Pirkkalassa tehtiin 1970-luvulla salattu marxilainen koulukokeilu

https://seura.fi/asiat/tutkivat/pirkkalassa-tehtiin-1970-luvulla-salattu-marxilainen-koulukokeilu-josta-nousi-suuri-skandaali-nyt-puhuvat-entiset-oppilaat-olihan-se-aivopesua-eika-niin-pientakaan/

Asuin tuolloin pirkkalassa

Pirkkalassa tehtiin 1970-luvulla salattu marxilainen koulukokeilu, josta nousi suuri skandaali – Nyt puhuvat entiset oppilaat: ”Olihan se aivopesua, eikä niin pientäkään”

”Onko meillä työpaikkoja tarpeeksi?” huusi nuori agitaattori. ”Ei!” vastasi joukko. Marxilaista koulukokeilua edeltänyt pilotti huipentui Kirkonkylän ala-asteella slummin rakentamiseen ja sen ”asukkaiden” mielenosoitukseen, jossa vaadittiin lisää työtä ja ruokaa ­kaikille. © YLE
Sadoille Pirkkalan koululaisille tehdyssä kokeiluopetuksessa arvosteltiin markkinataloutta ja kehuttiin Neuvostoliittoa. Seura kysyi oppilailta, minkälaisen jäljen ihmiskoe jätti heihin.
Juuri kun oppilaat ovat saapumassa syömään, opettaja kiskaisee ruokalan luukun alas heidän nenänsä edestä.

Nyt on tilanne sellainen, että kuudes luokka on tänään kehitysmaalaisia. Te ette saa ruokaa ollenkaan, hän sanoo.

Oppilaat alkavat huutaa: Nälkä, nälkä, nälkä!

Opettaja muistuttaa, että puolet maailman ihmisistä näkee nälkää. Nyt kokeillaan, miltä se tuntuu.

Lopulta hän kuitenkin laskee koululaiset syömään.

Maaliskuussa 1973 rakennettu tilanne on tallennettu Ylen dokumenttiin Pirkkalan koulun kansainvälisyyskasvatuksen pilotista, josta versoi lähes kaksivuotinen marxilainen koulukokeilu.

Esikokeilu sisälsi ulkomaisia vieraita, eksoottisia ruokia, puikoilla syömistä ja ryhmätöitä.

Koululaisia muistutettiin kahden viikon ajan maailman epätasa-arvosta. Kun lapset pistettiin rakentamaan kehitysmaan hökkelikylä, yhdet saivat paremmat työvälineet kuin toiset.


Oppilaat tutkimassa rakentamaansa slummia. ESKO SALA / HS / LEHTIKUVA

”Minun ryhmäni sai muutamia lautoja, pahvia ja nauloja, joista hakkasimme kivellä kokoon onnettoman kyhäelmän”, silloinen 3-luokkalainen Kati Kalliosaari muistelee.

Hänestä kokeilu oli hauska.

”Se sai myös pohtimaan sitä, miten erilaisista lähtökohdista ihmiset elämäänsä rakentavat. Siinä mielessä oppi meni perille.”

Seuraavasta syksystä alkaen hän sai kuitenkin käydä koulunsa Tampereella. Vanhemmat olivat saaneet vihiä siitä, että kansainvälisyyskasvatuksen varjolla lapsille ujutettiin myös vasemmistopropagandaa.

Marxia lapsille
Esikokeilun aikana oppilaille luettiin aamunavauksessa otteita Karl Marxin ja Friedrich Engelsin Kommunistisesta manifestista. Sen perään soitettiin maailman tunnetuin työväenlaulu Kansainvälinen.

Osan tunneista piti Suomi-Neuvostoliitto-seuran valistaja. Ekaluokkalaisille kerrottiin, että itänaapurissa ei asu köyhiä ja rikkaita, vaan tasa-arvoisia ja onnellisia ihmisiä.

Ylä-asteen oppilaat pistettiin laatimaan maaraportteja, jotka ripustettiin koulun seinälle. Niiden mukaan Yhdysvaltoja vaivasi ympäristön saastuminen ja kansalaisten räikeä eriarvoisuus, kun taas Neuvostoliitossa asiat olivat selvästi paremmin.

Raporttien sisältöön saattoi vaikuttaa lähdeaineistoksi annettu Suomi-Neuvostoliitto-seuran julkaisu, jossa kerrottiin itänaapurin saavutuksista luonnonsuojelussa ja demokratiassa. Sen mukaan neuvostokansa pystyi erottamaan huonot johtajat myös vaalien välissä.

Neuvostoliiton esittely oli tärkeä osa Pirkkalan koululaisille annettua kansainvälisyyskasvatusta. YLE

Kirjoitustehtäviäkin teetettiin:

Valkoiset pitävät meitä pilkkanansa, heittelevät meitä vanhoilla ja pilaantuneilla ruoan tähteillä ja katselevat ilkkuen lapsia, jotka syövät niitä suurimpaan nälkäänsä, kertoi musta amerikkalainen perheenäiti oppilaiden kuvitteellisessa elämäkerrassa.

Neuvostoliitossa yksinhuoltajallakin meni paremmin:

Olen avioton äiti. Käyn säännöllisesti töissä ja minulle jää aikaa Stefanille ja omille harrastuksilleni. Sosialistinen järjestelmä on mielestäni hyvä.

Esikokeilun tavoitteisiin kuului selvittää, kuinka uudenlainen opetus muuttaa oppilaiden maailmankuvaa.

Tätä mitattiin kyselyllä ennen ja jälkeen kokeilun. Yksi kysymyksistä kuului: Miten sosialismiin siirrytään?

Vaihtoehdot olivat: 1. aseellisen sisällissodan avulla, 2. työväenluokan suorittaman vallankumouksen avulla, 3. parlamentaaristen vaalien avulla ja 4. ulkovaltojen puuttuessa asiaan.

Ihannevastaus ei ollut vaalit, vaan vallankumous. Näin oli päättänyt kokeilun takana ollut tutkijaryhmä, joka kutsui itseään Pedoksi.

9

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt on käynnissä uusi vihervasemmistolainen aivopesu koululapsille?

    • Anonyymi

      nykyään opetetaan tvssä porvareiksi jne-

      on ihanne että on mammonaa massia pelirahaa amerikan mallinen ihannerikkaus-yhteiskunta jossa raha määrää kaiken.

      Myös muita saatanan maailmankulaan kuuluvia arvioja mainostetaan esim jokainen elokuva mainostaa väkivaltaa, viihteessä myös mainostetaan esim huumeita ja syntiä, jne.

      " Koko maailmanjärjestelmä vedettiin yhteen varmistamaan että Disneylandilla oli imago ja julkisuus jollaisen Illuminaatin 13 perhettä sekä lukuisat syndikaatit halusivat sen omaavan. 40 vuoden ajan he ovat tehneet näin. Kun maailmanjärjestelmä ei hyökkää sellaista vastaan jonka jokainen luulee olevan puhdas ja terveellinen, sen pitäisi herättää epäilyksiä. Virallinen media hyökkää sitävastoin raivoisasti esimerkiksi kotona suoritettavaa opetusta vastaan. Miksi Disney on jätetty koskemattomaksi?

      Vuosien ajan Disney-studiot tavoittelivat saadakseen itselleen hyvin puhtaan kuvan. Työntekijöillä oli pukeutumiskoodit, ja kaikenlainen aktiviteetti työntekijöiden osalta joka ei ollut moraalisesti konservatiivista johti erottamiseen. Tietysti, poikkeukset peitettiin huolellisesti kuten tapaus jossa työntekijä sai hypnoosin avulla monet naispuoliset työntekijät riisuutumaan. John L. Hulteng, kirjan The Messenger's Motives kirjoittaja informoi meitä: "Kuten kommunikaatio-tutkijat ovat painottaneet, suurin vaikutus joka medialla on ollut julkisen mielipiteen rakentamiseksi tai muuttamiseksi on rakennettu ritkän ajan kuluessa." Disneyn terveellisyys on imago joka on rakennettu pitkän ajan kuluessa. Disneyn okkultistiset teemat maailmankansalaisuudesta, noituudesta, humanismista ja epäjumalien palvomisesta ovat myös olleet pitkään hautuneita asioita joita on voimallisesti ujutettu sisään tähän kansakuntaan, niin kauan että se alkoi jo ennen tämän kirjailijan syntymää. Ihmiset eivät yhdistä elokuvia kuten Consenting Adults tai The Corpse had a Familiar Face Disneyhin. Itse asiassa, kuten aiemmin mainittiin, kun Disney halusi levittää enemmän "aikuisten" filmejä he loivat merkin Touchstone Films niin että ihmiset eivät yhdistäisi elokuvia kuten Splash Disneyhin. "
      http://www.heinola.org/~patato/fritz3c.html

      keskustelu.suomi24.fi/t/8914271/monikulttuuri

    • Anonyymi

      Joo, muistanpa tuon jutun. Nyt vihervassarit yrittää samaa.

      • Anonyymi

        oppilaat ovat kommariministerin mukaan sukupuolioletettuja


    • Anonyymi

      Ettei totuus unohtuisi.

    • Anonyymi

      Nykyiset marxilaiset kutsuvat itseään intersektionaaleiksi, SJW:ksi, WOKEiksi, "antikapitalisteiksi" jne,
      Ja käymänsä kulttuurisota on naamioitu humanismiksi, uhreina ja altavastaajina skenaariossaan ovat "vähemmistöt" eli mustat, muslimit, etniset jne ja vihollisena taas "etuoikeutettu" valkoinen mies ja tämän länsimainen kapitalistinen kulttuuri, joka täytyy tuhota "tasa-arvon" vuoksi.

      Jos tämä ei kuulosta tarpeeksi hullulta, vaikka on totta, niin ei mikään ihme, että ihmisten on nykypäivänä vaikeuksia tietää mihin oikeastaan enää voi tai kannattaa uskoa.

    • Anonyymi

      Törkeä kokeilu tuollainen.

    • Anonyymi

      Löytyykö vastuuhenkilöt Supon kassakaapissa olevasta listasta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe