Naisia yli puolet eroajista

Eroakirkosta.fi-palvelun kautta eronneista oli viime vuonna naisia 50,3 %. Vuonna 2019 osuus oli 47,5 %. Naisten osuus on muutenkin hiljalleen noussut, joten 50 % rajan ylitys nyt oli pieni yllätys, mutta vain pieni.

Mediaani-ikä laski selvästi vuotta aiemmasta, 33 vuodesta 31 vuoteen. Tai no, selvästi ja selvästi, mutta yleensä muutokset ovat olleet pienempiä. Korkeimmillaan mediaani-ikä oli tavalliseen tapaan joulukuussa.

Helsinkiläisten osuus kasvoi ja oli nyt 13,4 %. Välillä eroaalto näytti olevan jo siirtymässä maalle, mutta ehkä tämä kehitys kääntyy.

* * *

Tämä on yksi tapa tarkastella lukuja. Toinen voisi olla vaikka todeta, että alle 20-vuotiaiden eroaminen väheni 5 %, 60 vuotta täyttäneiden eroajien määrä väheni 31 %.

22

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmiset pelkäävät shariaa. Msalon toiminta Vapariliitossa pelottaa. Aikaisemmin eroaminen oli leikkiä ja kiusantekoa papille, nyt kun kansaa vaihdetaan toden teolla ja yhdestä tataarien islamseurakunnasta, yrittäjiä jne, on kasvanut satojen tuhansien sossussaelävä shariaporukka, ei Räsäsen potkijaliitto Vaparit tunnu enää mukavalta. Ja maallistuneesta kirkosta eroaminen tuntuu pikkuasialta

    • Anonyymi

      Eniten kiinnostaa se, että kuinka monta prosenttia kuuluu kirkkoon. Yleensä tuo luku vähenee joka vuosi yhdellä prosentilla. Enkä usko että se olisi siitä vähentynyt mihinkään vuoden 2020 lopussa.

      • Ei olennaisesti ainakaan. Syntyneidenkin määrä on kasvanut, ja sitä kautta tulee maallistuneempaa polvea joukosta poistuvien tilalle.

        En oikein usko että tuo n. prosenttiyksikkö vuodessa tulee ainakaan viiteen vuoteen mihinkään muuttumaan.


      • Anonyymi

        Jos tuo luku on -1% kirkon tappioksi tai sitä enemmän niin voidaan sanoa että viime vuosi ei ollut kovinkaan huono kun ajatellaan kuinka paljon vähemmän kirkosta erosi tämän eroa kirkosta sivuston kautta.


    • Anonyymi

      Kirkon edellisen nelivuotiskertomuksen suurin havainto oli naisten uskon totaalinen romahtaminen, jopa selvästi alle miesten tason. Tämä lupaa jatkossa selvää laskua naisten jäsenosuuteen kirkossa.

      • Anonyymi

        EVS 2017 tutkimus johon kirkon nelivuotiskertomus viittasi. 1990-99 syntyneistä naisista vain 23 % piti itseään uskonnollisena, kun miehissä sama osuus oli 27 %. Kirkon tuleva kohtalo vähemmistökirkkona alkaa olla sinetöity.


    • Anonyymi

      Onko isis-naiset otettu laskuihin mukaan?

      • Anonyymi

        Monennessako desimaalissa luulet heidän osuutensa näkyvän tilastoissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monennessako desimaalissa luulet heidän osuutensa näkyvän tilastoissa?

        Eksponentiaalinen kasvu tms. USA:lainen tutkimuslaitos PEW arvioi, että Suomessa oli vuonna 2010 noin 60 000 muslimia ja 2016 noin 150 000 ja että muslimien määrä Suomessa vuonna 2050 on vähintään 220 000 ja enintään 990 000


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eksponentiaalinen kasvu tms. USA:lainen tutkimuslaitos PEW arvioi, että Suomessa oli vuonna 2010 noin 60 000 muslimia ja 2016 noin 150 000 ja että muslimien määrä Suomessa vuonna 2050 on vähintään 220 000 ja enintään 990 000

        Eikö se ollut PEW joka myös ennusti, että kirkon jäsenosuus painuu alle 50%:n 2040?


    • Anonyymi

      USA:lainen tutkimuslaitos PEW arvioi, että Suomessa oli vuonna 2010 noin 60 000 muslimia ja 2016 noin 150 000 ja että muslimien määrä Suomessa vuonna 2050 on vähintään 220 000 ja enintään 990 000

      Kasvu on siis suuri ja aiheuttanut nurkkaan sivuraiteelle ajsutuneen Vapaa-ajattelijoiden liiton VAL kuivettumisen, sen potkiessa luterilaista, pappeja ja Räsästä  ... Ja myös pelottaessa islamhyysännällään

      • Eli islamilaisia olisi Suomessa maksimissaan n.15% vuonna 2050. Voi hurja kun pelottaa.


      • Anonyymi
        Rmtob kirjoitti:

        Eli islamilaisia olisi Suomessa maksimissaan n.15% vuonna 2050. Voi hurja kun pelottaa.

        Rasistin mielestä jokainen muslimi on tietysti terroristi. Ei noihin kaheleihin kannata kiinnittää huomiota. Voisivat siirtyä täältä vaahtoamaan vaikka jonnekin hommafoorumille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasistin mielestä jokainen muslimi on tietysti terroristi. Ei noihin kaheleihin kannata kiinnittää huomiota. Voisivat siirtyä täältä vaahtoamaan vaikka jonnekin hommafoorumille.

        Joo, itseäni hymyilytti tuo, että ensin vaadittiin, että Isis-naisten osuus pitää huomioida, mutta sitten se vaihtuikin yht'äkkiä arvaamatta koskemaan kaikkia muslimeja. Eipä noilla rasisteilla ole tietenkään ihan kaikkia samoja älyllisiä kykyjä kuin normaaliälyisillä, mutta silti. Ehkä he voisivat jonkun tason sentään yrittää säilyttää, ettei aivan noin naurettavaksi itseään tee.


      • Anonyymi

        Eikö se ollut PEW joka ennusti, että Ev. lut kirkko siirtyy vähemmistöasemaan 2040;-D

        Eli, vaikka kyseessä onkin iso tutkimuslaitos, ei ihan kaikki ole edes lähellä totuutta.


    • Anonyymi

      19 saudia pudotti tornit ja aloitti Irakin sodan joka jatkuu edelleen

      Ydinaseet eivät auta etniseen jengiväkivaltaan ja kun tuomioita ei ole kuten USAssa on vaan sossupaapontaa kaaos kehittyy kuin Ruotsissa nopeasti

    • Anonyymi

      "Välillä eroaalto näytti olevan jo siirtymässä maalle, mutta ehkä tämä kehitys kääntyy."

      Onko tuosta olemassa tarkempaa dataa tai saatteko sellaista ulos? Esim. kuinka suuri osuus kirkosta eronneista on viime vuosina ollut kotoisin kaupungeista (vaikka kymmenestä suurimmasta) ja kuinka suuri osuus maalta (muista kunnista)? Olisi kiinnostavaa nähdä, miten jakauma on kehittynyt ja mahdollisesti kehittyy.

      • Kyllä ja ei... Eli voimme kyllä helposti katsoa miten moni erosi kirkosta esim. Turussa ja Taivalkoskella vuosin 2010 ja 2020. Mutta mihin tämä pitäisi suhteuttaa, kun noiden vuosien välillä on oletettavasti Turku kasvanut ja Taivalkoski pienentynyt? Lisäksi kuntaliitokset sotkevat asiaa aika paljon. Ja koska pikkupaikkakunnat ovat pieniä, voi sattuma heittää erolukuja aika paljonkin, yhden vuoden viisi ja toisen kahdeksan eroajaa eivät kerro todellisesta muutoksesta.

        Kirkontilastot.fi:ltä ei saa ladattua dataa niin että voisi tehdä omia analyysejä. Eroakirkosta.fi:n datan perusteella esim:

        Vuodet 2011-2015 -> 2016-2020:

        Taivalkoski 142 -> 116
        Turku 9589 -> 10463

        eli tässä tapauksessa suuntakin on ihan erilainen. Toisaalta 2010-2020 Taivalkosken asukaslukukin tipahti 11 %.


    • Anonyymi

      << Eroakirkosta.fi-palvelun kautta eronneista oli viime vuonna naisia 50,3 %.
      Mediaani-ikä laski selvästi vuotta aiemmasta, 33 vuodesta 31 vuoteen. >>

      Onkohan niin, että koronavuonna eroavissa taloudelliset seikat ovat enemmän taka-alalla kuin muina vuosina. Näin eroaminen painottuisi enemmän nuoriin (18 vuotta täyttävien osuus kasvaa kokonaispotista, jos heidän eromääränsä ei kauheasti muutu) ja eikös vaan, että naisilla eroperusteet on tyypillisemmin enemmän vakaumukselliset kuin taloudelliset. Ehkä eroajista "puuttui" alle 5-kymppisiä miehiä, jotka eivät enää halua maksaa kirkolle turhasta ?

      << Helsinkiläisten osuus kasvoi ja oli nyt 13,4 %. Välillä eroaalto näytti olevan jo siirtymässä maalle, mutta ehkä tämä kehitys kääntyy. >>

      Tämäkin on hienoa kehitystä siinä mielessä, että se vaan kertoo, ettei tuossa eroamisessa tule olemaan mitään rajaa, missä se alkaisi rauhoittua - ainakaan vielä ei olle Helsingissäkään tällaisessa pisteessä. Eroajia siis riittää tulevaisuudessakin melkoisesti, jos tilastoa näin lukee.

      • Samanhan näkee ulkomailta missä kehitys tässä on pidemmällä. Pikaisesti hakien esim. Englannista vuoden 2018 juttu: "Just 14 percent of Britons identified themselves as Church of England, down from 31 percent 15 years ago".


    • Anonyymi

      Helsinki on vuosikymmenen edellä (eroissa) muuta maata. Eli kun Helsingissä erokehitys päättyy tietävät muutkin kunnat mitä odottaa. Tosin Helsinkiin myös muuttaa paljon islamofasisteja toisin kuin sisämaan kuntiin.

    • Anonyymi

      Hakkanen huolissaan eroamisista. Työryhmä valmistellee jo asiaa .

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe