Miksi maa olisi muka sosialistinen jos sen hyvinvoinnin perustat peruspalvelut toimivat?

Anonyymi

Melko uskomatonta läppää heittää Uuden Suomen blogissa oikeistolainen:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/suomessa-ei-ole-aarioikeistoa-mutta-lahes-aarikonservatiivinen-puolue-loytyy/

"Sosiaalidemokraatit ovat vaikeuksissa kaikkialla EU:ssa. Mielestäni tähän on yksinkertainen selitys, koska Suomesta on tullut monessa suhteessa sosialistinen maa, mutta emme sitä helposti huomaa:
– ilmainen peruskoulutus ruokailuineen
– ilmainen ammatti- ja korkeakoululaitos ja opiskelurahaa
– lähes ilmainen terveydenhoito."

Vai on maa muka sosialistinen, kun edellä mainitut ehdot täyttyvät, minä puhuisin pikemminkin, että maa on hyvinvointivaltiodemokraattinen kun ko. kohdat täyttyvät.

Hyvinvointivaltiodemokraatit mm. demarit ajavat tällaista tasa-arvoista ja yhdenvertaista hyvinvointioikeusvaltiota, jossa kaikilla kansalaisilla on samanlainen mahdollisuus koulunkäyntiin, opiskeluun ja terveydenhoitoon, joka antaa pohjan kaikelle muulle toiminnalle.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Suomalaisilla on toisinaan harhaanjohtavia käsityksiä omasta poliittisesta suuntautumisestaan, sanoo Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund.

        Grönlundin mukaan tutkimuksessa on käynyt ilmi, että moni suomalainen asettaa itsensä vasemmisto–oikeisto-asteikolla porvariksi, mutta samaan aikaan vastaa mielipidekysymyksiin demareiden linjan mukaisesti.

        – He luulevat olevansa porvareita, mutta käytännössä he vastaavat [myöntävästi] tällaisiin kysymyksiin kuin että tuloeroja on tasattava ja että meillä pitää olla lapsilisät ja vanhustenhoito ja sosiaaliturva, Grönlund sanoi Suomi-Areenassa.

        Grönlundin mukaan tämä harhaluulo on ongelma erityisesti SDP:lle, jonka olisi pystyttävä viestimään linjastaan paremmin.

        – Miten Suomessa nämä poliittiset mielikuvat ovat siirtyneet tavallaan erilaiselle uralle kuin Ruotsissa, jossa nämä asiat osataan yhdistää äänestäjien keskuudessa paremmin vasemmistopuolueisiin? Grönlund pohti.

        Politiikassa menestytään yksinkertaisilla viesteillä."

        Meitä yksinkertaisia ihmisiä ohjataan yksinkertaisilla viesteillä, joita uusliberalistien suurpääoman oikeisto-omisteinen mainosvaltamedia toistaa päivästä, viikosta, vuodesta toiseen, kertoen samat kausijuttunsa nimiä muuttaen säännöllisesti.

        Siellä leimataan työttömiä, kerrotaan samat kausijutut elämäntapatyöttömistä: Ossi, Juuso, Sonja, Mikko.. Siitä miten thaipoimijat keräävät päivässä 200 litran kalajuttusaaliit mustikkaa metsässä kun suomalainen työtön ei tätä metsien mustaa kultaa viitsi poimia. Siellä akateeminen 5 000 euroa tienannut kertoo, miten töihin ei kannata mennä kun työttömänä tienaa enemmän makaamalla. 50 sentillä kaalisoppaa tulee päivässä toimeen ja loppu minimiperusturvasta jää sijoittamiseen, joiden tuotoilla sitten ostetaankin sijoitusasuntoja. Miten leipäjonoissa käykin hyvätuloista väkeä, jotka haluaa vaan säästää dokaamiseen.
        Ay-mafia koittaa estää palkkojen korotukset hannaamalla vastaan paikalliselle sopimiselle. Pohjoismaiden ylivoimaisesti huonoimmat työläisten palkat ja eläkkeet sekä käytrttävissä olevat tulot mm. kesälomiin kertovat vain siitä että suomalainen työntekijä on paljon tuottamattomampi kuin muissa Pohjoismaissa. Suomalaiset ovat laiskoja, jonka takia maahan tuotetaan ulkomaista halpatyövoimaa. Esperi Caren tyylinen yksityinen hoiva- ja terveysbisnes tuottaa säästöjä parantaen samalla palvelun laatua, vaikka samalla yksi lisätaho tahkoaa välissä miljoonavoittoja..


    • Anonyymi

      Sosialismi on republikaanien, trumpetistien, persujen ja kokkareiden peikko, jolla pelotellaan kansaa luopumaan hyvinvoinnosta ja yhdenvertaisuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe