

      Mutta kuka helkkari hankkisi X5:n säästöajoon? Se maksaa ja sellaisen ostaja ei viis veisaa bensankulutuksesta, on varaa maksaa. Ja onhan X5 reipasliikkeinen ja mahtava olemukseltaan, luo kunnioitusta.

      • Anonyymi

        Juu, varsinkin mustana tai valkoisena se näyttää ihan Venäläiseltä

        Dieselinä se vieläpä haiseekin Venäläiseltä!


    • Anonyymi

      X5 on kyllä järjetön hankinta muutenkin. Iso, ruma ja painava. Ei ihme että syö soppaa.

    • Anonyymi

      Rahhoo on vaikka lampaat söis?🤪

    • Anonyymi

      Työkaverillani on 2021 BMW X5 45e xdrive M-varusteisena. Ajaa 400 km siivun kerran kk:ssa eestaas, aika iso osa motaria ja ohituskaistatietä. Pääsee sähköllä 60-70 km ja sitten syö 9 litraa sataselle, ei paha isolle nelivetomöhkölle joka kulkee mittariin lähes 250 ja kiihtyy 5,5 sataan. Ja ajaa reippaasti, yli rajoitusten ohittaen heti hitaammat.

      • Anonyymi

        Samat täällä. Kestää yllättävän paljon polkea että huomais kulutuksen nousevan.
        Sitä en tiedä eikä kiinnosta paljon se putoaa jos alkais tojottaa eli ajaa nyhräten niinku hybridin ostaneet nuukailijat


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe