Aihe

Oikean median mukaan USA jakautuu

Anonyymi

Jukka Rahkonen on kuullut jonkun sanovan USAn republikaanivaltioiden voivan erota liittovaltio sta kun helluntailaiset ei voi elää demokraattien kanssa. Rahkosen mukaan myös republikaaniosia muista osavaltiosta voidaan liittää näihin. Rahkonen ei tarkemmin kuvaa miten systeemi toimii mutta puolustus olisi yhteinen. Rahkonen ehdottaa meille samaa. Persut oma maa ja viherkommarit toinen.

Trumpista ei nyt puhuttu.

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hellari-Rahkonen satuilee kongressin valtauksestakin.
   Valtaajat olivat muka BLM-aktivisteja, antifa-liikkeestä ja muita vasemmistolaisia.

   Kertoihan Rahkonen Aito avioliittolaisena, että Suomi jakautuu eli he homovihaajat ovat hiljainen nenemmistö ja kaikki muut pitäisi laittaa reservaattiin.
   Mitenpä muutama tuhat Rahkoslaista olisi voinut vartioida 5,5 miljoonaa reservaatissa olevaa suomalaista.

   Rahkonen, Meller ja Ahvio ovat katastrofin nyt kärsineet.

  • Rahkosella ei valtavasti seuraajia ole, mutta 42 miljoonan asukkaan Kaliforniassa on ollut ihan oikea itsenäisyysliike huomattavine kannatuksineen. Se tuskin on enää demokraattien hallitessa voimissaan. Yhdessäkään muussa suuressa osavaltiossa ei itsenäisyyden tuki hääviä ole. Kiinassa ja Venäjällä kyllä varmasti kannatetaan 50:ä uutta itsenäistä Amerikan valtiota. Tosin samalla EU:sta olisi pakko tehdä sotilaallisesti järeä liittovaltio, kun olisimme omillamme.

   Olisi kyllä hyvä ajatus rajata rahkoslaisille oma kansantasavalta vaikkapa Tornionjokea vasten. Kukaan tuskin heitä kaipaisi, eikä maa-aluekaan tuolla olisi elintärkeä Suomelle. Rajalle voisi rakentaa muurin, jonka rahkoslaiset maksaisivat.

  • Anonyymi

   Ennustan, että Perussuomalainen puolue jakaantuu lähitulevaisuudessa kahtia: helluntailais-uskoinen ryhmä eroaa ateistisesta halla-aholaisesta ryhmästä. Näin syntyy jälleen uusi puolue persuista. Saa nähdä käykö sille samalla tavalla kuin Sinisille: katoaa historiasta merkityksettömänä välivaiheena. Se olisi riemuvoitto Keskustalle ja miksei myös Kokoomukselle. Saisivat valtavasti lisää äänestäjiä. Ja KD myös. Persut vajoaisi jonnekin 11-12 % kannatukseen ja jäisivät sinne tai sitten kannatus laskisi ja puolue katoaa maan politiikasta seuraavan 20 vuoden aikana.

   • Anonyymi

    Tästä muuten tuli mieleen eräs ironia. Nythän on tosiaan näin, että persuissa vetovoima kohdistuu Jussi Halla-ahoon, "Mestariin". Tilanne on vähän sama kuin luterilaisen kirkon tapauksessa.

    Suomalaisista luterilaisista uskovista enemmistö lienee maltillisia ja melko liberaaleja, suhteessa vähemmistönä olevaan konservatiivien ja fundamentalistien alati vähenevään ja varmaan pitkälti toinen jalka jo haudassa olevaan joukkoon. Molemmat ryhmät tavallaan taistelevat kirkosta ja sen roolista. Fundikset valittavat, että kirkko toimii väärin kun se ei ole riittävän fundisöyhöinen.

    Mikseivät fundikset perusta omaa kirkkoaan, jos heidän mielestään nykyinen kirkko on läpimätä? Häh? Eikö ole outoa, että he roikkuvat siinä jollain tavalla mukana, nekin, jotka ovat siitä eronneet? No syy on ilmeinen. Kirkolla on yhteiskunnallista merkittävyyttä, ja jonkinlaista vaikutusvaltaa. Fundikset haluavat käyttää tätä valtaa.

    Jos he läksisivät omiin sekalaisiin seuroihinsa jättäen kirkon ns. pysyvästi, niin he olisivat muutamien mitättömien kaatumaseurojen varassa, vailla mitään merkitystä. Kuka heitä kuuntelisi? Jos fundiksikset valtaisivat kirkon täysin omakseen, liberaalit ja maallistuneet läksisivät kirkosta omille teilleen ja kirkko lässähtäisi kasaan. Kuka kirkkoa kuuntelisi?

    Tästä samasta syystä persuskovat roikkuvat perussuomalaisissa, vaikka persujen johtaja on pitää Jeesusta menninkäisiin verrattavana asiana. Suomen öyhöuskovilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä vaikuttamaan yhteiskunnassa muuta kuin peesailemalla persuja, joiden kanssa heillä on mamukriittisyys, konservatismi ja oikeistopopulismi se yhteinen asia.

    Jos hihupersut valtaisivat persut, persujen kannatus romahtaisi, koska aika suuri osa persujen kannattajista on epäuskovia, jotka pitävät kristinuskoa yhtä huuhaana kuin islamia, jota he erityisesti kuitenkin vihaavat enemmän. Kristinusko saatetaan hyväksyä osana suomalaista kulttuuriperintöä. Myös natseimmat persut varmaan haluaisivat jonkun germaanisemman uskonnon kuin mitään aabrahamilaista, juutalais-kristillistä juttua.

    Minusta on hyvin outoa, että vaikka muualla yhteiskunnassa uskovien ja epäuskovien välilä on paljon jonkinlaista piilojännitettä, kuten näillä palstoilla vaikesta vastakkainasettelusta ja suoranaisesta vihanlietsonnasta näkee, niin silti yhdessä puolueessa heitä yhdistää tarpeeksi jokin. Ja uskikset seuraavat Mestaria, joka on vähätellyt heidän vapahtajaansa menninkäisvertauksin. Voisiko tässä kyteä tosiaan jotain, joka johtaisi persujen hajoamiseen?


   • Anonyymi

    Suomessa helluntailaisia on noin prosentti väestöstä. Selvä vähemmistö helluntailaisista kannattaa Perussuomalaisia. KD on suositumpi, mahdollisesti joku muukin puolue kuin persut. Joten helluntailaisuskovien lähtö persuista ei saisi aikaan mitään puolueen hajoamista.


   • helluntailais-uskoinen persuryhmä katoaisi nopeasti ja imeytyisi kristillisiin. Tuo maallinen siipi olisi voimakkaampi.


  • Anonyymi

   40 % amerikkalaisista uskoo vieläkin, että vaaleja ei toteutettu monissa osavaltioissa sääntöjen ja lakien mukaan. Tämä on paljon enemmän kuin trumpilaisia. Republikaaninen puolue on edelleen suuri poliittinen vaikuttaja eikä USA ole siirtymässä yksipuoluejärjestelmään, koska se on demokratia. Vaikka republikaanit hajoaisivat kahdeksi eri puolueeksi, voisivat ne jatkossa toimia yhdessä kongressissa ja senaatissa ja presidentin vaaleissa, niin että demokraatit eivät saa joka vaaleissa värisuoraa (senaatti, kongressi ja presidentin virka) niin kuin nyt saivat.

   En usko puolueen hajoamiseen... jos joku lähtee puolueesta ulos niin sitten äärioikeisto, eivät muut. Ja heitä on ehkä vain prosentti tai pari koko puolueen kannattajista tai jopa alle prosentti. Kukaan ei tiedä tarkkaa lukua.

   • Anonyymi

    Ilman Trumpia puolue kärsii kannatuksessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilman Trumpia puolue kärsii kannatuksessa.

    Pitkällä tähtäyksellä voittaa. Puolue on ollut mahtitekijä ennen Trumppia ja tulee olamaan Trumpin jälkeen.


  • Joskus tuntuu siltä että nämä "raivoisänmaalliset" ovat kaikkein innokkaimpia hajottamaan isänmaata ja pilkkomaan sitä pieniin osiin.

  • Anonyymi

   Joku puhuu .... Olisin saanut potkut duunista, jos olisin ilmoittanut raportin tai analyysin lähteeksi "joku puhuu". :) Jos USA ei antanut Isisin perustaa kalifaattia Syyrian, niin tuskin antaa perustaa kristillistä versiota siitä omalle mantereelleenkaan. Säälittävää öyhötystä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   435
   5240
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   4341
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   65
   3482
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2612
  5. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1976