Koskeeko Raamatun käsky "Älä tapa" myös kasvien ja virusten tappamista?

Anonyymi

Vai ainoastaan ihmisten ja eläinten tappamista? Miten on käskyn laita, ketä ja mitä se koskee, miten ja kuinka? Onko sen oikeampaa tappaa sikiötä kohtuun kuin kaalinpäätä kiehuvassa padassa?

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minun tietääkseni käsky on "älä murhaa" ja koskee siis ihmisiä.

      • Anonyymi

        Mutta kun siellä lukee, että älä tapa, eikä erikseen mainita mitä lajeja ei saisi tappaa, niin eikö se silloin tarkoita ihan kaiken tappammista? Mitä perusteluita sinulla on tuolle, että olet muuta tietävinäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun siellä lukee, että älä tapa, eikä erikseen mainita mitä lajeja ei saisi tappaa, niin eikö se silloin tarkoita ihan kaiken tappammista? Mitä perusteluita sinulla on tuolle, että olet muuta tietävinäsi?

        Vuorisaarnan valossa "älä tapa" käsky kuuluu:
        "Kunnioita elämää".

        Älä siis tuhoa ja hävitä elämään ja elämän edellytyksiä.
        Elämää tuhotaan esim laajamittaisilla myrkkyjen levittämisillä pelloille vuodesta toiseen.
        Näin hävitetään muutkin hyönteiset kuin tuholaiset. Häiritään luonnon tasapainoa.
        Hävitetään pölyttäjät, ettei kukkiin kehity enää hedelmiä.
        Hävitetään linnuilta ravinto - jolloin hävitetään lintuja.

        Voimme tuhota elämää tällä maapallolla monella tavalla.
        Varsin monet myrkyt joita levitämme ympäristöön ja joita ravinnossamme syömme ovat esim hormoonitoimintaa häiritseviä, jolloin sukusolut vauritoituvat tai heikkenevät.
        lapset altistuvat jo äitinsä kohdussa jne.

        Olemme lainrikkojia, ja siitä seuraavista kirouksista joutuvat osallisiksi lapsemme kolmanteen ja neljänteen polveen.


    • Anonyymi

      Siitä me näemme että kaikki käskyt tarvitsevat toimiakseen perinnäissäänöt miten niitä noudatetaan. Muutoin ei käskyjä ole olemassakaan ellei niihin liitetä selittäviä sääntöjä, jotka tutkkivat porsaanreiät sekä tekevät niistä järkeviä. Ja silti käskyjen noudattamiseen jää aukkoja ja kysymysmerkkjä. Se aivan luonnollista. Juuri tästä syystä vanhassa liitossa oli uhrit. Ei käskyjä voinut mitenkään noudattaa koska ainut oli olemassa joku väärin tulkintavaara, vaikka miten olisi yrittänyt kaikkensa.

      Ja juuri tästä syytä tuli Kristus maailmaan, että hän ottaa pois maaiman synnit ja lait naulataan ristille kaikkinne selittävine sääntöineen. Mutta se toimii meidän kohdalla vain niin jo otamme Kristuksen vastaan, kadumme sitä miten olemme eläneet, joko synnissä tai epämääräisessä lakihenkisyydessä ja saamme puhtaan omantunnon johon voimme vastaanottaa Pyhän Hengen ja aloittaa kirkastetun elämän Kristuksessa.

      Siinä ilossa, riemussa, vapaudessa ja Hengen voimassa ei ole sijaa lakihenkislle haihattelulle.

      • Anonyymi

        "Mutta se toimii meidän kohdalla vain niin jo otamme Kristuksen vastaan"

        Mitä tarkoittaa k ä y t ä n n ö s s ä, että "otamme Kristuksen vastaan"?


      • Anonyymi

        "Ja juuri tästä syytä tuli Kristus maailmaan, että hän ottaa pois maaiman synnit ja lait naulataan ristille kaikkinne selittävine sääntöineen."

        Syytekirjelmään kirjoitetut syytteet Jeesus poisti.
        Kolossalaiskirjeen uusimmassa käännöksessä tämä on sanottu erittäin selvästi.
        " mitätöi velkakirjamme kaikkine pykälineen naulaamalla sen ristiin".

        UT2020 Kol2: 13. Jumala antoi teille elämän yhdessä Jeesuksen kanssa, kun olitte kuolemaan tuomittuja rikkomustenne vuoksi. Kuvaannollisesti sanoen teiltä puuttui ympärileikkaus. Jumala antoi anteeksi rikkomuksemme 14ja mitätöi velkakirjamme kaikkine pykälineen naulaamalla sen ristiin. 15Hän riisui ja nöyryytti maailman vallat ja voimat marssittamalla niitä vankeina Kristuksen voittokulkueessa.


    • Anonyymi

      "Älä tapa" käsky koskee kaikki elollisia, joihin jumala on puhaltanut elämän hengen, eli ne kaikki eläimet ja ihmiset, jotka hengittävät.

      Täällä joku kirjoittaa täyttä potaskaa siitä, että älä tapa merkitsisi vain murhaa.
      Murha on harkittu ja suunniteltu teko. Tappaminen voi olla äkkipikaistuksessa tehty harkitsematon teko. Molemmat ovat kuitenkin Jumalan silmissä yhtä vakavia syntejä.
      Jeesus jopa sanoi, että se, joka vihastuu veljeensä on jo tappanut ja rikkonut 'älä tapa' käskyä. Pelkkä ajatuskin siis riittää siihen, että olet syyllistynyt tappamiseen.

      • Anonyymi

        Vitut koske. Silloinhan esim. Eläinten käyttö ravinnoksi olisi kiellettyä. Kyllä se kielto koskee vain ihmistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vitut koske. Silloinhan esim. Eläinten käyttö ravinnoksi olisi kiellettyä. Kyllä se kielto koskee vain ihmistä.

        Hukkaan se sinussakin menee ravinto. Suusi on niin pahanpäiväinen, että kun helvetin tuli tuomiolla langettaa sanantuomion, niin tyhjää nyt kuluttaa luontoa sinun ravintosi.
        Joutasit joutavana kuolemaan heti, niin maailma parantuisi.
        Hokaatko ironian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hukkaan se sinussakin menee ravinto. Suusi on niin pahanpäiväinen, että kun helvetin tuli tuomiolla langettaa sanantuomion, niin tyhjää nyt kuluttaa luontoa sinun ravintosi.
        Joutasit joutavana kuolemaan heti, niin maailma parantuisi.
        Hokaatko ironian.

        Sinussako ei mene hukkaan. Päästään viallinen luulee olevansa elämän 'tuomari'? Ylempänä muita? Muista että, 'joka itsensä ylentää, hänet alennetaan'.
        Mitäs vikaa muuten 'vitussa' on? Oletko hinttari?


    • Anonyymi

      Jeesuksen opetus siitä, että kun vihastuu, niin on jo tappanut, ei tarkoittanut sitä, että siitä tulisi laki tai lain käsky. Tai jos tulisi, ei silloin ainakaan kukaan voisi lakia noudattaa. Jeesuksen opetus oli se, että laki oli tullut tiensä päähän. Ei ollut mitään mahdollisuutta saavuttaa vanhurskautta enää lain kautta. Vielä tuolloin laki oli voimassa kun Jeesus opetti, koska lakia ei ollut vielä naulittu ristille, mutta Jeesuksen opetus viittasi siihen, että niin tulee tapahtumaan.

      Jo vanhan liiton aikana todettiin se, että lakia on mahdoton noudattaa ja tarvittiin sovitusuhri. Vielä vähemmän se nyt Jeesuksen opetuksen valossa olisi mahdollista uudessa liitossa. Sillä kuten usein sanotaan, ei laista ole kadonnut yhtään piirua, ei mitään seremonialakia jos sitä ryhtyy noudattamaan. Laki on olemassa sitä varten, että sen mukaan tuomitaan ne, jotka eivät ole ottaneet vastaan Jeesusta ja joita Jeesus ei kutsu Hengessä omikseen taivaaseen. Jos siis turvaa lakiin, ei tule mitä myönnytyksiä lakeihin eikä mitään poistoja eikä sitä että kunhan vain yritän, niin Jeesus täyttää loput. Niin se ei mene, vaan niin, että minut tuomitaan lain mukaan tai sitten vaellan Hengessä ollen pelastettu Jumalan luomassa pyhyydessä.

      Joten jos me lakia opetamme, meidän päällämme on lain kaikki kiroukset ja säädökset ilman mitään liennyksiä tai armoa. Siihen kannattaa varautua ja juuri siitä syystä Paavali sanoi galatalaisia älyttömiksi.

      • Anonyymi

        Aivan seremonia laki. SE on kumottu, ei enää eläinuhreja. Oikein kirjoitit.
        Jos turvaa eläinuhreihin, ei ole sovitusuhria. Siksi lain kiroukset on tosi.
        Uhrihan tarvitaan, kun tekee syntiä, rikkoo Pyhää - Jumalan tahdon ilmaisua vastaan.
        Sitä Pyhää ei voi lihalla täyttää, ja uhri tarvitaan, niin Edenistä - Golgatalle ja Golgatalta kertakaikkista uhria - koska synti - laittomuuden henki asuu meissä ja tarvii tehdä parannus.
        Mielenmuutos, samamieliseksi Jumalan kanssa. Mutta sovinto hinta näkyy ristin juurella, kun teimme ristin ja naulitsimme Jumalan Karitsan ristille. Meidän työ on risti ja sen ympärillä häärääminen ja kun se hokataan mitä pahatamme, hokaamme syyn parannukseen ja sitä Uhri osoittaa teollaan.
        Se on se näkyvyys, jota Pyhä Henki meille kirkastaa ja miksi se sovintoveri vuoti, kuolema.
        Kun näemme oman Kainilais- uhraamistavan, ettei se toimi, omat työt ja näemme Aabelin uhrin joka oli vertauskuvallinen - eli Warjo - Edenistä, Jumalan suorittaman uhraamisen, jossa hän aatamia opetti - ja kertoi, että tämä on warjo - joka loistaa Ristin kautta tänne Eedenin porttien sisäpuolelle, Pyhään, - ts. tavallaan taivaan valo - ... meidän ymmärräys on siten käsittävä synnin merkitys. Rikomme ja tapamme.
        Tarvitsemme sovintoa, ja tuo sovinto tulee juuri Ristin Herran edessä.
        Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.
        Ja kun Henki kirkastaa sen, mitä me teimme, tajuamme sen, ettei elämä voi näin meidän tekoina jatkua. Maailma on saastunut meidän teoista, emme osoita Taivaallista rakkautta, eli Pyhää - Jumalan lain päämäärä on rakkaus.
        Siksi sovinto on ristillä, pyydämme tekojamme anteeksi ja lähdemme seuraamaan Jeesusta.
        Ja Hän ei riko Pyhyyttä, ja eihän mekään? Vai vieläkö lihattaa? Maailma viehättää?
        Pitäisikö liha kuolla? Hänen ristinsä ja minun! Se on Jumalan työ meissä.
        Hänen askeleissaan Pyhän Hengen voimasta, se ei houkuttele syntiin, vaan Pyhyyteen.
        Ei omassa voimassamme, vaan Hänen. Siksi Hengessä täytän Jumalan tahdon, mutta jos liha saa vallan, niin lihassa synnin vallan ja synnin palkka on kuolema.

        Eli seremonialaki on loppu, se oli warjona opettamassa oman aikansa Herran kansaa - ja se on peilinäkin meille, lopun aikaa eläville. Näemme niskoittelut, synnit, mieltymykset Egyptin lihapadoille, jne. jne. jne. Se on peili joka heijastaa ja on varoittava esimerkki, ettemme lankeaisi niihin jopa joidenkin kohdalla uskonnollisiinkin tapoihin, lihan sääntöihin, mikä kristillisyyskin niin kirkkokäsikirjoihin on kirjoittanut ja kirjoittamattomiin meidän pappien suun opetuksiin. Siksi jos emme tunne kirjoituksia - me eksymme.
        Näinhän se Jeesus opetti ja seuratkaamme Hänen askeleitaan - Pyhyydessä.
        Siihen on annettu Pyhän Hengen voima. Siksi Jumalan työ pelastaa, se on luomistyötä meissä. Ja siinä puhalletaan meidän sieraimiin Elämän Henki - Kristuksessa luodaan kaikki uudeksi.
        ...
        Pyhä on Pyhä ja joka KRistuksessa on hän Pyhittyy. Se on Jumalantyötä.
        Liha saastuu ja joka lihassa - uskonnollisuuden haureudessakin asuu - hänen hedelmänsä on kuivunut ja kirves on sen puun juurella, karsimassa kuivat oksat tuleen.
        Sen myös tekee Herra ja Sana on tuomarina.


      • Anonyymi

        "Vielä tuolloin laki oli voimassa kun Jeesus opetti, koska lakia ei ollut vielä naulittu ristille, mutta Jeesuksen opetus viittasi siihen, että niin tulee tapahtumaan. "

        Jeesus ei poistanut lakia, vaan täytti lain elämällä synnittömän elämän.
        Jeesus myös opetti miten lakia tulee tulkita käytännön elämässä.

        Syytekirjelmään kirjoitetut syytteet Jeesus poisti.
        Kolossalaiskirjeen uusimmassa käännöksessä tämä on sanottu erittäin selvästi.
        " mitätöi velkakirjamme kaikkine pykälineen naulaamalla sen ristiin".

        UT2020 Kol2: 13Jumala antoi teille elämän yhdessä Jeesuksen kanssa, kun olitte kuolemaan tuomittuja rikkomustenne vuoksi. Kuvaannollisesti sanoen teiltä puuttui ympärileikkaus. Jumala antoi anteeksi rikkomuksemme 14ja mitätöi velkakirjamme kaikkine pykälineen naulaamalla sen ristiin. 15Hän riisui ja nöyryytti maailman vallat ja voimat marssittamalla niitä vankeina Kristuksen voittokulkueessa.


    • Anonyymi

      Joskus harhaoppisten on kuullut opettavan lakia siten, että yritän sitä täyttää ja kun se jää vajaaksi niin sitten armo täyttää loput. Että Jeesus tarvitsisimme koko ajan Jeesuksen ristinkuolemaa lain rikkomisen vuoksi. Armon omaamiseen riittää vain se, että yritän edes täyttää lain, esim. sapattilain niin sitten saan armon. Jos en edes yritä, vaan teen lauantaina töitä, ei ole armoakaan. Se jo niin paksua, että voi sanoa kuten he, että sitten voi tappaakin ja yms.

      Se, että Kristus on kuollut puolestamme ristillä, ei tarkoita sitä että silti hölmöilemme mitä tahansa, niin armo tulee suureksi. Hänen kauttaan meillä on synneistä puhtaaksi pestyinä mahdollisuus päästä Isän luo ja saada Pyhä Henki, jossa elämme pyhää elämää kelvaten Jumalalle. Siinä se parannuksen tekeminen mihin Jumala osallistuu yhtä paljon kuin mitä me itse. Emme siinäkään pyhitä itse itseämme emmekä voi kuten emme voi saavuttaa omavanhurskautta lain kautta.

    • Anonyymi

      Käsky on absoluuttinen. Siis ensi juhannuksena kun hyttynen tulee kaulallesi, niin pyydä sitä poistumaan älä missään nimessä tapa sitä.

      • Anonyymi

        Jos vertasi himoitseva hyttynen ei suostu vapaaetoisesti poistumaan ja sinulla herää murhanhimoisia ajatuksia sitä kohtaan, niin olet jo silloin syyllistynyt tappamiskäskyn rikkomiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vertasi himoitseva hyttynen ei suostu vapaaetoisesti poistumaan ja sinulla herää murhanhimoisia ajatuksia sitä kohtaan, niin olet jo silloin syyllistynyt tappamiskäskyn rikkomiseen.

        Sen minkäajatuksissasi teet, sen myös teet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vertasi himoitseva hyttynen ei suostu vapaaetoisesti poistumaan ja sinulla herää murhanhimoisia ajatuksia sitä kohtaan, niin olet jo silloin syyllistynyt tappamiskäskyn rikkomiseen.

        Sama uhrielukat. Murhaajat niitä uhraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama uhrielukat. Murhaajat niitä uhraa.

        hyttysen otsassa on kainin merkki. Se pitää suurennuslasilla katsoa ja ateismin lasit, he eivät tapa hyttysiä. Ne siivilöidään muutoin tuomiolla esiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vertasi himoitseva hyttynen ei suostu vapaaetoisesti poistumaan ja sinulla herää murhanhimoisia ajatuksia sitä kohtaan, niin olet jo silloin syyllistynyt tappamiskäskyn rikkomiseen.

        Näinhän se on. Olemme syntisiä täällä maallisessa elämässä. Emme voi olla Jumalan kaltaisia täällä maallisessa elämässä. Täytyy vain päivän päätteeksi pyytää syntiä anteeksi.


    • Anonyymi

      Sitten jos vielä sattuu olemaan sapatti, niin ei saisi muutoinkaan huitoa kärpäsiä eikä muita eläimiä ja jos siihen tulee ajatus, niin syllistyy tuplasyntiin. Miten siinä sitten pelastuu kun laittomuuden tekijä eikä auta vaikka miten paljon lainailee nettiin tekstejä jossa mainitaan sana laki, niin sitä vain syyllistyy lain rikkomiseen. Eikä se sapattirikkomus ole yhtään se lievempi jo laista ei katoa piiruaakaan kuin jos tappaisi ihmisen. Jumalan edessä muutoinkin saa kaikesta lain rikkomisesta elinkautisen.

      Kannattaa tosiaan korostaa lakia.

      • Anonyymi

        Olipa henkevä kirjoitus. Oikein pyhyys paistaa läpi ja taivaallinen musta mielesi.


    • Anonyymi

      Miten toi älä tapa käsky pitää eläin uhreihin ???

      • Anonyymi

        Sitä se on kun lainsäätäjä ei itse piittaa laeistaan. Hän jopa tunnustaa olevansa julma kostaja.
        Raamatun satukirjan ohjeita ne nykyisetkin lainsäätäjät ilmeisesti noudattavat, eivätkä siksi piittaa paskan vertaa laatimistaan laeista.


    • Anonyymi

      Käsky "Älä tapa" koskee myös sitten korona viruksen tappamista. Antakaa koronan elää!

    • Anonyymi

      Ei lainsäätäjässä ole mitään vikaa. Vain meissä itsessämme kun tulkitsemme lakia. Siitä on esimerkki Raamatussa kuten kaikesta merkittävässä mikä meitä elämässä kohtaa. Fariseukset noudattivat lakia erittäin tarkasti Jeesuksen aikaan ja tekivät sen myös sen ajan näkökulmasta aivan oikein. Juuri niin piti tehdä. Heidän sydämensä asenne ei vain ollut oikea. He olivat säälimättömiä, nurjia, ilkeitä ja omahyväisen vanhurskaita. Kun Jeesus ei pitänyt sapattia, he halusivat tappaa Hänet ja siinä erinäisten vaiheitten jälkeen onnistuivatkin.

      Nykyajan fariseuksilla on se käsitys, että usko on yhä sitä juutalaisten lain noudattamista. Jumala tiirailisi taivaasta, että nyt sinä menit tappamaan kärpäsen sapattina ja olet itse tuhon oma. Ei se niin mene. Me emme enää vaella lain alla eikä meitä silloin kun antaudumme Jumalan Hengen valtaa lueta lakia. Silloin me vaellamme Jumalan voimassa ja Jumala ohjaa meidät hyvään. Hän ei meitä tarkkaile ja rankaise, vaan johdattaa. Tämä on se ero mikä on fariseusten ja uskovan, joka elää siinä liitossa minkä Jeesus teki.

      Eikä tarvitse olla teologi eikä alkukielen tuntija että ymmärtää UT:n tekstistä tämän pelastussuunnitelman minkä Jumala on luonut.

      • Anonyymi

        "Jeesus ei pitänyt sapattia" Ei siis käynyt sen ajan Jumalan palveluksissa, tätäkö tarkoitat ?
        Voit varmaan selittää. Itseläni on se käsitys, että ei ollut kinaa mikä päivä on sapatti, vaan miten sitä vietetään oikein.


    • Anonyymi

      Jeesus kävi syngagoossa alkuaikoina opettamassa, mutta ei viettämässä sapattia eikä kuulemassa sapattiopetusta. Hän puhui siellä niin, että ihmiset olivat ihmeissään kun ei ollutkaan puhe samaa kuin sapattikiihkoilja fariseuksilla.

      Toimintansa aikana kun Hän vaelsi opetuslasten kanssa eivät he menneet mihinkään synagoogaan, että nyt on sapatti, eipäs tehdä mitään muuta. Ja juuri tästä syystä fariseukset hänelle hermostuivat. Jeesus ja opetuslapset kulkivat pitkin viljapeltoja syöden tähkäpäitä, eivätkä suinkaan istuneet siellä synagookassa ja siitä tuli sanomista. Ei Jeesus pitänyt vuorisaarna sapattina kokoontuen eikä Hän kertaakaan opetuksissaan maininnut sapatin pitämistä. Sapatti on mainittu vain, että toivotaan ettei pako tapahdu sapattina. Ja se vain siksi että eivät juutalaiset voi silloin paeta. Se vain kertoi juutalaisten oudosta sapatista.

      Ja on täydellinen harhaluulo, että Jeesus olisi jotenkin kumonnut puheillaan sapatista vain jotkut perinnäissäänöt. Että hän olisi itse sapatin korottanut. Ei ole mitään sapattia ellei ole sääntöjä. Fariseusten sapatti oli aivan oikein kun sitä katsotaan VT:n mukaan. Jeesus taasen puhui sen mukaan mitä tuli tapahtumaan Hänen kuolemansa jälkeen. Silloin ei ollut sapattia eikä lakia siitä.

      Ja kun Jeesus sanoi ettei tullut lakia kuomoamaan, vaan täyttämään, Hän tarkoitti sitä ettei laki katoa. Laki on voimassa kuten Paavalikin kirjoittaa niille, jotka eivät usko Kristukseen, niille, jotka vaeltavat jumalattomasti. Laki osoittaa heille, että he eivä elä oikein. Eihän muutoin voisi ketään koskaan tuomita. Se laki ei vain koske niitä, jotka elävät Kristuksen mahdollistavan Hengen mukaan. He elävät sen tuomaa pyhää elämää eikä siinä laki tuomitse, vaan siinä tuomarina on Kristus sen mukaan miten Hengessä vaellamme.

      • Anonyymi

        Jeesus yritti kääntää juutalaiset pois fariseusten lainomaisesta suhtautumisesta sapattiin, ei itse sapatista.


      • Anonyymi

        Sulla on vanhantestamentin kirjoitukset lukematta.
        Kerkiät vain Uudentestamentin 1030 - käskyn ja kiellon ääressä miettimään, että kuis tässä meni. Silmä viettelee ja ne on vielä päässä, sekä käsi tekee mitä sattuu, eikä tule katkaistua.
        Näinhän se meni, ja kun oikein kirjaimen mukaan luet, niin molemmat kirjat käy mahdottomaksi.


    • Anonyymi

      Sellainen jumala, joka itse käskee olla tappamatta, mutta kuitenkin itse tappaa ja tapattaa, ei ansaitse vähimmässäkään määrin kunnioitusta saati palvontaa.

      • Anonyymi

        Voisitko kertoa minkä lainen olisi sinun mielestä oikea taivas ja Jumala ?


    • Anonyymi

      Minä ainakin elätän kymmeniä miljoonia bakteereja ihan elimistössäni.

    • Anonyymi

      Älä nyt taas sekoita asioita aivan tahallaan.

    • Anonyymi

      Putouksen johtokunnalta voisit kysyä tuotakin.

    • Anonyymi

      Mitä on, ei lainomainen suhtautuminen sapattiin?

      Ja missä se kerrotaan Raamatussa?

      Kovasti sitä voi vihjailla Raamatun tuntevansa, mutta sitten heitellä ilmaan omasta päästä keksittyjä teesejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe