Aihe

Michel Barnier selviytyi mahdottomasta

Anonyymi

Mihin Brysselin sankariksi noussut Michel Barnier vielä pyrkii kotimaassaan Ranskassa, johon hän on nyt ilmoittanut puskevansa kaiken energiansa? Ranskan presidentinvaalit häämöttävät edessä ensi vuonna.

Täytti tehtävänsä
"Mission impossible!" Mahdoton tehtävä! Näin ajattelivat monet Brysselissä heinäkuussa 2017, kun heti kuukausi Britannian kansanäänestyksen jälkeen EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kiirehti nimittämään ranskalaisen Michel Barnier’n johtamaan eroneuvotteluja Euroopan unionin nimissä.

"Siihen tarvitaan erittäin kokenutta poliitikkoa", oli Junckerin perustelu. Ei siis mitään virkamiestä, vaan monissa liemissä keitettyä raskaan sarjan poliitikkoa, joka kuitenkin tuntisi myös EU-kuviot kuin omat taskunsa. Moninkertainen ministeri ja kahden kauden komissaari kuului näihin harvinaisuuksiin.

"Mission accomplie!" Tehtävä täytetty!

Nyt kun nämä neljä ja puoli vuotta kestäneet, kaikkien hermoja koetelleet ja lajissaan ennennäkemättömät historialliset neuvottelut ovat EU:n kannalta onnistuneesti ohi, on niiden väsymättömälle vetäjälle sadellut helpottuneita kiitoksia eri puolilta Eurooppaa.

Unionissa haluttiin, että Britannian ero tapahtuisi hallitusti ilman katkosta kaupankäynnissä, että Britannialla olisi yhä pääsy EU:n yhteismarkkinoille, mutta huonommilla ehdoilla kuin EU:n jäsenenä, ja siten sopimus olisi sellainen, ettei se houkuttelisi muita jäsenmaita lähtemään kokeilemaan samaa. Kaikki kolme ehtoa täyttyivät.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

    Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
    Kotimaiset julkkisjuorut
    304
    20453
   2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

    Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
    Kotimaiset julkkisjuorut
    328
    5947
   3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

    Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
    Maailman menoa
    303
    3538