Aihe

Mahdollisista syytteistä pelästynyt Donald Trump haluaa armahtaa itsensä

Anonyymi

Trumpilla on nyt lahkeessa asti....

Kyseessä olisi ennen näkemätön ja kokematon tapaus.
Pian väistyvä presidentti Donald Trump on kertonut avustajilleen, että hän haluaa armahtaa itsensä virkakautensa viimeisinä päivinä, kirjoittaa New York Times.

Hän on käynyt asiasta keskusteluja useiden ihmisten kanssa, kertovat sisäpiirilähteet New York Timesille.

Presidentti ei ole Yhdysvaltojen koko historian aikana kertaakaan antanut itselleen armahdusta ja sen juridista pätevyyttä ei ole näin testattu. Mikään oikeusaste ei siis ole päättänyt, onko itsensä armahtaminen oikeudellisesti mahdollista.

Trump itse väittää, että hän voi ilman muuta armahtaa itsensä. Presidentillä on kiistatta armahdusoikeus liittovaltion nostamista syytteistä, mutta ei osavaltiotason syytteistä.

rump pelkää, että hänen vastustajansa nostavat oikeusjuttuja presidentin virkakauden päätyttyä ja itsensä armahtaminen toisi suojaa vanhuuspäiville.

Trumpin kerrotaan harkitsevan ennakkoarmahduksia myös perheenjäsenilleen, kuten lapsilleen ja tyttären Ivanka Trumpin aviomiehelle Jared Kushnerille.

Trump on myös tarjonnut etukäteisarmahdusta useille hallintonsa jäsenille, kertoo New York Times. Monet ovat kieltäytyneet, koska he ovat ajatelleet armahduksen hyväksymisen olevan samalla tunnustus syyllisyydestä johonkin.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

    Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
    Maailman menoa
    420
    4927
   2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

    "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
    Maailman menoa
    103
    1802