Saako ulosotossa pitää asunnon

Anonyymi

Ahdistaa tämä tilanne niin paljon, että pakko kysyä ja toivottavasti saan asiallisia vastauksia. Saako ulosoton asiakkaana pitää velkaisen asunnon, vaikka ulosottoa on paljon, mutta pystyn tätä lyhentämään.

9

303

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asunnon ulosmittaamiseen vaikuttaa moni asia. Omistusasuntoa, josta on paljon velkaa tai se on vaikeasti myytävä, ei yleensä ulosmitata.

      Riski asunnon ulosmittaamiselle kasvaa silloin, jos et saa lyhennettyä velkaa riittävästi tuloistasi ja asuntosi on velaton tai olet maksanut asuntolainasta suurimman osan.

      Ulosottomies ei välttämättä lähden myymään ulosmitattua kiinteistöä tai osaketta, jos asunto on kunnoltaan tai sijainniltaan sellainen, että sitä on vaikea myydä.

      • Anonyymi

        Jos lyhennät asuntolainaa normaaliin tapaan ja annat ulosoton napsaista sen siivun palkasta niin ihan heti eivät ole realisoimassa. Olennaista on että se velkakasa vähenee järkevässä ajassa. Eli jos velkakasa lyhenee sillä tahdilla, että on vaikka kolmessa vuodessa puhdas tms.

        Mutta jos velkakasa ei lyhene ja asunnon realisoinnilla _ulosotossa_ oleva velkatilanne helpottuu niin sitten voi mennä tuohon. Käytännössä tarkoittaa sitä, että asunnon myynnin jälkeen kun pankki ottaa omansa, pitäisi jäädä tonneja ulosotossa olevien velkojen maksuun tai elämisen kulut voisi pudota esimerkiksi halvemmalla asumisella että voisi ne loppuvelat tulla maksettua nopeammin.

        Eli, jos ulosotossa oleva velkakasa ei vähene niin kannattaa varata lisää tonneja ylimääräisiin maksuihin että näkee siellä sitten että velat lyhenee. Ulosotto suostuu lisäksi aika helposti maksusuunnitelmiin jos maksat kolmanneksen kaikesta ulosotossa olevista maksuista pois että voi sitten sopia lopuista ja asunnon menettämisestä ei sitten ole pelkoa.


    • Anonyymi

      Ahdistiko velkaa tehdessä?

      • Anonyymi

        Ei tietenkään. Maiskutti menemään sen minkä pystyi :) Nyt sitten koittaa selvitä mahdollisimman pienin vahingoin :)
        Sinua varmaan ahdistaa kun noin kirjoitat :))


    • Anonyymi

      Riippuu varmaan tuloista ja siitä, kuinka paljon kykenet maksamaan ulosottoon velkojasi. Ehkä nyt pystyt maksamaan lyhennyksiä, mutta pystytkö enään ulosoton jälkeen?
      Fiksumpaa olisi myydä asunto, jos siitä mitään voittoa saa ja maksaa niillä rahoilla velkasi.

      • Anonyymi

        Riippuu minkälaista ulosottoa velkojat hakee.Yleensä suppea ulosotto joka ei puutu asuntoihin mutta voivat hakea ihan kunnon ulosmittausta jolloin kaikki menee niin asunto kuin sisältökin ja autot ja muut.Kaverilta vietiin lasten harrastusvälineet ja lastenvaunukin kun oli uusinta mallia.Sanottiin vain osta kirppikseltä.Kaikki tv stereot voidaan viedä eikä ne ole turvassa kuin suppeassa ulosotossa.


    • Anonyymi

      Riippuu ihan uo:ssa olevien velkojen määrästä ja siitä, missä ajassa lyhenevät. Asunnon pakkomyynti voi olla realistinen, jos sillä saadaan maksettua edes osa uo-veloista. Keskustele uo:n kanssa vaihtoehdoista. Itsellä olisi mennyt asunto myyntiin, mutta sukulainen lainasi uo-rahat.

    • Anonyymi

      Jos on varaton niin kaikki menee myyntiin ja velkojen maksuihin mitä velkaantunut.
      Ei velkoja odottele että ihme tapahtuu ja voitat lotossa, kyllä se omat rahat haluaa itselle kuten alunperin sovittu! Aikataulutettua makasmistaha se vain piti olla eikä välillä eioota tarjotaan.

    • Anonyymi

      Jos pystyt tuloillasi maksamaan ulosottovelkasi kohtuullisessa ajassa eli noin vuodessa niin velalliselle arvokasta omaisuutta kuten omistusasuntoa ei saa ulosmitata. Lisäksi savupiippuun asti pantattua omaisuutta ei saa ulosmitata koska sen arvo on nolla ulosottovelkojille. Koska velkasi ei ole asuntovelkaa niin se on ilmeisimmin yritystoiminnan, takausvastuun tai lainavelkaa. Vaikka olet jo ulosotossa niin esim. kohtuuttomat kulutusluotot voit vieläkin riitauttaa käräjäoikeudelle ja vaatia täytäntöönpanon keskeyttämistä ettei ulosottotoimet etene asunnon myyntitoimiin sillä perusteella että maksuvelvoite lain nojalla minimoituu verrattuna alkuperäiseen ulosottoperusteeseen. Kohtuuttomista kulutusluotoista ja oikeuskäytännöistä on tietoa muun muassa markkinaoikeuden ratkaisu sivustolla, sekä finlex.fi ja velallisenoikeudet.fi sivustoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4260
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4172
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3946
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2787
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2495
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2088
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      193
      1986
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1639
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe