Aihe

Kenestäkään ei voi tehdä väkisin Jeesukseen uskovaa

Anonyymi

Esim. vanhoillislestadiolaisuudessa ja esikoislestadiolaisuudessakin kasvatetaan lapsia liikkeen jäseniksi joskus kyseenalaisin keinoin, sellaisilla keinoilla joilla ei ole kristinuskon kanssa mitään tekemistä.

Tämä on erityisen tärkeätä meille ymmärtää, joilla on lapsia ja lastenlapsia.
Helppoa se ei ole nähdä kun lapsi aikuistuttuaan valitsee eri tien, mitä itse on kulkenut.

Vain JUmala voi sanansa ja Henkensä kautta synnyttää elävän uskon. Pelottelulla ja uhkailuillakin saadaan uskovia, mutta kannettu vesi ei pysy kaivossa, kun "oma jalka tulee pöydän alle", niin tällainen "uskova" jättää ne piirit, missä häntä on kohdeltu vastoin omaa tahtoaan. Haavoitettuna ja raadeltuna henkisesti, hänestä voi tulla monenlaisiin riippuvuuksiin taipuvainen. Tilanne on hyvin samankaltainen kun esim. alkoholistien ja huumehörhöjen lapsilla, "älä kuule, älä tunne, älä puhu, älä kerro". Henkilöllä ei ole ollut tilaa, eikä oikeutta kasvaa omaksi itsekseen.

7

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kenestäkään ei voi tehdä väkisin Jeesukseen uskovaa, ja vähänkään fisumpi ei moiseen sorru itsekään.

   • Anonyymi

    Kalat sikseen, takakontissa jne. Tarkoitin fiksumpi.


   • Anonyymi

    Onko pelastukseen kutsuttu fiksu, valitessaan tien ikuiseen helvettiin? - Ei ole.

    Avaus on uskossa eläville henkilöille joilla on kristinuskon hyljänneitä jälkeläisiä.


  • Hyvin kirjoitettu.

  • Anonyymi

   Eikös se ole koko luterilainen kirkkolaitos suomessa sellainen keihäsavusteinen pakolla synnytetty systeemi!

   eihän siinä ole montakaan omasta aloitteestaan olevaa jäsentä.

   Jeesus ei kerännyt laumaansa sillä systeemillä vai mitä?!

   suomessa oli aikanaan pari veljestä joiden Raamatuista puuttuio kokonaan vauvojen kastamiset ja eivät antaneet kastaa pikkuistaan.

   no sehän johti siihen että lopulta monta kymmentä ihmistä karkotettiin pois kotimaastaan, pikku paatilla syksyiselle merelle, että sellaista" jumallalista" rakkautta oli silloin liikkeellä.

   • Anonyymi
    UUSI

    Eikö olekkin tällainen pikku fakta niin vähäpätöinen, ettei sitä kannata mitenkään kommentoida, eikä edes lukea, eikö olekkin !


  • Anonyymi
   UUSI

   Aivan totta. Lapsen voi pienenä viedä päiväkerhoon, seuroihin ja pyhäkouluun, mutta kun hän kasvaa tulee aika jolloin usko muuttuu omakohtaiseksi tai sitten ei. Kylläpä nuo jo viimeistään yläasteelle mennessä ilmoittaa tai olemuksellaan näyttää onko uskomassa vai ei. Aina voi jutella asiasta. Mutta siihen se sitten jää mitä on tehtävissä. Vanhempina voimme vain rukoilla lapsen puolesta. Olemme olleet kylväjiä, Jumala sadon niittää jos satoa kasvaa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18608
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   365
   6853
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2022