Aihe

Demokratiakin on aina vaalien päässä diktatuurista: Washingtonissa kaaos

Anonyymi

Washingtonissa kaaos: Yhtä ihmistä ammuttu kongressin sisällä, tilanne epäselvä – IS seuraa uhkaavaa tilannetta
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a972668e-dea2-4983-9646-4c882ca43b4f
Tilanne Washingtonissa on kärjistynyt.

CNN: Useita poliiseja loukkaantunut

"CNN:n lähteiden mukaan useita poliiseja loukkaantui Trumpin kannattajien tunkeutuessa sisään kongressirakennukseen. Ainakin yksi heistä on tarvinnut sairaalahoitoa.

Tilanne Washingtonissa Yhdysvalloissa on kärjistynyt, kun maan kongressi istui alas vahvistamaan Joe Bidenin vaalivoittoa keskiviikkona.

Jo ennestään tiedettiin, että joukko republikaaneja vastustaa kongressin päätöstä.

Samaan aikaan maan pääkaupunkiin on kokoontunut runsaasti presidentti Donald Trumpin kannattajia osoittamaan mieltään. Trumpin kannattajat pääsivät jopa sisälle kongressiin, ja istunto jouduttiin keskeyttämään Suomen aikaa keskiviikkoiltana."

.

Niinistö: "Meneillään on uskomaton demokratian painajainen"

Myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nostanut Washingtonin tapahtumat esille Twitterissä.

Sauli Niinistö: "Joka hetki tuo nyt Washingtonista uutta mahdotonta: meneillään on uskomaton demokratian painajainen. Rohkaisevaa on, että vastuuntuntoisia on yli puoluerajan."

.

Naton pääsihteeri: "Tämän demokraattisen vaalin tulosta on kunnioitettava"

​​​​

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on kommentoinut Washingtonin tilannetta Twitterissä.

"- Järkyttäviä tapahtumia Washingtonissa. Tämän demokraattisen vaalin tulosta on kunnioitettava, Stoltenberg twiittasi."

.

Trump syytti Penceä rohkeuden puutteesta

Ennen Capitolin tilanteen kiristymistä Trump ehti jo moittia varapresidenttiään Penceä Twitterissä, koska tämä kertoi lausunnossaan, ettei hänellä ole valtuuksia yksin hylätä tai hyväksyä valitsijamiesääniä. Trump sanoi samaan aikaan kannattajilleen puhuessaan, että hän tulisi olemaan "hyvin pettynyt" Penceen, mikäli tämä ei "toimisi oikein".

"- Mike Pencellä ei ollut rohkeutta tehdä sitä, mitä olisi pitänyt tehdä maamme ja perustuslakimme suojelemiseksi eli antaa osavaltioillemme mahdollisuus vahvistaa oikaistu joukko faktoja eikä niitä vilpillisiä tai paikkansa pitämättömiä, joita heidät pyydettiin vahvistamaan aiemmin. Yhdysvallat vaatii totuutta! Trump twiittasi."

.

Oli viimeinen hetki estää USA:n ajautuminen Putinin Venäjän tapaiseksi presidenttijohtoiseksi diktatuuriksi. Toinen kausi ja DT:tä ei oltaisi saatu enää pois vallasta.
Demokratiakin on aina yksien vaalien päässä diktatuurista sen tämä todistaa. Liiallinen valta pois yhdeltä henkilöltä!

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Videoilla näkyy miten vartijat päästivät mielenosoittajat kongressiin. Mikäli joukossa olisi ollut joku hullu aseen tai räjähteiden kanssa ruumiita olisi voinut tulla kymmeniä tai satoja. Nyt ihan tuurista kiinni ettei käynyt pahemmin. Miksei paikalle oltu laitettu erikoisjoukkojen poliisivoimia, koska tilanne oli varmaan ennakkoon tiedossa. Alueelta on tiedotusvälineiden mukaan löytynyt vieläpä räjähteitä, kuinka monella heinähatulla oli ampuma-ase piilossa vaatteissaan? Hyvin erikoista että tällainen joukko päästettiin kongressitalon portaille ja osa jopa sisään. Yksi mielenosoittaja meni mm. istumaan puhenjohtajan tuolille. Olisi tosiaan voinut tulla verilöyly sopivien asehullujen äärioikeiston republikaanikannattajien toimesta, tuuri pelasti monet.

   • Anonyymi

    Joukossa oli pommien kanssa tunkeutujia. Onneksi poliisi oli nopeampi ja äärioikeiston terroristit eivät kerinneet räjäyttää tuomiaan pommeja.


  • Anonyymi

   Mike Pence otti kovasanaisesti kantaa Capitolin tapahtumiin – väkivalta ja tuhoaminen ”loputtava heti”
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007723741.html
   Kongressirakennuksesta vauhdilla evakuoitu varapresidentti Mike Pence ei hyväksy protestoijien hyökkäystä.

   Pence twiittasi, että väkivalta ja tuhoaminen Capitol Hillillä, missä Yhdysvaltain kongressi sijaitsee, ”on loputtava heti”.

   Pencen mukaan rauhalliset protestit ovat jokaisen amerikkalaisen oikeus, mutta hyökkäystä Capitol-rakennukseen ei tule hyväksyä. Ne, jotka ovat olleet hyökkäyksessä mukana, saavat syytteet, Pence kirjoitti.

   • Anonyymi

    klo 01:21: Pence määräsi kansalliskaartin

    New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusviranomaiset ovat kertoneet, että Washingtonin kansalliskaartin määräsi valmiuteen varapresidentti Mike Pence, eikä suinkaan Donald Trump.

    Ensimmäisenä saapuneet kaartilaiset ovat aseettomia. Heillä on kuitenkin mellakka- ja suojavarusteet.

    klo 01:14: George W. Bush tuomitsee

    Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush tuomitsee väkivaltaisuudet. Hän on antanut lausunnon, jonka mukaan Capitolin edustalla tapahtunut vallankaappausyritys on kuvottava ja sydäntäsärkevä.

    Bushin mukaan tilanne on esimerkki siitä, kuinka vaalitulos riitautetaan "banaanivaltioissa".


  • Anonyymi

   Mika Aaltola seuraa tyrmistyneenä Washingtonin tapahtumia – ihmettelee, miten helposti mielen­osoittajat pääsivät kongressiin
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007723655.html
   – Tapahtumat ovat häpeäksi koko kansakunnalle.

   Aaltola sanoo, että ulkopuoliset pääsivät taloon sisälle ennenkuulumattoman helposti.

   – On tiedetty viikkoja, että mielenosoitus on tulossa. Se juuri haiskahtaa omituiselta. Luulisi, että kongressia suojelevan poliisin valmistautuneen tähän kunnon vahvuudella.

   Tilanne haiskahtaa Aaltolan mielestä siltä, ettei ole ketään päättämässä asioiden hoidosta. Hallinnon pitäisi tukea kongressin turvallisuutta, mutta se on itse usuttamassa mielenosoittajia kongressin suuntaan.

   Tutkija pitää Washingtonin tapahtumia järkyttävinä: ”Täytyy toivoa, että mitkään ääri­liikkeet eivät kauheasti katselleet lähetystä”
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007723702.html
   "– Viimeksi Washingtoniin on hyökätty 1812 brittien toimesta. Nyt ovat toimineet maan presidentin fanaattisimmat kannattajat, sanoo Yhdysvaltain politiikkaan erikoistunut tutkija Jani Kokko.

   Tutkija Jani Kokko ihmettelee keskiviikkoillan tapahtumista, miten ulkopuoliset pääsevät noin helposti kongressiin sisälle. Samaa ihmetteli IS:n haastattelussa myös Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola.

   – Itse kun olin viimeksi kongressirakennuksessa, menin portaille ottamaan valokuvaa. Jo tuli vartija sanomaan, että ei saa tulla niin lähelle.

   Tapahtumat antavat Kokon mielestä huolestuttavan kuvan maan turvallisuusviranomaisista. Parlamenttirakennukseen pystyy rynnäköimään helposti, kunhan vain on massaa paikalla.

   – Täytyy toivoa, että mitkään ääriliikkeet tai islamilaiset terroristit eivät kauheasti katselle lähetystä, jos maailman johtavan sotilasmahdin ylin lainsäädäntöelin pystytään valtaamaan näin helposti."

   Ajatelkaa jos ISIS tai al-Qaida olisi tehnyt samassa väkijoukon sekasorrossa terrori-iskun?
   Veikkaanpa ettei mikään taho katsonut oliko tunkeutujilla aseita tai räjähteitä mukanaan. USA joutunut sekasortoon ja alennustilaan.

   • Anonyymi

    Eipä siellä ketään tärkeitä korvaamattomia paikanpäällä ollut Trumppikin muualla muutama sata läskiperse senattoria oisivat voineet teilatakkin ei ois ollu menetys
    Niitähän saa uusia äänestämällä eikä maksa mitään.


  • Anonyymi

   Aaltolan ei ehkä kannattatsi ihmetellä asioita, jotka ylittävän ymmärryskyvyn.
   Keskitytyisi siihen, että yrittäisi ainakin kommentoida asioista puolueettomasti.

  • Anonyymi

   Tätä trumpetistien typerää tekoa tultaneen käyttämään länsimaissa syynä kieltää ja rajoittaa maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittisten sekä EU-liittovaltiovastaisten ja kansallisvaltiomyönteisten sekä intersektionaalisen feminismin vastaisten antiglobalistiryhmien toimintaa, ja ehkä se oli Trumpin ja deep staten tarkoituskin. Viimeinen sysäys bridefemismimonikulttuurisuuteen eli Plan Babel II kielten-, kulttuurien-, vähemmistöjen-, uskontojen-, tapojen sekaannukseen. Trumpetistit toimivat jatkossa peloite-esimerkkinä nationaalisesta uhasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   357
   26621
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14281
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   12040
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   99
   8947
  5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   570
   6127