Aihe

Saako ulosotossa pitää asunnon

Anonyymi

Ahdistaa tämä tilanne niin paljon, että pakko kysyä ja toivottavasti saan asiallisia vastauksia. Saako ulosoton asiakkaana pitää velkaisen asunnon, vaikka ulosottoa on paljon, mutta pystyn tätä lyhentämään.

9

141

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asunnon ulosmittaamiseen vaikuttaa moni asia. Omistusasuntoa, josta on paljon velkaa tai se on vaikeasti myytävä, ei yleensä ulosmitata.

   Riski asunnon ulosmittaamiselle kasvaa silloin, jos et saa lyhennettyä velkaa riittävästi tuloistasi ja asuntosi on velaton tai olet maksanut asuntolainasta suurimman osan.

   Ulosottomies ei välttämättä lähden myymään ulosmitattua kiinteistöä tai osaketta, jos asunto on kunnoltaan tai sijainniltaan sellainen, että sitä on vaikea myydä.

   • Anonyymi

    Jos lyhennät asuntolainaa normaaliin tapaan ja annat ulosoton napsaista sen siivun palkasta niin ihan heti eivät ole realisoimassa. Olennaista on että se velkakasa vähenee järkevässä ajassa. Eli jos velkakasa lyhenee sillä tahdilla, että on vaikka kolmessa vuodessa puhdas tms.

    Mutta jos velkakasa ei lyhene ja asunnon realisoinnilla _ulosotossa_ oleva velkatilanne helpottuu niin sitten voi mennä tuohon. Käytännössä tarkoittaa sitä, että asunnon myynnin jälkeen kun pankki ottaa omansa, pitäisi jäädä tonneja ulosotossa olevien velkojen maksuun tai elämisen kulut voisi pudota esimerkiksi halvemmalla asumisella että voisi ne loppuvelat tulla maksettua nopeammin.

    Eli, jos ulosotossa oleva velkakasa ei vähene niin kannattaa varata lisää tonneja ylimääräisiin maksuihin että näkee siellä sitten että velat lyhenee. Ulosotto suostuu lisäksi aika helposti maksusuunnitelmiin jos maksat kolmanneksen kaikesta ulosotossa olevista maksuista pois että voi sitten sopia lopuista ja asunnon menettämisestä ei sitten ole pelkoa.


  • Anonyymi

   Ahdistiko velkaa tehdessä?

   • Anonyymi

    Ei tietenkään. Maiskutti menemään sen minkä pystyi :) Nyt sitten koittaa selvitä mahdollisimman pienin vahingoin :)
    Sinua varmaan ahdistaa kun noin kirjoitat :))


  • Anonyymi

   Riippuu varmaan tuloista ja siitä, kuinka paljon kykenet maksamaan ulosottoon velkojasi. Ehkä nyt pystyt maksamaan lyhennyksiä, mutta pystytkö enään ulosoton jälkeen?
   Fiksumpaa olisi myydä asunto, jos siitä mitään voittoa saa ja maksaa niillä rahoilla velkasi.

   • Anonyymi

    Riippuu minkälaista ulosottoa velkojat hakee.Yleensä suppea ulosotto joka ei puutu asuntoihin mutta voivat hakea ihan kunnon ulosmittausta jolloin kaikki menee niin asunto kuin sisältökin ja autot ja muut.Kaverilta vietiin lasten harrastusvälineet ja lastenvaunukin kun oli uusinta mallia.Sanottiin vain osta kirppikseltä.Kaikki tv stereot voidaan viedä eikä ne ole turvassa kuin suppeassa ulosotossa.


  • Anonyymi

   Riippuu ihan uo:ssa olevien velkojen määrästä ja siitä, missä ajassa lyhenevät. Asunnon pakkomyynti voi olla realistinen, jos sillä saadaan maksettua edes osa uo-veloista. Keskustele uo:n kanssa vaihtoehdoista. Itsellä olisi mennyt asunto myyntiin, mutta sukulainen lainasi uo-rahat.

  • Anonyymi

   Jos on varaton niin kaikki menee myyntiin ja velkojen maksuihin mitä velkaantunut.
   Ei velkoja odottele että ihme tapahtuu ja voitat lotossa, kyllä se omat rahat haluaa itselle kuten alunperin sovittu! Aikataulutettua makasmistaha se vain piti olla eikä välillä eioota tarjotaan.

  • Anonyymi

   Jos pystyt tuloillasi maksamaan ulosottovelkasi kohtuullisessa ajassa eli noin vuodessa niin velalliselle arvokasta omaisuutta kuten omistusasuntoa ei saa ulosmitata. Lisäksi savupiippuun asti pantattua omaisuutta ei saa ulosmitata koska sen arvo on nolla ulosottovelkojille. Koska velkasi ei ole asuntovelkaa niin se on ilmeisimmin yritystoiminnan, takausvastuun tai lainavelkaa. Vaikka olet jo ulosotossa niin esim. kohtuuttomat kulutusluotot voit vieläkin riitauttaa käräjäoikeudelle ja vaatia täytäntöönpanon keskeyttämistä ettei ulosottotoimet etene asunnon myyntitoimiin sillä perusteella että maksuvelvoite lain nojalla minimoituu verrattuna alkuperäiseen ulosottoperusteeseen. Kohtuuttomista kulutusluotoista ja oikeuskäytännöistä on tietoa muun muassa markkinaoikeuden ratkaisu sivustolla, sekä finlex.fi ja velallisenoikeudet.fi sivustoilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   625
   30418
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22674
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14134
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11257
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8356