Aihe

X5 G05 bensa hybrid todellinen kulutus

Anonyymi

Lähdettiin savossa toiseen kuntaan ja kylmiltään käyntiin polttomoottorin voimin. 3 ihmistä kyydissä. Maaninka, talluskylän kautta eteenpäin.

Tasaista vauhtia mutkaisilla teillä.

Kulutus 11-12L / 100km, bensaa.

Dieselillä veikkaisin kulutuksen olevan monta litraa pienempi. Normaalilla farmari mallisella tilavalla autolla pääsee 7L / 100km samaa reittiä ja kuormalla.

wltp antaa varmasti monille harhaanjohtavan kuvan kun auton teknisissa tietoissa kerrotaan 1-2L kulutuksista.

Minun mielestä ladattavan hybridin kulutus olisi viisainta mitata tyhjällä akulla sekä yleensä kulutustestin pituus kaikilla autoilla 100km matka.

Koska 100km yleisesti käytetty pituus jolla kulutuksista kerrotaan.

8

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuosta huolimatta kuitenkin aina Audei, Mersui, Bemarei, Opelei, Volkkarei.

  • Anonyymi

   No niinhän se on ,, kuinka muka polttomoottorilla siis pari litraisella pääsee 1600 kg auto kuormalla aina mene vähintäänkin 5 litraa dieseliä bensaa pari kolme litraa enemmän satasella,,,, nyt nämä hämäävästi kerrotaan että parilitraa kulutus no onha se kun ensin jos päästää niin mennään loistavissa olosuhteissa akulla 50 km ehkä sitten polttomoottilla muuten ei usko kukaan.

  • Anonyymi

   Tämä hybrid-autojen kusetus koskee tietysti muitakin automerkkejä. Auto kuluttaa painon ja monimutkaisen tekniikan vuoksi paljon enemmän polttoainetta mitä esitteet kertovat. Lisäksi sähköä päälle.

   Toinen ongelma on mielestäni monimutkainen tekniikka. Kun se vanhenee, niin vikojen korjaaminen on kallista. En ostaisi.

  • Anonyymi

   eihän se ole kusetus minkä jokainen tervejärkinen tietää , onko elokuvatkin tv töllössä kusetusta, samasta kanavasta tulee uutiset.

   ruohonleikkuri vie noin 3 litraa pihamaalla ajelussa, kuka luulee että 2500 painoinen 2 litran turbo kulkee 1.5 litralla.
   teitä on roustattu.
   koulussa luodaan valmius lukemiseen joka pitää sitten lunastaa.
   kohta tulee syytteet näitä kuuntelukirjoja vastaan kun kuuntelija räpeltää kännykkäänsä samalla kun kuuntelee mitä kirjassa kerrotaan ja jää juttu tajuamatta.

  • Anonyymi

   kannattaa lukea raakaöljyn krakkauksen tisleet ja miettiä miten nämä tuotteet käytetään niin että niille kaikille löytyy käyttöä.
   vihje, yrityselämä eikä valtio halua energiaköyhää bensiiniä, ainut käyttö on työläisväestö ( autot ja ruohonleikkurit ) mihin muuten itse hävittäisit bensiinin miljardit tisleet.

   miten muutat aurinkosähkön kennojen energian kaupunkien kotien kaukolämpövedeksi jai tuulivoiman.......90 prosenttia kaupunkien lämmityksestä hoidetaan polttamalla energiavälineitä jonka sivutuote on yli 100 asteinen vesi ( kaukolämpö )
   jos kaikki haluavat syödä vain kalan silmät, tulee kauhea puute kalan silmistä.

  • Anonyymi

   Vai persaukiset ovat kiinnostuneita kulutuksista. Vasta kun ajaa minimissään 60tkm vuodessa voi hieman miettiä kulutusta.

   • Anonyymi

    Vaikka kielikuvasi onkin hieman alatyylinen, niin olet oikeassa.

    Jos ja kun suomalainen ajaa keskimäärin 18tkm vuodessa, niin eihän tuosta tule polttoainekustannuksia kuin noin 150 euroa /kk, jos bensa-auto vie 7 litraa satasella.

    Onhan se toki rahaa, mutta jos ajaisit jollakin megahybridillä joka vie 4 litraa satasella, säästäisit kuukausitasolla vain 60 euroa.

    Toisaalta, jos ajaisit vanhalla amerikanraudalla, keskikulutuksella 14 litraa satasella, menosi kasvaisivat 150 euroa / kk.

    Tuosta lähtökohdasta, 7 litraa satasella, kun aletaan vertaamaan niin, saa tehdä aika isoja muutoksia, pienempään tai suurempaan, että sillä olisi oikeasti merkitystä. Joten talouden ylläpitosi kannalta on aikalailla sama mitä autosi kuluttaa.

    Uskallan väittää että suurimmalla osalla suomalaisista valuu satanen tai pari "sormien välistä" kuukaudessa, eikä se haittaa mitään. On toki meitä oikeasti köyhiäkin, jotka joutuvat budjetoimaan jokaisen asian etukäteen ja elävät 400 euron käyttörahalla / kk.

    Mutta pääsääntöisesti, ei sillä kulutusella juuri ole merkitystä.


  • Anonyymi

   harva muistaa että juuri ennen 2010 luvun alussa ennen diiselkiimaa tuli bensamoottorien öljynkulutusongelmat , jotta oli kiima siirtyä diiseleihin ja sitten niihin tulikin päästöongelma ,josta taas tulikin todella sopivasti hybridi kiima joissa on taas tämä bensamoottoritekniikka joka oli ongelmana ennen diiselkiimaa.

   mikä on seuraava ongelma, ehkäpä juuri kulutushuijaus kun 14kw miniakulla varustettu 2500 kiloinen luxux maasturi ei kulutakkaan 300 heppaisella polttomoottori bensakoneella 1.8 litraa sadalla oikeassa elämässä , ainoastaan leikkielämässä.
   uskon että seuraava kiima on mekaanisesti ahdettu diesel moottori 1.2-2l jossa on venttiilinkannessa elektronisesti ohjatut venttiilit , systeemi poistaa kaasuläpän tarpeen. kuten köningseg toteuttaa omassaa freevalve.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   12652
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3115
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2184