Aihe

USA sisällissotaansa vaikeammassa tilanteessa - Trumpin raunioilla - ja USA:n?

Anonyymi

USA sisällissotaansa vaikeammassa tilanteessa - Trumpin raunioilla - ja USA:n?

Äärioikeiston vallankaappauyritys USAssa miljardööripresidentti Trumpin juontamana natsimaisena pihtiprojektina - aseellinen rynnäkkö ja samanaikainen vaalituloksen kumoaminen - tyrehtyi kongressitalossa.

Trump oli kovan, epä-älyllisen kiinteistöalan monimiljardööri, joka lähti tv-showmiehen suosiolla ratsastaen ajamaan suurkapitalistien etuja suoraan presidentin asemassa, päätyen koronaepidemiatilanteessa laiminlyönneillään kansanmurhaajaksi ja vaalitappiotilanteessa vallankaappauksen yrittäjäksi sekä kansainvälisen turvallisuuden vaarantajaksi, kumileimasimenaan järjestäytynyttä demokratia halveksivat äärioikeistolaiset republikaanit kongressitalon rynnäkköön asti (ja eräät, sanottakoon Cruzin klikki, vielä sen jälkeen).

USAn epästabiilin kaksipuoluejärjestelmän vuoksi Trumpin tuomioyritys kongressissa on ongelmallinen: Jos ankara tuomio tulee yhden puolueen voimin, kahtiajako syvenee, ja yhteisesti äkistetty tulos voi olla vaikutukseton kokkare.

Trump joinekin kätyreineen kuuluu ihmisoikeusrikoksiensa vuoksi vankilaan, oikeimmin YK-johtoisen tuomioistuimen kautta. Supervallan kohdalla moinen tuskin toteutuu, joten on ilmeistä, että ideologia -"Valtio on ongelma"- jää maassa kytemään jatkuvin ja toistuvin haitallisin seurauksin USA:ssa ja enenevässä määrin kansainvälisestä tilannetta myrkyttäen ja demokraattisia presesseja häiriten.

On perusteltua pelätä, että USAn päivät positiivisena, ihmiskuntaa rakentavana voimana ovat ohitse. Viimeisimmässä vaiheessa vallanpitäjillä oli jo pyrkimys liittoutua poliittis-yhteiskunnalliselta kehitykseltään keskeneräisiin valtioihin esm. Euroopan sijaan. Voitanee väittää, ett on tullut EU:n aika kohota ihmiskunnan moraaliseksi - en sanoisi johtajaksi, vaan ikään kuin vanhimmaksi sisarukseksi YK:ta muiden mantereiden kanssa uudistaen ja vahvistaen kohti lopullista rauhaa maailmanhallituksen integroimana.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Voi vithu mitä paskaa!!!

   • Anonyymi

    Lauseista tuli pitkähköjä, mutta tarkoitit varmaan erimielisyyttä tietystä kohdastaa. Kertoisitko muillekin?


   • Anonyymi

    Orpo Surkuko se siellä valittelee, kun täällä keskustellaan rakentavasti johtotähtilipun p--koittumisesta?


  • Anonyymi

   Tästä se vasta alkaa. Sunkin kannattais aseistautua hampaisiin

   • Anonyymi

    Valitettavasti aseistautuminen on valtiosuvereniteetti-nimisen muinaismyyttiin jämähtäneisyyden hinta - sotakierteen hinnan lisäksi.


  • Anonyymi

   Se voi ollakin tuossa että EU on oikeasti noussut maailman jopa kärki tekijäksi ja talousmahdiksi joka on syönyt osaltaan yhdysvaltojen asemaa. Puheet eurostoliitosta ja eu-kommunismista liittynevät tähän kun oikeistossa ei ole voitu niellä yhdysvaltojen hiipumista?

   • Anonyymi

    Ulkopuolisten mustamaalaaminenhan on sosiopsykologian peruskamaa ja sen ensimmäinen seuraus on oman järjen sumentuminen. Sitten ulkopuolinen on helpo julistaa massojen maaliksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11024
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   140
   7521
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   6235
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   23
   3455
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   150
   2410