Aihe

Miksi maa olisi muka sosialistinen jos sen hyvinvoinnin perustat peruspalvelut toimivat?

Anonyymi

Melko uskomatonta läppää heittää Uuden Suomen blogissa oikeistolainen:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/suomessa-ei-ole-aarioikeistoa-mutta-lahes-aarikonservatiivinen-puolue-loytyy/

"Sosiaalidemokraatit ovat vaikeuksissa kaikkialla EU:ssa. Mielestäni tähän on yksinkertainen selitys, koska Suomesta on tullut monessa suhteessa sosialistinen maa, mutta emme sitä helposti huomaa:
– ilmainen peruskoulutus ruokailuineen
– ilmainen ammatti- ja korkeakoululaitos ja opiskelurahaa
– lähes ilmainen terveydenhoito."

Vai on maa muka sosialistinen, kun edellä mainitut ehdot täyttyvät, minä puhuisin pikemminkin, että maa on hyvinvointivaltiodemokraattinen kun ko. kohdat täyttyvät.

Hyvinvointivaltiodemokraatit mm. demarit ajavat tällaista tasa-arvoista ja yhdenvertaista hyvinvointioikeusvaltiota, jossa kaikilla kansalaisilla on samanlainen mahdollisuus koulunkäyntiin, opiskeluun ja terveydenhoitoon, joka antaa pohjan kaikelle muulle toiminnalle.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    "Suomalaisilla on toisinaan harhaanjohtavia käsityksiä omasta poliittisesta suuntautumisestaan, sanoo Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund.

    Grönlundin mukaan tutkimuksessa on käynyt ilmi, että moni suomalainen asettaa itsensä vasemmisto–oikeisto-asteikolla porvariksi, mutta samaan aikaan vastaa mielipidekysymyksiin demareiden linjan mukaisesti.

    – He luulevat olevansa porvareita, mutta käytännössä he vastaavat [myöntävästi] tällaisiin kysymyksiin kuin että tuloeroja on tasattava ja että meillä pitää olla lapsilisät ja vanhustenhoito ja sosiaaliturva, Grönlund sanoi Suomi-Areenassa.

    Grönlundin mukaan tämä harhaluulo on ongelma erityisesti SDP:lle, jonka olisi pystyttävä viestimään linjastaan paremmin.

    – Miten Suomessa nämä poliittiset mielikuvat ovat siirtyneet tavallaan erilaiselle uralle kuin Ruotsissa, jossa nämä asiat osataan yhdistää äänestäjien keskuudessa paremmin vasemmistopuolueisiin? Grönlund pohti.

    Politiikassa menestytään yksinkertaisilla viesteillä."

    Meitä yksinkertaisia ihmisiä ohjataan yksinkertaisilla viesteillä, joita uusliberalistien suurpääoman oikeisto-omisteinen mainosvaltamedia toistaa päivästä, viikosta, vuodesta toiseen, kertoen samat kausijuttunsa nimiä muuttaen säännöllisesti.

    Siellä leimataan työttömiä, kerrotaan samat kausijutut elämäntapatyöttömistä: Ossi, Juuso, Sonja, Mikko.. Siitä miten thaipoimijat keräävät päivässä 200 litran kalajuttusaaliit mustikkaa metsässä kun suomalainen työtön ei tätä metsien mustaa kultaa viitsi poimia. Siellä akateeminen 5 000 euroa tienannut kertoo, miten töihin ei kannata mennä kun työttömänä tienaa enemmän makaamalla. 50 sentillä kaalisoppaa tulee päivässä toimeen ja loppu minimiperusturvasta jää sijoittamiseen, joiden tuotoilla sitten ostetaankin sijoitusasuntoja. Miten leipäjonoissa käykin hyvätuloista väkeä, jotka haluaa vaan säästää dokaamiseen.
    Ay-mafia koittaa estää palkkojen korotukset hannaamalla vastaan paikalliselle sopimiselle. Pohjoismaiden ylivoimaisesti huonoimmat työläisten palkat ja eläkkeet sekä käytrttävissä olevat tulot mm. kesälomiin kertovat vain siitä että suomalainen työntekijä on paljon tuottamattomampi kuin muissa Pohjoismaissa. Suomalaiset ovat laiskoja, jonka takia maahan tuotetaan ulkomaista halpatyövoimaa. Esperi Caren tyylinen yksityinen hoiva- ja terveysbisnes tuottaa säästöjä parantaen samalla palvelun laatua, vaikka samalla yksi lisätaho tahkoaa välissä miljoonavoittoja..


  • Anonyymi

   Sosialismi on republikaanien, trumpetistien, persujen ja kokkareiden peikko, jolla pelotellaan kansaa luopumaan hyvinvoinnosta ja yhdenvertaisuudesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   20145
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16082
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12772
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   311
   10418
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10295