Huutokaupat.com on valitettavasti laista piittaamaton, suuri kupla

Anonyymi

Markkinaoikeus on kieltänyt kuluttaja-asiamiehen vaatimuksesta menettelyn, jolla Huutokaupat.com-verkkokauppaa ylläpitävä Mezzoforte vei kuluttajilta oikeuden perua verkossa tehdyn kaupan, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

Markkinaoikeus on tehostanut kieltoa 100 000 euron suuruisella uhkasakolla.

Markkinaoikeuden mukaan yritys on menetellyt kuluttajansuojalain vastaisesti, kun se oli kieltänyt peruuttamisoikeuden vedoten siihen, että kyseessä on huutokauppa.

Peruuttamisoikeus voidaan poikkeuksellisesti evätä vain perinteisissä huutokaupoissa, joihin liittyy muun muassa erillisen huutokaupanpitäjän, kuten huutokauppakamarin, järjestämä fyysinen huutokauppatilaisuus.

Verkkohuutokaupat eivät kuulu poikkeuksen piiriin, koska kysymys ei ole huutokaupanpitäjän johtamasta tarjouskilpailumenettelystä, eikä fyysisiä huutokauppatilaisuuksia ole järjestetty.

KKV:n mukaan peruuttamisoikeus on etämyynnissä keskeinen kuluttajan oikeus. Etämyynnissä peruutusoikeus on pääsääntö, ja kuluttajalla on yleensä oikeus perua kauppa 14 päivän kuluttua ostoksen tekemisestä EU-lainsäädäntöön perustuvan kuluttajansuojalain mukaan.

”Etämyynnissä tavaraan tai palveluun ei voi tutustua ennen ostopäätöstä, joten peruuttamisoikeus on kuluttajan kannalta tärkeä oikeus”, kertoo kuluttaja-asiamies Katri Väänänen tiedotteessa.

18

1003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on selvästi antanut huutokaupat.comille oikeudetonta etua ja on tarkoituksen hakuista toimimintaa autokauppiailta ja suurilta palvelua käyttäneiltä käytettyjen autojen myyntikejuilta, jossa maksumiehenä on ollut kuluttaja.

    • Anonyymi

      Mitä väliä.... Kieltämättä houkutteleva tapa myydä paska-auto, voi vielä fotoshopilla parannella ruostevikoja,.... päästään eroon autoista joita ei muutoin ole saanut myydyksi.

      • Anonyymi

        Hyvin pääsee eroon kolaroidusta ja mittariruuvatusta normaaliin markkinahintaan kun jättää vaan taustat kertomatta.

        Nytkin on myynnissä autoja Latviasta ja Venäjältä vaikka ei paljon mainita että tuotu sieltä ja myyntiin vaan heti taxfreena. Suurin osa latviasta ja virosta tuotuja on kolaroituja ja ruuvattuja.

        Kyllähän tuo on niin härskiä toimintaa jonka Huutokaupat.com mahdollistaa. Hälytyskellot pitäisi soida jos väitetään auton olevan alkuperäinen EU auto, eli se tarkoittaa suomeksi että tuotu virosta, latviasta tai romaniasta. Jos ei taas mainita niin se on tuotu Venäjältä tai jenkeistä.


    • Anonyymi

      Yhdyn edelliseen ja tässä lisää:

      "Mää­rää­väs­sä mark­ki­na-ase­mas­sa ole­val­le yri­tyk­sel­le ase­te­taan näin tiet­ty­jä eri­tyis­vel­voit­tei­ta lii­ke­kump­pa­nei­taan ja kil­pai­li­joi­taan koh­taan. Mah­dol­li­sia mää­rää­vän mark­ki­na-ase­man vää­rin­käy­tön muo­to­ja on lu­kui­sia, ja nä­kö­kul­mas­ta riip­puen nii­tä voi­daan luo­ki­tel­la eri ta­voin.

      Vää­rin­käyt­töä voi kil­pai­lu­lain 7 §:n mu­kaan ol­la eri­tyi­ses­ti:

      koh­tuut­to­mien os­to- tai myyn­ti­hin­to­jen taik­ka mui­den koh­tuut­tomien kaup­paeh­to­jen suo­ra tai vä­lil­li­nen mää­rää­mi­nen;
      tuo­tan­non, mark­ki­noi­den tai tek­ni­sen ke­hi­tyk­sen ra­joit­ta­mi­nen ku­lut­ta­jien va­hin­gok­si;
      eri­lais­ten eh­to­jen so­vel­ta­mi­nen eri kaup­pa­kump­pa­nien sa­man­kal­tai­siin suo­ri­tuk­siin kaup­pa­kump­pa­nei­ta epäe­dul­li­seen kil­pai­lua­se­tel­maan aset­ta­val­la ta­val­la; tai
      sen aset­ta­mi­nen so­pi­muk­sen syn­ty­mi­sen edel­ly­tyk­sek­si, et­tä so­pi­mus­puo­li hy­väk­syy li­sä­suo­ri­tuk­set, joil­la nii­den luon­teen vuok­si tai kaup­pa­ta­van mu­kaan ei ole yh­teyt­tä so­pi­muk­sen koh­tee­seen."

    • Anonyymi

      Markkinaoikeuden tekemän päätöksen mukaisesti 25.1.2021 alkaen voi huutokaupoissa tekemänsä kaupan perua 14 vuorokauden sisällä. Se on kyllä mielestäni ihan oikein. Niin se pitää olla, tottakai kun miettii asiaa terveellä järjellä.

      Siinä mielessä ostaminen huutokaupasta muuttuu turvalliseksi, mutta uskon että kovinkaan moni ei halua enään myydä tuotteitaan huutokauppojen kautta jostain kumman syystä :):):).

      Että se siitä kauppamuodosta

    • Anonyymi

      Kelpaamattomia lie huutokaupalla myydään , sivustojen kohteiden haku ja lajittelu valovuosien päässä muista palveluista , no myyjien ei tartte ilmoitella faktoja kohteista niin helpompi myydä epäkuranttia , oikein muuta syytä tuolle ei keksi nykypäivänä.

    • Anonyymi

      Jos ostat jotain Huutokaupat.com:in kautta, tarkasta tavara aina ennen ostoa PAIKANPÄÄLLÄ. Varsinkin autolikkeillä tapana myydä vanhat paskat pois nurkista, eikä kohteen kuvauksessa ole tarkoituksella kerrottu kaikista vioista. Eli tahallista kusetusta tapahtuu.

    • Anonyymi

      Kyllä se pitäs nyt virkavallan puuttua voimakkaammin sellaiseen liiketoimintaan, missä ei kunnioiteta asiakkaita eikä ostajia. Vai onko niin että virkavalta ei kykene?

    • Anonyymi

      Ikävä kyllä olen tullut siihen tulokseen, että petosta, petosta, petosta on 99% on kaikki mitä myydään etämyyntinä.

    • Anonyymi

      Kyllä kun lukee näitä artikkeleita, on parempi ettei laita huutokauppaan omia tuotteitaan, tai omaa firmaansa esille. On se niin paskasta tekstiä, että maine menee.
      Parempi olla esillä muilla myyntikanavilla

    • Anonyymi

      Ennen autoliikkeiden pahimmat pommit annettiin jobbareiden myytäväksi, nyt ne myydään yksityishenkilöinä huutokaupat.comissa!

      • Anonyymi

        Juu, feikkimyyjiä


    • Anonyymi

      Maailman helpoin hinnanvedätys myynti .......tyhmille.

    • Anonyymi

      Viime aikoina yksi ryhmä huutokaupat.com sivuilla on usein kiinalaatua myyvät uudet ja pienehköt yritykset. Toimintaperiaate on seuraava:
      - Itsellä ei ole verkkokauppaa, eikä myymälää.
      - Myydään Kiina-laatua. Liian usein laatu heikkoa.
      - Minimi hinnankorotus 20 euroa, vaikka tuotteen arvo 20-30 euroa.
      - Pakkaus ja lähetyskulut 30 euroa.

      Lopputulos:
      - Kuluttaja maksaa saman hinnan kuin kaupassa. Esim. Puuilo tai Motonet.
      - Tuotteeseen ei voi tutustua etukäteen. Tulee pakosti sika säkissä.
      - Tuotteella ei ole takuuta
      - Myyjän kanssa asioiminen vänkäämistä.

      EI ole mitään järkeä ostaa krääsää huutokaupat.com sivustoilta samalla hintaa mitä saa muualta kaupoissa. Ihmisillä on vain jokin päähänpinttymä ja kiima. Koska on huutokauppa, niin tuon pakko olla halpa.

      Esimerkkiyrityksiä:
      Kone Keltto Oy
      TeeMik Oy
      Jupes Oy

      Oma lukunsa on autojen hävitys. Autokaupoista Saka on ollut aktiivinen.

      Huutokaupat.com sivujen periaate isompien asioiden huutokauppapaikkana hiipuu, kun sivut täyttää kaiken rihkaman myyjät.

    • Anonyymi

      Koko Huutokaupat.comin toimintahan perustuu n.80 prosenttisesti huijaukseen...petokseen..kiristämiseen.... Myydään halpaa epäkuranttia paskaa ja vaikka on 14vrk palautusoikeus niin sitten uhkaillaan .että laitamme tunnuksesi kiinni jos kaupan purat... Esim. Kone keltto myy uusia nippusiteitä jotka on niin huonolaatuisia ettei niitä missään muualla voi myydä ja kaikkea muuta puoli ilman ostettua paskaa kiinasta ja muualta. No hölmöjä riittää ja kauppa käy... Itsekin menin retkuun ja parikin kertaa. Esim. ostin auton jonka mukana tuli talvirenkaat... muuten hyvä mutta eivät sopineet kyseiseen autoon.... Mitään vastuuta ei kantanut myyjä eikä Huutokaupat.com.... No auto on muuten sen verran hyvä etten sitä purkamaan lähtenyt ja tuli siinä vielä lumikin maahan etten viitsinyt sitä ruveta kesärenkailla viemään 200km päähän... Mutta selkee vika ja hyvitys tasan 0 euroa...

      • Anonyymi

        Kyllähän se on 100 pros varmaa että myyjät ja heidän lähipiirinsä itse korottelevat huutoja, johan sen terve järki sanoo vaikka se muka on kiellettyä. Mutta eihännhullu ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Kyllä on sairas palvelu koko huutokauppa systeemi


    • Anonyymi

      Ylimielisiä ja silti kauppa vaan käy huutokaupat.comissa

    • Anonyymi

      Olis kyllä hyvää materiaalia jos esim YLE tekis ohjelman jossa haastateltaisiin palvelun käyttäjiä kautta linjan puolueettomasti
      Kestääkö palvelu julkista arvostelua kun se viedään mediaan?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe