Aihe

Rahaa kuin roskaa!

Anonyymi

Lääkärinä olen seurannut keväästä 2020 lähtien epäuskoisena maailman reagointia koronaviruspandemiaan. Ainut lohtuni on se, ettei minun enää tarvitse pelätä joutuvani Neuvostoliiton tai Kiinan kaltaiseen yhden uskonnon ja totuuden maailmaan, koska saan nyt elää turvallisesti Suomen omaksumassa globaalissa koronadystopiassa.
Vol 1: Primum non nocere
-Rahaa kuin roskaa
Lääketieteessä on yksinkertainen ja yleinen kaikkialla länsimaissa yleisesti noudatettu sääntö: ”Primum non nocere”. Yksinkertaisesti suomennettuna: ”hoito ei saa olla sairautta pahempi”, englantilaisittain käännettynä ”first, do no harm”. Moni lääkäri ja yksittäinen maallikko voisi kuvitella tämän tarkoittavan pelkästään yhden potilaan hoidon kannalta vältettävää harmia, mutta tosiasiassa tämä periaate on vedettävä paljon laajemmalle mittasuhteelle ajatellen suurempaa potilasjoukkoa, koko Suomen kansaa, koska meillä on rajalliset resurssit hoitaa ihmisiä. Sitä rajallista resurssia täytyy jakaa jokaiselle oikeudenmukaisesti. Näin on aina tehty ja näin tullaan tekemään jatkossakin, paitsi ei enää. On ollut järkyttävää havaita vuoden 2020 aikana, miten koko lääketieteemme perusperiaate on kerralla heitetty romukoppaan, tai ainakin saanut vahvan kolauksen. Nyt on keskitytty yhteen ainoaan asiaan, koronaan.
-Terveydenhuollon kustannuksien pysyttävä järkevinä
Lääketieteessä on kirjoittamaton sääntö, jossa hoidolla saavutetun yhden laadukkaan elinvuoden kustannus saisi olla korkeintaan noin 50 000,- euroa. Vaikka tuo raja on keinotekoisesti anglosaksisissa maissa asetettu, ja tuo summa satunnaisesti ylittyy vaikeahoitoisten yksittäisten potilaiden kohdalla, on se askelmerkki järjellisen ja järjettömän kustannuskehityksen välillä.
-Hillitöntä velanottoa
Nyt meillä on menossa pandemia, jonka vuoksi tai jonka varjolla Suomen valtion velanottoa on lisätty ainakin 20-30 miljardilla eurolla. Tämä on häkellyttävä määrä yhden taudin vuoksi ajatellen, että valtion budjettiehdotuksen loppusumma vuodelta 2019 oli 57 miljardia eur (https://vm.fi/-/talousarvioesitys-vuodelle-2020-on-annettu). Tuo lisäraha ei kuitenkaan ole mennyt terveydenhuollolle, vaan tukemaan yhteiskunnan muita rakenteita, jotka ovat vakavasti vaurioituneet koronapandemian vuoksi käyttöönotettujen sulkutoimenpiteiden vuoksi.
-Toiminnanjohtaja Kati Myllymäen puheenvuoro
Terveydenhuollolle on koronan vuoksi varattu 4 miljardia, joka vastaa koko vuoden lääkemenoja Suomessa. (Saako terveydenhuolto (covid-19) maksaa mitä tahansa Kati Myllymäki, toiminnanjohtaja, Suomen Lääkäriliitto; ETENE: Covid-19-epidemian eettinen arviointi). Seuraava on suora Kati Myllymäen lainaus ETENE-mietinnöstä: ” Koronan kustannuksia on hyvä suhteuttaa muihin julkisiin menoihin. Ilmavoimien hävittäjähankinnat arvioidaan kymmeneksi miljardiksi euroksi. Koronan kustannukset ovat suuremmat kuin yhden vuoden lääkekustannukset tai yhden vuoden perusterveydenhuollon kustannukset. Ja tässä noin neljän miljardin euron valtion talousarvioon sisältyvässä koronasummassa ei ole vielä laisinkaan huomioitu sitä, mitä yhteiskunnan sulkeminen, yritysten tappiot, mahdolliset konkurssit, lomautukset, työttömyys ja bruttokansantuotteen lasku tarkoittavat – tulevaisuuden valtionvelan hoitokustannuksista puhumattakaan.”
Vaihtoehtona meille on kerrottu, että taloudella menisi vieläkin huonommin mikäli koronapandemiaa ei ”hoidettaisi” lockdown:lla, sosiaalisella etäisyyden pidolla, maskeilla ja muilla keskiaikaisilla lääketieteen keinoilla. Ihmettelen, miten huonosti meillä voisi mennä, jos meillä on tähänkin asti mennyt ihan hyvin huolimatta vastaavista pandemioista, joita meillä on itse asiassa aivan joka vuosi. Onko kukaan aiemmin sattunut huomaamaan? Minusta on päivänselvää, että hoito on nyt mennyt sairautta pahemmaksi eli ”primum non nocere” ei enää päde nykylääketieteessä.
-Suomen koronakuolleet
Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden aikana kuolleet koronaan: THL kertoo sivuillaan seuraavaa 5.1.2021 mennessä: kuolleita koronan kanssa (ei välttämättä siitä johtuen) on 576, joista 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla. Suomessa kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta eli jos kaikki kuolleet pistetään ikäjärjestykseen niin keskimmäisen kuolleen ikä on 84. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,16; naiset 84,53; Tilastokeskus), niin suuri osa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies edes keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista eli melkein kaikilla (95%) eli käännetään tämäkin vielä suomeksi eli 95 kuolleella sadasta oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.
1/3

5

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko tämän lääkärin tuumaillut ja linkit, tieto ja sen määrtelmä oikein?
   Mitä Suomen Tasavallan Presidentti on asiasta sanonut?
   "Koronanyrkki”?

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  • Anonyymi

   hah hah ja hah
   Ketjusta on poistettu 2 viestiä!
   1/3
   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  • Anonyymi

   Niin. Kumpi se sitten on pahempi tai parempi: kuolla vanhuksena koronaan vai elää toinen jalka haudassa tosi huonokuntoisena ja oikeastaan heitteillä yksin yksiössään ties kuinkakin pitkään, kotihoidon käydessä 2 x pvässä sen 10 min. pyörähtämässä. Laitoshuolto on ajettu alas jo aikoja sitten ja kunnilla ei ole varaa hirveästi kirjoitella maksusitoumuksia hoivakotipaikkoihin, joita ei edes ole riittävästi. Hoitokotipaikka maksaa n. 4500-5500e /kk, joten harvalla on varaa itse maksella sellaisia summia. Tietysti korona voi iskeä tappavasti nuoreenkin pikkulasten vanhempaan ja se onkin jo huono juttu.

  • Anonyymi

   "Niin. Kumpi se sitten on pahempi tai parempi: kuolla vanhuksena koronaan vai elää toinen jalka haudassa tosi huonokuntoisena ja oikeastaan heitteillä yksin yksiössään ties kuinkakin pitkään, kotihoidon käydessä 2 x pvässä sen 10 min. "

   Kuten on esillä, 2/3 viesteistä on poistettu, tässä on eräs taho josta koko pakeitn voi lukea.
   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
   https://koronarealistit.com/
   ja tästä sa tietoa:
   https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1348637708726493185
   ja vielä yksi
   https://twitter.com/OssiTiihonen

   Joten, THL:n omat tiedot sanovat selvästi:
   https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

   "Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan."

   Joten voit olla rauhassa, ei edes tavallisen nuhan kaltainen!
   Mene ja katsele itse THL:N tilastoja!
   "Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. "

   Joten, MIKSI ON KIIRE ROKOTTAAA KAIKKI jos se ei rokete ei toimi ja meillä, teillä ei ole tarvetta siihen.

   Nyt oli juuri joulu ja pukki, eli ThePukki (http://www.thepukki.fi/) :) toi lahjoja
   Yleensä ne alhajt paljoudet eli kasat kerätään puun juurelle ja sitten jaetaan nimen mukaan.

   Nyt sama tilanne, vaikka koko puu-alusta ja edusta olisi täynnä lahjoja, mutta itselleni ei ole yhtään, mitä sillä määrällä on väliä?

   eli ei ole mitään, kuten thl.sanoo!

   Uskovilla tulee olla tämä mielessä ja edessä:

   Room. 12:
   2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

   ei tule mukautua, sopeutua, maailman menoon, jota pelko ohjaa ja se on erikoisti Jumalan Pelko, väärällä tavalla, kun kuolema tulee.
   Uskova ja kaikki kuolevat, joten se ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä.
   eikä juuri eri-sairaudet surmaa ihmiset kun tulevat ikään?

   "Suomessa kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta eli jos kaikki kuolleet pistetään ikäjärjestykseen niin keskimmäisen kuolleen ikä on 84. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,16; naiset 84,53; Tilastokeskus), niin suuri osa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies edes keskimäärin yltää. "

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  • Anonyymi

   1. Toisin kuin väität, meillä ei ole ollut vastaavia pandemioita joka vuosi.

   2. Lääkärinä olet varmaankin opetellut sen verran matematiikkaa ainakin lukiossa, että osaat laskea, että moniko kuolisi, taudin tiedossa olevan tappavuuden perusteella (0,5% korvilla tai alle), jos jokaikinen Suomessa sairastuisi?

   Määrä olisi maksimissaan noin 27 500. Ei sinänsä suuri lisä normaaliin vuotuiseen kuolevuuteen (50 000 - 60 000). Mutta kumminkin. Tässä joukossa vanhusten ohella olisi jo väistämättä nuorempiakin ikäluokkia.

   Tuo nyt oli vain karkea laskelma. Todellisuudessa .jokaikinen ei tietenkään sairastuisi.

   3. Tiedossa on että, koronatauti saattaa aiheuttaa myös pysyvää invaliditeettiä.

   Vaikka sanotkin olevasi lääkäri, niin sinulla näyttää olevan tuo lompsapuoli lähinnä mielessä.

   Lompsapuolta ajatellessa tiedät varmaankin kuinka kallista on syöpähoito, tai reumatismin hoito niillä uusilla hienoilla biologisilla lääkkeillä.

   Jos se raha on sinulle niin tärkein asia maailmassa, niin voitaisiin varmaankin sitten lopettaa syöpien ja reumatismien ja muidenkin kroonisten tautien hoito kokonaan.

   Säästyypä siinä pitkä penni.

   Tai lasketaan sitten lääkäreiden palkkoja, kun ei ne ketään halua hoitaakaan.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19499
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   323
   5636
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   264
   3038