Aihe

Onko ahvena niin arvokas

Anonyymi

että sitä pitää henkensä kaupalla pilkkiä.
Moniko on jo joutunut ahvena uhriksi.
On se ihme ettei järkeväkään ihminen voi pysyä poissa jäältä niin pitkään että se varmasti kantaa. Mikä siinä on ettei edes itse suojelu vsistokaan kaikilla pelaa. Vai onko olemassa kisa kuka ensiksi pilkille ehtii.
Ensimmäiset kai syöksyvät pilkkimään tai luistelemaan kun rannat on pahasesti riittäessä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jäällä voi liikkua kun mittaa paksuuden riittävän taajaan. Olen laittanut vuosikymmeniä joka vuosi verkot jään alle mahdollisimman pian jäiden tultua, koska kala usein liikkuu silloin. Aina ensin tökkinyt tuuralla verkkopaikan päästä päähän, eli mitannut jään paksuuden muutaman metrin välein ennen uittoa. Kertaakaan en ole pudonnut. Joskus verkot ovat jääneet viikoiksi kokomatta kun on tullut lämmin jakso ja jää on heikentynyt ennen seuraavia pakkasia.

   Eri asia on retkiluistelu missä kuljetan kilometrejä hetkessä. Jään paksuus voi vaihdella nopeasti ja että jokien suistot ja muut virtapaikat jäätyvät huonosti, on tämä vaarallista puuhaa jos ei kuljeta ihan rantamalikoissa, tai jos jäätä ei ole kaikkialla todella paljon. Sitä ei yleensä etelässä ole ja pojoisessa on yleensä lunta kun jää on paksua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   382
   4819
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   3755
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   34
   2227
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   2124