Korona muuttuu lopulta pieneksi flunssaksi

Anonyymi

on asiantuntijoiden arvio.

Koronaviruksesta tulee lopulta meille yhtä vaarallinen kuin tavallisesta flunssasta. Näin arvioidaan arvostetussa Science-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Mallin mukaan valtaosan aikuisväestöstä tullessa taudille immuuniksi joko rokotusten tai sairastamisen kautta, tulee koronasta samanlainen vaiva kuin tavallisista kiertävistä flunssaviruksista. Sen todetaan lopulta olevan huoli vain alle 5-vuotiaille ja aiheuttavan heidänkin kohdallaan pelkkiä lieviä flunssaoireita.

Koronavirus muuttuisi siis lopulta endeemiseksi, eli taudinaiheuttajaksi, joka kiertää väestössä, mutta aiheuttaa vakavaa sairastumista vain harvoin.

Joten älkää nyt vihreät ja muut täriskö siellä, ei kannata pelätä jokaista asiaa.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toiset sitä pelkää, minä en.

      • Anonyymi

        Niimpä,iso takennustyömaa helsingissä on suljettu näiden pelkäämättömien vuoksi.


      • Anonyymi

        Oletpa rohkea. Oletko niin rohkea että et pelkää edes puolta tusinaa al-Holista tullutta lasta? Sitten oletkin tosi MIES!


    • Anonyymi

      Vihreä gonzilla muuntautuu kun sitä yritetään hallita, wuhanissa on tehty iljettävä koe!

      • Anonyymi

        Kaikki viruksethan muuntautuu eikä korona poikkea tältä osin muista taudeista. Toiset virukset muuntautuu nopeammin ja toiset hitaammin, mutta kaikki muuntautuu. Itse asiassa, esimerkiksi influenssa muuntautuu vielä monta kertaa nopeammin kuin korona.

        Koronan muuntautumisessa ei ole mitään poikkeavaa muihin tauteihin verrattuna.


    • Anonyymi

      Mutta persu ei muutu koskaan järkeväksi.

      • Anonyymi

        Kansa on huomannut, että vihreät ja vasurit eivät ole järkeviä puoleita, siksi kannatus onkin surkea.


    • Anonyymi

      Juutalaiset yrittävät
      keksiä biologisen joukkotuhoaseen, joka ei tapa juutalaista, mutta muut.

      Knesseti entinen jäsen Dedi Zucker sai skandaalin aikaan Israelin parlamentissa, paljastamalla, että huippusalaisessa instituutissa Israelissa tutkitaan mahdollisuutta "Kehittää joukkotuhoase jolla voidaan tuhota tiettyjä etnisiä ryhmiä"

      • Anonyymi

        Kaikki ympärileikkaamattomat tulevat kuolemaan sukupuuttoon, joka onkin tämä instituutin perimmäinen päämäärä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ympärileikkaamattomat tulevat kuolemaan sukupuuttoon, joka onkin tämä instituutin perimmäinen päämäärä.

        Onneksi olen ympärileikattu. Joten eipä vois vähempää kiinnosta vaikka kaiiki muut steriloitais.
        Maailmassa muutenkin aivan liikaa tossunkuluttajaa...


    • Anonyymi

      Vähätelkää vaan ja kärsikää jälkitaudit.

      Tonnin sakko pitäisi määrätä viruksen itseensä ottaneelle.
      Tartunnan estävä FFP2 halvimmillaan 0.75e/kpl, Prismassa 0.85e/kpl

      • Anonyymi

        Koronan jälkitaudit eivät ole sen pahempia kuin influenssan. Joillekin tulee, joillekin ei enemmän tai vähemmän vakavana.


    • Anonyymi

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013062417183252_ul.shtml

      Tutkijat varoittavat: Tappava lintuinfluenssa saattaa levitä syksyllä kansainvälisesti

      Kiinassa puhjennut H7N9-lintuinfluenssa saattaa levitä syksyllä kansainvälisesti, varoittavat tutkijat.

      Aiemmin vähemmän vaaralliseksi luonnehdittu virus tappoi Kiinassa jopa kolmanneksen sairastuneista. Helmikuun jälkeen uutta lintuinfluenssaa potevia ihmisiä on tilastoitu 131. Toukokuussa epidemia näytti laantuneen, mutta tutkijat ennustavat sille uutta nousua lämpimän sesongin jälkeen.

      Viruksen uskotaan siirtyvän ihmiseen siipikarjasta. Tutkijat pelkäävät viruksen kehittyvän muotoon, jossa se kykenee siirtymään nisäkkäästä toiseen.

      Vuonna 2003 mellastanut H5N1-tyypin influenssavirus oli kuolettava 60 prosentille potilaista. Sikainfluenssaksi kutsuttu H1N1 oli näistä kolmesta viruksesta heikoin, sillä se surmasi vuosina 2009-2010 viidenneksen tartunnan saaneista.

    • Anonyymi

      http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305583687394

      Australialaistutkijat kuvaavat ONNETTOMAN tapahtumasarjan, joka on johtanut uuden kanoja infektoivan viruksen syntyyn. Uusi virus syntyi, kun kahdessa eri rokotteessa käytetyt viruskannat "PÄÄSIVÄT" kosketuksiin toisensa kanssa.
      -Laboratoriossa ensin "onnettomasti" onnistutaan kehittämään uusi virus "päästämällä" eri viruskannat kosketuksiin, sitten ollaan olevinaan niin "tyhmiä", ettei tuhota niitä saman tien :D

      http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/58799-kiinalaiset-katiloivat-hirviomaisen-virusmutantin-maltillinen-kauhukuva-500

      Kiinalaiset influenssatutkijat ovat onnistuneet risteyttämään kaksi virustyyppiä luoden samalla uuden hengitysteitse tarttuvan tappavan viruksen.

      Tuoreimmassa Science-lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa kiinalaisten kehittäneen lintuinfluenssana tunnetun H5N1:n ja tavallisen ihmisflunssan H1N1:n risteytyksen. Hybridivirus leviää ihmisestä toiseen hengityselinten kautta.

      Toistaiseksi virus elää ainoastaan laboratorio-oloissa ja sitä on tartutettu marsusta toiseen. Asiantuntijat pelkäävät kuitenkin viruksen pääsevän laboratoriosta ulkoilmaan.

      Vain eliitti tullaan rokottamaan uusille, laboratorioissa kehitetyille viruksille.

    • Anonyymi

      CoronaOnMaailmanhistorianSuurinCusetus.

      • Anonyymi

        Kaksi miljoonaa on vuodessa kuollut koronaan ihan vain hämäysmielessä. Kyllä ihmiset on epärehellisiä!


    • Anonyymi

      Korona on todellinen määääää määäää

      • Anonyymi

        Lampaat määkii ja sudet ulvoo...
        Toivottavasti pian kehitetään sellainen virus mihin kuolee 99,9% maailman ihmisistä.
        Aivan liikaa populaa pienellä palolla. Jotain täytyis tehä... Näin ei voi kauaa jatkua ja jokainen vähäänkään älykäs sen tajuaa.


    • Anonyymi

      Kansojen tyhmistys on viety äärimmilleen.

    • Anonyymi

      Corona voi olla myös uudelleen nimetty kausi-influenssa, kukapa sitä on Suomessakaan tutkinut, oheistukset tulee hierarkisesti WHO:lta ja kaikki muut tottelee kuin koulutetut koirat

    • Anonyymi

      Ainoastaan vahva tupansavu estää viruksen tunkeutumisen ihmiskeuhkoon
      Tupakka on terveellisempää kuin corona-ROKOTE
      Siispä topatkaamme piiput , ladatkaamme sätkät , nauttikaamme sikarien savuista
      Rokote on saatanan seurantaa se on kierre joka ei lopu koskaan , virus muuntautuu nopeammin kuin Marin asettelee halpamaskin nokalleen
      Luottakaa tupakansavuun jo vuodesta 1467 on tehty kokeita tupakan terveysvaikutuksista

      • Anonyymi

        Musta surmakin voitettiin pösyttelyllä.


    • Anonyymi

      Jooo, ajattelin tuossa, että Kumpi antaa nyt kylmempää kyytiä, Tyson Fury vai Juha Fohr?

      KOVIMMILLAAN pakkanen kiristyy Lapissa -40 asteeseen. Föhr arvioi, että suurimmassa osassa Pohjois-Suomeakin ollaan lähempänä -30 astetta. Haastatteluhetkellä keskiviikkona iltapäivästä Kittilän lentoasemalla oli jo -39 astetta.

      Lähipäivinä koko maahan on luvassa hirmupakkasia.
      Lähipäivinä koko maahan on luvassa hirmupakkasia.­KUVA: JARNO MELA/LEHTIKUVA
      Föhrin mukaan kylmintä on aina alavilla mailla, koska kylmäilma on luonteeltaan raskasta ja se pyrkii painumaan alaspäin. Kylmin ilma virtaa jokilaaksoja pitkin.

      – Korkeilla paikoilla, ääriesimerkkinä tunturin laella, voi olla parikymmentäkin astetta vähemmän pakkasta. Tunturissa voi siis ihan hyvin hiihtää, koska siellä ei ole niin kylmää.

      LAPIN jälkeen kylmintä tulee olemaan Itä-Suomessa. Länsirannikolla voi paikka paikoin olla heikompaakin pakkasta.

      MYÖS Etelä-Suomessa voidaan käydä -25 asteen pakkaslukemissa. Ilmatieteen laitoksen ennustuksen mukaan torstai-iltana ja perjantaina Helsingissä pureva pohjoistuuli voi lisätä pakkasen tunnetta iholla, jopa 28 pakkasasteeseen.

      Pääkaupunkiseutuakin kurittaneet alkuviikon lumisateet loppuvat pakkaspäivien ajaksi. Föhrin mukaan etelässäkin sää pysyy sen verran miinuksella ennen kovien pakkasten tuloa, ettei lumi ehdi sulaa raskaaksi ja jäätyä sitten uudestaan.

      ”Haarukka jähmettyi suun ja lautasen välille” IL

      Föhr taistelee ansiokkaasti ilmston lämpenemistä vastaan? Pitäisikö hänelle antaa siitä Pakkasukon surristi -mitali. Fury sen sijann vaan kehittää ilmaston lämpenemistä kehäpäätelmineen.

      Kylmmäkin julmemman-julmaakin kylmemmän, ...

    • Anonyymi

      Onko hallituksen ostaman vihervaspunapiipertäjien alaisuudessa toimivien asiantuntijoiden arvio vaiko Suomen 1,2 miljoonan vihervaspunaeläkeläisten ryn arvio vai lisää 10 kertaista pakolaisten maahanmuuuttoa hikuloivien vihervaspunapiipertäjien sivuosaston ja arviota laadittaessa taustalla soi Salomonin unisastu.

    • Kuinka monta vuotta tähän menee ja kuinka monta kymmentä miljoonaa kuolee koronaan ennen kuin tämä laantuminen tapahtuisi "luonnonllisesti"? Suomen vienti on tippunut nyt vuodessa 10%. Kuinka monta kymmentä prosenttia se tippuisi ennen kuin covid-19 on globaalisti rauhoittunut "tavalliseksi" influenssaksi.

      Viruksen "kesyyntyminen" on tyypillinen viruksen evoluutiopolku. Viruksen leviämiselle ei ole hyötyä siitä, että se muuttuu vakavampia oireita aiheuttavaksi, koska paras levittäjä virukselle on lieväoireinen viruksenkantaja. Kun virus kiertää vuosikausia väestössä, niin herkemmin tarttuvat muunnokset yleistyvät. Näin viruksesta tulee herkemmin tarttuva, mutta keskimäärin lievemmät oireet aiheuttava.

      Kun riittävän suurella osalla väestöstä on immuniteetti, niin viruksesta tulee lastentauti, koska uudet sukupolvet ovat ainoa neitseellinen maaperä missä virus voi levitä. Ennen rokotuksia ei vesirokko tai sikotautikaan olleet viruksina vain lapsiin tarttuvia, mutta kun suurin osa aikuisväestöstä oli jo sairastanut taudin, niin ainoat ei-immuunit löytyivät lapsista.

      • Anonyymi

        Viruksella ei ole aivoja eikä se itse päätä miten se kehittyy. Yleensä virus kehittyy lieväoireisemmaksi, koska se leviää helpommin ja siksi valtaa alaa muilta variaatioilta nopeammin, aivan kuten sanoit.

        Mutta on myös pieni mahdollisuus, että kehitys on toiseen suuntaan. Tätäkin tapahtuu toisinaan. Onhan vaarallisetkin taudit kehittyneet vähemmän vaarallisista. Ei ne vaaralliset tauditkaan ole kehittyneet tyhjästä (ellei sitten usko, että virus on kehitetty labrassa).

        Itse uskon, että kehitys on lievempään suuntaan, mutta mitään varmaa ei voi sanoa.


    • Anonyymi

      Suomessa kuolee vuodessa n 54000 ihmistä. Koronaan kuoli viime vuonna n 600. Järkyttävää.

      • Anonyymi

        Miten ne viime vuonna kotonaan kuolleet sitten kuolivat, nukkuivat kivuitta pois vai?
        Ota järki käteen kyseessä on vakava ja pirullinen tauti joka runnoo sisuskalut ja lähtö ei todellakaan ole kivuton. Jokainen kotonaan kuolemantapaus on otettava vakavasti.


    • Anonyymi

      Korona noudattaa kolmen skenaarion mallia.

      Skenaario 1. Korona tuhoaa koko väestön ja häviää sitten ilman kantajia olemattomiin.

      Skenaario 2. Korona pysyy erityisvaarallisena tautina, kunnes tukahtuu olemattomiin.

      Skenaario 3. Lievemmät mutta säilymiskykyisemmät variantit valtaavat kantajanichen. Vakavat variantit polttavat itsensä loppuun kantajapotentiaalin suhteen mutta lievemmät jäävät flunssavirus-tarjontaan kiertämään määräämättömäksi ajaksi.

      Skenaario 1 on likimain mahdoton. Skenaario 2 on mahdollinen mutta skenaario 3 huomattavasti todennäköisempi.

      • Anonyymi

        Iltalehti hakee hyväksyntää järjen vähäiselle kärkimäärälle. Noh ainahan iltapaskoista on voinut lukea tosiasioita ainakin melkein

        https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/7e960002-940c-475e-ae33-6c0c6ec42008

        Maailmalla on havaittu viimeisten viikkojen aikana jo peräti 61 eri variantti koronasta joten puheet pienen Suomen ihmelääkityksestä ja taudin torjumisesta on enemmän kuin kansan huiputtamista. Ei erityisesti kun verukkeena on nopeasti tekaistu jipporokote jonka vaikutuksesta ei ole konkreettisia todisteita. Mihin iltalehti pyrkii totuuden salaamisessa? hysteria on jo alkanut eikä sitä voi pysäyttää. Ei erityisesti koska yhä useampi ymmärtää että kyseessä on tauti jonka kanssa ei pelleillä.


      • Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

        Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

        Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.

        Rokotteiden hyödystä ei tähän tapaukseen liittyen ole mitään todisteita. Faktaa on ainoastaan se että mitään hyödyllistä rokotetta kotonaan ei kehitetä muutamassa päivässä kehitystyö ottaisi aikaa vähintään 8-10 vuotta joten revi siitä


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

        Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.

        heheheh mutta kun kyse ei ole enää pelkästään Covid pandemiasta vaan yli 60 muusta variantista. Pysy faktoissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rokotteiden hyödystä ei tähän tapaukseen liittyen ole mitään todisteita. Faktaa on ainoastaan se että mitään hyödyllistä rokotetta kotonaan ei kehitetä muutamassa päivässä kehitystyö ottaisi aikaa vähintään 8-10 vuotta joten revi siitä

        Rokotteet suojaa taudilta 95%:sti. Se on aivan valtava hyöty. Rokotteet on testattu USA:n ja EU:n terveysviranomaisten vaatimalla tavalla ja toimivaksi todettu.


    • Anonyymi

      Toivon mukaan.

    • Anonyymi

      Kaikki virukset pyrkivät kehittymään herkemmin tarttuviksi.
      Tällöin ne eivät voi taas olla herkästi tappavia, koska virus kerkeäisi tappaa isäntänsä ennen tarttumista.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe