Aihe

Raamattu oppikirjana

Anonyymi

Raamatusta on paljon hyötyä kun mietimme muinaisia ihmisiä heidän ajatusmaailmaansa ja miten nämä paimentolaiset ovat verrattavissa nykyiseen ihmiseen miten he eroavat moraaliltaan tämän päivän kansanjohtajista sillä raamatun asiat kuvaavat sen ajan heimojohtajien ajatusmaailmaa.

Esimerkki:

Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

Tämä esimerkki on sotaisan heimojohtajan näkemys eittämättä sotatilasta jos ajatellaan mikä ohjaa tämän johtajan ajatusta kyseisestä tekstistä huomaa koston ,kidutuksen ja hän käskee sotilaidensa keskittyvän vihollisen heikoimpiin ja viattomimpiin osiin kuten naisiin ja lapsiin.

Nykyinen moderni sotajohtaja pyrkii siihen että siviilivahingot ovat minimaalisia ja kohteet ovat aina sotilaallisia käskyistä ei huomaa kosto ajattelua ei kidutuksen tuottamista vaan ainoastaan tarkoitus on eliminoida vihollinen tuhoten tai muuten tehdä se toimintakyvyttömäksi.

Muinaisen sotajohtajan (raamattu) ja nykyisen sotajohtajan tarkoitusperä moraali ja ajatusmaailma on hyvin erilaiseksi muodostunut tuhansien vuosien aikana mielestäni kertoo ihmisen kehittymisestä arvomaailmaltaan aimo askeleen parempaan suuntaan.

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asia mikä on muinaisen ihmisen ja nykyihmisen välillä pysynyt muuttumattomana on viisauden tiedon ja taidon arvostus mikä varmaankin johtuu ihmisen valtavasta uteliaisuudesta niin muinainen heimojohtaja on riimutellut nuotiollaan vieläkin päteviä ajatuksia joita muutaman laitoin tuohon:

   San. 4:5-6 "Hanki viisautta, hanki ymmärrystä, älä sitä unhota, älä väisty pois minun suuni sanoista. Älä sitä hylkää, niin se varjelee sinua; rakasta sitä, niin se sinua suojaa."
   San. 3:13-15 "Autuas se ihminen, joka on löytänyt viisauden, ihminen, joka on saanut taidon ... eivät mitkään kalleutesi vedä sille vertaa."

  • Anonyymi

   Raamatun onkin uskovaisten mukaan kirjoittanut heidän sadistinen narsistijumalansa. Oikeastyi toki niin päin että jumala on luotu uskovaisen omaksi kuvaksi.

   • Anonyymi

    Totuuden nimessä täytyy sanoa että raamatun on kirjoitellut aikansa heimojohtajat ja siksi raamattu kuvaa hyvin aikalaistensa primitiivistä ajattelua maailmankuvaa moraaliaan ja arvojaan siksi raamattu on hyvä oppikirja muinaisen ihmisen ajattelumaailmaan.


  • Anonyymi

   Kuten aiemmin sotakuvauksessa heimojohtaja erosi nykyihmisestä huomattavasti myöski seuraavassa muinaisen heimojohtajan ajatusmaailma on suorastaan psykopaattinen ja nykyiseen ihmisen maailmankuvaan sopimaton kyseessä on ilmeisesti kostoajattelu joka taas suuntautuu kostettavan heikoimpaan kohtaa eli viattomiin lapsiin.

   Näkisin nykyisen ihmisen kehittyneen huomattavasti moraaliltaan ja arvoiltaan näihin muinaisiin ihmisiin jotka pitivät kyseisiä ajatuksia täysin normaaleina sen ajan ihmisille laitan alle heimojohtajan tekstin jota käsittelin tässä

   Jes. 14:21 "Laittakaa hänen lapsillensa verilöyly heidän isiensä pahain tekojen tähden, etteivät he nousisi ottamaan omaksensa maata ja täyttäisi maanpiiriä kaupungeilla."

   Psa. 137:9 "Autuas se, joka ottaa sinun pienet lapsesi ja murskaa ne kallioon!"

  • Anonyymi

   Sotajoukon tominta perustui paljon ryöstöretkiin muinaisilla ihmisillä ja saaliiksi haluttiin neitsyitä naisia ja neitsyitä pikkutyttöjä jotka otettiin omaan käyttöön elävänä mutta erityisesti poikalapset piti surmata .

   Tämä oli muinoin arkipäivää heimosodissa kuulostaa hyvin raakalta toiminnalta varsinkin viehtymys jälleen surmata viattomia lapsia .

   Kun tuota käytäntöä vertaa nykyisiin sotatoimiin on eroa paljonkin raiskauksia toki tapahtuu vieläkin yksilöiden tasolla mutta ne ei ole yleisiä käskyjä eikä yleisesti hyväksyttyjä asioita kuten muinaisissa heimojohtajien määräyksissä ja lasten murhat eivät enään käskyinä toimisi nekään.

   Sanoisin että ihmiset ovat tässäkin kehittyneet aimo askelin parempaan suuntaan

   4. Moos. 31:14-18 "Ja Mooses vihastui sotajoukon johtajiin, tuhannen- ja sadanpäämiehiin, kun he palasivat sotaretkeltä ... Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen. Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin."

  • Anonyymi

   2. Moos. 21:17 "Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, se rangaistakoon kuolemalla."

   Lapset olivat muinaiselle heimopäällikölle useissa kohdin asia mitkä oli hyvä tappaa tai ottaa saaliiksi jopa oman heimon lapset olivat varmaankin arvojärjestyksessä alinta luokkaa kun katsoo muinaisen heimopäällikön ohjeita lasten kasvattamisesta .

   Tämä on yksi suurin ero nykyiseen ihmiseen joka jopa palvoo omia lapsiaan ja nostaa nämä itsensä edelle lähes kaikessa mutta hyvä näin.

  • Anonyymi

   viihdettä ja julmaa väkivaltaa,,, ollu oppina,,, - ja tulos näkyy.

  • Anonyymi

   Toki jos joku nykypäivänä ajattelee raamatusta sen olevan ohjekirja tähän päivään erehtyy pahan kerran melkein kaikki opit ovat sellaisia mistä nykypäivän lainsäädännössä ovat rangaistavia rikoksia jopa nuo sotakertomuksetkin veisi sotatuomiolle jos nykyään toimittaisiin raamatun ajan sotajohtajien neuvoilla

  • Anonyymi

   Muinaisen ihmisen hyvin vajavainen tietoisuus luonnosta tulee esiin seuraavassa heimopäälliköt eivät tiedostaneet auringon merkitystä vuorokausivaihtelussa samaten taivaan yläpuolella oleva meren kaltainen alue kertoo muinaisen ihmisen tietotason olleen alempi kuin nykyisen ala-aste ikäisen lapsen .

   1. Moos. 1:1-31 antama järjestys;
   1. Päivä: Taivas, Maa, Valkeus ja Pimeys. Jumala määrittelee päivän ja yön.
   2. Päivä: Vesi, niin meressä kuin taivaan yläpuolellakin (!). Kasvit, Puut.
   3. Päivä: Luodaan aurinko, maa ja tähdet (ajanlaskun ja navigaation helpottajina).
   4. Päivä: Luodaan meressä elävät (valaat ja kalat) sekä linnut.
   5. Päivä: Eläimet ja lopuksi Ihmiset.
   6. Päivä: ? (King Jamesin Raamatunversion mukaan Ihminen luotiin 6. Päivänä).
   7. Päivä: Lepopäivä (Jumala pitää vapaapäivän).
   On huomion arvoista, että kolmen ensimmäisen päivän aikana kerrotaan löytyneen 'päiviä', 'iltoja' sekä 'aamuja' -- näin siis ennen auringon luontia.

   • Anonyymi

    Myöskin tähtien valo saavuttaa maan heti niiden ilmestyttyä muinaisen ihmisen kertomuksessa joka tietysti on vain heimopäälliköiden tietämättömyyttä sillä tiedämmehän kaikki että tähtien valo matkaa vuosia maahan joten luonnontiede ja vielä vähemmän tähtitiede oli täysin tarhaikäisten tasoa muinaisilla heimopäälliköillä


  • Anonyymi

   Avioliitto on mienkiintoinen kysymys syystä että muinaisen ihmisen elinikä oli hyvin lyhyt ja aviopari saattoi viettää yhdessä elämästään 10-15v kunnes toinen menehtyi .

   Tämä on muuttunut täysin nykypäivään tullessa joten kunnes kuolema meidät erottaa ei ole tarkoitettu siten tämän päivän ihmiselle koska eliniän odotus on todellakin niin paljon suurempi aviopari on aivan uudenlaisten haasteiden edessä kun viettävät yhteiseloa jopa 50-70 vuotta .

   1. Kor. 7:39-40 "Vaimo on sidottu, niin kauan kuin hänen miehensä elää, mutta jos mies kuolee, on hän vapaa menemään naimisiin ... Mutta hän on onnellisempi, jos pysyy entisellään.

  • Anonyymi

   Jer. 17:4 "Sillä te olette sytyttäneet minun vihani tulen; se on palava iankaikkisesti.

   Yllä oleva teksti kuvaa heimojohtajan aikansa ajattelua kun ajatellaan impulsiivisuutta hetkestä syntyää vihaa jonka tämä muinainen ihminen lupaa kestävän ikuisuuden.

   Nykyaikainen sivistynyt ihminen ymmärtää vihan tuoman katkeruuden kantajalleen ja ymmärtää myös sen että viha on kantajan oma sairaus joka syö ihmisen sisältä päin joten psykologilla olisi varmasti tuohon aikaan ollut töitä nimenomaan tunteiden käsittelyn suhteen .

  • Anonyymi

   Psa. 15:5 "Joka ei anna rahaansa korolle eikä ota lahjuksia viatonta vastaan. Joka näin tekee, hän ei ikinä horju."

   Muinaisen henkilön finanssitoiminta on mielenkiintoinen heimojohtaja piti koron ottamista sopimattomana toimena ja tuomitsi tällaisen toiminnan mutta kuten tiedämme ihmisen suhteen varallisuuteen se muuttui enempi nykyisen käytännön mukaiseksi ja jopa suositeltavaksi ajanlaskumme alkupäivinä jota se on ollut nykyisyyteen asti.

   Matt. 25:27 "Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen."
   Luuk. 19:23 "Miksi et siis antanut rahojani rahanvaihtajan pöytään, että minä tultuani olisin saanut periä ne korkoineen?"

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   12816
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   189
   12253
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7996
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   20
   5481
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   197
   3262