Aihe

"Kiinan strategia koronan torjunnassa oikea - länsimaat sekoilevat" (20.3.2020)

Anonyymi

Ivan Puopolon kolumni: "Kiinan strategia koronan torjunnassa on oikea, mutta länsimaat yksi toisensa jälkeen jatkavat sekoiluaan"

"Silloin kun Kiinan Wuhanissa oli varmistunut noin 400 tartuntaa, koko Hubein maakunta eristettiin muusta maasta. Se tapahtui tammikuun 23. päivä, kirjoittaa MTV Uutisten kolumnisti Ivan Puopolo.

Osa asukkaista sairasti, osa ei, mutta Hubein maakunnan kaikkien kaupunkien täydellinen sulku alkoi ja kesti noin kaksi ja puoli kuukautta.

Kiinan valitsema tie on ns. "tukahduttamisen strategia". Virus voi säilyä hengissä vain siirtymällä riittävän nopeasti uuteen isäntään, ja jos sitä mahdollisuutta ei anneta, lopulta virus tukahtuu. Niinpä kun viimeinen tartunnan saanut oli Hubeissa parantunut, oli myös virus kadonnut populaatiosta."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ivan-puopolon-kolumni-kiinan-strategia-koronan-torjunnassa-on-oikea-mutta-lansimaat-yksi-toisensa-jalkeen-jatkavat-sekoiluaan/7773842?fbclid=IwAR3I-XQCT_cIXPqYCmtZomLrFVN_1TqDNK-nQLKQqh6UPde6ZhVcENlWtDQ

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Silloin kun koronan tapaista pandemiaa nitistetään niin siinä pitää olla nitistämisen meininki. Länsi on täynnä kaikenmaailman nillittäjiä.

  • Anonyymi

   Kiinassa on kuri ja järjestys. Auktoritäärinen maa, jossa otetaan koronastakin kuolettava niskalenkki jo heti alussa. Europaan lepsuilua koronan torjunnassa ihmetellään siellä suuresti.

   • Anonyymi

    Kumpi luulisit olevasi Euroopassa, se kuritettu, jolta on otettu niskalenkki vai kurittaja, joka laittaa järjestykseen?


  • Anonyymi

   Aasiassa on maailman älykkäimmät ihmiset, joten ei ihme.

  • Anonyymi

   Kiinassa ei ole kepulaisia sotkemassa ja pahentamassa koronaepidemiaa.

  • Anonyymi

   Suomi on pärjännyt pandemian torjunnassa melko hyvin. Annan kouluarvosanan 8½. Jos olisi persut olleet hallituksessa niin sitten olisi sekoiltu ja pahasti.

  • Anonyymi

   Hölmölässä tehdään muutenkin kaikki päin peetä.

  • Anonyymi

   Aasialaiset yleensäkin ovat kollektiivisia ja esim oppimisprosessi on siellä toistoa jolloin syntyy rutiini, muisti, oivallus ja toiminta. Osa ihmisistä innovoi. Poliittinen korrektius ei pilaa asioita.

   • Anonyymi

    Tosiaankin. Poliittisen korrektiuden paholainen ei sotke asioita Aasiassa. Kiinassa sanotaan päin naamaa totuus esim ihmisen laiskuudesta ja potkitaan persiille hidastelijaa. Lännessä laiskuus hyväksytään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosiaankin. Poliittisen korrektiuden paholainen ei sotke asioita Aasiassa. Kiinassa sanotaan päin naamaa totuus esim ihmisen laiskuudesta ja potkitaan persiille hidastelijaa. Lännessä laiskuus hyväksytään.

    Kiinassa ei todellakaan kannata sanoa mitään poliittisesti epäkorrektia, eli yhtään mitään, minkä joku voi tulkita olevan "puolueelle" epämiellyttävää.


  • Anonyymi

   Kiinan toimet ei oikein onnistu vapaassa yhteiskunnassa. Kiinassa ihmisiä voidaan esim. määrätä muuttamaan johonkin tiettyyn osaan maata. Ei tuollainen liberaalissa demokratiassa onnistu, vaikka toki länsimaissakin liberaalius on katoamassa.

   Spinozan mukaan vapaassa yhteiskunnassa jokainen saa ajatella mitä haluaa ja sanoa mitä ajattelee. Ajan henki länsimaissa alkaa olla valitettavasti kääntymässä tuota vastaan.

   • Anonyymi

    Kyllä ajattelun vapaus säilyy. Siksi nämä mullistukset ovatkin niin vaikeita ajattelevalle ihmisille.
    Toistoon sopeutunut joutuu etsimään omien ajatuspolkujensa risteyskohtiin. Ja testaamaan omia ajatus lukkoja.


  • Anonyymi

   Näinköhän on Kiinan "virallisiin tilastoihin" luottamista...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   434
   5205
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4270
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   55
   3293
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   2528