Aihe

Loppiainen

Tänään on vietetty loppiaista. Loppiaista vietetään sen muistoksi, että itämaan tietäjät vierailivat Jeesus lapsen luona. Usein väitetään, että tietäjiä oli kolme ja heidän nimensä ovat myös joidenkin tiedossa. Mutta Raamatussa eikä missään muissakaan kirjoituksissa ei ole tietäjien lukumäärää eikä nimiä. Mistä ihmeestä nuo ovat keksitty?

12

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oliko ne nuo Kasper, Jesper ja Joonathan?

  • Anonyymi

   Kolme . Ne seurasi tähteä joka syttyi Betlehemin päälle . Betlehem on Davidin kaupunkia sen lääniin kuuluvaa ollut silloin . Nythän siellä riehuu arabit ismailit esaut.

   • Anonyymi

    Oliko se, se Jupiterin ja Saturnuksen kohtaaminen samassa linjassa.


   • Anonyymi

    Aika pirun tarkka vatupassi oli viisailla miehillä jos sillä mitasivat että jokin tähti on kylän päällä.
    Jos ajatellaan että tähti olis ollut vain Jupterin minimietäisyydellä niin jo 0,0000057 asteen virhe olisi vienyt noin 630 km harhaan, mikä on kyllä aika monta kamelinkusemaa. Erityisen hankalaksi asian tekee vielä maan pyöriminen, prekessio ja nutaatio.

    Tarinan todistustaakka on jälleen uskovaisilla. Itse luulen että Marian maine hyvänä hoitona oli kiirinyt kauas. Kyllä tosimies haistaa sen muutamia satoja kilometrejä, ei siihen tähtiä tarvita kuin kohdalleen.


  • Anonyymi
  • Tietäjien nimiä ei mainita Raamatussa mutta Syyriassa on jo vanhoista ajoista uskottu, että he olivat Larvandad, Hormisdad ja Gushnasaph. Länsimaissa vakiintui 700-luvulla käsitys, että heidän nimensä olisivat olleet Caspar, Melchior ja Balthasar

   • Jos Uutta testamenttia on uskominen, vanhemmat Josef , Mirjam sekä Jeshua-vauva olivat joko takaisin Nasaretissa tai matkalla Egyptiin. Minne tarinan tietäjät siis menivät? Jos taas Jeesus ei edes ollut juutalaine,n vaan vanhemmat olivat arabeja, kuten jotkut täällä väittävät, tarina on entistäkin oudompi: arabeilla tuolloin oli esi-islamilainen kultti joka oli polyteistinen.


  • Anonyymi

   Eri kirkkokunnissa loppiainen merkitsee eri juhlaa. Joillekin kristityille loppiainen on Jeesuksen syntymäpäivä, toisille taas päivä jolloin Jeesus meni Johanneksen kastettavaksi. Luterilaisille ja Katoliselle kirkolle loppiainen on kuitenkin se päivä kun kolme idän KUNINGASTA - Kaspar, Melkior ja Baltazar - tulivat kumartamaan Jeesusta ja tuomaan tälle lahjoja.

  • Anonyymi

   N. 3 000 vuotta vanhemmasta Khrisna kultista se on keksitty!

  • Olisikohan luku kolme tullut lahjojen määrästä? Kolme lahjaa, kolme tietäjää.

   Luin tässä muuten joulunpäivinä hyvän ja ansiokkaan tietopaketin tuosta joulun tarinasta. Kyseessä on Risto Heikkilän teos "joulun tähti", siinä Risto valottaa asiaa monelta kantilta. Hyvä ja tietoa sisältävä kirja. Lopputulema kirjassa oli että kyseinen "joulun tähti" on tieteenkin kannalta ihan mahdollinen.

   • Anonyymi

    Kolme jumalaa on yksi jumala systeemistä tullut.
    = kolme lahjaa.


  • Anonyymi

   Se on liberaalien tulkintaa.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   12821
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   3180
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   2201