Aihe

Suomessa on liikaa rahaa , hulluus hiipii asuntokauppaan

Anonyymi

Tulevat korjaukset:2020 katto (190 000€) -2020 huoneistojen kattovuodot (25 000€) -2020 tonttijohdot (huuhtelu pohjajohto, sade) (3500€) -2021 Lukot (sento) (25 000€) -2022 Piha-alueen vedeneristys (16 000€) -2023 Piha-alueen vedeneristys (175 000€) -2023 Patteri- linjasäätöventtiilit (45 000€) -2024 kosteat tilat ja vesieristeet uusittava (740 000€) -2024 hissit 2kpl peruskorjaus (94 000€)

Yksiö taloyhtiössä maksaa 5700 euroa neliö ja yhtiövastike 5 euroa / neliö

16

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helsingissä putkiremonttia odottava yksiö maksaa 7800 euroa neliö putkiremontin kustannus 1380 euroa neliö arvio.
   Rahaa tuntuu olevan jollain hieman liikaa. Onneksi Marinin hallitus kiristää eniten pienituloisten verotusta , eivät rupea ostamaan asuntoja kun rahat menee veroihin.

   • Anonyymi

    Taloyhtiön remontit on tupla tai tripla hinnoiteltuja niin kauan kunnes isännöijän palkka muutetaan tuloskohtaisesksi,
    Eli jos hän kilpailuttaa tarjoukset hypo keskihinta tilastoja alempaan hintaan, hänen palkkansa nousee automaatti kaavalla kuin hotelli huoneen hinta hotellin täyttyessä.
    Ja isännöijä saattaa saada 10 000 palkan kiivaasta kilpailutuskesta ja se tulee paljon halvemmaksi asukasta kohden kuin 8000 e per asukas ylihintaa kattoremontista ja seuraavana vuonna muusta remontista, eli nyky isännöinti ajaa mummot pois osakkestaan, eivät pysty maksaa kolminkertaisia hintoja ja taa on koko Suomen taloyhtiöiden ongelma.

    Jos hän ei kilpailuta lainkaan vaan ottaa suosikki firman joka on kallein ja markkinoi sitä erikoisen pätevänä, silloin hänen palkkansa pitää laskea liki nollaan kuin tyhjän hotellin hinta, koska hän on suosikki firmaltaan harmaa korvauksen saanut vaikka tyttärelleen kesämökin tontteineen lammen rantaan, nimellis hinnalla.

    Raksa firmat kun saa tarjouksen taloyhtiöltä tekee kolmella kerrottuna sen taloyhtiölle verrattuna omakotitalo omistjiin, eli meidän isännöinti järjestelmässä on vika


  • Anonyymi

   Kelan maksamat asumistukimenot kasvavat voimakkaasti eniten sosiaalituissa.
   Valtio tukee asuntosijoittamista pelkästään Kelan kautta lähes 3 miljardia vuodessä. Tähän lisätään maataloustuki ollaan jo 6 miljardissa 10% valtion budjetosta.
   Tämä raha on pois julkisen sektorin asuntorakentamisesta , mikä toisi kohtuuhintaisia asuntoja.

   • Anonyymi

    Vuokra asunnot tulisi rakentaa eläke järjestelmä muutoskella.
    Eli työnantaja Kalle ky maksaa Maija meikäläisen eläke kertymän Maija meikäläisen omalle eläke kertymä sulku tilille, josta ei voi nostaa rahaa kuin määrä summan kk vasta sitten kun lekurilta on toimitettu pankkiin eläke ja työkyvyttömyys todistus.

    Maija saa pankin sijoitus neuvojan tai ilman sitä sijoittaa eläkerahstonsa ostamalla osakkeita joita hän vuokraa ja se vuokra kertyy eläkkeksi, sitä ei saa syödä eikä juoda., eikä nostaa. Mutta sen voi sijoittaa tuottavasti toiseen osakkeeseen jne. Osakkeen saa myydä ja ostaa toisen jos esim asunnon viereen on tulossa kaivos tms asuntoa alentava tekijä.

    Ja kun Maija jää eläkkeelle, valtio ei maksa Maijalle pennin latia eläkettä, mutta Maija myy ja syö osakkitaan ruisleipänä eläkkeellä ollessaan. Kelaan hänen ei tarvitse mennä, koska kela tai kukaan vakuutus laitos ei päätä hänen eläkkeelle jäännistään vaan tutkimukset tehnyt lääkäri yksin.

    Silloin verorahaa ei tarvita vuokra asunto tuotantoon lainkaan.
    Ja verotusta voidaan laskea.
    Vuokralainen voi saada asumistukea vain siinä tapauksessa mikäli hänellä ei ole tuloja.
    Ne joilla on eläke tai muu verotettava tulo, eivät saa asumis tukea vaan heidän verotusta lasketaan tuen verran, ja sillä siisti.

    Jeppe joka juo, se joudutaan aina asuttamaan verovaroin, oli tulot kuinka suuret tahansa jepen menot on aina suuremmat.
    Näillä menetelmin eläkerahastot pysyisi kotimaassa ja vuokra asunto tuotantoon ei tarvita penniäkään vero rahaa. Koska maijoja on niin paljon että kallet ja Maijat Maijat rahoittaa vuokra asunto tuotannon ja samalla omat eläkkensä ilman valtion rahaa.

    Eläke kassat on nyt niin kaukana mafia maissa että Suomi tuskin puoliakaan saa koskaan takaisin ja Maija ei saa eläkettä vaan tyhjää kättä kun työkyky nykyään menee, lobbarit vie kaiken yhteiskassa rahan, uskokaa mua.

    Silloin työeläke rahat ei ole kreikan mafioosien pankeissa jotka kiristää, ellette maksa pankkitukea eläke biljoona salkkunne menee kokonaan konkurssiin, kuten kävi kreikassa.


  • Anonyymi

   Onko asumistukimenot 3 miljardia tuskin. Asuminen on toki kallista ja pienituloisten on mahdoton asua Helsingissä ilman asumistukea.

   • Anonyymi

    Turun vuokra-asuntoyhtiö TVT Asunnot Oy vuokraa omistamiaan asuntoja voittoa tavoitteleville huoneistohotelliyrityksille. Samalla TVT:n asuntojonossa on 1 500–2 000 kaupunkilaista.

    TVT:n mukaan yrityksille on vuokrattu asuntoja, joille on ollut vaikeaa löytää vuokralaisia.

    Huoneistohotelliyritysten käytössä on sata TVT:n asuntoa, joista ne perivät paljon suurempaa vuokraa kuin kaupunki.
    Ei ihme jos asumiskulut kasvaa kun välistävetäjiä joka oksalla. On toki totta , osa asunnoista on väärässä paikassa kysyntään nähden.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turun vuokra-asuntoyhtiö TVT Asunnot Oy vuokraa omistamiaan asuntoja voittoa tavoitteleville huoneistohotelliyrityksille. Samalla TVT:n asuntojonossa on 1 500–2 000 kaupunkilaista.

    TVT:n mukaan yrityksille on vuokrattu asuntoja, joille on ollut vaikeaa löytää vuokralaisia.

    Huoneistohotelliyritysten käytössä on sata TVT:n asuntoa, joista ne perivät paljon suurempaa vuokraa kuin kaupunki.
    Ei ihme jos asumiskulut kasvaa kun välistävetäjiä joka oksalla. On toki totta , osa asunnoista on väärässä paikassa kysyntään nähden.

    Itse olen omistanut 70 luvun kaksion ja vuokrannut normi vuokralla, mutta 12 vuoden naikana siitä ei ole jäänyt pennin latia, kun oli 8000 € kattoremontti
    3 tonnin viemäri ja muutaman tonnin sala oja ja ikkuna, lukko ja ovi ja uusi pyörävarasto ja saunaremontti jääjdyttämö remontti jne.
    Eli vanhat vuokra asunnot ei tuota, kaikki menee remonttiin, vaikka se tuntuu kalliilta vuokralaiselle maksaa, jos asumistuki poistuu, silloin verotusta on kiristettävä koska kunta joutuu rakentaa ja korjaa vuokra asuntoja ja kunta ei maksa vuokrasta veroa lainkaan mutta yksityinen maksaa 30% takaisin verottajlle ja usein asunto tuki on pienempi minkä vuokralainen saa kuin vero jonka vuokran antaja maksaa verona takaisin asunto tuen käytännössä, eli asiat pitää laskea loppuun asti ja sitten tullaan siihen tulokseen että yksityisen vuokraama asunto on halvempi, koska hän siis maksaa vuokralaisen saaman asumisen tuen verona takaisin.
    Kunnan asunnot on verovapaita ja kovempia vuokrataan kuin yksityisen, joka maksaa 30% veroa.


  • Anonyymi

   Omaisuusveron palautus toisi rahaa valtion kassaan ja hillitsisi asuntokeinottelua.

  • Anonyymi

   Asumisen kalleus muodostuu ongelmaksi Helsingissä. Palvelusektorin pienipalkkaiset eivät kykene asumaan kaupungissa. Huoli on myös hoitoalan henkilöstön saatavuudesta suuriin sairaaloihin. Molemmat ammattialat ovat tärkeitä yhteiskunnan toiminnan kannalta.
   Hallitus maksaa tukea asuntokeinottelijoille noin 2500 000000 vuodessa veronmaksajien pussista , mikä nostaa asumisen hintaa kuten maataloustuki peltomaan arvoa.
   Ukrainalaiset ovat jo peltotöissä ja asuvat " lasten leikkimökeissä" kesät.
   Suomalaista sairaanhoitajaa ei voi asuttaa samoissa olosuhteissa sydäntalven aikana , kunnollinen asunto tarvitaan.
   Nyt jo siivoojat ja kokit asuvat osittain työmaan nurkissa koska asuntoa ei ole saatavilla. Tämäkö on hallituksen tavoite ?
   Hyvin vähän on käyttöä Punavuoren hipstereillä yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen hoidossa varsinkaan kriisiaikoina , sota , pandemia tms.
   Jos haluamme hoitoa sairaaloissa ja palvelua ravintoloissa mitkä on siivottu täytyy asumisen hintaa kohtuullistaa.

  • Anonyymi

   Asumistukimenot kasvavat nopeimmin sosiaalituki ryhmässä. Aina kun vuokrat nousee nousee asumistuki , mikä siirtyy asunnon omistakalle , yhä useammin ulkomaalaiselle.
   Velkaantuminen on seurausta tästä koska omistusasujat eivät halua lisää veroja.

  • Anonyymi

   Jos valtion kassa tyhjä haetaan rahaa EKP:n holvista siellä sitä painetaan.
   Asuntojen hintaa nostaa epäluottamus euroon ja koko rahajärjestelmään.

  • Anonyymi

   Lunta tuli Suomen eteläosaan ja katolla vaanii vaara.
   Lumenpudottajatkin kuulemma tulevat Virosta kuten merimiehet tukieurojen toivossa veronmaksajilta.

  • Anonyymi

   Turun suunnalla hyviä uutisia vuokra asujille. Yksiö 36 neliöö uudessa talossa vuokra 530 kuussa.
   Jos olisin hoitsu Hesassa muuttaisin heti Turkuun , täällä asiat hyvin.

   • Anonyymi

    Turku on oikeesti hieno kaupunki asua ja tehdä työtä.Turussa viihdytään hyvin ja hoitoalalla on runsaasti työpaikkoja saatavilla. Tulkaa Turkuun Helsinkiläiset


  • Anonyymi

   Ei ole pakko asua yhdessä maailman kalleimmista pääkaupungeista.

  • Anonyymi

   Helsinki on kallis paikka asua mikä johtuu varsin suuresta määrästä korkeapalkkaisia virkamiehiä joiden työpaikka on pääkaupunkiseudulla.
   Onneksi etätyön lisääntyminen mahdollistaa asumisen esim Turussa. Turha pendelöinti pystytään lopettamaan ja myös tarve miljardeja maksavalle tunnin junalle poistuu , sama koskee myös Tamperetta.
   Nykyinen systeemi missä tehdään 4-6 tuntia työtä Helsingin konttorissa ja loput junassa on aivan järjetön systeemi.
   Tietenkin osa vastustaa etätöitä nuo tinderin suurkäyttäjät , joille työpaikka on enemmän seurustelua kuin työntekoa varten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   183
   1996