Hyvää alkavaa vuotta näin keskustan palstalla

Niinistön uudenvuodenpuheen ydinviesti on selkeä."Vaikeuksista selvitään yhdessä ja yhteisyys on tärkeää". Niinistön käyttämät lainaukset ovat eleinä kauniita.Tasavallan presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe oli tänä vuonna hyvä ja selkeä. KUKKAHATUT JA SATEENKAARET ei olleet mukana, jotka sitten naisväki painottaa paljon.
– Hän siteeraa, ottaa vaikutteita ja kuuntelee muita
-otin johdannoksi presidentin uudenvuoden puheen, sitä kannattaa pohtia, jossa paljon viisauksia. Hänen johtajuutensa hyvät puolet tulevat ilmi tässä ajassa, mitä nyt elämme. Vuosi 2020 oli mullistava ja vaike, miten hyvin Niinistö tasapainoili puheessaan huolen ja toivon välillä.Siihen nähden, millainen viime vuosi oli, tämä on varmaankin Niinistön loistavimpia puheita. Presidentti ei voi puhua vain kukista ja sateenkaarista ja kehua, että kaikki on hyvin. Toisaalta presidentin uudenvuodenpuhe ei myöskään voi pelottaa kansaa.

Myös lainaaminen kuuluu Niinistön puheiden tunnusomaisiin piirteisiin. Välillä kyse on suorista sitaateista, välillä Niinistö mainitsee nimeltä henkilön ja tämän esittämä ajatuksen tai ilmaisun. Tänä vuonna Niinistö nosti esille kenraali Jaakko Valtasen:
”Itsenäisyyspäivän yhteydessä minulla oli tilaisuus keskustella kenraali Jaakko Valtasen kanssa. Kenraali puhui viisaasti ”yhteistunnon” merkityksestä. ”Eikö juuri sellainen yhteiskunta, jossa yksityisen kansalaisen asema ja oikeudet ovat turvattuja, ole puolustamisen arvoinen?” hän kysyi.”

Lainaukset kaunis ele.
Puheesta kuitenkin löytyi useita Niinistölle ominaisia puheen elementtejä, alkusointujen käytön.
– Vaille vaikutuksia, vaaraa välttääksemme, vastuu ja velvollisuudet.
Lisäksi Niinistö suosii puheissaan vaakakuppirakennetta. Tästä esimerkkinä on muun muassa puheen kohta:
”Rajoituksista päästään vain rajoituksia noudattamalla. Rokotteista on apua vain rokotukset ottamalla.”



Tämä oli aika selkeää suomea. Nyt ei ollut ilmauksia, jotka jäisivät mietityttämään.
– Missään vaiheessa hän ei mielestäni tarkentanut, mitä tarkoittaa. Se on kuulijan omasta päästä kiinni, miten hän asian täydentää. Mikä on se uusi, mikä on taitekohta ja mihin ei pidä ripustautua? Tämä on retorinen keino. Jokainen kuulijoista yleensä täydentää sen itselleen mieleisellä tavalla.
Tämän vuoden puheessa Niinistö puhui muun muassa uuden kohtaamisesta, taitekohdasta, vanhaan ripustautumisen vaarallisuudesta ja siitä ettei entiseen ole paluuta.

Niinistön puheet ovat yleensä abstraktilla tasolla – ja niin tämäkin uudenvuodenpuhe, tietää tarkkaan mitä presidentti Niinistö tarkoittaa tai ajattelee. Niinistön puheessa myös hienovaraisesti pohditaan hallituksen toimia al-Hol-asiassa. Hän viittaa tähän alla olevaan puheen kohtaan, joka on suoraa jatkoa edelliselle lainaukselle:
”Tätä pohdintaa Euroopan sivistysvaltioissa käydään ja toistaiseksi on päädytty kovin erilaisiin ratkaisuihin.”

Viittaus al-Holilta palaaviin?
Huomiota puheen kohtaan, jossa puhuttiin sivistysvaltion dilemmasta. Kyseinen osio kuuluu näin:
”Viime aikojen keskustelu turvallisuudesta johdattaa pohtimaan laajemmin, siis yksittäistapauksista erillään, eräänlaista sivistysvaltion dilemmaa. Lyhyesti kuvattuna kysymys on siitä, miten annetaan turvaa ihmisille, joiden varalta joudutaan sitten turvaamaan muita, siis suojautumaan.

Tästä puolestaan seuraa vaikeita jatkokysymyksiä. Missä määrin yksilön oikeuksien vastapainoksi voidaan asettaa kaikkia koskeva turvallisuus? Tai päinvastoin, voidaanko koko yhteiskunnan turvallisuus vaarantaa asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle?”
– Hän sanoi, että eri maissa on tehty erilaisia ratkaisuja. Tämä on implisiittinen viittaus. Meillähän on sanottu, ettei al-Hol-asiassa ole voitu toimia Suomessa millään muulla tavalla kuin nyt toteutetulla ja viitattu kansainvälisiin sopimuksiin. Nyt tässä puheessa oli aivan pieni pohjavire, että toisiakin ratkaisuja on olemassa.
Ettei voida sanoa, että Niinistö puheessaan varsinaisesti kritisoisi hallitusta.

Sellaista lyhykäisesti ! tuli mieleen.

Alkaa olla päivällisen aika, ja siinä lohi paistettuna, kuin myös siika. Matsäsieni -kastikkeella. Noplesse peruna pohjana, joka uusi lajike, ja hyvä ! Siihen sitten tykötarpeet lisänä -salaatit, laatikot mm punajuuri. Lounas jätettiinkin vähemmälle, jotta tilaa paivalliseen.

Hyvää alkanutta vuotta.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivottavasti kepu ottaa piston sydämeessään Niinstön moitteista.

    • Anonyymi

      Miksi kepu ?

    • Anonyymi

      Tämän vuoden puheessa Niinistö puhui muun muassa uuden kohtaamisesta, taitekohdasta, vanhaan ripustautumisen vaarallisuudesta ja siitä ettei entiseen ole paluuta.

      Se tarkoittaa sitä tulevaa valtaeliitin uutta maailmanjärjestystä, mitä vapaamuurarit ajaa. Se on myös Niinistön mielestä hyvä ajatus.
      Pitää uskoa oikeaan jumalaan siis Lusiferiin, entinen Jumala pitää hylätä.

      • Anonyymi

        "entinen Jumala pitää hylätä."

        Sipilä hylkäsi jo, mutta nytpä sitä kutsuukin maa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "entinen Jumala pitää hylätä."

        Sipilä hylkäsi jo, mutta nytpä sitä kutsuukin maa.

        Meinaatko, että Niinistöllä on vähän "sytty myöhäisellä" sinne helevettiin menossa--- mutta ehtiihän sitä vielä.


    • Anonyymi

      Saukko on aina epäselvä ja yrittää viisastella. Oikeasti hän ei sano mitään.

      • Anonyymi

        Läpätti paskaa, kuten Tujunen aikoinaan ilmaisi. Tekoja tarvitaan, ei höpinää.


    • Esittikö Niinistö tällä kertaa nyrkkiään?

    • Anonyymi

      Niinistö vaihtoi valtionvarainministerinä ollessaan Lipposen kanssa markan euroon ilman etukäteen luvattua kansanäänestystä.

      Nyt on suosittu presidentti, suuria massoja on helppo huijata.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Totta. Kepuhan on huijannut idiootit uskomaan miljardien maataloustuilla tuotetun paskan olevan 'maailman puhtainta terveellisintä ruokaa'.


    • Anonyymi

      Jostakin syystä Matti Vanhasen rauhallinen olemus on vedonnut minuun aina, puoluetaustasta huolimatta.
      On hyvä lisä naisvaltaisessa poppoossa ja erinomainen valinta Kulmunin tilalle.
      Ehkä ikä ja kokemus lisäävät Vanhasta ympäröivää tietynlaista rehtiyttä, jos sitä sanaa yleensäkään voi poliitikoista käyttää.

      Pekka Haavisto on menneen talven lumia. Ei edes omat äänestäneet häntä. On rasite Vihreille.
      Marin on 10 sijaa liian ylhäällä.

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000007713868.html

    • Anonyymi

      Terveisin pankkomajuri, se hapsumattolentäjä.

      • Anonyymi

        Terve..terve..Pankkolängvitsi !


    • Anonyymi

      Korona leviää kuin lahkolaisten sukupuolitaudit lestakepulien sydänmailla:

      ”Tämä on eniten mitä tällä viikolla on todettu. Tartuntalähteinä ovat olleet perheen sisäisen tartunnat, selvittämättömät sekä muut tunnetut lähteet”, Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan.

    • Anonyymi

      Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen selittää STT:lle Tarja Halosen 481 000 euroa maksanutta lentoa.
      STT
      25.3.2011

      Presidentti Tarja Halonen vieraili helmikuun lopulla Namibiassa ja Etelä-Afrikassa. Iltalehden tietojen mukaan matkan lentokulut olivat 481000 euroa.

      Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen, mistä kustannukset muodostuvat?
      –Lentämisestä.


      Vai lentämisestä...heheheh.hehe...tämä vastauksena nobelin arvoinen. Mutta taisi Ahtisaari sen saada.

      • Anonyymi

        Hohhohhoo, hähhähhää, hehhehhee, huhhuhhuu...

        Samantha-Ossila on taas omaa kivaa, varo vaan ettet saa peräpukamia kurkkuusi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hohhohhoo, hähhähhää, hehhehhee, huhhuhhuu...

        Samantha-Ossila on taas omaa kivaa, varo vaan ettet saa peräpukamia kurkkuusi.

        Sanoisin vielä hänelle, että sinulla on hyvin asiat hyvin kun noin naurattaa.
        "Hohhohhoo, hähhähhää, hehhehhee, huhhuhhuu..."
        Nauru on aina hyväksi, vaikka näin tekstinä.


    • Niin...tai...näin...
      Ihmettelen kun nyt vasemmistolaiset tuomitsee presidentin ?
      Entisen presidentin aikana eivät sitä tehneet, jopa tekemätöntä kehuivat silloin, että
      kuin se tehty hyvin. Vasemmistolaisuus on iskostunut niin syvään, että nähdään vain se puoli. Tuntuisi jo kun tultu 2021 luvulle ja vuoteen, että asioita nähtäisiin laajemminkin, kuin vain luokkakuntaisten vinkkelistä. Mahtava Neuvosto-venäjä saanut tämän aikaan, josta ei hevin päästä irti, kun johtajansa huomanneet hyvän tienestin kansan kiihottajina, jopa verotta työnantajansa toimii.

      Tässä olen savustamassa lihaa -savustamossa, meni aikaa kun etsin aikakellolle syytä kun ei kello toiminut, vikakohta löytyi hapettuneesta liitoksesta, kun väliin savustamo kylmillään ja käyttämättä niin ilman kosteus tekee luonnollista hapettumaa. Kun metallit vastakkain, aina epäjalompi metalli alkaa syöpymään, kuin vaikka "sinkki" jota laitetaan rautaa suojaamaan epäjalompana metallina mm rautaveneissä isommat sinkin palat tekee tätä. Samoin sinkille lukemattomia paikkoja mm autoissa, ja junien sähkötolpissa ratojen reunamilla. Varmaan olette kuulleet mm "kultaliitoksista" kun kulta metallina joka antaa hyvän suojan hapettumista vastaan, käytetään sähköliitoksissa ohuen -ihuena kerroksena jossa halutaan toimivaa toimintaa pitkään.
      Myös kultaa kalliina voidaan varastoida monin tavoin, paljon maailmaa kiertäneenä nähnut sitä jopa hampaisiin laitettuna, se heidän "pankkinsa" säästoillleen. Samoin erilaisina koruina maissa jossa jossahaluavat näin omaisuuttan pitää mukanaan.

      Meilläkin kultaa naamoissaan, se tullut hippiliikkeiden kautta, joka edelleen jatkuu mm vihreissa et vasureissa hyvinkin pinnallla. He haluaa näin ilmaista yhteenkuuluvuutta. Kysyinkin kerran eräältä kaupan myyjältä, joka imi jatkuvasti huultansa jossa paksu koru oli lävistettuna, että onko tuo nyt vaivan arvoinen. Hämilleen meni kysymyksestä...kieleenkin ym imtiimiin paikkoihin sitä laittavat.
      En tiedä onko teillä keskustan palstan vasemmistolaislla ja vihreillä näitä lävistyksiä ?
      Saattaisi hyvinkin olla ? Vai joko vanhana todettu ne hankaliksi ja poistettu. Aate sumboli sitäkin, että näytetään mihin rekeen kuulutaan.

      Sellaista ! heh..siinähän olikin sunnuntaisaarna.

      • Anonyymi

        Ihmetyttää nuo lävistykset, kuten myös ööveriksi mennyt tatuointi.
        Jostakinhan malli on otettu ja sillä on identiteettiä yritetty rakentaa.
        Terveydelle haitallisia molemmat.
        Hyviä nuo spontaanit kysymykset.


      • Anonyymi

        》》Varmaan olette kuulleet mm "kultaliitoksista" kun kulta metallina joka antaa hyvän suojan hapettumista vastaan《《

        Olisiko Maalaisliitto / Keskusta -puolueen pitänyt rosvota vieläkin enemmän, että se olisi voinut "kääriytyä kultaan"... tuo ihan siksikin, että tämä ROSVOsakki on jo päässyt niin pahasti HAPETTUMAAN, ettei se enää kelpaa edes tyhmille maalaistolloille. Siis ei edes tälle uskollisimmalle kannattajakunnalle.


    • Anonyymi

      Säitä on taas pidellyt?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/5921384/eversti-kosunen-suorasanaisena


      Tämä rönsyilevä juttu on sen takia näin pitkä, ja monia asioita sisällään pitävä, että jos sattuisikin niin ainutlaatusesti käymään, jotta kerrankin jättäisit saitin koko illaksi unholaan, tai sitten minulle ilmaantuu tärkämpää menoa, niin että tämä olisikin ainoa tilaisuuteni ilahduttaa sinua vastauksellani.

      Minusta on kiva olla "pöpi, tyhmä, sivistymätön, etc.", ja myöskin tunnustaa se, sekä saattaa se myöskin sinun tietoon, joten oletettu vastauksesi, tulee olemmaan musiikkia silmilleni.

      Palataan seuraavan avauksesi myötä taas debatoimaan. Sinähän tykkäät kun sinulle vastataan, jotta saadaan tuo tonni taas täyteen, laadustahan ei ole väliä, kunhan vain tulet huomioiduksi.

      Olipa väkinäistä vääntöä, meni melkein kaks tuntia, mutta halusin auttaa omalta osaltani ketjusi kasvattamisessa. Vaikka et kylläkään välittäisi näin ala-arvoisen sivystymättömistä ja heikoilla lahjoilla kirjoitetuista, sekä osin asiayhteyksistä poikkeavasta höpötyksestä.

      Harvinaisen vähälumista kesäähän tuo on pitänyt.

      Loppu eli slut på svenska. Lipposen toivomuksesta täytyy demareille myöskin kirjoittaa toisella kotimaisella.

    • Anonyymi

      Minulla on lävistyksiä. Samoin poikakaverillani t: arska.

      • Anonyymi

        Onko se Arska tehtaalta?


    • Anonyymi

      Tampereelle patsas Otto Wille Kuusiselle, oli SDP puheenjohtaja 2011-1913. Samoin Kullervo Manner oli 1917-1918. Varmaan saavat kannatusta sosialisteilta ja vasureilta.

      • Anonyymi

        Nyt on tekstin tarkastaja nukkunut, kun joku tai jotkut niin hanakoita niihin puuttumaan.
        Joten korjaan, kun syötti ei mennyt.
        "Tampereelle patsas Otto Wille Kuusiselle, oli SDP puheenjohtaja 1911-1913. Samoin Kullervo Manner oli 1917-1918. Varmaan saavat kannatusta sosialisteilta ja vasureilta."


    • Majrtimme puhuu asiaa, joten tekin tohverit kuunnelkaa häntä.
      On hyvä, että meillä on vain yksi johtaja kerrallaan niin kuin Venäjälläkin. Mutta tilaisuuksia on kyllä ollut tarjolla. Majurimme on palstan kraamaton johtaja.

    • Anonyymi

      Siinä Tavjan neuvo tovereille.

    • Anonyymi

      Tarkoitat varmaankin Osmiumia. Ei ole vielä ratkaissut paino ongemaa, kumpi painavami kilo karvoja vai kilo rautaa Tiedätkö sinä ?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe