Terroristi hyökkäys Washingtonin kongressiin oli järjestäytynyt vallankaappaus yritys.

Anonyymi

Terroristi hyökkäys täyttää täysin vallankaappausyrityksen tuntomerkit. Äärioikeiston terroristit hyökkäsivät asein, pommein ja polttopulloin maan virallisesti valittua johtoa vastaan kongressissa ja yrittivät estää kongressin päätökset. Ulkomaan uutisissa on näytetty kuinka poliisi joutuu ampumaan oven läpi rynnäköivan sotilaskoulutuksen saaneen terroristin. Vallankaappaus yritystä yrittäneiltä kiinnijäänneiltä terroristeiltä on löydetty lukuisia laittomia aseita, pommeja, polttopulloja. Terroristit valtasivat kongressin edustajien työhuoneita, tietokoneita, jne.

Onneksi poliisi oli voimakkaampi ja pystyi viime tipassa estämään kongressin edustajien räjäytykset ja vallan ottamisen omiin käsiin.

Jos tämä ei ole Vallankaappaus yritys, niin miksi ei?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valtaajien ja vandaalien joukossa oli tunnettuja äärioikeistolaisia, joita saatetaan epäillä vakavista rikoksista. Työnantajat ovat irtisanoneet osallisia, vaikka nämä eivät olisi olleet sisällä kongressissa.

    • Anonyymi

      Ei ollut mitään riskiä siitä, että valta olisi vaihtunut vaikka olisivat istuneet yksin rakennuksessa vikkoja.

      • Anonyymi

        Ketä hyödyttää tämä kauhistelu? Demokratia olemme me ihmiset. Hysteriaan lietsovat ihmiset ja hysteeriset ihmiset ovat kammottavia järjenjuoksultaan.


      • Anonyymi

        " Ei ollut mitään riskiä siitä, että valta olisi vaihtunut vaikka olisivat istuneet yksin rakennuksessa vikkoja. "


        Et ilmeisesti ollut huomannut vielä (vuoden aikana), että se juuri oli tämän vallankaappausyrityksen tarkoituskin: Ettei Trumpin valta vaihtuisi Bidenin valtkauteen.


    • Anonyymi

      Ei se roskasakki mitään vallankaappausta yrittänyt.

      Loser Trump yrittää roskaväen ja epärehellisten avustajien avulla pysyä vallassa. Toivoi pystyvänsä lahjomaan suuren osan tuomareista ja muista päättäjistä. Epäonnistui. Kyse on kuitenkin koko ajan ollut vallankaappauksen yrittämisestä. Ja homma jatkuu vielä jollakin aikaisempaa typerämmällä tavalla.Jos hän pyytää jokaista sekopäisiä aseistettua kannattaaansa ampumaan tai tappamaan jollakin muulla tavalla kymmenen vihollista, niin aika moni tottelisi.

    • Anonyymi

      vallankaappausyritys on yhdyssana!

    • Anonyymi

      Congressin kahakka ei ollut vallankaappausyritys, mutta se kieltämättä on pyrkimys vallankäytön totalitarisoimiseen.

      Saksan ulkoministeri Heiko Maas katsoi, että demokratian vastustajat katselivat mellakoista kertovia uutiskuvia tyytyväisinä. Hän näytti löytäneen Yhdysvaltojen tapahtumista yhtäläisyyksiä myös oman maansa natsihistoriaan.

      – Mellakoivat puheet muuttuvat väkivaltaisiksi teoiksi – Reichstagin portailla ja nyt Capitolissa, Maas tviittasi.

      Hän viittasi tällä todennäköisesti Saksan valtiopäivätalon (Reichstag) tuhopolttoon vuonna 1933. Tapahtumasta alkoi natsien nopea nousu ja Adolf Hitlerin diktatuuri.

      Vastaavuuksia Reichstagin tuhopolton ja Congressin mellakan välillä löytyy, mutta historiallisesti niissä on varsin epämiellyttäviä yhdistäviä elementtejä, joihin Heiko Maas viittaa joko tarkoituksella tai huomaamattaan.

      Vuoden 1933 alussa Kansallissosialistit olivat saavuttaneet poliittisen valta-aseman demokratiaa hyönyntämällä. Saksa oli kuitenkin varsin kahtiajakautunut kansallissosialistien ja kommunistien välillä. Molemmat olivat tähän asti järjestäneet omia mielenosoituksiaan, eikä yhteenotoiltakaan oltu vältytty. Kuulostaako nykypäivän Yhdysvalloilta? Niin minustakin.

      Reichstagin, eli Valtiopäivätalon joka vastaa Washingtonin Congressia, portailla todellakin tapahtui mellakoivia puheita ja tekoja. Kommunistit eivät hyväksyneet kansallissosialistien määräävää asemaa, vaan mellakoivat niin Reichstagin portailla kuin politiikan keinoin valtiopäivien istuntosalissakin. Määräävä asema ei Hitlerille riittänyt. Hän himoitsi yksinvaltaa. Niin kommunistit kuin muutkin jotka jakoivat valtiopäivien istuimia, oli puhdistettava kuvioista.

      Siksi kommunistien mellakointia Reichstagin portailla oli hyödynnettävä. Avainhenkilöksi löytyi Marinus van der Lubbe. Äärikommunisti, joka aatteistaan ja aiemmista tuhopoltoista jo tunnettiin. Reichstag tyhjennettiin ja Marinus yllytettiin tuhopolttamaan valtiopäivätaloa. Epäselväksi historiassa on jäänyt, onnistuiko hän oikeasti yksinään sytyttämään koko talon, vai oliko mukana auttamassa myös kansallissosialisteja. Oleellista kuitenkin on että koko rakennus paloi ja paikalta saatiin kiinni Marinus van der Lubbe, tunnettu kommunistikiihkoilija ja pyromaani.
      Tapaus oli sen ajan Saksassa erittäin kohahduttava. Median narratiivi kaiken aikaa oli sellainen että nyt kommunistit olivat menneet liian pitkälle. Koettiin että kommunistit uhkasivat koko yhteiskuntajärjestystä. Vaikka minkäänlaisia todisteita kommunistien organisoidusta hyökkäyksestä valtiopäivätaloon ei ollutkaan, niin syytteeseen asetettiin Lubben lisäksi myös Saksan kommunistisen puolueen valtiopäiväryhmän puheenjohtaja Ernst Torgler sekä kolme bulgarialaista kommunistia Georgi Dimitrov, Blagoj Popov ja Vasil Tanev. Sekä yleinen syyttäjä että van der Lubbelle määrätty kansallissosialistinen oikeusavustaja esittivät oikeudelle, että van der Lubbe ei yksin voinut olla syyllinen tuhopolttoon. Heidän mukaansa kyseessä oli kansainvälinen kommunistinen vallankumousjuoni.
      Lopulta vain Lubbe tuomittiin kuolemaan, mutta muiden syytettyjen kohdalla kysymys oli paljon isommista tavoitteista. Vaikka mitään todellisia todisteita ei esitettykään, niin silti tämä johti muiden puolueiden kieltämiseen ja Weimarin tasavallan lopulliseen romahdukseen. Toki medialla oli oma osuutensa tehtävässä. Lietsoessaan kansaa vaatimaan uudistuksia rauhan ja vakauden palauttamiseksi. Demokratian pelastamiseksi, kuten luultiin.

      Kun nyt puhutaan Capitolin tapahtumista, niin on syytä vetää henkeä ja hieman miettiä mitä on todistettavasti tapahtunut, ja mikä on pelkkää poliittisesti motivoitunutta kiihkoilua. Ettei mentäisi uudelleen samaan vanhaan ansaan.

      Ne joiden ajatusmaailma elää samoissa vesissä kuin 30-luvun natseilla, on luonnollisesti kiire käyttää yhtäläisesti konfliktin tarjoamaa momentumia demokratiaperinteen alasajamiseksi.

      Siinä ovat takana, kuten Saksan ulkoministeri on todennut, demokratian vastustajat.

      • Anonyymi

        'Hän viittasi tällä todennäköisesti Saksan valtiopäivätalon (Reichstag) tuhopolttoon vuonna 1933. Tapahtumasta alkoi natsien nopea nousu ja Adolf Hitlerin diktatuuri.'

        Hitler oli jo valtakunnankansleri kun hollantilainen kommunisti sytytti valtiopäivätalon palamaan 27.2.1933.
        Natsit ja Hitler nousivat valtaan demokraattisten vaalien avulla, ei minkään tuhopolton.
        Vasta tästä alkoi tie totalitarismiin. Myös USA:ssa on tämä tie edessä Bidenin (vääryydellä saadun) voiton myötä.
        Tähän kongressitalon valtaukseen voisi hakea yhtymäkohtia historiasta Venäjän lokakuun vallankumouksesta jossa bolsevikit hyökkäsivät Pietarin talvipalatsiin jossa Venäjän väliaikainen hallitus oli koolla.
        Jostakin syystä tämä tapaus ei käy esimerkiksi viherpunikeille, näille nykyajan marxilaisille.


      • Anonyymi

        Tilanne oli tuolloin eri, Hitler oli jo valtakunnankansleri ja hän käytti valtiopäivätalon polttoa hyödykseen lujittaakseen valta-asemaansa ja valtiopäivätalon polttajat olivat aidosti Hitlerin vastustajia.

        Kongressin valtauksessa kyse oli yksinkertaisesti siitä että vaalit hävinnyt Trump yritti estää Bidenin voiton vahvistamisen kongressissa ja näin jatkaa omaa valtakauttaan julistamalla mahdollisesti jonkinlaisen poikkeustilan. Hanke epäonnistui koska Kongresissa ei tapahtunut mitään sellaista joka olisi estänyt Bidenin voiton vahvistamisen (kuten kongressiedustajien murhat). Prosessi vain viivästyi muutamalla tunnilla ja Biden lopulta nuijittiin presidentiksi eikä Trump voinut kuin niellä tappionsa.


    • Anonyymi

      "Jos tämä ei ole Vallankaappaus yritys, niin miksi ei?"

      Hyvä kysymys. Jos jokin toiminta mielletään antifasistiseksi, niin silloin aina ollaan toitottamassa, että kyse on TERRORIJÄRJESTÖSTÄ. Eli vaikka ei olisi mitään erityistä aihetodistetta siitä, että toiminta olisi edes kovin järjestäytynyttä ylipäätään, saati jotenkin keskusjärjestöstä johdettua, tai edes terrorismia, niin se on silti TERRORIJÄRJESTÖN toimintaa, koska se on antifasistista aktivismia.

      Nyt kun äärioikeistolainen, salaliittoteorioihin uskova trumpistinen liikehdintä vyöryää virastorakennukseen, antifasistista mielenosoittamista TERRORIJÄRJESTÖN toiminnaksi luonnehtiva sakki vain vähättelee asiaa ja suhtautuu siihen kuin kyse olisi ollut ihan tavallisesta piknikistä. Toisaalta, jos tapahtumat satutaankin näkemään liian kiusallisessa valossa, niin ei tarvitse kuin vaihtaa tekijät. Laitetaan antifa asialle, niin nyt se onkin jo TERRORIJÄRJESTÖN FALSE FLAG -ISKU! Hahaa! Eikö ole kätevää?

      No ei ole, vaan typerää. Ei tämä mene niin, että silloin kun joku, josta et pidä, tekee jotain, mistä et pidä, niin se terrorismia jne. ja sitten jos omat kamusi tekevät samaa, niin se on vain kävely puistossa... tai jos onkin pakko myöntää, että perseestähän tuo toiminta oli, niin sitten asialla eivät olleetkaan kaverisi. Ei mene läpi tuollainen.

      Minun mielestäni viimeaikoina on lähtenyt sekä toiminta, että sen luonnehtiminen lapasesta tuolla Yhdysvalloissa. BLM-liike ja antifasistinen mielenosoittaminen ovat yltyneet ryöstelyksi, mellakoinniksi ja ilkivallaksi. Ovatko aina takana samat hahmot? Määrittävätkö ylilyönnit nuo liikkeet läpikotaisin? Tuskin. Oliko kongressiin rynnäköinti trumpistisen idiotismin nimissä terrorismia tai vallankaappausyritys? Tuskin.

      Onko näissä kaikissa tapahtumissa ollut paikalla ihmisiä, jopa ryhmittyminä, jotka kokeilevat kepillä jäätä ja katsovat, että mitähän kaaosta saataisiin aikaan? Aivan varmasti. Määritteleekö se kaiken mitä on tapahtunut? Ei vitussa. Nyt tähän keskusteluun pitäisi saada oikeasti jotain tolkkua, tai muuten tästä ei tule mitään. Yrittäkää. Näytin vähän mallia.

    • Anonyymi

      Hoh hoijaa, ei jonkun rakennuksen valtaus ole vielä vallankaappaus.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu. USA ei ole IRAK.


      • Anonyymi

        Ei niin, mutta nämä hörhöt kuvittelivat valtauksen avulla pitävän Trumpin presidenttinä vielä jatkossakin.


    • Anonyymi

      Näinhän siinä käy kun ihmiset suljetaan sosiaalisesta mediasta väärien mielipiteiden takia jäljelle jää vain suora toiminta?

      • Anonyymi

        Eli jos ei saa jauhaa paskaa, saa pistää paikat ja ihmisetkin paskaks?


    • Anonyymi

      Terroristi hyökkäys Washingtonin kongressiin oli järjestäytynyt vallankaappaus yritys.

      Terroristit olivat aseistautuneet pommein, polttopulloin ja laittomin asein.
      Terroristi hyökkäys täyttää täysin vallankaappausyrityksen tuntomerkit. Äärioikeiston terroristit hyökkäsivät asein, pommein ja polttopulloin maan virallisesti valittua johtoa vastaan kongressissa ja yrittivät estää kongressin päätökset. Ulkomaan uutisissa on näytetty kuinka poliisi joutuu ampumaan oven läpi rynnäköivan sotilaskoulutuksen saaneen terroristin. Vallankaappaus yritystä yrittäneiltä kiinnijäänneiltä terroristeiltä on löydetty lukuisia laittomia aseita, pommeja, polttopulloja. Terroristit valtasivat kongressin edustajien työhuoneita, tietokoneita, jne.

      Onneksi poliisi oli voimakkaampi ja pystyi viime tipassa estämään kongressin edustajien räjäytykset ja vallan ottamisen omiin käsiin.

      Jos tämä ei ole Vallankaappaus yritys, niin miksi ei?

    • Anonyymi

      Hyökkääjien joukosta on tunnistettu lukuisia BLM ja Antifa-aktivisteja.
      Ammattimellakoitsijoita.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe