Aihe

Korona muuttuu lopulta pieneksi flunssaksi

Anonyymi

on asiantuntijoiden arvio.

Koronaviruksesta tulee lopulta meille yhtä vaarallinen kuin tavallisesta flunssasta. Näin arvioidaan arvostetussa Science-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Mallin mukaan valtaosan aikuisväestöstä tullessa taudille immuuniksi joko rokotusten tai sairastamisen kautta, tulee koronasta samanlainen vaiva kuin tavallisista kiertävistä flunssaviruksista. Sen todetaan lopulta olevan huoli vain alle 5-vuotiaille ja aiheuttavan heidänkin kohdallaan pelkkiä lieviä flunssaoireita.

Koronavirus muuttuisi siis lopulta endeemiseksi, eli taudinaiheuttajaksi, joka kiertää väestössä, mutta aiheuttaa vakavaa sairastumista vain harvoin.

Joten älkää nyt vihreät ja muut täriskö siellä, ei kannata pelätä jokaista asiaa.

36

62

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Toiset sitä pelkää, minä en.

   • Anonyymi

    Niimpä,iso takennustyömaa helsingissä on suljettu näiden pelkäämättömien vuoksi.


   • Anonyymi

    Oletpa rohkea. Oletko niin rohkea että et pelkää edes puolta tusinaa al-Holista tullutta lasta? Sitten oletkin tosi MIES!


  • Anonyymi

   Vihreä gonzilla muuntautuu kun sitä yritetään hallita, wuhanissa on tehty iljettävä koe!

   • Anonyymi

    Kaikki viruksethan muuntautuu eikä korona poikkea tältä osin muista taudeista. Toiset virukset muuntautuu nopeammin ja toiset hitaammin, mutta kaikki muuntautuu. Itse asiassa, esimerkiksi influenssa muuntautuu vielä monta kertaa nopeammin kuin korona.

    Koronan muuntautumisessa ei ole mitään poikkeavaa muihin tauteihin verrattuna.


  • Anonyymi

   Mutta persu ei muutu koskaan järkeväksi.

   • Anonyymi

    Kansa on huomannut, että vihreät ja vasurit eivät ole järkeviä puoleita, siksi kannatus onkin surkea.


  • Anonyymi

   Juutalaiset yrittävät
   keksiä biologisen joukkotuhoaseen, joka ei tapa juutalaista, mutta muut.

   Knesseti entinen jäsen Dedi Zucker sai skandaalin aikaan Israelin parlamentissa, paljastamalla, että huippusalaisessa instituutissa Israelissa tutkitaan mahdollisuutta "Kehittää joukkotuhoase jolla voidaan tuhota tiettyjä etnisiä ryhmiä"

   • Anonyymi

    Kaikki ympärileikkaamattomat tulevat kuolemaan sukupuuttoon, joka onkin tämä instituutin perimmäinen päämäärä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki ympärileikkaamattomat tulevat kuolemaan sukupuuttoon, joka onkin tämä instituutin perimmäinen päämäärä.

    Onneksi olen ympärileikattu. Joten eipä vois vähempää kiinnosta vaikka kaiiki muut steriloitais.
    Maailmassa muutenkin aivan liikaa tossunkuluttajaa...


  • Anonyymi

   Vähätelkää vaan ja kärsikää jälkitaudit.

   Tonnin sakko pitäisi määrätä viruksen itseensä ottaneelle.
   Tartunnan estävä FFP2 halvimmillaan 0.75e/kpl, Prismassa 0.85e/kpl

   • Anonyymi

    Koronan jälkitaudit eivät ole sen pahempia kuin influenssan. Joillekin tulee, joillekin ei enemmän tai vähemmän vakavana.


  • Anonyymi

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013062417183252_ul.shtml

   Tutkijat varoittavat: Tappava lintuinfluenssa saattaa levitä syksyllä kansainvälisesti

   Kiinassa puhjennut H7N9-lintuinfluenssa saattaa levitä syksyllä kansainvälisesti, varoittavat tutkijat.

   Aiemmin vähemmän vaaralliseksi luonnehdittu virus tappoi Kiinassa jopa kolmanneksen sairastuneista. Helmikuun jälkeen uutta lintuinfluenssaa potevia ihmisiä on tilastoitu 131. Toukokuussa epidemia näytti laantuneen, mutta tutkijat ennustavat sille uutta nousua lämpimän sesongin jälkeen.

   Viruksen uskotaan siirtyvän ihmiseen siipikarjasta. Tutkijat pelkäävät viruksen kehittyvän muotoon, jossa se kykenee siirtymään nisäkkäästä toiseen.

   Vuonna 2003 mellastanut H5N1-tyypin influenssavirus oli kuolettava 60 prosentille potilaista. Sikainfluenssaksi kutsuttu H1N1 oli näistä kolmesta viruksesta heikoin, sillä se surmasi vuosina 2009-2010 viidenneksen tartunnan saaneista.

  • Anonyymi

   http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305583687394

   Australialaistutkijat kuvaavat ONNETTOMAN tapahtumasarjan, joka on johtanut uuden kanoja infektoivan viruksen syntyyn. Uusi virus syntyi, kun kahdessa eri rokotteessa käytetyt viruskannat "PÄÄSIVÄT" kosketuksiin toisensa kanssa.
   -Laboratoriossa ensin "onnettomasti" onnistutaan kehittämään uusi virus "päästämällä" eri viruskannat kosketuksiin, sitten ollaan olevinaan niin "tyhmiä", ettei tuhota niitä saman tien :D

   http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/58799-kiinalaiset-katiloivat-hirviomaisen-virusmutantin-maltillinen-kauhukuva-500

   Kiinalaiset influenssatutkijat ovat onnistuneet risteyttämään kaksi virustyyppiä luoden samalla uuden hengitysteitse tarttuvan tappavan viruksen.

   Tuoreimmassa Science-lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa kiinalaisten kehittäneen lintuinfluenssana tunnetun H5N1:n ja tavallisen ihmisflunssan H1N1:n risteytyksen. Hybridivirus leviää ihmisestä toiseen hengityselinten kautta.

   Toistaiseksi virus elää ainoastaan laboratorio-oloissa ja sitä on tartutettu marsusta toiseen. Asiantuntijat pelkäävät kuitenkin viruksen pääsevän laboratoriosta ulkoilmaan.

   Vain eliitti tullaan rokottamaan uusille, laboratorioissa kehitetyille viruksille.

  • Anonyymi

   CoronaOnMaailmanhistorianSuurinCusetus.

   • Anonyymi

    Kaksi miljoonaa on vuodessa kuollut koronaan ihan vain hämäysmielessä. Kyllä ihmiset on epärehellisiä!


  • Anonyymi

   Korona on todellinen määääää määäää

   • Anonyymi

    Lampaat määkii ja sudet ulvoo...
    Toivottavasti pian kehitetään sellainen virus mihin kuolee 99,9% maailman ihmisistä.
    Aivan liikaa populaa pienellä palolla. Jotain täytyis tehä... Näin ei voi kauaa jatkua ja jokainen vähäänkään älykäs sen tajuaa.


  • Anonyymi

   Kansojen tyhmistys on viety äärimmilleen.

  • Anonyymi

   Corona voi olla myös uudelleen nimetty kausi-influenssa, kukapa sitä on Suomessakaan tutkinut, oheistukset tulee hierarkisesti WHO:lta ja kaikki muut tottelee kuin koulutetut koirat

  • Anonyymi

   Ainoastaan vahva tupansavu estää viruksen tunkeutumisen ihmiskeuhkoon
   Tupakka on terveellisempää kuin corona-ROKOTE
   Siispä topatkaamme piiput , ladatkaamme sätkät , nauttikaamme sikarien savuista
   Rokote on saatanan seurantaa se on kierre joka ei lopu koskaan , virus muuntautuu nopeammin kuin Marin asettelee halpamaskin nokalleen
   Luottakaa tupakansavuun jo vuodesta 1467 on tehty kokeita tupakan terveysvaikutuksista

   • Anonyymi

    Musta surmakin voitettiin pösyttelyllä.


  • Anonyymi

   Jooo, ajattelin tuossa, että Kumpi antaa nyt kylmempää kyytiä, Tyson Fury vai Juha Fohr?

   KOVIMMILLAAN pakkanen kiristyy Lapissa -40 asteeseen. Föhr arvioi, että suurimmassa osassa Pohjois-Suomeakin ollaan lähempänä -30 astetta. Haastatteluhetkellä keskiviikkona iltapäivästä Kittilän lentoasemalla oli jo -39 astetta.

   Lähipäivinä koko maahan on luvassa hirmupakkasia.
   Lähipäivinä koko maahan on luvassa hirmupakkasia.­KUVA: JARNO MELA/LEHTIKUVA
   Föhrin mukaan kylmintä on aina alavilla mailla, koska kylmäilma on luonteeltaan raskasta ja se pyrkii painumaan alaspäin. Kylmin ilma virtaa jokilaaksoja pitkin.

   – Korkeilla paikoilla, ääriesimerkkinä tunturin laella, voi olla parikymmentäkin astetta vähemmän pakkasta. Tunturissa voi siis ihan hyvin hiihtää, koska siellä ei ole niin kylmää.

   LAPIN jälkeen kylmintä tulee olemaan Itä-Suomessa. Länsirannikolla voi paikka paikoin olla heikompaakin pakkasta.

   MYÖS Etelä-Suomessa voidaan käydä -25 asteen pakkaslukemissa. Ilmatieteen laitoksen ennustuksen mukaan torstai-iltana ja perjantaina Helsingissä pureva pohjoistuuli voi lisätä pakkasen tunnetta iholla, jopa 28 pakkasasteeseen.

   Pääkaupunkiseutuakin kurittaneet alkuviikon lumisateet loppuvat pakkaspäivien ajaksi. Föhrin mukaan etelässäkin sää pysyy sen verran miinuksella ennen kovien pakkasten tuloa, ettei lumi ehdi sulaa raskaaksi ja jäätyä sitten uudestaan.

   ”Haarukka jähmettyi suun ja lautasen välille” IL

   Föhr taistelee ansiokkaasti ilmston lämpenemistä vastaan? Pitäisikö hänelle antaa siitä Pakkasukon surristi -mitali. Fury sen sijann vaan kehittää ilmaston lämpenemistä kehäpäätelmineen.

   Kylmmäkin julmemman-julmaakin kylmemmän, ...

  • Anonyymi

   Onko hallituksen ostaman vihervaspunapiipertäjien alaisuudessa toimivien asiantuntijoiden arvio vaiko Suomen 1,2 miljoonan vihervaspunaeläkeläisten ryn arvio vai lisää 10 kertaista pakolaisten maahanmuuuttoa hikuloivien vihervaspunapiipertäjien sivuosaston ja arviota laadittaessa taustalla soi Salomonin unisastu.

  • Kuinka monta vuotta tähän menee ja kuinka monta kymmentä miljoonaa kuolee koronaan ennen kuin tämä laantuminen tapahtuisi "luonnonllisesti"? Suomen vienti on tippunut nyt vuodessa 10%. Kuinka monta kymmentä prosenttia se tippuisi ennen kuin covid-19 on globaalisti rauhoittunut "tavalliseksi" influenssaksi.

   Viruksen "kesyyntyminen" on tyypillinen viruksen evoluutiopolku. Viruksen leviämiselle ei ole hyötyä siitä, että se muuttuu vakavampia oireita aiheuttavaksi, koska paras levittäjä virukselle on lieväoireinen viruksenkantaja. Kun virus kiertää vuosikausia väestössä, niin herkemmin tarttuvat muunnokset yleistyvät. Näin viruksesta tulee herkemmin tarttuva, mutta keskimäärin lievemmät oireet aiheuttava.

   Kun riittävän suurella osalla väestöstä on immuniteetti, niin viruksesta tulee lastentauti, koska uudet sukupolvet ovat ainoa neitseellinen maaperä missä virus voi levitä. Ennen rokotuksia ei vesirokko tai sikotautikaan olleet viruksina vain lapsiin tarttuvia, mutta kun suurin osa aikuisväestöstä oli jo sairastanut taudin, niin ainoat ei-immuunit löytyivät lapsista.

   • Anonyymi

    Viruksella ei ole aivoja eikä se itse päätä miten se kehittyy. Yleensä virus kehittyy lieväoireisemmaksi, koska se leviää helpommin ja siksi valtaa alaa muilta variaatioilta nopeammin, aivan kuten sanoit.

    Mutta on myös pieni mahdollisuus, että kehitys on toiseen suuntaan. Tätäkin tapahtuu toisinaan. Onhan vaarallisetkin taudit kehittyneet vähemmän vaarallisista. Ei ne vaaralliset tauditkaan ole kehittyneet tyhjästä (ellei sitten usko, että virus on kehitetty labrassa).

    Itse uskon, että kehitys on lievempään suuntaan, mutta mitään varmaa ei voi sanoa.


  • Anonyymi

   Suomessa kuolee vuodessa n 54000 ihmistä. Koronaan kuoli viime vuonna n 600. Järkyttävää.

   • Anonyymi

    Miten ne viime vuonna kotonaan kuolleet sitten kuolivat, nukkuivat kivuitta pois vai?
    Ota järki käteen kyseessä on vakava ja pirullinen tauti joka runnoo sisuskalut ja lähtö ei todellakaan ole kivuton. Jokainen kotonaan kuolemantapaus on otettava vakavasti.


  • Anonyymi

   Korona noudattaa kolmen skenaarion mallia.

   Skenaario 1. Korona tuhoaa koko väestön ja häviää sitten ilman kantajia olemattomiin.

   Skenaario 2. Korona pysyy erityisvaarallisena tautina, kunnes tukahtuu olemattomiin.

   Skenaario 3. Lievemmät mutta säilymiskykyisemmät variantit valtaavat kantajanichen. Vakavat variantit polttavat itsensä loppuun kantajapotentiaalin suhteen mutta lievemmät jäävät flunssavirus-tarjontaan kiertämään määräämättömäksi ajaksi.

   Skenaario 1 on likimain mahdoton. Skenaario 2 on mahdollinen mutta skenaario 3 huomattavasti todennäköisempi.

   • Anonyymi

    Iltalehti hakee hyväksyntää järjen vähäiselle kärkimäärälle. Noh ainahan iltapaskoista on voinut lukea tosiasioita ainakin melkein

    https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/7e960002-940c-475e-ae33-6c0c6ec42008

    Maailmalla on havaittu viimeisten viikkojen aikana jo peräti 61 eri variantti koronasta joten puheet pienen Suomen ihmelääkityksestä ja taudin torjumisesta on enemmän kuin kansan huiputtamista. Ei erityisesti kun verukkeena on nopeasti tekaistu jipporokote jonka vaikutuksesta ei ole konkreettisia todisteita. Mihin iltalehti pyrkii totuuden salaamisessa? hysteria on jo alkanut eikä sitä voi pysäyttää. Ei erityisesti koska yhä useampi ymmärtää että kyseessä on tauti jonka kanssa ei pelleillä.


   • Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

    Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.


   • Anonyymi
    Kilgore.Trout kirjoitti:

    Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

    Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.

    Rokotteiden hyödystä ei tähän tapaukseen liittyen ole mitään todisteita. Faktaa on ainoastaan se että mitään hyödyllistä rokotetta kotonaan ei kehitetä muutamassa päivässä kehitystyö ottaisi aikaa vähintään 8-10 vuotta joten revi siitä


   • Anonyymi
    Kilgore.Trout kirjoitti:

    Skenaario 4: Covid-19-pandemia tukahtuu rokotuksiin (ainakin vauraummissa maissa), mutta pieniä paikallisia epidemioita putkahtelee rokottamattomien (kuten lasten) parissa eikä virus katoa "koskaan". Virus kiertää maailmalla, kunnes on muuttunut niin paljon, että tarvitaan seuraava rokotuskierros.

    Käytännössä rokotukset ovat ainoa tie edes suunnilleen sellaiseen elämään jota elettiin 2019.

    heheheh mutta kun kyse ei ole enää pelkästään Covid pandemiasta vaan yli 60 muusta variantista. Pysy faktoissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rokotteiden hyödystä ei tähän tapaukseen liittyen ole mitään todisteita. Faktaa on ainoastaan se että mitään hyödyllistä rokotetta kotonaan ei kehitetä muutamassa päivässä kehitystyö ottaisi aikaa vähintään 8-10 vuotta joten revi siitä

    Rokotteet suojaa taudilta 95%:sti. Se on aivan valtava hyöty. Rokotteet on testattu USA:n ja EU:n terveysviranomaisten vaatimalla tavalla ja toimivaksi todettu.


  • Anonyymi

   Toivon mukaan.

  • Anonyymi

   Kaikki virukset pyrkivät kehittymään herkemmin tarttuviksi.
   Tällöin ne eivät voi taas olla herkästi tappavia, koska virus kerkeäisi tappaa isäntänsä ennen tarttumista.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   13874
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   132
   11753
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   555
   8404
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5506
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   288
   4782