Aihe

Oikeus sitoutumattomuuteen kouluille ja päiväkodeille

Anonyymi

Olisiko kummallista, jos työpaikalla kävisi pappi pitämässä aamuhartauksia parin viikon välein ja jos koko työyhteisö kuljetettaisiin kirkkojumalanpalvelukseen kolme-neljä kertaa vuodessa? Entä parantuisiko tilanne, jos osallistumiskyselyyn kielteisesti vastanneille osallistumattomille järjestettäisiin jotain muuta ohjelmaa, mikäli tarvetta ilmenisi? Tuntuisiko luontevalta velvoite paljastaa työpaikalla oma uskonnollisuutensa tai uskonnottomuutensa kaikille?

Jos tuo ei tunnu kivalta, pyytäisin miettimään, miksi suomalainen peruskoulu ja päiväkoti yhä asettavat lapset vastaavaan tilanteeseen. Tai oikeastaan lapsen vanhemmat, lastensa kautta. Velvoittaa julkiseen uskonnolliseen/katsomukselliseen valintaan, ”jos tarvetta ilmenee”.

Kun kasvatus- ja opetussuunnitelmien mukaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulee olla ”uskonnollisesti, katsomuksellisesti ja puoluepoliittisesti sitouttamatonta”, eivätkö siihen liitetyt hartaudet ja jumalanpalvelukset ole kummallisia? Onhan usein toistuva, vuosia jatkuva kollektiivinen uskonnonharjoitus sitouttavaa jos jokin.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007712103.html

19

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jatkuvaa kristinuskon tuputusta ja jos siitä ei tykkää, se on tietysti "oma vika". Suomella on vielä matkaa aitoon uskonnonvapauteen ja työtä riittää.

  • Anonyymi

   Päiväkodeissa ei edes ole henkilöstöä lapsiryhmän kahtiajakoon uskonnollisen ohjelman takia. Peruskouluissa kahden rinnakkaisen ohjelman organisointi, tiedottaminen ja valinnantekovelvoite aiheuttavat ylimääräistä stressiä rehtorille, opettajille, oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

  • Anonyymi

   Laajaa kannatusta kouluikäisten vanhempien f b - ryhmässä.

  • Hyvä! Alussa oli oikein hyvä vertaus ja muu vähemmän tärkeä teksti tuki sitä hyvin.

   Näitä pitäisi saada eri lehtiin, ehkä vähän eri sanoin mutta olennaisesti tällä sisällöllä.

  • Anonyymi

   Tuntuisiko kummalliselta jos työpaikalla opetettaisiin odottamaan vuoroaan, pesemään käsiä ja olemaan tönimättä ruokajonossa. Tuntuisiko kummalliselta jos esimies joutuisi selvittelemään milloin minkäkinlaista käsirysyä? Kyllä tuntuisi.

   • Nyt jäi avoimeksi mihin viittaat.

    Käsien peseminen on yleisesti toivottua käytöstä. Ruokarukous tms. ei ole. On luontevaa että koulu opettaa pesemään käsiä.


  • Anonyymi

   Mushyysäreinä Vapariliitto ajaa rukoushetkiä työpaikalle

  • Anonyymi

   "Olisiko kummallista, jos työpaikalla kävisi pappi pitämässä aamuhartauksia parin viikon välein ja jos koko työyhteisö kuljetettaisiin kirkkojumalanpalvelukseen kolme-neljä kertaa vuodessa?"

   Kummaliselta tuntuis jos työnantaja ja työntekijät ei voisi halutessaan sopia että näin tehdään.

   "Entä parantuisiko tilanne, jos osallistumiskyselyyn kielteisesti vastanneille osallistumattomille järjestettäisiin jotain muuta ohjelmaa, mikäli tarvetta ilmenisi? "

   Ei tarvetta varmaan ilmenisi. Uusiakin työntekijöitä otettaessa olisi helppo valita että vain tähän "savuttomuuteen" suostuvat / sitoutuvat pääsevät työyhteisöön

   • Anonyymi

    Tarkoitit varmaan savullisuuteen suostuvia.


  • Anonyymi

   Koronarajoitukset todennäköisesti vaikuttavat koko kevätlukukauden toimintaan myös jumalanpalvelusten osalta. Jääköön ne jatkossakin pois koulupäivistä.

  • Anonyymi

   Hyvin sanailtu uusia ajatuksia herättämään.

  • Anonyymi

   Mainio kirjoitus. Saanut runsaasti kiitosta some-ryhmisdä. Uusiokäyttöä.

  • Anonyymi

   On se merkillistä, että opetussuunnitelman toteutumisen puolesta pitää taistella ihan tosissaan, kuin ritari mahtavaa monihaaraista lohikäärmettä tai muuta "hirviötä" vastaan

  • Anonyymi

   Hyvä vertaus, kerta kaikkiaan panee ajattelemaan uudestaan, että hitsiläinen.

  • Anonyymi

   Älä yllytä. Pian joku toinen yrittäjä kiittää vinkistä..

  • Anonyymi

   Tätä vertausta kannattaa käyttää. Samoin verraten kirkkoa puolueisiin.

  • Anonyymi

   häirikkönostoja 8 noin 20:20 vanhoja ketjuja keskusten sabotoimiseksi Miksi Ämntysalo ja Lyikoski voivat jatkaa Vapariliitossa, kun he kantavat kaunaa ja pitävät etäisyyttä Suomen sekulaarit maahanmuuttajat - yhdistykseen? Kyseessä lienee halu mushyysäyksen ylläpitoon ja suvakkieliitin miellyttämiseen kansanvaihdon kustannuksella.
   Miksi Vapariliitto ei keskustele tästäkään ja toimi hyysäyksen poistamiseksi?

  • Anonyymi

   Hyvin ahkeroitu. Ei ole kovin laiska kirjoittajana hän. Suhteellisesti ottaen.

  • Anonyymi

   Veli todistaa vahvasti. Näinhän se on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   316
   3635
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2508