Kape Aihinen kavahtaa uusia vege-tuotteita: "Tutkikaa hyvät naiset ja herrat, että mitä niissä on!"

111

11753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä mies puhuu paljon ja asiaa! Hyvä kape!

      • Anonyymi

        Tämä mies puhuu paljon ja asiaa! Hyvä kape!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä mies puhuu paljon ja asiaa! Hyvä kape!

        Samaa mieltä, kyllä saa viirata jos syö tuollaisia ihme vege sotkotuksia, kyllä kasvikset on jees, mutta muut lihaa matkivat tekeleet. Esim hesen vege on niin paska tuote, hyi helvetti miten mauton nysäke.

        Soija tuotteet tekevät miehistä naisia, koska estrogeenejä soijjassa todella paljon, muuten olisi hyvä tuote proteiinin korvikkeena.

        Kyllä liha on lihaa ja piperrys on niljakkeiden touhuamista

        Awoman


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, kyllä saa viirata jos syö tuollaisia ihme vege sotkotuksia, kyllä kasvikset on jees, mutta muut lihaa matkivat tekeleet. Esim hesen vege on niin paska tuote, hyi helvetti miten mauton nysäke.

        Soija tuotteet tekevät miehistä naisia, koska estrogeenejä soijjassa todella paljon, muuten olisi hyvä tuote proteiinin korvikkeena.

        Kyllä liha on lihaa ja piperrys on niljakkeiden touhuamista

        Awoman

        Hesen vegeburgeri oli ainakin ennen tosi hyvän makuinen, mutta enpä ole vuosiin sitä maistanut. Lisäaineitahan käytetään kyllä ihan myös lihatuotteissa, joten turha vinkua pelkästään kasvistuotteista. Olen ollut kasvissyöjä yli 25 v vuotta ja se jaksaa ihmetyttää miten kasvissyönti saa jotkut raivon partaalle, ihan kuin toisen ihmisen ruokatavat muka olisivat suuri loukkaus joillekin.

        Totta kai ruoka tuoreista aineksista on aina se paras vaihtoehto, mutta markkinoilla olevat lisäaineet on todettu terveellisiksi käyttää. Tietty ongelmat voivat tulla näkyviin vasta pitkän ajan päästä, joten eipä sitä tiedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesen vegeburgeri oli ainakin ennen tosi hyvän makuinen, mutta enpä ole vuosiin sitä maistanut. Lisäaineitahan käytetään kyllä ihan myös lihatuotteissa, joten turha vinkua pelkästään kasvistuotteista. Olen ollut kasvissyöjä yli 25 v vuotta ja se jaksaa ihmetyttää miten kasvissyönti saa jotkut raivon partaalle, ihan kuin toisen ihmisen ruokatavat muka olisivat suuri loukkaus joillekin.

        Totta kai ruoka tuoreista aineksista on aina se paras vaihtoehto, mutta markkinoilla olevat lisäaineet on todettu terveellisiksi käyttää. Tietty ongelmat voivat tulla näkyviin vasta pitkän ajan päästä, joten eipä sitä tiedä.

        Ainoastaan, kun siitä tehdään numero ja alistetaan toiset omaan ideologiaan.

        Esimerkkinä sekaruokailu perhe saa vieraaksi kasvisruokailijan ja painajinen olisi vegaani!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, kyllä saa viirata jos syö tuollaisia ihme vege sotkotuksia, kyllä kasvikset on jees, mutta muut lihaa matkivat tekeleet. Esim hesen vege on niin paska tuote, hyi helvetti miten mauton nysäke.

        Soija tuotteet tekevät miehistä naisia, koska estrogeenejä soijjassa todella paljon, muuten olisi hyvä tuote proteiinin korvikkeena.

        Kyllä liha on lihaa ja piperrys on niljakkeiden touhuamista

        Awoman

        Minä en ymmärrä ollenkaan tätä korviketouhua, todellinen kasvissyöjä ei lihakorvikkeita kaipaa eikä niitä tarvitse jos viitsii vähän nähdä vaivaa ruokansa eteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, kyllä saa viirata jos syö tuollaisia ihme vege sotkotuksia, kyllä kasvikset on jees, mutta muut lihaa matkivat tekeleet. Esim hesen vege on niin paska tuote, hyi helvetti miten mauton nysäke.

        Soija tuotteet tekevät miehistä naisia, koska estrogeenejä soijjassa todella paljon, muuten olisi hyvä tuote proteiinin korvikkeena.

        Kyllä liha on lihaa ja piperrys on niljakkeiden touhuamista

        Awoman

        Kaikki Hesen ruoat ovat mauttomia paskoja. En syö, vaikka ilmaiseksi saisin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, kyllä saa viirata jos syö tuollaisia ihme vege sotkotuksia, kyllä kasvikset on jees, mutta muut lihaa matkivat tekeleet. Esim hesen vege on niin paska tuote, hyi helvetti miten mauton nysäke.

        Soija tuotteet tekevät miehistä naisia, koska estrogeenejä soijjassa todella paljon, muuten olisi hyvä tuote proteiinin korvikkeena.

        Kyllä liha on lihaa ja piperrys on niljakkeiden touhuamista

        Awoman

        Lihan kulutus todella näkyy suolistosyöpien kasvuna ja tukkeutuvina sepelvaltimoina ja sydän- verisuonisairauksina. Orion kiittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihan kulutus todella näkyy suolistosyöpien kasvuna ja tukkeutuvina sepelvaltimoina ja sydän- verisuonisairauksina. Orion kiittää.

        Näinpä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihan kulutus todella näkyy suolistosyöpien kasvuna ja tukkeutuvina sepelvaltimoina ja sydän- verisuonisairauksina. Orion kiittää.

        Älä levitä salaliittoteorioita! Liha ei tuki verisuonia, eikä aiheuta paksusuolensyöpiä!

        Todellisuudessa sokeri tulehduttaa verisuonet ja prosessoitu ruoka lisää suolistosyöpiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesen vegeburgeri oli ainakin ennen tosi hyvän makuinen, mutta enpä ole vuosiin sitä maistanut. Lisäaineitahan käytetään kyllä ihan myös lihatuotteissa, joten turha vinkua pelkästään kasvistuotteista. Olen ollut kasvissyöjä yli 25 v vuotta ja se jaksaa ihmetyttää miten kasvissyönti saa jotkut raivon partaalle, ihan kuin toisen ihmisen ruokatavat muka olisivat suuri loukkaus joillekin.

        Totta kai ruoka tuoreista aineksista on aina se paras vaihtoehto, mutta markkinoilla olevat lisäaineet on todettu terveellisiksi käyttää. Tietty ongelmat voivat tulla näkyviin vasta pitkän ajan päästä, joten eipä sitä tiedä.

        Ei kasvissyönti, vaan veganismi ja kasvissyönnin olevan "vegeä"! Se saa minut voimaan pahoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesen vegeburgeri oli ainakin ennen tosi hyvän makuinen, mutta enpä ole vuosiin sitä maistanut. Lisäaineitahan käytetään kyllä ihan myös lihatuotteissa, joten turha vinkua pelkästään kasvistuotteista. Olen ollut kasvissyöjä yli 25 v vuotta ja se jaksaa ihmetyttää miten kasvissyönti saa jotkut raivon partaalle, ihan kuin toisen ihmisen ruokatavat muka olisivat suuri loukkaus joillekin.

        Totta kai ruoka tuoreista aineksista on aina se paras vaihtoehto, mutta markkinoilla olevat lisäaineet on todettu terveellisiksi käyttää. Tietty ongelmat voivat tulla näkyviin vasta pitkän ajan päästä, joten eipä sitä tiedä.

        Ei sitä vielä ole kai ollutkaan edes vuotta =)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä vielä ole kai ollutkaan edes vuotta =)

        Lainaamasi todennäköisesti muisteli vuosia sitten ollutta hesen kasvishampurilaista, missä oli porkkanajuurespihvi. Oli kyllä herkullinen, todella maukas. Parempi kuin nykyinen. Kuten asiat tuppaavat olemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en ymmärrä ollenkaan tätä korviketouhua, todellinen kasvissyöjä ei lihakorvikkeita kaipaa eikä niitä tarvitse jos viitsii vähän nähdä vaivaa ruokansa eteen.

        En ole vege, mutta jonkin verran teen kasvisruokaa ja tällä tarkoitan juuri sitä, että teen kasvisruokaa. Sipulia, valkosipulia, kaalia, juureksia, säilöttyjä tomaatteja, tomaattimurskaa, erilaisia papuja, oliiveja, taateleita, mitä nyt milloinkin tulee käytettyä. En ole koskaan pyrkinyt tekemään mitään lihankorvike ruokaa esim. vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen. Liharuoka on liharuokaa ja kasvisruoka on kasvisruokaa.


    • Anonyymi

      Täysin oikeassa on tämä Kape- mestarikokki! Siksi juuri ihmiset sairastavat niin paljon nykyään, ja esimerkiksi tulehdukselliset suolistosairaudet ovat järkyttävästi lisääntyneet, kun ihmiset syövät teollisesti valmistettuja, varsin kyseenalaisilla ja luonnottomilla aineilla kyllästettyä ruokaa! Karrageenit, selluloosat, e- koodien e- koodit ym. ym... Pahoja aineita kertakaikkiaan.

      • Anonyymi

        Sitähän te tukijussit jaksatte hokea, prosessoitu sitä ja prosessoitu tätä. Todellisuudessa liha, maitotuotteet, peruna, huonolaatuinen vilja ja muu Suomen maa-aatelin verovaroillamme tuottama sonta ei ole sen tervempää 'suoramyyntinä'. Eikös muuten maanviljelijät ja poromiehet ole osakkaina monessa tuottamaansa sontaa prosessoimassa laitoksessa.


      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa e-koodien e-koodit?
        Niistä et näemmä tiedä mitään. Noin 2/3 on täysin luonnollisia ja useimmat muut "puoliluonnollisia" kuten vaikkapa askorbiinihappo.
        Siellä on ehkä noin 20 ainetta mistä voidaan kiistellä tai joista ei tiedetä tarpeeksi.
        Ja toisaalta ei ole olemassa ainetta, luonnollista tai synteettistä, jolle joku ei olisi allerginen.


    • Anonyymi

      Tottahan tuo turisee. Olin itse vegaani vuosia enkä milloinkaan halunnut mitään prosessoitua kuraa. Nyt olen alkanut syömään myös munia ja maitotuotteita ja välillä kalaa. Kauppoihin kun mennään sisään niin melkein jokaisessa toistuu sama kaava. Ensin on hevit, sitten leivät, lihatiski, maitotuotteet. Näistä terve ihminen elää.
      "Jos sen on ihminen tehnyt, älä syö sitä" tai "jos se maistuu hyvälle, sylje se pois" on hyvät ohjeet kaikille.

      • Anonyymi

        Kai olet huomannut että maitotuotteet ja lihatiski on aina kaupan perällä. Noita ostetaan eniten ja ostajan on kuljettava kaupan läpi, jolloin hänet saadaan ostamaan heräteostoksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai olet huomannut että maitotuotteet ja lihatiski on aina kaupan perällä. Noita ostetaan eniten ja ostajan on kuljettava kaupan läpi, jolloin hänet saadaan ostamaan heräteostoksia.

        Maidot ja lihatuotteet ovat viimeisenä sen vuoksi etteivät lämpene ostoskärrissäsi kun seilailet ympäri kauppaa .nimim.puotipuksu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maidot ja lihatuotteet ovat viimeisenä sen vuoksi etteivät lämpene ostoskärrissäsi kun seilailet ympäri kauppaa .nimim.puotipuksu

        Prismassa ja cittarissa täällä ainakin maito ja liha kutakuinkin kauimmaisena kassalta katsottuna, joten ei mene läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maidot ja lihatuotteet ovat viimeisenä sen vuoksi etteivät lämpene ostoskärrissäsi kun seilailet ympäri kauppaa .nimim.puotipuksu

        Kassat ja ulosmeno sitten ihan siinä vieressä,... vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maidot ja lihatuotteet ovat viimeisenä sen vuoksi etteivät lämpene ostoskärrissäsi kun seilailet ympäri kauppaa .nimim.puotipuksu

        Minä käyn Lidlissä, jottei tarvitse puolimaratonia tempaista, kun hakee ne kylmäjutut.

        Lidlistä pääsee ulos alta vartin vaikka ostaisi kärryllisen ruokaa. Prismassa ja Cittarissa tuossa ajassa ei ehdi vielä edes pelipaikalle ihmettelemään kymmenien metrien mittaisia hyllyjä jos jonkin sortin tuotetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kassat ja ulosmeno sitten ihan siinä vieressä,... vai?

        Ikivanhoissa kaupanalan markkinoinnin kirjoissa ainakin opetettiin että HeVi osasto on (eipä ole isoissa prismoissa enää) ensimmäisenä ulko-ovella vastassa jotta asiakkaalle tulee raikas, luonnollinen ja kotoisa olo (=lisää mukas ostohalukkuutta) Ja se maito (ja leipä) sijoitetaan tosiaan sinne äärimmäiseen päähän niin että asiakas joutuu kävelemään eestaas mahdollisesti tehden siinä samalla muitakin ostoksia vaikka tuli vain maitoa hakemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä käyn Lidlissä, jottei tarvitse puolimaratonia tempaista, kun hakee ne kylmäjutut.

        Lidlistä pääsee ulos alta vartin vaikka ostaisi kärryllisen ruokaa. Prismassa ja Cittarissa tuossa ajassa ei ehdi vielä edes pelipaikalle ihmettelemään kymmenien metrien mittaisia hyllyjä jos jonkin sortin tuotetta.

        Niin käyn minäkin,satasella saa ruokaa kassikaupalla kun cittarista ja prismasta samalla rahalla saa vähän yhden kassin pohjalle ovat älyttömän kalliita


      • Anonyymi

        Onnittelut tulevista maitorasvojen aiheuttamista sairauksista ja korkeasta kolesteroolista. Terve ihminen ei suinkaan elä viljoista ja maitotuotteista, pitkäikäiset japanilaiset itseasiassa kuluttavat maitotuotteita erittäin vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä käyn Lidlissä, jottei tarvitse puolimaratonia tempaista, kun hakee ne kylmäjutut.

        Lidlistä pääsee ulos alta vartin vaikka ostaisi kärryllisen ruokaa. Prismassa ja Cittarissa tuossa ajassa ei ehdi vielä edes pelipaikalle ihmettelemään kymmenien metrien mittaisia hyllyjä jos jonkin sortin tuotetta.

        Ostatko saksalaista hormoonilihaa ym.


    • Anonyymi

      Rehellistä? Näyttäkääpä parhaaseen katseluaikaan kuinka tätä puhdasta ruokaa saadaan aikaan: Sperman keruumenetelmät, kalkkunoiden, lehmien ja kaikkien muidenkin keinosiemennykset, tiineytys- ja emakkohäkit, lehmien nälkiinnyttäminen ja utaretulehduset umpeutusvaiheessa, parsinavetat, synnytykset komplikaatioineen, vastasyntyneiden pahoinpitelyt (yhä puudutuksettomina Suomessa sallitut kastrointi, sikojen hampaiden katkaisut, vasikoiden nupoutus ja poikatipujen maserointi), vasikoiden vienti emoiltaan ja niiden vatsavaivoista - kuolemaankin johtaen - turpoilevat vatsat, lihakanatipujen koneellinen keräys jo 5 viikon ikäisinä, (myös luomu-)sikojen ja munakanojen hiilidioksiditukehdutus, kalkkunoiden jo 10 v. sitten eläinsuojelulain vastaisiksi todetut mutta yhä jatkuva pakkaaminen liian ahtaalle, siipikarjan ja karitsojen sähkötainnutukset, elävältä kiehuvaan veteen päätyvät broilerit, teurastamon kiivaan tahdin vaatima sähköpiiskaus, nautojen yritys väistää tainnutusta, pitkän tukehtumiskuoleman kärsivät kalat ja sitä rataa. Hoetaan vaan seuraavaa pandemiaa odotellessa, että Suomessa kaikki tuotantoeläimet voivat hyvin, eikä antibiootteja käytetä. Hyvää ruokahalua!

      • Anonyymi

        Jep. Ihmiset sulkevat silmänsä pahalta. Lihat ostetaan kliinisesti pakattuina, eikä prosesseista olla perillä. Eläinten kaltoinkohtelu on aivan järkyttävää, ja lihateollisuus on myös isoin ilmastonmuutoksen aiheuttaja.

        Itselleni hyvä ohjenuora on: jos en itse pysty jotain tappamaan, sitä en syö. Tällä hetkellä menee vielä kala, mutta senkin syömisen aion lopettaa.


      • Anonyymi

        Jostain se proteiini pitää lautaselle saada, herne, pähkinä ja kaura ei käy, niin ei ole paljon muuta kuin liha jäljellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain se proteiini pitää lautaselle saada, herne, pähkinä ja kaura ei käy, niin ei ole paljon muuta kuin liha jäljellä.

        Tämä ns. uusioruoka mitä trendiruoaksikin kutsutaan ei ole ihmisille tarkoitettua, eikä siallekaan. Todellakin katsokaa tuoteselostetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain se proteiini pitää lautaselle saada, herne, pähkinä ja kaura ei käy, niin ei ole paljon muuta kuin liha jäljellä.

        Jos kuvittelee että on olemassa vain neljää eri ruoka-ainetta josta saa proteiinia niin kannattaa ottaa asioista selvää 😂


      • Anonyymi

        Jos ei ole vegaani, niin proteiinia saa runsaasti maitovalmisteista (esim. juusto käy lihan tilalla). Jotkut vegetkin syövät kananmunia, mutta valitkaa aina luomumunat. Sillin välitetään eläinten hyvinvoinnista, ja myös maku on parempi.

        Sitten on palkokasvit, kuten pavut ja herneet. Soija on hyvä, ja esim. soijabolognesesta riittää syömistä vaikka kuinka pitkälle.


      • Anonyymi

        Kyllä sitä rahalla saa vaikka kuinka eettisesti tuotettua ruokaa. Me kuluttajat kun vaan tuijotetaan pelkkää hintaa, niin nuo edellä kuvaamasi menetelmät on se tapa millä halpaa ruokaa voidaan tuottaa. Jospa palataan menneeseen ja käytetään puolet ansioista ruokaan, niin sinullekin tuodaan pöytään vaikka nauruun kuollutta onnellista possun lihaa. Ottakaa nyt laput silmiltänne ja miettikää mikä on tehotuotannon aiheuttanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain se proteiini pitää lautaselle saada, herne, pähkinä ja kaura ei käy, niin ei ole paljon muuta kuin liha jäljellä.

        Mietippä nyt oikeasti mistä muualtakin saat protskua...
        Noiden lisäksi vaihtoehtoja on "tuhansia".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole vegaani, niin proteiinia saa runsaasti maitovalmisteista (esim. juusto käy lihan tilalla). Jotkut vegetkin syövät kananmunia, mutta valitkaa aina luomumunat. Sillin välitetään eläinten hyvinvoinnista, ja myös maku on parempi.

        Sitten on palkokasvit, kuten pavut ja herneet. Soija on hyvä, ja esim. soijabolognesesta riittää syömistä vaikka kuinka pitkälle.

        Soija ei kelpaa ihmisen ravinnoksi. Siitä sairastuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole vegaani, niin proteiinia saa runsaasti maitovalmisteista (esim. juusto käy lihan tilalla). Jotkut vegetkin syövät kananmunia, mutta valitkaa aina luomumunat. Sillin välitetään eläinten hyvinvoinnista, ja myös maku on parempi.

        Sitten on palkokasvit, kuten pavut ja herneet. Soija on hyvä, ja esim. soijabolognesesta riittää syömistä vaikka kuinka pitkälle.

        Virhe, vegaanit ei syö juustoa .... ai ai, täytyy lennättää avokaadoa ja muita exoottisia proteenin lähteitä teille lentorahdilla hyvää ruokahalua , teillä on mega CO2 lautaset nenänne edessä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soija ei kelpaa ihmisen ravinnoksi. Siitä sairastuu.

        Jos tarkoititte että joku sairastui
        Miksi? Soijasta. ? Miten joku sairastui soijasta. ?? En ole kuullut.
        Minä alan kyllä kasvattaa soijapapuja.
        Ei niissä tiet ole vikaa.
        Nyt muistankin ettäsoijarouhe tehdään jollain systeemillä missä myrkkyä laitetaan??mutta se haihtuu kokonaan??? ( rouheen valmistusvaiheessa haihtuu se aine
        Voisiko minut vakuuttaa siitä??
        Luettua sen aloin kyllä pelätä keittää soijarouhetta. Aattelin että liekö siitä nyt höyrystyy viimeisetkin hituset siit aineesta.
        Kuka siitä tietää enemmän ja voisi kertoa miten sen laita on. ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarkoititte että joku sairastui
        Miksi? Soijasta. ? Miten joku sairastui soijasta. ?? En ole kuullut.
        Minä alan kyllä kasvattaa soijapapuja.
        Ei niissä tiet ole vikaa.
        Nyt muistankin ettäsoijarouhe tehdään jollain systeemillä missä myrkkyä laitetaan??mutta se haihtuu kokonaan??? ( rouheen valmistusvaiheessa haihtuu se aine
        Voisiko minut vakuuttaa siitä??
        Luettua sen aloin kyllä pelätä keittää soijarouhetta. Aattelin että liekö siitä nyt höyrystyy viimeisetkin hituset siit aineesta.
        Kuka siitä tietää enemmän ja voisi kertoa miten sen laita on. ?

        Niin löytyi. Vaadin kunnioituksen tuhansien vuosien kehityksen
        Tuhansien vuosien Jumalan opetuksen


        Okei löytyi;;;Soijatuottwwn teollinen valmistus
        Kun muutetaan soija lihaksimaidoksi
        Niitä käsitellään emäksisilläaineilla, saostetaan, pestään hapoilla ja neutraloidaan taas emäksisessä liuoksessa. Happopesu tapahtuu alumiinisäiliössä, jolloin voi imeytyä alumiinia "
        wwwmagneettimediacom
        Elinä Hytönen

        Onko se tutkittu onko alumiinia?????
        Tahdon tutkimustuloksen.
        MistäElina Hytönen tietää nuo happoja neutralisointi toimet
        NIISTÄ SAATAVA TÄYDELLINEN TIETO!
        TARKALLEEN MITÄ TEHTY JA MITEN
        MITÄAINEITA
        eikäepämääräisesti että happoja ja emäksisiä.

        Kuka tekee sen????selvittää tarkalleen.
        Tv? Lehti? Dokumentti lehtiartikkeli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Ihmiset sulkevat silmänsä pahalta. Lihat ostetaan kliinisesti pakattuina, eikä prosesseista olla perillä. Eläinten kaltoinkohtelu on aivan järkyttävää, ja lihateollisuus on myös isoin ilmastonmuutoksen aiheuttaja.

        Itselleni hyvä ohjenuora on: jos en itse pysty jotain tappamaan, sitä en syö. Tällä hetkellä menee vielä kala, mutta senkin syömisen aion lopettaa.

        Mitä niistä lehmien tappamisesta ja nälässä pitämisestä kun suomessa ihmisiäkin pidetään nälässä ja tapetaan nälkään kaikilla ei ole edes asuntoa että sellasta hyvinvointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä niistä lehmien tappamisesta ja nälässä pitämisestä kun suomessa ihmisiäkin pidetään nälässä ja tapetaan nälkään kaikilla ei ole edes asuntoa että sellasta hyvinvointia.

        Missä ihmisiä pidetään nälässä ja tapetaan nälkään?


      • Anonyymi

        Iskitpä syvälle tyhmän kansan ytimeen. Mähä syö mitä määä haluu, muut maksakoot diabetekseni, syöpäni ja muut sairauteni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain se proteiini pitää lautaselle saada, herne, pähkinä ja kaura ei käy, niin ei ole paljon muuta kuin liha jäljellä.

        Proteiinin tarve on yksilöllinen, siihen ei missään tapauksessa ole olemassa mitään 'ruokaympyrää' joka pitäisi täyttää lihaa hotkimalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä ns. uusioruoka mitä trendiruoaksikin kutsutaan ei ole ihmisille tarkoitettua, eikä siallekaan. Todellakin katsokaa tuoteselostetta.

        Eipä kyllä ole maitokaan aikuiselle nisäkkäälle tarkoitettu, mutta silti sinä ilmeisesti sitä mainostat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kuvittelee että on olemassa vain neljää eri ruoka-ainetta josta saa proteiinia niin kannattaa ottaa asioista selvää 😂

        Etkö sä tiirä. Lihhoo, lanttuu ja paskoo. Muutenhan Suomi ainakin keskustan ja sen hännystelijöiden mukaan kuolee. En ole lihaa syönyt 17 vuoteen, mutta elossa ollaan ja suolisto pelaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole vegaani, niin proteiinia saa runsaasti maitovalmisteista (esim. juusto käy lihan tilalla). Jotkut vegetkin syövät kananmunia, mutta valitkaa aina luomumunat. Sillin välitetään eläinten hyvinvoinnista, ja myös maku on parempi.

        Sitten on palkokasvit, kuten pavut ja herneet. Soija on hyvä, ja esim. soijabolognesesta riittää syömistä vaikka kuinka pitkälle.

        Hölynpölyä. Maitotuotteet on myrkkyä. Proteiinin tarve on yksilöllinen, sille ei ole mitään tiettyä määrää muualla kuin ahneen suomalaisen tukijussin mielikuvituksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sitä rahalla saa vaikka kuinka eettisesti tuotettua ruokaa. Me kuluttajat kun vaan tuijotetaan pelkkää hintaa, niin nuo edellä kuvaamasi menetelmät on se tapa millä halpaa ruokaa voidaan tuottaa. Jospa palataan menneeseen ja käytetään puolet ansioista ruokaan, niin sinullekin tuodaan pöytään vaikka nauruun kuollutta onnellista possun lihaa. Ottakaa nyt laput silmiltänne ja miettikää mikä on tehotuotannon aiheuttanut.

        Menneeseen? Kuollaan siis viisikymppisinä suomalaisen paskadieetin takia? Juuh ei kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soija ei kelpaa ihmisen ravinnoksi. Siitä sairastuu.

        Kuten myös maidosta, lihasta ja viljasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virhe, vegaanit ei syö juustoa .... ai ai, täytyy lennättää avokaadoa ja muita exoottisia proteenin lähteitä teille lentorahdilla hyvää ruokahalua , teillä on mega CO2 lautaset nenänne edessä

        Eiköhän ne tule enimmäkseen laivalla. Eikö tukijussi tue vapaata kilpailua maataloudessa? Suomalaiselle paskaruoalle pitäisi taas antaa Kekkosen aikainen monopoli? Juuh ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä niistä lehmien tappamisesta ja nälässä pitämisestä kun suomessa ihmisiäkin pidetään nälässä ja tapetaan nälkään kaikilla ei ole edes asuntoa että sellasta hyvinvointia.

        Kukaan tuskin on kuollut Euroopan lihavimpiin kansoihin kuuluvassa maassa nälkään. Asunnottomuus on monesti oma valinta.


      • Anonyymi

        Niinpä mutta kun ei ajatella kuin minä minä minä. Olen tarjonnut hyvän elämän eläneitä kukkopoikiani, kun kaikkia ei voi pitää, ihmisille että saa kunhan itse teurastaa niin siihen ei kuitenkaan pystytä, vaan mielummin ostetaan tehotuotettua. Siinä sitä rehellisyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole vegaani, niin proteiinia saa runsaasti maitovalmisteista (esim. juusto käy lihan tilalla). Jotkut vegetkin syövät kananmunia, mutta valitkaa aina luomumunat. Sillin välitetään eläinten hyvinvoinnista, ja myös maku on parempi.

        Sitten on palkokasvit, kuten pavut ja herneet. Soija on hyvä, ja esim. soijabolognesesta riittää syömistä vaikka kuinka pitkälle.

        Söin luomumunia itsekin, ihan kannatuksen vuoksi. Kunnes selvisi, että ihan samalla tavalla ne poikatipuset maseroidaan tai tuskallisen hitaasti hiilidioksidilla tukehdutetaan kuin tavallistenkin munien liukuhihnatuotannossa tehdään. Kun kanojen munintateho laskee, niitä odottaa sama tukehtumiskuolema, luomua tahi ei. Briteissä luomukanoja teurastetaan myös sähkölinjastolla (kuten meillä broilereita). YouTubesta voi katsella ketä kiinnostaa. Kun munat ei maistu, säästyy munien runsaasti sisältämiltä arakidonihapolta ja kolesterolilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soija ei kelpaa ihmisen ravinnoksi. Siitä sairastuu.

        Väestötutkimusten mukaan kylläkin päinvastoin. Kumma homma, että jotkut pelkää soijan fytosterolia, muttei kavahda (jatkuvasti) raskaana olevan lehmän maidon naishormoneja : D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten myös maidosta, lihasta ja viljasta.

        Paitsi että soijasta ei sairastu : ) Suolistomikrobiston takia kannattaa valita luomupapuja ja -viljaa glyfosaattikäsiteltyjen sijasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan tuskin on kuollut Euroopan lihavimpiin kansoihin kuuluvassa maassa nälkään. Asunnottomuus on monesti oma valinta.

        Suomessa on ollut ainakin 40 vuotta rakenteellinen asunnottomuus: riippuen vuosista ja laskutavasta 5000- 8000 asunnotonta koko maassa.
        Nyt ollaan paremmassa tilanteessa. On järkyttävää, että moisen edes osittaiseen korjaamiseen on mennyt ainakin 40 vuotta.
        Sitä ei voi perustella millään.

        Omavalintaista asunnottomuutta on muutama sata.


    • Anonyymi

      Yök mikä kokki.

    • Anonyymi

      Totta, niistä löytyy vaikka mitä. Hyvä Kape!

    • Anonyymi

      Kannattaa kuunnella kokin näkökulmaa ja ajatella että kannattaisiko itsekin miettiä mitä suuhunsa laittaa

      • Anonyymi

        Olen miettinyt. Suomalaista perunaa, lihaa, viljaa, maitotuotteita ja muuta verovaroista otetuilla maataloustuotteilla tuotettua en laita. Suomalaisesta kusioluesta saa lopulta haimasyövän ennen kuuttakymppiä, vaikka serkun isäukko onkin läski rapajuoppo ja lähes 80 vuotias.


    • Anonyymi

      Usein on vegaanivieraille laitettu kasviksia ja hedelmiä tarjolle, mutta ne näyttävät vain jäävän kulhoihin, kun halutaan vain kaikenmaailman lihan ja kalan jäljitelmiä syödä.

      • Anonyymi

        Ja sinunko vieraista voidaan päätellen muiden ruokailutottumukset? Uskomatonta logiikkaa, ilmankos Suomen maatalous on aina vuosikymmenestä toiseen veronmaksajien sosiaalituen tarpeessa.


    • Anonyymi

      Kape puhuu asiaa. Olen samaa mielta.

      • Anonyymi

        Kape puhuu miten rikkaat puhuu. Köyhä ei ostele kymmenen euron pihvejä tai kalapaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kape puhuu miten rikkaat puhuu. Köyhä ei ostele kymmenen euron pihvejä tai kalapaloja.

        Niin ja vaatii suolaa, suolaa vaan lisää joka ruokaan että on makua. Minä käytän mausteita.


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä Aihisen kanssa. Aiheutin samanlaista hämminkiä, kun pyysin maitoa kahviini, näiden E-koodi hivitys-korvikkeiden sijaan.

      Olen elänyt jo silloin, kun Suomi oli täynnä pieniä tiloja. Niistä ajoista on eläintenkäsittely muuttunut huonoon suuntaan, samalla kun tila-koot, EU:n vaatimuksesta, kasvoivat ja tehotuotantokausi alkoi.

      TEHO-tuotanto on se kirosana minulle. Nyt, kun vielä käyttävät halpatyövoimaa suomalaisten sijasta, ja korona leviää, asia on todella alkanut ärsyttämään.

      Nykyään välttelen Teho-tuotettua ruokaa, isoilta tiloilta/yrityksiltä tullutta. Voin syödä lihaa, munia, maitoa, kun tunnen luomukasvattajan ja tiedän, että hän ei kylve rahassa, mutta eläimet saavat kunnollisen kohtelun ja ruokani raaka-aineet ovat ravintorikkaita ja puhtaita. Vähemmän on enemmän, näitä ei ole varaa ylensyödä, mutta samalla arvostus ruokaa kohtaan on meillä kasvanut.

      • Anonyymi

        HEH! Ja silloin oli tukijusseilla valitus, että mikään ei kannata valtavan ylituotannon takia. Suomalaisten elinajanodote on noussut maidon, viljojen ja lihan kulutuksen laskun myötä. Missään tapauksessa Kekkoslovakiaan ei ole paluuta. Voitaisiin me toki palata ehkä sittenkin sinne luonnonvalintaa ajatellen, terveet jäävät eloon ja tyhmät tappavat itsensä sokerijuurikkaita ja muuta sontaa syömällä. Sokerijuurikas on ollut yksi suomalaisen ahneen tukijussin murheenkryyni EU-aikana.


    • Anonyymi

      Ketä kiinnostaa ton jäbän kommentit

      • Anonyymi

        ketä kiinnostaa sun kommentti?


      • Anonyymi

        Sehän on 'julkkis'. Vau.


    • Anonyymi

      Nehän raskaasti prosessoituja ovat, vaikka muutoin prosessointia ei pidetä hyvänä. Kape voisi myös tunnustaa, että ruhon kallein osa ei ole maukkain.

    • Anonyymi

      Suola ja voi.....eivät ole terveellisiä josrunsaasti käyttää...maku on kyllä niillä hyvä.

    • Anonyymi

      Rahastuksesta on kyse. Suolalla, sokerilla ja muilla täyteaineilla sidotaan vettä tuotteeseen, mikä sitten myydään 'täydellä' kilohinnalla.

      • Anonyymi

        Samaa paskaa se liha on ilman prosessoimistakin.


    • Anonyymi

      Mikä se tämmöinen aloitus Terveys-palstalla on, mitä ei ole poistettu, vaikka siinä on linkki?

    • Anonyymi

      Hyvä kape.en harrasta niitä.hyvää suomalaista kotiruokaa syön

    • Anonyymi

      Kohtelias ape tämä kaihinen kaikenkaikkiaan. Mitäpä kokkinen sarallaan ei vielä ole lytännyt turust.

    • Anonyymi

      Tutkijat ovat todenneet, että jos eläimiä ei syötäisi maailmassa olisi paljon vähemmän pandemioita. Varmaan pitää paikkansa.

      • Anonyymi

        Käpyjä syömälläkö sitten maailma pelastuu..


    • Anonyymi

      Muka ilmastonmuutostietoiset vegaanit tuottavat nämä lisäaineita täynnä olevat vegeruokansa lentorahtina ympäri maailmaa. Menee lapsi pesuveden mukana, sanoo vanha sananlasku.

      • Anonyymi

        No nehän on silloin rikkaita. Ettekö te tukijussit väitä niiden kaikkien olevan sossupummeja. Alkio-opistosta valmistuneen logiikkaa toki sopii ajatus sossupummista lentorahdin käyttäjänä.


      • Anonyymi

        Rahdin osuus on alle 4% ruuan hiili-, vesi- ja ilmastojalanjäljestä. Jos ilmastonmuutos huolettaa niin valitse vegeä. On mistä valita, myös lisäaineettomia kotimaisia tuotteita. Halvimmalla pääsee kun valitsee prosessoimatonta ruokaa. Klikkaa vegaanihaaste.fi -> reseptit.


    • Anonyymi

      Ei vieläkään näy ... nyt siis jo 2 000 miljoonaa euroa vahingonkorvauksina tilillä.
      Joo ... o, valitsitte siis 10 kg novotsikkiä.
      Sitä saa mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Tää on kovaa hommaa kahentuhannenneljänsadan... siis kahensadanneljäntuhannen kaloreilla!


    • Anonyymi

      Ympäristön kannalta kasvisruokaa suositellaan siksi, että maapallolla ei enää riitä pinta-alaa tarvittavalle maatalousmaalle, jos kaikki ihmiset söisivät vain eläinperäistä ruokaa. Kasvisruuan prosessointi ei tässä kokonaisuudessa ole noussut ongelmaksi sen enempää kuin liharuokienkaan prosessointi. Väitän, että suurin osa sekasyöjistä syövät huoletta pitkälle prosessoituja valmis- ja einesruokia samalla kun haukkuvat vegaaneja soijajalosteiden hiilijalanjäljestä. Teollisissa kahvipullissakin on paljon enemmän palmuöljyä kuin kaurakermassa.

      Terveellisen syömisen kannalta Aihinen on oikeassa siinä, että mitä vähemmän lisäaineita ja jalostusta ruuan raaka-aineissa on, sitä parempi. Sekä liha- että kasvisruokaa voi tehdä puhtaista perusraaka-aineista ilman jalosteita. Kasvisruuan suosion kasvaessa on ruokateollisuus kehittänyt uusia jalostettuja vegetuotteita, jotka tuovat helpoutta ja vaihtelua ruuan valmistukseen. Hyvänä esimerkkinä ovat kaura-, härkäpapu- ja soijavalmisteet, joilla on helppo korvata aterialla eläinperäiset proteiinin lähteet. Pidemmälle jalostetut erilaiset lihojen ja juustojen korvikkeet ovat jo niin keinotekoisia tuotteita, että niiden tarvetta ja terveellisyyttä voi syystäkin kyseenalaistaa. Mutta, jos korvikkeiden käyttäminen on ainoa tapa ratkaista lihankulutuksen vähentäminen niin sille voi löytyä perustelu. Tavallaan samoin kuin erilaiset gluteenittomat tuotteet, jotka koostuvat pitkälle prosessoiduista ainesosista. Niitä on pakko käyttää, jos tavallinen ruoka ei ole vaihtoehto.

      Yhteenvetona jos haluaa syödä terveellisesti ja ympäristön kannalta kestävästi, eikä halua tukea teollista ruuan tuotantoa, on kaikki ruoka kasvatettava luomuna omassa puutarhassa. Ja sellaisen ajan me olemme ilmeisesti jo jättäneet taaksemme nykyisessä teollisessa pikaruokakulttuurissa? Jos haluamme säilyttää kulttuurimme ja syödä terveellisesti ja kestävästi, ostamme kaupasta kasviksia joista itse valmistamme ateriamme. Ja aterian proteiinin valmistamme joko jalostamattomasta tai jonkin verran jalostetusta lihasta tai kasviproteiineista tai kalasta. Suositushan on, että lihaproteiinia syötäisiin vain noin kerran viikossa ja kalaa kolme kertaa. Kaikki muu ruoka, mitä syömme on joka tapauksessa kasviksia.

      Ajatelkaa vaikka terveellisimmäksi ruokavalioksi todettua välimeren ruokavaliota. Se koostuu pääasiassa kasviksista ja meren elävistä. Lihan osuus on hyvin vähäinen. Liha on tullut ruokavalioomme teollisen ruuan tehotuotannon ja pikaruuan myötä. Hyvin pitkälti amerikkalaisen bbq-ruokakulttuurin myötävaikutuksella. Grillaaminen on hyvä tapa nauttia ruuasta yhdessä läheisten kanssa. Mutta jos ruokavaliomme perustuu siihen kokonaan, niin tuhoamme ensin terveytemme ja sitten maapallon.

      • Anonyymi

        Puputa sä pupunruokiasi. Millä sä luulet lihasten pysyvän joillain kasvispupelloksilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puputa sä pupunruokiasi. Millä sä luulet lihasten pysyvän joillain kasvispupelloksilla?

        Hyvin pysyy kasvisruokavaliolla lihakset. Ainoa, mikä häviää on läskimaha. Miten luulet Gorillojen pärjäävän, kun ovat tiukasti kasvissyöjiä? Suurin uhka gorilloille on lihaa himoitsevat ihmiset.


      • Anonyymi

        Jalosteilla on vaikutusta, mutta ei lopullista sellaista. Liha on paskaa oli siinä vettä, sokeria tai ei mitään jalostetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puputa sä pupunruokiasi. Millä sä luulet lihasten pysyvän joillain kasvispupelloksilla?

        Sinä saa syödä miten haluat, kunhan itse maksat sairaalalaskusi. Tukijussien kuningas Kannuksen Kennedy ja Hiihtoliitossakin ryvettänyt Esko Tuho Aho muistaakseni vuosikymmeniä sitten ehdotti terveysveroa. Ainoastaan maalainen lihapaskaa syövä voi olla niin tyhmä, että ehdottaa terveysveroa itseään terveemmille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puputa sä pupunruokiasi. Millä sä luulet lihasten pysyvän joillain kasvispupelloksilla?

        Katsopas Game Changers -leffa Youtubesta.


    • Anonyymi

      Kape on oikeassa.

    • Anonyymi

      Aika kategorisesti kokit eivät välitä asiakkaittensa terveys. Epäterveellinen ruoka on kokkien kannalta siitä hyvä, että vaikutukset näkyvät yleensä vuosikymmenien kuluessa. Asiakkaat eivät heli kuole, vaikka saavatkin liikaa voita, kermaa, suolaa ja lihaa.

      Aika pienillä valinnoilla ostaa itselleen lisävuosia. Terveitä lisävuosia. Ei verenpainetta, ei kalkkiutuneita suonia jne. jne.

      Vaikka leipähylly. Sydänmerkki leivässä osoittaa, että siinä on maksimissaan 0,7% suolaa. Olen tutkinut Prisman, Lidlin, K-Supermarketien jne. hyllyt. Toistasataa leipää myynnissä, yleensä vain yksi täyttää 0,7%:n vaatimuksen. Fazerin Real-ruisleipäviipaleet, vielä 10% kuituakin. Ja hyvän makuistakin vielä.

      Juustoa emme enää syö (liikaa tyydyttyneitä rasvoja). Valion Polar 15% juustosta oli kaksi versiota, toisessa oli suolaa 0,6g toisessa 1,2g. Vähäsuolainen maistui paremmalta! Eipä näkynyt juustohyllyllä toisia vähäsuolaisia juustoja.

      Edellä kaksi esimerkkiä pienistä valinnoista, joilla antaa itselleen mahdollisuuden lisävuosiin. Muitakin on. Suosittelen, että uusi elämä alkaisi vaikka kuinka pienestä.

      • Anonyymi

        On ne perkeleitä maa-aatelin kanssa. Rahat jää heille ja terveydenhoidon kulut terveesti eläneille.


    • Anonyymi

      Muutaman vege muijan tiedän........ovat aika paksuja vaikka eivät syö muuta kuin porkkanaa..tai no tekee ne niitä vege kakkuja,vege sitä vege tätä joka sitten on kuulema todella terveellistä. Tänään just yks vege muija kaupan kassalla ei ollut muuta kuin porkkaanaa ,vege tuotteita jotain todella outoja sekoituksia ja hintaa muutamalle pienelle paketille melkein 40 euroa. Juu kyllä kyllä kela varmaan korvaa nämä ateriat sekoitukset kun eivät muita pysty syömään.

      • Anonyymi

        En usko, että olet 'Nyrkki-Kyllikkiä' suurempaa 'muijaa' koskaa nähnytkään.


    • Anonyymi

      Pelkät tyydyttämättömien rasvojen luottelo on karua luettavaa liian usein; valitettavasti rasva asiakin ovat sivuroolissa, kun parannetaan maailmaan ja samalla saitastutaan verisuonitautiin !

      • Anonyymi

        TyydyttYmättömien rasvojen. Niitä rasvoja ei ole kukaan tyydyttänyt.


      • Anonyymi

        Lihasta sairastuu verisuonitauteihin, ei vihanneksesta. Pellervoltako olet tuollaista paskaa kuullut?


    • Anonyymi

      Kapen mukaan pitäisi siis jatkaa lihan, viljan, perunan ja maitotuotteiden tunkemista naamaansa? Juuh ei kiitos, kahden mahahaavan ja peräsuolensyövän kokeneena.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tässä Kape puhuu ainoastaan kauramaidosta ja siitä, missä oli palmuöljyä. Jos esimerkiksi katsoo Alpron kauramaitoa, niin siinä on vettä, kauraa ja auringonkukkaöljyä. Totta kai kannattaa katsoa mitä jokin asia sisältää, riippumatta siitä, onko kasvissyöjä vai ei. Itse olen siirtynyt enemmän ja enemmän lakto-ovo-vegetariaaniksi, mutta syön kalaa silloin tällöin. Voin syödä lihaakin, mutta hyvin harvoin eikä vatsa oikein koskaan ole etenkään punaista lihaa edes sietänyt. Tyttäreni on kasvissyöjä ja tämän takia koko perheen ruokavalio muuttui samalla, mutta oli mennyt sitä ennenkin enemmän kasvispainoitteiseksi. Pikkuveli syö kuitenkin kalaa ja myös lihaa välillä. Tytär aikoo siirtyä vegaaniksi kun kotoa muuttaa, mutta tässä vaiheessa on perheelle helpompaa noudattaa lakto-ovo-vege-ruokavalioa. Härkäpapu on todella hyvä "jauhelihan" korvike pastaruokiin, mutta teemme usein myös ihan kasvispatoja ja esimerkiksi sienistä saa mukavan lisän, linssejä unohtamatta.

    • Anonyymi

      Vanhentuminen on hirveetä
      Herranjumala joku saa sen kääpän ahdistelemaan On helppo usko kun tuollaista mystiikkaa 1 cm päähän käveli päälle hengitysestokankainen kuomwmanpartaalla olevs kuihtunutv Sellaisia ei halua iha viereen jotk antautuneet kuolemalle
      He joka elkeellä todistaa ja julistaa
      Kuomevan vanhuksen identiteettiä
      He ottaa sen vastaan antaumuksella

      Niin minäen suostuisi tuohon Tanssin ja teen hyviä k piirakoita Nuo on hirveitä!!! Silmälasientakana ihan himmeitä.
      Disko tanssi askeleet vaan, niin pysyy nuoruus.

      Yäk!!!tuo "aikyisuus"
      Kuka rahottaa minun paikan mis pidän ihmiset lapsina. Kaikilta noilta paholaisen elkeet pois päältä se on musa valo rakkaus
      Noniin Tekis mieli tönäistä tai heittää vettä saavi päälle t st kaivo sauna rahoitusmesenateme

    • Anonyymi

      Itseään kunnioittava kasvissyöjä tai vegaani ei saarnaa tai tuputa ”sekasyöjän perheessä vieraillessaan” vaan oletettavasti hälläkin on oikeus syödä mitä itse kokee parhaaksi?
      Tällöin jos vieraanvaraisuuttaan ei kykene toiselle hommaamaan sopivaa syötävää koska ärsyttää tai turhauttaa toisen syömistavat, älä pyydä toista kylään. Jos hän itse pyrkii kylään voi tähän todeta että minä muuten olen sitten sellainen mulkku ettei sinun mielipiteesi kiinnosta vaan meillä syödään lihaa öyhmöyh.
      Kerrassaan naurettavaa.

    • Anonyymi

      Siinä vaiheessa kun ihminen toteaa (huom kaikki maailman tieto muutaman kosketuksen päässä kunhan vaan etsii) palkokasvien ja lihan olevan ainoat proteiininlähteet maitotuotteiden lisäksi, tekeytyy hän tarkoituksella tyhmäksi.
      Myös sanan ”tyhmä” määritelmä löytyy samasta paikasta kuin kaikki maailman proteiinia sisältävät asiat.
      Välillä tuntuu, että sekasyöjät meuhkaavat lähinnä siksi, ettei heillä itsellään ole itsekontrollia sen vertaa jottai jättäisi ravinnostaan tarpeettoman pois vaan mässäävät vuodesta toiseen aina vaan onnellisempien KUOLLEIDEN eläinten kustannuksella.
      Tällä periaatteella kärjistäen Pertinkin voi palotella ruuaksi, olihan hän kuitenkin joskus onnellinen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • En viitsi nyky sonta ohjelmia paljoa katsoa ,mutta tämä ruokaa tekevä mies vaikuttaa todella hyvältä ja rehelliseltä mieheltä.
      Toivon ,että tuo mies saataisiin valtakunnan johtoon ,mitä tulee ruokailuun.

    • Anonyymi

      Ihanaa :) mun vatsalle ei sovi mikään, ja olen testannut vähän kaikkea, ja aloin sitten oikein miettimään, että miksi ihmeessä ihmisen vatsa ei ruokaa kestä. Ja mihin trendeihin, suosituksiin ja markkinointiin olen sortunut. Ajattelin palata perusasioihin, yksinkertaiseen lempeään oikeaan ruokaan ja katsoa mitä tapahtuu. Luomumaito esimerkiksi yllättäin sopii vallan hyvin.

    • Anonyymi

      Tiede kehittää laboratoriossa vege-tuotteista parempia kuin eläinperäiset tuotteet ovat!Eettisesti ja empaattisesti veganisuus on ylivertainen!
      Petomaisuus on lihansyöntiä!Vegaani edustaa elämän vihreyttä ja lihansynti kuoleman punaista!

    • Anonyymi

      Kyllä olisi elämä ja ruoka aika tylsää, jos pelkästään pippuria, suolaa ja voita käytetään. Minä käytän paljon yrttejä, erilaisia chilituotteita, pestoa, currya jne. Suolankin olen pääosin korvanut soijakastikkeella ja kalakastikkeella. Tottakai niissäkin on suolaa, mutta myös muuta ruokaan antavaa makua. Minä jatkan omalla linjallani ja Kape saa jatkaa omallaan, mutta ei pidä jatkuvasti olla mediassa arvostelemassa tavallisten ihmisten tapoja, vaikka kokki onkin.

    • Anonyymi

      Kuinka monella on varaa ostella kauppahallista puhdasta, rehellistä ruokaa. Se on aivan järjettömän hintaista.

      Ja miksi ns. kauramaidossa (jota en tod käytä) pitäisi olla porkkanaa, pihviä tai siikaa ? Jäi vähän epäselväksi.

    • Anonyymi

      Ei voi ole hyvästä jatkuvalla syötöllä. Älkää uskoko mitä vanhan liiton kokki höpisee

    Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe