Aihe

Neuvostoliitto ei mennyt konkurssiin, vaan se vuosikymmeniä talous ja valuutta pakottein saatiin !?

Anonyymi

Ei maailmassa monikaan maa harvaasuttna siitä olisi selvinnyt, kun vasinkaan juoppo presitentti siihen auttoi lännen hännysteliänä !?
Silti neuvostoliitto hoiti paremmin maansa hallinnon ja asuttamisen syrjäseuduillakin kuin nyt !? Suomessa on syrjäseutu angeus jo 50 kilometrinkin päässä, joka verrattuna Neuvosto venäjään on mitattuna 100 kertainen !?

Yhdysvallat moniala terroristina Israeilin siivittämänä, uskoo vieläkin suuruutensahulluuteen !?
Vain pohjois Korea pystynyt pistämään jauhot suuhun, Yhdysvaltain valuuttarosvoudesta huolimatta ja katsotaan Irnin yhtälö asiaan !?

Sijsi Yhdysvaltoihin pitäisi moniala terroristina saada sisällissota, jo Maailman rauhankin vuoksi !?

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   NL kommunistit menetti kansan luottamuksen, ja ei ollut mitään uutta vaihtoehtoa.
   Se NL kommunisti hallinto lahosi sisältä. Osaamispulaa oli, kuin Suomenkin hallinnossa on.

   Tilalle tuli markkinatalous joulupukki uskonto, joka alkoi ryöstää kansan omaisuutta.
   Että huonosta tilanteesta liuttiin toiseen huonoon tilanteeseen.

   Venäjän kansan etua ei ajaneet kommunistit, eikä markkinrosvotkaan.

  • Anonyymi

   Taitaako kellään muulla olla kykyä sanoa asiat yhtä selvään, kuin koulupudokas?

   Lisäksi luku-ja kirjoitustaidottomana!

   • Anonyymi

    kas, näsä viisas täällä taas riehuu, eikä osaa lukea kommentteja, -osuiko arkaan paikkaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kas, näsä viisas täällä taas riehuu, eikä osaa lukea kommentteja, -osuiko arkaan paikkaan?

    Kommentit ovat eri asia,kuin koulupudokkaan käsittämätömät avaukset ja omat vastaukset.
    Muitahan ei ole.

    Opettele kirjoittamaan ymmärrettävää tekstiä järkevin lauserakentein.


  • Anonyymi

   ” Neuvostoliitto ei mennyt konkurssiin, vaan se vuosikymmeniä talous ja valuutta pakottein saatiin !?”

   Kun neukku romahti 1991 niin SILLOIN sillä ei ollut mitään pakotteita! Syy oli yksinkertainen kuten aina konkursseissa: maan tulot olivat pienemmät kuin menot! Tuottavuus oli heikko ja ma varusteli itsensä ahdinkoon kun liian suuri osa tuloista kulahti hyödyttömään varusteluun!

   Samaa vikaa on taas nyky-Venäjällä!

   • Anonyymi

    Neuvostoliitto oli kokoajan pakotteiden alla ja jos sama tehtäis nytkin Yhdysvalloille niin seolisi maailmansodanalku !?

    Ennen kuin Saksa alkoi painaa Suomenkin rahaa itselleen 1938 ja sota-aikana, Suomi teki tavaran vaihtokauppaa, kuin sodanjäkeen Neuvostoliiton kanssa !?

    Ei tässä monikaan irvisteliä huomioi aikaeroa ja elämistä Suomessakin !?

    Suomessaki on ollut kaksi hallintoa päällekkäin,mutta Lapualiike johtotähtenä Svinhufvudin ja Kosolan hallitsemana !?


   • Anonyymi

    Et näytä oikein tajuavan, kaikki oli suunniteltu Gosplaneissa, valtio omisti kaiken omaisuuden eli veroaste saatettiin nostaa sataan tähän perustui avaruus ja ydinaseohjelmat, niiden menot suunniteltiin vastaamaan tuloa, joka takavarikoitiin tuotantolaitosten arvonlisästä ja arvonlisäverosta, myös sinä osallistuit järjestelmän tukemiseen ostamalla sinkkiämpärin, jonka hinnasta valtio sai lähes kaiken.


   • Anonyymi

    Paitsi että Neuvostoliitto ei mennyt konkurssiin.


  • Anonyymi

   Neuvostoliiton hajoaminen alkoi edistyksellisen neuvostojohtaja Mihail Gorbatšovin uudistuspolitiikasta 1985. Gorbatšovin perestroika ja glasnost olivat yritys korjata reaalisosialismia paremmin toimivaksi ja inhimillisemmäksi. Monet maan ongelmat kuitenkin pahenivat uudistuspolitiikan takia.

   Neuvostoliiton hajoamiseen johtaneet syyt olivat pääasiassa maan sisäisiä, joista keskeisempiä olivat ideologinen ja taloudellinen romahdus,
   ympäristöongelmat, kansallisuusriidat sekä moraaliset syyt. Neuvostoliiton kansainvälinen asema vahvistui aina 1970-luvun loppupuolelle saakka, jolloin se vielä levittäytyi globaaliin etelään, mutta laajentuminen ja sotilaallinen tukitoiminta alkoi käydä valtion taloudelle liian ylivoimaiseksi. Lisäksi on syytä mainita Ronald Reaganin aloittama kilpavarustelu, jota Neuvostoliiton talous ei enää kestänyt ja joka vääristi sen kansantaloutta entistä militaristisemmaksi.

   Neuvostoliiton hajoaminen ajoittuu Mihail Gorbatsovin hallintokaudelle. Johtavien kommunistien mediaani-ikä oli noussut 70:een ja verrattain nuori Gorbatsov nousi johtajaksi Breznevin kuoltua vuonna 1982, Andropovin vuonna 1984 ja Tšernenkon vuonna 1985. Gorbatsov toteutti uudistuksia, ja talous alkoi luhistua komentojärjestelmän purkautuessa. Demokratisointi poisti poliittisen valvonnan ja nosti kansallismielistä liikehdintää eri osatasavalloissa. Kommunismi alkoi murtua Itä-Euroopassa sen jälkeen, kun Gorbatšov oli vuonna 1988 luopunut Brežnevin opista. Itä-Euroopan maissa tapahtui sarja vallankumouksia 1988–1989. Vuonna 1991 Venäjällä järjestettiin kansanäänestys Neuvostoliiton jatkamisesta.

   Lopulta monet tasavallat halusivat irtautua Neuvostoliitosta. Baltian maat antoivat ensin itsenäistymisjulistuksen. Valta alkoi luisua Gorbatšovilta tasavalloille. Käytännössä parlamentin puhemies Boris Jeltsinin johtama Venäjäkin julistautui suvereeniksi kesällä 1990. Vanhoilliset sotilaat ja kommunistit vastustivat Neuvostoliittoa uhannutta hajoamista ja Gorbatšovin uudistuksia. Näin Gorbatšov joutui poliittisesti Jeltsinin demokraattien ja vanhoillisten väliin. Vanhoilliset kaappasivat vallan elokuussa 1991.

   Kaappaus kukistui pian Jeltsinin vastarintaan, ja Krimillä kotiarestissa ollut Gorbatšov menetti lopunkin valtansa. Tasavaltojen johtajat hajottivat Boris Jeltsinin johdolla Neuvostoliiton, joka lakkasi virallisesti olemasta 25. joulukuuta 1991. Neuvostoliiton kansainvälisen aseman peri Venäjän federaatio.

   • Anonyymi

    Eli kyse ei ollut konkurssista toisin kuin vähäpoika väittää.


  • Anonyymi

   Täällä moni vastaajista todistaa että Suomenkin historia on kirjoitettu Lapuan liikkeen tahdonmukaisesti, olihan se kummallista valtaa kun Kosola otettiin joukkoineen Helsingissä valtion jotajana, Kyösti Kallion ja Mannerheiminkin kumartamana Senaatintorilla !?
   Leninkin täällä sai syytteitä,vaikka oli pelistäpois !?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   117
   5788
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   3810
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   388
   2167