USA sisällissotaansa vaikeammassa tilanteessa 3: Trumpin raunioilla - ja USA:n?

Anonyymi

Äärioikeiston vallankaappauyritys USAssa miljardööripresidentti Trumpin juontamana natsimaisena pihtiprojektina - aseellinen rynnäkkö ja samanaikainen vaalituloksen kumoaminen - tyrehtyi kongressitalossa.

Trump oli kovan, epä-älyllisen kiinteistöalan monimiljardööri, joka lähti tv-showmiehen suosiolla ratsastaen ajamaan suurkapitalistien etuja suoraan presidentin asemassa, päätyen koronaepidemiatilanteessa laiminlyönneillään kansanmurhaajaksi ja vaalitappiotilanteessa vallankaappauksen yrittäjäksi sekä kansainvälisen turvallisuuden vaarantajaksi, kumileimasimenaan järjestäytynyttä demokratia halveksivat äärioikeistolaiset republikaanit kongressitalon rynnäkköön asti (ja eräät, sanottakoon Cruzin klikki, vielä sen jälkeen).

USAn epästabiilin kaksipuoluejärjestelmän vuoksi Trumpin tuomioyritys kongressissa on ongelmallinen: Jos ankara tuomio tulee yhden puolueen voimin, kahtiajako syvenee, ja yhteisesti äkistetty tulos voi olla vaikutukseton kokkare.

Trump joinekin kätyreineen kuuluu ihmisoikeusrikoksiensa vuoksi vankilaan, oikeimmin YK-johtoisen tuomioistuimen kautta. Supervallan kohdalla moinen tuskin toteutuu, joten on ilmeistä, että ideologia -"Valtio on ongelma"- jää maassa kytemään jatkuvin ja toistuvin haitallisin seurauksin USA:ssa ja enenevässä määrin kansainvälisestä tilannetta myrkyttäen ja demokraattisia presesseja häiriten.

On perusteltua pelätä, että USAn päivät positiivisena, ihmiskuntaa rakentavana voimana ovat ohitse. Viimeisimmässä vaiheessa vallanpitäjillä oli jo pyrkimys liittoutua poliittis-yhteiskunnalliselta kehitykseltään keskeneräisiin valtioihin esm. Euroopan sijaan. Voitanee väittää, ett on tullut EU:n aika kohota ihmiskunnan moraaliseksi - en sanoisi johtajaksi, vaan ikään kuin vanhimmaksi sisarukseksi YK:ta muiden mantereiden kanssa uudistaen ja vahvistaen kohti lopullista rauhaa maailmanhallituksen integroimana.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomessa 1993 oltiin lähellä eduskuntatalon valtausta, SDP, Vassarit ja Vihreät järjesti täyden Mellakan, onneksi poliisi ja sotilaat sai huligaanit pidettyä aisoissa, että tämmöstä hulugaani porukkaa Meillä on, kyllä noita saa varoa.

    • Anonyymi

      Hohhoijjaa. En jaksanut lukea moista. Trump yritti palauttaa kansalaisilleen sen suomat oikeudet, mutta meni vikaan siinä, että mainosti vaarallisia uudentyyppisiä mrna-geenirokotteita. Itse en pystyisi varmaan noista kumpaakaan kannattamaan. Mutta en kyllä uuden maailman järjestyksen Bideniä missään tapausessa. On siellä eräs muukin erittäin painava syy, miksi ei.

      • Anonyymi

        Toki myös kapinassa vikaan, mutta siinä kai oli suurimpana möyhääjänä antifat. Nimittäin juuri kun Trumpin porukka alkoi ottaa esiin vaalivilpin todisteet, porukka päästettiin sisään. Ei silloin normaalin ajattelun mukaan tietenkään Trump olisi omaan hetkeensä mellakkaa tilannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki myös kapinassa vikaan, mutta siinä kai oli suurimpana möyhääjänä antifat. Nimittäin juuri kun Trumpin porukka alkoi ottaa esiin vaalivilpin todisteet, porukka päästettiin sisään. Ei silloin normaalin ajattelun mukaan tietenkään Trump olisi omaan hetkeensä mellakkaa tilannut.

        Olisit syönyt harhalääkkeesi ennen kirjoittamista. Juttusi kyllä on samaa luokkaa kuin kapitalisti-anarkististen republikaanien käsitys valtion toiminnasta: "Todisteet " on jo aikoja sitten mitätöity yli 60 tuomioistuimessa. Kapinarepublikaanit (Cruz jne) vain luulivat keskenään äänestämällä tekevänsä pätevän lapun vaalituloksen kumoamisesta, jota Trumpin lähettämä muhaajajoukko sitten pääsisisi saman tien juhlimaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        "Trump yritti palauttaa kansalaisilleen sen suomat oikeudet, mutta meni vikaan siinä, että mainosti vaarallisia uudentyyppisiä mrna-geenirokotteita "

        En tiennytkään Trumpin ajamista kansalaisoikeuksista? Eikö kuka vain saa pelata golfia?

        Tunsit kuuitenkin yhteyden Biden <==> Uusi järjestys (ilman kannatustasi). Otan tästä pienen pisteen esiintuomalleni ajatukselle.


    • Anonyymi

      Tuoreen mielipidekyselyn mukaan 52% republikaaneista on sitä mieltä, että hyökkäys Capitoliin oli BIDENIN syytä!

      Hullu on hullu vaikka voissa paistaisi.

      • Anonyymi

        Se on ihan sama, mitä mieltä 1 450 rekisteröityä republikaania ovat olleet 7.1.2021. Tuo määrä on kuin pieru Saharassa ja kysely on tehty 7.1. jolloin ei vielä tarpeeksi tiedetty tapahtumien kulusta.


      • Anonyymi

        Ja 52% republikaaneista on jo tällä kriteerillä harhaluuloisia, loput yksinkertaisesti mammonanpalvojia tai perintövammaisia - sekä 100% senaattoreista tunnetusti moraalisesti kolmmevuotiaita, mikä nähtiin Trumpin ensimmäisessä virkasyytetutkinnassa: Kieltäydytään äänestämästä, kun tiettyä todistajaa ei ole kuultu, ja kun todistaja on hankittu, kieltäydytään tätä kuulemasta. Trumpin ajan republikaansenaattorien joukosta irrottautui edellä mainituista syistä vain yksi: John Bolton, mistä hänelle vilpittömästi suuri kunnianosoitukseni.

        Onhan trumpilaisrepublikaaneillakin moraali: mafiaklaanin moraali.


    • Anonyymi

      Hyvä analyysi!
      On mielenkiintoista nähdä, miten jo tässäkin ketjussa jotkut yrittävät kääntää totuutta ylösalaisin ja syyttävät riehumisesta antifaa. Siitä ei ole pienintäkään näyttöä. Vain Trump-uskovaisten yritys kääntää totuus heille sopivaksi valheeksi.

    • Anonyymi

      Muistakaa runkku-fanit lähettää rahaa "miljardöörille"että on vara käydä oikeutta!

    • Anonyymi

      Paavi on pidätetty. Pidätykset varmaan jatkuvat. Lisäksi, täytyy olla aika sairas jos EU:ta pitää jonain ihmiskunnan suunnannäyttäjänä.

      • Anonyymi

        Aloituksessa ei lue Pidän EUta ..., vaan EUn on aika kohota ...
        Ainakin keskustelu vaihtoehdoista kannattaa.


    • Anonyymi

      Aloittaja valehtelee mitään aseellista rynnäkköä ei ole tapahtunut jos olisi niin ruumiita olisi tullut satoja?

    • Anonyymi

      Surkeaksi on mennyt sivistyksen taso Suomessa.

      Ihmiset eivät edes tiedä, mitä sanat oikeisto ja vasemmisto tarkoittavat.

      Niiden merkitys tulee Ranskan vallankumouksen ajoilta, kun radikaaleja yhteiskunnallisia uudistuksia ajavat istuivat parlamentissa vasemmalla ja maltilliset uudistajat oikealla.

      Vasemmistolainen tarkoittaa siis radikaalia yhteiskunnallista uudistajaa. Oikeistolainen tarkoittaa maltillista yhteiskunnallista uudistajaa.

      Nykyään valitettavan monet tällaisissa tapauksissa alkavat sitten aina sopertamaan "Mutta kun minä tarkoitan sillä sanalla..." Kerrassaan surullista on sekä sivistyksen puute että oman tietämättömyyden surkeat peittely-yritykset.

    • Anonyymi

      Kehaisenpa tässä vielä natsivihjaustani trumpilais-operaatiosta toteamalla, että alunperin itävaltalainen elokuvatähti ja asiallisen kuvernööriuran Kaliforniassa toteuttanut Arnold Schwarzenegger lausui tänään mm. pitävänsä kyseistä operaatiota natsien kristalliyöhön verrattavana terroritekona.

      • Anonyymi

        " ... natsien kristalliyöhön verrattavan terroriteko " / "Trumpin juontama natsimainen pihtiprojekti - aseellinen rynnäkkö ja samanaikainen vaalituloksen kumoaminen -"

        - kun Halla-aho kyseenalaistaa vallankaappauksellisuuden.

        Vaalituloksen kumoamisyritys vastustajia uhkaavin rynnäköin kongressitalossa ei Halla-aholle ole vallankaappausyritys.

        - Totta: Washingtonissa palopommikuorma oli vielä kongressitalon pihaportilla, eivätkä hävittäjätkään olleet syöksypommitttamassa Bidenin olinpaikkaa eivätkä tankit olleet murtautumassa sinne.

        Bidenin kaudella turvavastaavien on hyvä tietää, että ainakin Suomen oikeisto-oppositiossa odotetaan kovempia otteita oikeistovallankaappaukselta.


    • Anonyymi

      Pelosin läppäri vietiin by cia.
      Saa nähdä löytävätkö todisteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe