Aihe

Molotov onnitteli natseja sotamenestyksestä 1940.

Anonyymi

Saksan Neuvostoliiton suurlähettiläs (Schulenburg) Saksan ulkoministeriössä; 18. kesäkuuta 1940

Moskovassa 18.6.1940

Molotov kutsui minut tänä iltana toimistoonsa ja ilmaisi Neuvostohallituksen lämpimät onnittelut Saksan asevoimien loistavasta menestyksestä. Sen jälkeen Molotov kertoi minulle Neuvostoliiton toimista Baltian maita vastaan. Hän viittasi lehdistössä julkaistuihin syihin ja lisäsi, että on välttämätöntä lopettaa kaikki juonittelut, joilla Englanti ja Ranska olivat yrittäneet kylvää saksan ja Neuvostoliiton välistä eripuraa ja epäluottamusta Baltian maihin.

https://avalon.law.yale.edu/20th_century/ns145.asp

19

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Natsimielinen Molotov selvästi.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kujka sitä paraatia muka salailee? Mitä kiusallista siinä yleensä on?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Muistio Saksan Johtajan ja Kansankomissaarien neuvoston puheenjohtajan ja ulkoasiain kansankomissaarin Molotovin välisestä keskustelusta.

   Molotov: Viime vuoden Saksan ja Venäjän välistä sopimusta voidaan pitää tarkoitetulla tavalla täytettynä paitsi yhdessä kohden, nimittäin Suomessa. Suomen kysymys on vielä ratkaisematta ja hän pyysi Johtajaa sanomaan, onko Saksan ja Venäjän sopimus, sikäli kun se koskee Suomea, edelleen voimassa.

   Johtaja aloitti keskustelun maininnalla Molotovin huomautuksesta eilisessä keskustelussa, minkä mukaan Saksan ja Venäjän sopimus on täytetty "lukuunottamatta yhtä kohtaa, nimittäin Suomea".

   Molotov tarkensi, että tämä huomautus ei koskenut vain itse Saksan ja Venäjän sopimusta vaan ennen kaikkea myös salaisia pöytäkirjoja.

   Molotov vastasi, että Venäjän hallitus katsoo velvollisuudekseen saattaa Suomen kysymyksen järjestykseen ja selkeäksi. Siihen ei tarvita mitään uusia sopimuksia. Vanha Saksan ja Venäjän sopimus asettaa Suomen Venäjän etupiiriin.

   Johtaja ilmoitti yhteenvetona tähän kohtaan, että Saksa ei halua Itämerelle mitään sotaa ja että Suomi nikkelin ja puun toimittajana on ehdottomasti tarpeellinen.

   Johtajan kysymykseen hän vastasi, että hän näki tämän ratkaisun olevan samaa mittakaavaa kuin Bessarabiassa ja reunavaltioissa ja pyysi Johtajaa ottamaan kantaa.

   Kun Johtaja vastasi siihen, että että hän voi vain toistaa, että Suomeen ei saa syntyä sotaa, koska sellaisella sodalla voi olla kauaskantoisia vastavaikutuksia, Molotov totesi, että tällä kannanotolla keskusteluun on sisällytetty uusi edellisvuotisessa sopimuksessa ilmaisematon momentti.

   https://histdoc.net/historia/NaSo1940-11-12.html

  • Anonyymi

   Venäjän suurlähettiläs syyttää Puolaa toisen maailmansodan alkamisesta

   Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto sopivat Puolan miehittämisestä Molotov-Ribbentropin -sopimuksella elokuussa 1939.

   26.9.2015

   https://yle.fi/uutiset/3-8334677

   • Anonyymi

    Puolahan sodan selkeästi aloitti Lännen kanssa


  • Anonyymi

   Saksan hyökkäys Puolaan aiheutti Englannin ja Ranskan sodanjulistukset. Länsivallat olivat taanneet Puolan koskemattomuuden. Sen sijaan Neuvostoliiton hyökkäys painettiin villaiselle. Englanti vetosi asiaa tiedusteltaessa siihen, että annetut turvatakuut koskivat vain Puolan länsirajaa.

  • Anonyymi

   Päiväkäsky n:o 42 luoteisrintaman joukoille

   - Toverit, puna-armeijalaiset, komentajat, komissaarit ja poliittiset työntekijät! Sota Suomen ja Neuvostoliiton välillä on lakannut. Puna-armeija mahtavine voimineen tuo rauhan ja turvallisuuden rajoillemme. Englantilais-ranskalaiset sotaprovokaattorit heittivät Suomen rikolliseen seikkailuun SNTL:ää vastaan. Puolueen ja hallituksen tahdosta puna-armeija antoi iskun sotakiihkoilijoille. Vihollinen yritti vastustaa puna-armeijaa vahvistamalla englantilaisten ja ranskalaisten johdolla rakennettua "Mannerheim-linjaa". Suurimmat uhat olivat luonnonolot. Mutta mikään sellainen ei pysäytä Leninin ja Stalinin rakentamaa armeijaa. Mannerheim-linjan betoni jauhautui tomuksi. Ei yksikään armeija ole hyökännyt niin modernia linnoitusta vastaan. Rynnäköillä ei ole valloitettu Saksan ja Ranskan rajojen linnoituksia. — Luoteisrintaman joukot kirjoittavat uuden ihmeellisen urotekojen sivun puna-armeijan historiaan. Koko neuvostokansa on ylpeä poikiensa teoista, jotka toivat voiton vihollisesta, turvan rajoillemme ja pysyvän rauhan Itämeren ja Jäämeren rannikoille. Luoteisrintaman sotaneuvosto kiittää kaikkia urhoollisuudesta ja isänmaan tehtävän rohkeasta rehellisestä täyttämisestä. Alaslasketut liput kunnioittavat niitä neuvostokansan poikia, jotka menettivät henkensä kotimaansa kunnian, arvokkuuden ja turvallisuuden puolesta. Tervehdimme ja toivomme pikaista parantumista haavoittuneille. — Eläköön voittoisa puna-armeija! Eläköön suuri johtajamme, jonka nimissä joukkomme menivät taisteluun ja voittivat, kallis toveri Stalin! S. Timoshenko, A. Zhdanov, I. Sorodin

  • Anonyymi

   Stalin ei ollut milläänlailla mukana näissä Molotovin sooloiluissa. Molotov oli melko epävakaa, mutta sai sitten aikaan paljon hyvääkin.

   • Anonyymi

    "Stalin ei ollut milläänlailla mukana näissä Molotovin sooloiluissa."

    Molotov ei edes uskaltanut tehdä mitään ilman Stalinin käskyä, käskyt tulivat aina itse Stalinilta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Stalin ei ollut milläänlailla mukana näissä Molotovin sooloiluissa."

    Molotov ei edes uskaltanut tehdä mitään ilman Stalinin käskyä, käskyt tulivat aina itse Stalinilta!

    sooloili kuin sooloilikin. Stalin kukisti natsipedon.


  • Anonyymi

   Viides maaliskuuta 1940.
   SNTL:n ulkoasiain kansankomissaari V.M. Molotovin keskustelu Saksan Neuvostoliiton suurlähettilään F. Schulenburgin kanssa
   Suomea koskien. Lähettiläs toivoo, että Suomen kaupunkeja vallatessa puna-armeija ei aseta rajoituksia Saksan kunniakonsuleille. Lähettiläs onnittelee Molotovia puna-armeijan menestyksistä ja pyytää ilmoittamaan, jos asiassa ilmenee uutta

   • Anonyymi

    Kaupungit tarkoittanevat Viipuria, Käkisalmea ja Sortavalaa.

    10.2. Schulenburg suositteli rauhantekoa Suomen kanssa


  • Anonyymi

   Mahtoiko kalasnikov olla jo keksitty tuohon aikaan?

  • Anonyymi

   Aivan kauhee se Molotow oli, kun soti, Stalinin sana oli sama kuin Neuvostoliiton laki. Suomi oli tarkoitus tyhjentää ja Siperian junaan suomalaiset olisi varmasti lastattu, vai väittääkö joku toisin.
   Kannattaa tämä muistaa aina, kun on kysymys kommunismista. Leninistä, Stalinista.
   Karl Marx , juutalainen keksi kommunismin. Jeltsin lopetti kommunismin ja Suomessa Arvo Aalto lopetti kommunismin ja johti kommunisti konkurssiin.
   Nythän USA:ssa on menossa kommunismia vastaava vasemmistolaisten vallanteko väärillä äänillä ja hyökkäämällä republikaaneja vastaan. Jota Suomen vasemmistolaiset tukevat ja vaativat jopa suomalaisen oikeistonkin tukea. Niinistöhän ilmanmuuta tukee, lienee kommunisti ja akkamainen muutenkin.

   • Anonyymi

    Donald Trump on sekoittanut pääsi. Onhan se mahdollista että sinulla ei sitä järkeä ole ollut alun alkaenkaan.

    Kun Niinistö on ollut kokoomuksen edustaja koko ikänsä, niin mistä olet saanut päähäsi, että Niinistö lienee kommunisti.
    Mene psykiatrille saadaksesi hoitoa vakaviin harhoihin.


  • Anonyymi

   Kyllä kannattikin. Menivät Puolan yli että heilahti.

   • Anonyymi

    Aatu oli hyvä tekemään tulosta, jos hänestä jotain hyvää voisi sanoa..


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143