Aihe

Kiina ollut kautta historian vähemmän sotilaallinen maailmanvalloittaja kuin länsi

Anonyymi

Kiina hallitsi meriä ja ulkomaankauppaa täysin suvereenisti jo 1400-luvulla ja vielä niinkin myöhään kuin 1700-luvun jälkipuoliskolla maailmankaupasta lähes 80% käytiin Kiina-Intia akselilla. Ominaista Kiinan suuruuden aikoina on kuitenkin ollut se ettei Kiina ole koskaan pyrkinyt sotilaallisella alistamisella sotavoimalla pakottamaan muita vasalleiksi. Pikemminkin Kiina pyrkii käymään kauppaa win-win asenteella. Näin oli jo 1300- ja 1400-luvulla. Ja näin muuten tulee olemaan myös 2000-luvulla joka tulee olemaan Kiinan dominoimaa aikaa.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pienempikin kehuskelu riittäisi.

   Kiina oli vuosisatoja Japanin ja länsimaiden nautinta-aluetta ja enimmäkseen heikkouden tilassa.

   Kommunismi kykeni pitkään ulkomaitakin parempiin tuhotöihin,mutta sittenmmin Kiina on kehittynyt länsimaisilla opeilla ja kommunistisella väestön riistolla varsin merkittäväksi tekijäksi maailmantaloudessa.

  • Anonyymi

   Täyttä roskaa taas.
   Kiina ei koskaan ole hallinnut 'meriä ja ulkomaankauppaa suvereenisti'. Paikallisesti kylläkin. Ei kiinalaisia näkynyt Atlantilla tai Tyynenmeren Amerikan rannoilla! Kiinassa on kautta historian aina 1960-l. Saakka ollut saman verran asukkaita kuin Euroopassa tai mm. Rooman valtakunnassa. Laske siitä bkt.
   Vasta kommunisti Maon järjetön yllyttäminen väestön lisääntymiseen johti tähän nykyiseen väestölliseen epätasapainoon Kiinan ja Euroopan välillä.
   Kiina ei ollut globaali tekijä, koska heidän laivansa olivat niin huonoja. Euroopan valtiot olivat globaalin kaupan todellisia tekijöitä 1500-l. Alkaen kun portugalilaiset kiersivät ensimmäisenä Maapallon ympäri. Temppu johon kiinalaiset, arabit, ottomaanit tai intialaiset eivät kyenneet.
   Väite jostain % osuuksista kaupasta on täysin teoreettinen ja perustuu arvioihin väestön määrästä.
   Tämä Euroopan ja valkoisen väestön saavutusten vähättely alkoi joskus 60-luvun lopulla.
   Asialla olivat kommunisit ja siionistit jotka vihaavat valkoista, eurooppalaista kulttuuria.
   Kiina taas liioittelee merkitystään historiassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   336
   24709
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14223
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   349
   11650
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   108
   8701
  5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   545
   5987