Aihe

Nastapellet puhuu mitä eivät ymmärrä

Anonyymi

Nimittäin suolan ympäristövaikutuksista. Siihen vedotaan vaikkei tiedetä mitään asiasta. Mut tavallinen kitkakuski! näkee ja kuulee ja tuntee nastojen vaikutukset ympäristölle.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oli miten oli...

   Näin ammattikuskina kerron omat kokemukset.
   Omassa siviiliautossani on kitka, onhan ne kivat kun ei ropise eikä rapise.
   Pitoakin on monissa arkisissa tilanteissa riittävästi. Joskus on tienpinta sellainen että alkaa ammattikuskiakin jänskättää, pitää, ei pidä, pitää... ei tiedä missä mennään pidon suhteen ja tämä on se kitkarenkaan ikävä puoli. Kukaan ei voi kiistää sitä että kumi ei ole jäähän mikään paras materiaali saamaan pitoa.

   Työajossa taasen, edelleenkin vielä ainakin meillä on nastarenkaat.
   Mitä pahempi keli on niin sitä enemmän alkaa liikenteen hitaus harkittaa, isohkolla ajoneuvolla (jonka nopeus ei ole rajoitettu) olisi baanaa painaa mennä lappu lattiassa mutta ei. Edessä jännittää kaikenlaista kitka kuskia tai mitä lie, kikkare lunta tiellä niin nopeus putoaa heti satasenkin alueella jopa 30 verran. Ja ihan keskellä tietä mennään, jos lumelle luotu jännitysura menee vaikka suoraan päin vastaantlijaa niin sitä uraa myötä mennään, aivan v... sama missä tie oikeasti menee koska siellä on kikkare lunta niin siellä ei voi ajaa koska kuolema tulee aivan välittömästi jos rengas osuus lumeen/sohjoon millinkin verran.

   Näillä mennään... kitka nastaa..

   • Anonyymi

    Jos "ammattikuskia" jänskättää liukkaat kelit kitkoilla, niin ei voi muuta sanoa kuin, että on niitä monenlaisia "ammattilaisia".


  • Anonyymi

   Epäiletkö, ettei jatkuva luonnon kemiallisten aineiden, kuten suolan, olisi haitallista?
   Jos sinä et sitä tiedä etkä näe, niin eihän se tarkoita, etteikö sitä ole.
   Totta tosin on, ettei niistä puhuta, ei juuri tutkita. Ihmeellistä sinänsä, eikö sinusta? Sekään ei tarkoita, etteikö niitä olisi.

   Sekin on totta, ettei kitkakuskikaan näe siltojen betonin rapautumista, teräsosien ruostumista, asfaltin repeilyä, jokakeväisiä kuoppia. Teiden urautumista jatkuva suolaus edistää huomatta, tämän urautumisen kitkakuski huomaa, mutta ei ymmärrä sen yhteyttä tiesuolaukseen. Autojen ruostumistakaan ei juuri kukaan näe. Jne.

   Nämä nyt ei juuri varsinaisesti luontoa ole perinteisessä mielessä. Pohjavesien suolaantuminen ei näy sekään. Vesi muuten on maailman tärkein raaka-aine ja se pilaantuu tosi helposti.

  • Anonyymi

   Niin, mitkä ne vain nastojen tuottamat haitat ympäristölle ovatkaan, joita kitkakuskit näkevät?

  • Anonyymi

   Suolan haittavaikutukset ympäristölle on tiedossa. Lisäksi tiesuolan vaikutukset jarruihin ja sen myötä turvallisuuteen, on myös tiedossa, mutta sitä pitäisi tutkia vielä enemmän.

  • Anonyymi

   Joopa joo.
   Mitä ei näe, sitä ei ole olemassakaan, eikö niin? Tyypillinen näkemys niille, joiden älyllinen kapasiteetti riittää vain ja ainoastaan konkreettisia juttuja tajuamaan ja niitäkin huonosti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19406
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   323
   5605
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   260
   2996