Usan demokratia ei toimi.

Miltei kaikki kommentaattorit toistavat, että huolimatta epävakaasta presidentistä Usan demokratia toimii.

Ei toimi. Epävakaa presidentti on tullut virkaansa demokraattista tietä, on aiheuttanut suurta vahinkoa, eikä häntä saada pois. Vaara on edelleen suuri.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin se toimii - mm. Libyassa, Irakissa, Afganistanissa, ..

      • Anonyymi

        USA demokratia on toiminut mainitsemiesi kohteiden lisäksi erinomaisesti myös siten, että USA on luonut ja ylläpitänyt terroristijärjestöjä Al Qaida ja Isis, jo yli 20 vuotta.


    • Anonyymi

      Jaksa nyt vielä viikko, pian ohi ja sun olos paranee. Ei se Donnie kaappaa valtaa :)

      • Esitin perustellun näkemykseni Usan demokratiasta. Pyrit psykologisoimaan aiheen. Mahdollisiin levottomuuksiin ja muihin jälkiseurauksiin, joita maailmalla pelätään, ei minun henkilökohtainen psykologiani vaikuta mitään.


    • Anonyymi

      "eikä häntä saada pois"
      Miten niin ei saada, ovatko salaliittoteoreetikot estäneet uuden presidentin nimittämisen?

      • Hän voi vielä saada pahaa aikaan.


      • Anonyymi

        " ( "eikä häntä saada pois" Miten niin ei saada, ovatko salaliittoteoreetikot estäneet uuden presidentin nimittämisen? ) "

        Pelkässä todellisuudessa pysyen, epävakaalta näyttää usalaisten taistelu fasistivallankuousta vastaan:
        1. Pelosi pyysi Penceä käyttämään Trumpin syrjäyttämismahdollisuuttaan. Pence ei vastannu virka-apupyyntöön.
        2. Kongressi aikoo äänestää virkosrikossyytteen nostamisesrta. Saa nähdä, kuinka käy. Arvellaan, että 10 - 20 ääntä voi tulla republikaaneilta, joista enemmistö on vankkumattomia fasisteja ja täten - kuten ovat olleet 4 v - Trumpin kumileimasimia kongressissa.

        USAn epästabiilin kaksipuoluejärjestelmän vuoksi Trumpin tuomioyritys kongressissa on ongelmallinen: Jos ankara tuomio tulee yhden puolueen voimin, kahtiajako syvenee, ja yhteisesti äkistetty tulos voi olla vaikutukseton kokkare.

        Fasistirepublikaanit ovat virkarikosoikeidenkäynneissä osoittautuneet tunnetusti moraaliselta tasoltaan kolmevuotiaiksi: ensin kieltäydytään äänestämästä, kun tiettyä todistajaa ei ole kuultu, ja kun tämä oli hankittu, kieltäydytään tätä kuulemasta.

        Demokraattisessa maassa fasistinen vallankumousyritys on ihmisoikeusrikos. Trump siviili- ja hallintokätyreineen kuuluu ihmisoikeusrikoksiensa vuoksi vankilaan, oikeimmin YK-johtoisen tuomioistuimen kautta. Supervallan kohdalla moinen tuskin toteutuu, joten on ilmeistä, että ideologia - "Valtio on ongelma" - jää maassa kytemään jatkuvin ja toistuvin haitallisin seurauksin USA:ssa ja enenevässä määrin kansainvälisestä tilannetta myrkyttäen ja demokraattisia presesseja häiriten.


    • Anonyymi

      Trump on saanut aikaan paljon hyvää, eikä ole sotinut lainkaan. Nytkin toivoo rauhaa ja rauhallista vallanvaihtoa. Mustamaalaajat hävetkööt. Mutta:

      Amerikkalaisamiraali uskoo, että kongressiin tunkeutui myös venäläisiä vakoojia – Puolustusvoimien ex-tiedustelupomo: "Ei käy kateeksi"
      Eilen klo 21:38
      Kenraalimajuri evp pitää mahdollisena, että Yhdysvaltain kongressirakennuksen sisällä on ollut esimerkiksi venäläisiä tiedustelijoita. IL

      Kongressiin voitiin asentaa kuuntelulaitteita, ottaa läppäreitä, tabletteja, asiakirjoja, puhelimia yms., ja tietenkin on voitu asettaa esimerkiksi novitsokia tms. pinnoille, ovien kahvoihin jne. Ja kuvata paikkkoja.

      Että, ei se ihan vähäinen tapahtuma ollut. Toivottavasti uhat evät pahimmillaan toteudu. Voi olla myös, että varastetuista lähteistä ilmaantuu myös tulenarkaa tietoa demokraattien aikeista ja operaatioiden taustoista ja henkilöiden asioista ja suunnitelmista ja keskinäisistä viestinvaihdosta.

      Täytyy vain toivoa, ettei niin ole käynyt.

      • Anonyymi

        " Kenraalimajuri evp pitää mahdollisena, että Yhdysvaltain kongressirakennuksen sisällä on ollut esimerkiksi venäläisiä tiedustelijoita. IL "

        Sittenpä on odotettavissa entistäkin komeampia sisustuksia Kremlin palatseissa.


      • Anonyymi

        Siinäpä monen suomalaisen sivistyspudokkaaan maailmankuva: " Trump on saanut aikaan paljon hyvää, eikä ole sotinut lainkaan. Nytkin toivoo rauhaa ja rauhallista vallanvaihtoa. Amerikkalaisamiraali uskoo, että kongressiin tunkeutui myös venäläisiä vakoojia "

        Onhan Trump avannut hiilikaivokset, aloittanut Alaskan raivaamisen öljynetsintään ja alentanut rikkaiden veroja.

        Kongressiin ryntääjiä Trump yllytti "ottamaan vaaalivoiton voimalla takaisin" - ja olihan näiden ydinjoukko varustautunutkin taistelu- ja kaappausvalinein.

        Joo, ne Putinin sisustusvakoilijat...


    • Anonyymi

      Saatiinhan tuo pois, koralliviirus laskettiin liikkeelle vain ja ainoastaan sitä tarkoitusta varten - ilman sitä automaattinen toinen kausi olisi ollut edessä.

    • Anonyymi

      Malttakaa vielä viikko ja sitten Bidenin porukka saa aloittaa sodan, toivottavasti ei Suomea vastaan.

      • Anonyymi

        Anonyymi 12.01.2021 22:15: "Malttakaa vielä viikko ja sitten Bidenin porukka saa aloittaa sodan, toivottavasti ei Suomea vastaan."

        Päinvastoin: Tervetuloa YK:n päätöksellä, jos fasistit täälläkin tekevät vallankumouksen.


    • Anonyymi

      riippuu varmaan siit miten sen demokratian määrittelee, eli esim jos demokratia on että 51% määrää ja loput tottelee??

      • Anonyymi

        Anonyymi 13.01.2021 10:17 "riippuu varmaan siit miten sen demokratian määrittelee, eli esim jos demokratia on että 51% määrää ja loput tottelee??"

        Ei nyt tule niin merkityksetöntä asiaa, jossa minimaalinen (siis 1 ääni, % tms) enemmistö voisi riittää päätöksen perusteeksi valtiollisessa asiassa.

        Olisi kehitettävä systemaattinen järjestelmä eriasteisen määräenemmistön määrittämiseksi, esim. kuinka monia asia koskee, talousvaikutukset, onko vanha sääntö hyväksi koettu vai vanhentuneeksi todettu jne.


    • Jos jonkun maan, niin USA:n valtiomuoto ja instituutiot pitäisivät olla "idiootinkestävät". Valtiomuodon isä Thomas Jefferson oli suorastaan vainoharhainen rakentaessan himmelin, jossa kukaan ei saisi liikaa valtaa. Pohjana oli puhtaaksiviljelty vallan kolmijako-oppi (riippumattomat lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta), mutta myös valtion ylin johto (lainsäädäntövalta) oli jaettu kolmeen toisiaan valvovaan ja toistensa päätösvaltaa rajoittavaan instituutioon: edustajainhuoneeseen, senaattiin ja presidenttiin.

      Tosin eurooppalaisittain katsottuna presidentin valta on poikkeuksellisen suuri erityisesti siksi että USA ei ole parlamenttaarinen demokratia eli hallitus ei nauti edustajahuoneen luottamusta vaan ainoastaan presidentin, joskin presidentin ministerinimitykset pitää hyväksyä senaatissa (ei edustajanhuoneessa). Parlamentaarisen demokratian puute selittyy pitkälti USA:n mallin syntyajankohdalla. Sen jälkeen valtio-oppikin on kehittynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe