Twitterin arvosta katosi yli 5 miljardia muutamissa tunneissa

Anonyymi

Twitterin suljettua pysyvästi Yhdysvaltojen presidentin Donald J. Trumpin tilin sekä virallisen POTUS tilin joka on varattu Yhdysvaltain presidentille, alkoi suuri käyttäjien tilien siivousoperaatio jälleen kerran. Konservatiivisia ääniä poistettiin Twitteristä ja samalla sadat tuhannet käyttäjät päättivät itse poistua alustalta vastalauseena Twitterin fasistisille otteille. Arvioiden mukaan noin 4,5 miljoonaa tiliä on suljettu Twitterissä kahden päivän aikana.

Käyttäjäkatoa seurasi Twitterin pörssikurssin romahdus ja yhtiön markkina-arvosta haihtui yli 5 miljardia dollaria käytännössä muutamissa tunneissa. Kova hinta Twitterin osakkeenomistajille yhtiön johdon tunnepitoisista ja suorastaan hysteerisistä päätöksistä.

Käyttäjiä siirtyi Twitteristä sankoin joukoin vaihtoehtoisiin palveluihin kuten Gab.com ja Parler.com. Teknologiajätit päättivät yhdessä hyökätä seuraavaksi Parlerin kimppuun. Apple ja Google poistivat Parler appsin sovelluskaupoistaan. Sen jälkeen Amazon Web Services sulki tänään klo 10.00 Parlerin virtuaalipalvelimet ja nimipalvelut, jolloin Parler katosi internetistä.

Gab.com oli tällaisen vastaavan vainon kohteeksi joutunut jo muutama vuosi aikaisemmin, joten heillä oli nyt jo oma konesali rakennettuna ja he olivat valmiina vastaanottamaan uudet tulokaat Twitteristä. Gab.com kertoi saaneensa 10 000 uutta käyttäjää joka tunti Twitterin tempun jälkeen.

Piilaakson teknologiajättien aloittamalla digitaalisella vallankaappauksella tulee olemaan useita vastareaktoita. Heille on odotettavissa kanteita monopoli- ja kartelliasemastaan useissa osavaltioissa. Kymmenet miljoonat käyttäjät tulevat etsimään uusia luotettavampia alustoja itselleen, joissa keskustelu on edelleen mahdollista.

Nämä mielipidevainot voivat käynnistää uuden startuppien nousun useille eri aloille: pankit, vakuutusyhtiöt, maksuvälittäjät, mobiilioperaattorit, verkkopalvelut, pilvipalvelut, uudet täysin hajautetut sosiaalisen median ratkaisut, vakoiluvapaat älypuhelimet. Konservatiivit etsivät minne voisivat rahansa viedä ja ovat valmiita jopa maksamaan enemmän palveluista, joista voivat olla varmoja, ettei palvelua lopeteta konservatiivisten mielipiteiden vuoksi.

Myös Tor-verkon tapaiset "dark web" ratkaisut tulevat arkipäiväistymään ja niiden päälle kehitetään yhä helpompia käyttöliittymiä ja sovelluksia, joissa käyttäjien toimia on vaikeampi seurata, kontrolloida ja sensuroida. Samalla keskusteluista suuri osa siirtyy muiden näkymättömiin ja sillä on omat seurauksensa yhteiskunnallisen keskustelun ja jakautumisen kannalta. Onko parempi, että ihmiset oppisivat uudelleen sietämään toistensa mielipiteitä ja keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia - vai halutaanko jatkaa tiellä, jossa kuplat vahvistuvat ja keskustelu toisinajattelijoiden kanssa vähitellen katoaa kokonaan?

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        7
        1262
      2. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        19
        1245
      3. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        5
        1166
      4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        2
        1164
      5. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        1
        1143
      6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        1
        1141
      7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        42
        1137
      8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        2
        1134
      9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        3
        1119
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        2
        1110
      Aihe