Aihe

Kuntavaalit koronan aikaan ei turvalliset

Anonyymi

Kuntavaaleja tuskin pystyy järjestämään turvallisesti.
Kunnille on annettu ohjeistus, että jonoja on vältettävä mutta vaalivirkailijalla ei ole poliisin oikeuksia joten kunta ei pysty käytännössä välttämään jonotuksia.

On verratttu siihen että myös sota-aikana on äänestetty, mutta onko silloin ollut myös äänestämisessä etenkin vanhemmilla henkilöillä hengen menettämisen riski.

Vaavirkailija voi tulla myös kotiin, mutta pahimmassa tapauksessa he tartuttavat koko vanhusväestön, sillä ennakkoäänestys jakautuu useampaan päivään ja jos vaalivirkailija on tietämättään sairastunut koronaan niin hän tartuttaa vanhainkodeissa , laitoksissa ja kotona satoja ihmisiä.

Oikeusministerin kanta on ettei vaaleja siirretä se voi olla demokratian kannalta huono ratkaisu, sillä osa vanhusvaestöstä ei uskalla äänestää ja laitoksiin tulevat vaalivirkailijat ovat terveysriski vanhuksille myös laitoksissa.

Jos vaaleja siirrettäisiin elokuuhun silloin olisi todennäköisesti koronatilanne laantunut ja vanhusväestö saanut kaikki rokotuksen ja siihen tehosteen.

Miksi sitten ei haluta siirtoon ryhtyä ja kuka siitä hyötyy sitä voi vain arvailla - harva tietää ja vielä harvempi kertoo.

Kesällä monesti poliittinen päätöksenteko on valtuustoissa vähäistä ja näin saataisiin puolueillekkin muutama kuukausi lisää pelivaraa ehdokashankintaan ja tuskin vaalien järjestämiseen tarvittavan henkilökunnankaan rektytointi on tässä tilanteessa helpompaa sillä monesti vaaleissa käytetään ennakkoääniä vastaanottamassa opiskelijoita joiden parissa uusi virustyyppi leviää herkimmin.

Eli nyt kun puhutaan vastuullisten tapahtumisen järjestämisestä ja niiden kieltämisestä nyt keväällä järjestetään tapahtuma joka riskeeraa koko kansa.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Missä löytyy faktatieto mainitsemista ohjeista?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   18813
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   315
   5398
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2918
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   234
   2735