Aihe

Innovaatio latuilman lämmitykseen ilman halkoja

Anonyymi

Hiihtäminen pakkaskelissä ei välttämättä ole herkkua. Tietysti osa hiihtoniiloista ja -niinoista on jonkin sortin masokistejä mutta tässä ei haeta ratkaisua heidän ongelmiinsa. Ehdotan nyt vakavissani, että jäähdytetyn ladun koneistolla aletaan kierrättämään kuumaa tai ainakin lämpöistä nestettä ilman lämmittämiseksi siedettävälle tasolle hiihtokansan iloksi. Jonkin verran kustannuksia muodostuu - selvä se. Koneisto ja sähköliittymä ovat kuitenkin jo valmiina, joten tuumasta toimeen vaan!

5

50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aikoinaan tehtiin kurkkukuomuja rimoista ja puutarhamuovista. Kuomun allahan oli ilma kuin tropiikissa ja kurkut ja tomaatitkin kasvoi hyvin. Pitäisi se hiihtolatu kattaa koko matkalta semmosella vanhan ajan kurkkukuomulla, sielläpä olisi hyvä lämpimästä käsin hiihellä. Kyllähän hylkyrimaa ja vanhaa puutarhamuovia halvalla löytyy, että kerrankin voisi stadionillakin tehdä jotakin kustannustehokkaasti.

  • Anonyymi

   Kunnan päättävissä elimissä on jo valmiina suunnitelma, missä hyödynnetään Höytiäisen lämmintä vettä. Miljoonia kuutioita kesälämmintä vettä varastoidaan EH-stadionin viereen kaivettuun monttuun ja peitetään hakkeella. Sitten kun pakkaset tulevat samojen pumppujen, jotka tekevät lunta seuraavalle talvelle moottoriakselin toiseen päähän kiinnitetään pumppu joka ilmaiseksi pumppaa kesälämmintä Höytiäisen vettä kovalla paineella sumuna EH-stadionin ylle. Lähes trooppiset olosuhteet aiheuttavat kuitenkin niin suuren ryntäyksen EH_stadionille, että ennen keksinnön käyttöönottoa pitää rakentaa kuusikaistainen tie Kontiorannan kylpylähotelleilta EH-stadionille.
   Kylpylähotellien rakentaminen aloitetaan ensi kesänä ja hotelliryppään nimeksi tulee Kolmiloikka. Rakennuskustannuksista vastaa kunta ja rakentamisen suorittaa sopiva keskustalainen rakennusyhtiö, jonka mainokset tulee olemaan EH-stadionille vievän kuusikaistaisen tien riemukaaressa ennen EH-stadionia.
   Vesimontun kaivaminen alkaa samaan aikaan ja siitä saatavilla mailla täytetään kaikki Lehmon soramontut jotka kaavoitetaan 270m2 tonteiksi kaupungista tungeksiville asukkaille.

  • Anonyymi

   Sinähän varsinainen fyysikko olet!

   • Anonyymi

    Nämä ideat on suoraan Sudenpentujen käsikirjasta jota kunnan tekninenlautakunta pitää oppikirjanaan.


  • Anonyymi

   Hieno ja innostava idea varsinkin tuo kuusikaistainen tie.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   104
   4730