Aihe

Avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet ratkaisevat päätöksenteon ilmapiirin

Anonyymi

Tutkimusten mukaan kunnan päätöksenteon avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet ovat sekä kuntalaisten että heitä edustavien päätöksentekijöiden mielestä päätöksenteon ilmapiirin tekijät. Avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet.

Ilmapiiriä kuvaavat taloudellisen tuloksellisuuden ohella mm. vallitseeko luottamus, esiintyykö vastakkainasettelua, keskusteluissa käytetty sananparsi, esiintyykö valituksia ylempiin instansseihin muutoksen toivossa, yleinen tyytyväisyys.

Hangon jokainen valtuutettu edustaa keskimäärin 260 hankolaista. Miten hankolaiset kokevat "oman" valtuutettunsa toimivan? Ovatko he tyytyväisiä?

Nousiaisen sanoessa, että me demarit olemme sitä mieltä, että... valehtelee, koska osa demareista on samaa mieltä kuin Nousiainen, toiset ovat toista mieltä ja jotkut vielä muuta mieltä. Kysymys on avoimuudesta, uskaltaako toinen olla toista mieltä. Kun ryhmäkuri pakottaa kaikki äänestämään saman mielen mukaisesti, kysymys ei ole demokratiasta, eikä sananvapaudesta. Silloin vaikutusmahdollisuuksia ovat rajattu. On rajattu perustuslain vastaisesti.

Valtuuston päätöksistä ei tiedä, mikä on ollut valtuutettujen mielipide, koska avoimuus puuttuu ryhmäkäyttäytymisen takia. On täysin mahdollista, että enemmistön mielipide ei voita äänestyksessä. Miten voi olla mahdollista, että jos kaikki muut valtuutetut ovat 60%:sti asian puolesta, niin kaikki rkp-läiset ovat sitä vastaan? Eikö heistäkin pitäisi ihmisinä 60% olla toista mieltä? Ei kai asiat ole kielipuolisia? Tällaisia tapauksia on, kun selailee Hangon äänestyslistoja. Avoimuus, vaikutusmahdollisuudet?

Sitoutumattomat, jotka ajattelevat maalaisjärjellä ja äänestävät omantunnon mukaan edistävät hyvän päätöksenteon ilmapiiriä. He edustavat kukin rehellisesti "omia" 260 hankolaistaan. Avoimuus ja vaikutusmahdollisuudet ratkaisevat. Sananvapaus, liittymisen vapaus, demokratia.

4

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tahtaanniemen ensimmäinen kaava hyväksyttiin vain rkp:n ryhmäpäätöksen turvin. Muiden enemmistö oli vastaan. No, se kaatui hovissa.

  • Anonyymi

   demarit on demokratian irvikuva

  • Anonyymi

   Valehtelu, agitointi ja loan heittäminen johtavat kutakuinkin sellaiseen lopputulokseen, mitä Washingtonin Capitolin kukkulalla on juuri nähty.

   Minkälainen ihminen suljetaan facebookista ja twitteristä? Agitaattori, valheiden linko, joka on vaaraksi kansakunnalle. Pienemmässä mittakaavassa kaupungille.

   • Anonyymi

    suomessa yleensä semmoinen ihminen joka tuo vihervasemmiston valheet julki joutuu banniin totuus satuttaa raskaasti tällä hetkellä suomessa valtaapitävää blokkia,tämä valtaa pitävä vihervasemmistolainen blokki toitottaa oikeusvaltioperiaatteesta mutta he itse eivät sitä noudata vähäisimmässäkään määrin jos se sattuu sotimaan heidän sairasta ideologiaansa vastaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   7761
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   118
   7623
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   512
   5989