Aihe

Tanska siirtyi Uuden-Seelannin ja Itä-Aasian tiukkaan koronamalliin, koska Suomi?

Anonyymi

Guardian: Tanska lataa kovat piippuun – rajoittaa maahan pääsyä kaikkialta ulkomailta
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007729235.html
"Ilman tuoretta todistusta negatiiviseksi osoittautuneesta koronatestistä Tanskaan ei ole hetkeen asiaa.

Guardianin mukaan Tanska rajoittaa maahan pääsyä kaikkialta ulkomailta lauantaista lähtien. Syynä maahantulorajoitusten tiukentamiseen on Britanniassa ja Etelä-Afrikassa leviävä koronavirusmuunnos, joka on aiempaa tartuttavampi.

Ulkoministeri Jeppo Kofodin mukaan linjaus on loogista jatkumoa Tanskan hallituksen aiemmin toimeenpanemille kotimaisille koronatoimille.

Tanskassa on muun muassa määrätty kasvomaskipakko julkisiin sisätiloihin ja joukkoliikenteeseen. Lisäksi yli 5 henkilön yleiset kokoontumiset on kielletty ja alkoholin myynti on kiellettyä iltakymmenen jälkeen.

Guardianin mukaan Tanskassa ei ole toistaiseksi tehty varmistettuja havaintoja uusista koronavirusmuunnoksista, mutta viranomaiset arvioivat niiden muuttuvan epidemiatilannetta hallitseviksi helmikuun puoliväliin mennessä."

Tanska ennakoi tai pian on piru merrassa, kuten Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa ym., joissa koronatartunnat, tehohoidon tarve ja koronakuolemat hakkaavat lähes päivittäin uusia ennätyksiä. Nyt Marinin ja Kiurun pitää laittaa hallituksen heikko lenkki Lintilä ja Kepu kuriin ja ennakoida, ennen kuin tilanne karkaa pian käsistä uusien virusvarianttien rantautuessa enemmän Suomeen. Suomi kiinni ja Ruotsiin juuri tehdyn kaltainen pandemialaki voimaan, jonka avulla voidaan laittaa liikkeitä mm. kapakkajuottoloita kiinni, ja antaa sakkoja koronarajoituksia rikkoville.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   IL 9.1.: Professori vaatii poikkeusoloja Suomeen – ehdottaa liikkumisvapautta rajusti rajoittavaa erillislakia
   Martin Scheininin mielestä Suomen tulisi lähteä koronaepidemian tukahduttamisen tielle.

   "Perustuslakiasiantuntija, professori Martin Scheinin esittää, että Suomen tulisi todeta poikkeusolot. Niitä varten säädettäisiin erillislaki, jolla toteutettaisiin tiukat liikkumisvapauden rajoitukset sekä maan sisällä että rajoilla.

   Scheinin kirjoittaa näkemyksistään Perustuslakiblogissa. Hän esittää poikkeusolojen toteamisen ja erillislain säätämisen perusteluiksi kolme syytä.

   Ensinnäkin Eurooppa on Scheinin mukaan pahasti epäonnistunut epidemian hoidossa eikä korkeaksi karanneen kuolleisuuden nopeaa korjausliikettä ole näköpiirissä. Toiseksi Scheinin esittää, että virus on mutatoitunut siten, että tartuttavuusluku on karannut tai karkaa tähänastisten keinojen ulottumattomiin. Kolmanneksi väestön rokottamiselle on vihdoin olemassa hidas mutta realistinen aikataulu.

   – Painamalla epidemian heti nollan pintaan Suomi voi säästää ihmishenkiä ja ostaa aikaa rokotuksille. Suomella on juuri nyt tuhannen ihmishengen paikka pysäyttää, tukahduttaa ja eliminoida epidemia, Scheinin kirjoittaa.

   Scheinin on aikaisemmin arvotellut Suomen koronatoimia perusoikeuksien kannalta ongelmallisina tai niitä loukkaavina.

   Nyt tilanne on kuitenkin professorin mukaan muuttunut, koska koronaepidemian hoito on epäonnistunut Euroopassa. Hänen mielestä kesällä epidemian tukahduttaminen oli jo näköpiirissä, mutta sitten Euroopan maat yksi toisensa jälkeen ajautuivat eksponentiaalisesti kasvavan epidemian uralla.

   Scheinin katsoo, että Euroopan epäonnistuminen epidemian hoidossa on oire kahdesta suuresta ongelmasta Euroopan unionissa.

   – Yhtäältä sillä ei ole kansallisvaltion – tai liittovaltion – täyttä suvereniteettia ja siksi valtuuksia päättää tappavan tartuntataudin koko keinovalikoimasta, mukaan lukien liikkumisrajoitukset.

   Toisaalta EU on vuoden 2000 perusoikeuskirjasta ja kaikesta perusoikeuspuheesta huolimatta neljän taloudellisen perusvapauden ympärille rakennettu talousintegraation moottori, Scheinin pohtii.

   – Vapaa liikkuvuus on EU:lle pyhä lehmä, johon ei ole tahdottu tai voitu koskea. – – Tietoon ja järkeen perustuva strategia on puuttunut, hän kirjoittaa."

   Puhuu täyttä asiaa, rajat kiinni ja myös juottolabisnes ym. kuriin tartuntojen tukahduttamiseksi. Krista Kiuru vaati jo aikaa sitten tiukempia toimia mm. Skopjen lennoille ym. mutta ulkomaisen halpatyövoiman vapaan liikkumisen ja Lapin matkailun takia hallitusporvarit ovat löysäilleet jo aivan liikaa.

   • Anonyymi

    Käytännössä Martin Schein ehdottaa Suomeen Itä-Aasian ja Uuden-Seelannin toiminutta tukahdutusstrategiaa, johon myös Tanska on Guardianin mukaan menossa. Ruotsikin ottaa pandemialait käyttöön, joilla voidaan laittaa yksityisyritykset kiinni tarvittaessa ja antaa sakkoja koronarajoituksia rikkoville. 50 tutkijaa ja asiantuntijaa ehdotti tätä tukahdutusmallia jo 2019 loppukeväästä ensimmäisen aallon pysäyttämiseksi avoimessa kirjeessään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käytännössä Martin Schein ehdottaa Suomeen Itä-Aasian ja Uuden-Seelannin toiminutta tukahdutusstrategiaa, johon myös Tanska on Guardianin mukaan menossa. Ruotsikin ottaa pandemialait käyttöön, joilla voidaan laittaa yksityisyritykset kiinni tarvittaessa ja antaa sakkoja koronarajoituksia rikkoville. 50 tutkijaa ja asiantuntijaa ehdotti tätä tukahdutusmallia jo 2019 loppukeväästä ensimmäisen aallon pysäyttämiseksi avoimessa kirjeessään.

    Vain oikeisto kepu, kokoomus ja EK haraavat vastaan.


  • Anonyymi

   Suomessa ja jopa Ruotsissakin alkaa olla tahtoa Itä-Aasian ja Uuden-Seelannin toimivaksi todettuun tukahdutusstrategiaan:

   Professori vaatii poikkeusoloja Suomeen – ehdottaa liikkumisvapautta rajusti rajoittavaa erillislakia
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/86f10340-367a-4e0a-9ab1-79d4f517149a
   Martin Scheininin mielestä Suomen tulisi lähteä koronaepidemian tukahduttamisen tielle.

   Ruotsin pandemialaki voimaan: hallitus voi määrätä kauppoja kiinni
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007730443.html
   Laki antaa hallitukselle myös valtuudet pysäyttää julkinen liikenne.

  • Anonyymi

   Tämä Koronakriisi, perustuen kaikkeen, mitä tiedämme siitä tänään, tulee uudelleen nimetä koronaskandaaliksi ja ne, jotka ovat siitä vastuussa, tulee rangaista ja haastaa oikeuteen kansalaisiin kohdistuvasta vahingosta, poliittisella tasolla, kaikki mahdollinen pitää tehdä varmistaaksemme, että kukaan ei voi olla sellaisessa valta-asemassa pettääkseen ihmiskuntaa, tai manipuloida meitä korruptoituneiden agendojensa saavuttamiseksi.

   Ja tästä syystä, aion nyt selittää teille miten, ja missä Kansainvälinen Lakimiesten verkosto aikoo esittääsuurimman oikeudenloukkauksen, petoksellisen Koronaskandaalin, joka on samaan aikaan paljastunut mahdollisesti suurimmaksi rikokseksi ihmisyyttä vastaan.
   Rikos ihmisyyttä vastaan määritettiin ensimmäisen kerran Nurnbergin oikeudenkäynnissä toisen maailmansodan jälkeen, kun käsiteltiin kolmannen valtakunnan suurimpien sotarikollisten rikoksia. "Rikokset ihmisyyttä vastaan" ovat tänäpäivänä säädelty Kansaainvälisen rikoslain artikla 7:ssä.

   • Anonyymi

    Mutta ketä sinä syytät? Nyt voi olla että viruksen alkuperä juontaakin jo kymmenien vuosien päähän,on epäilty että koronankin alkuperä olisi tehty sotilaslaboratorioissa pitkän aikaa sitten mutta se on vain mutatoitunut nykymuotoonsa vuosikymmenien ajan ja alkuperäiset viruksenkehittäjät olisi kuolleet jo ajat sitten.
    Luonnossa näin pahojen ja voimakkaiden viruksien syntyminen on epäloogista koska luontoeläimet kuolee jo paljon heikompiinkin bakteereihin ja viruksiin.

    Ja jos viruksen alkukanta on kehitetty jo kauan aikaa sitten ,eihän tuolloin ketään nykyisin voi syyttää mutta seuraukset kuitenkin kärsii nykysukupolvet ja kustannukset menee joka maan veronmaksajien piikkiin.
    Ja jos mitään ei tehdä,kaikki lopussa kuolee virukseen eli kaikki päättyy pahimpaan skenaarioon kaikista.

    Joten nyt olisi tehtävä kaikki voitava että pandemia todella saadaan tukahdutettua keinoilla millä hyvänsä,ennen kuin se leviää vielä enemmän ja ekspotentiaalisesti .Muuta ei taida olla oikein tehtävissäkään.
    Toivottavasti nyt edes rokotteet jotenkin alkaa purra siihen.


  • Anonyymi

   Paras tapa tukahduttaa tämä "pandemia" on laittaa myös hallitus ja eduskunta kiinni, koska nämä laitokset ovat kaikkein pahimmat viruksen levittäjät.

  • Anonyymi

   Aiheellinen kysymys. Koronapalo ja kuolonuhrien määrä vain kasvaa eri maissa, Suomessa nyt suvanto ehkä johtuen harvinaisen vähästä testausmäärästä, mutta koska tahansa nämä uudet variantit saattaa räjäyttää potit, meillähän on edelleen kapakit ja muut juottolat auki sekä laskettelukeskukset jne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143