Aihe

Huutokaupat.com on valitettavasti laista piittaamaton, suuri kupla

Anonyymi

Markkinaoikeus on kieltänyt kuluttaja-asiamiehen vaatimuksesta menettelyn, jolla Huutokaupat.com-verkkokauppaa ylläpitävä Mezzoforte vei kuluttajilta oikeuden perua verkossa tehdyn kaupan, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

Markkinaoikeus on tehostanut kieltoa 100 000 euron suuruisella uhkasakolla.

Markkinaoikeuden mukaan yritys on menetellyt kuluttajansuojalain vastaisesti, kun se oli kieltänyt peruuttamisoikeuden vedoten siihen, että kyseessä on huutokauppa.

Peruuttamisoikeus voidaan poikkeuksellisesti evätä vain perinteisissä huutokaupoissa, joihin liittyy muun muassa erillisen huutokaupanpitäjän, kuten huutokauppakamarin, järjestämä fyysinen huutokauppatilaisuus.

Verkkohuutokaupat eivät kuulu poikkeuksen piiriin, koska kysymys ei ole huutokaupanpitäjän johtamasta tarjouskilpailumenettelystä, eikä fyysisiä huutokauppatilaisuuksia ole järjestetty.

KKV:n mukaan peruuttamisoikeus on etämyynnissä keskeinen kuluttajan oikeus. Etämyynnissä peruutusoikeus on pääsääntö, ja kuluttajalla on yleensä oikeus perua kauppa 14 päivän kuluttua ostoksen tekemisestä EU-lainsäädäntöön perustuvan kuluttajansuojalain mukaan.

”Etämyynnissä tavaraan tai palveluun ei voi tutustua ennen ostopäätöstä, joten peruuttamisoikeus on kuluttajan kannalta tärkeä oikeus”, kertoo kuluttaja-asiamies Katri Väänänen tiedotteessa.

4

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tämä on selvästi antanut huutokaupat.comille oikeudetonta etua ja on tarkoituksen hakuista toimimintaa autokauppiailta ja suurilta palvelua käyttäneiltä käytettyjen autojen myyntikejuilta, jossa maksumiehenä on ollut kuluttaja.

  • Anonyymi

   Mitä väliä.... Kieltämättä houkutteleva tapa myydä paska-auto, voi vielä fotoshopilla parannella ruostevikoja,.... päästään eroon autoista joita ei muutoin ole saanut myydyksi.

  • Anonyymi

   Yhdyn edelliseen ja tässä lisää:

   "Mää­rää­väs­sä mark­ki­na-ase­mas­sa ole­val­le yri­tyk­sel­le ase­te­taan näin tiet­ty­jä eri­tyis­vel­voit­tei­ta lii­ke­kump­pa­nei­taan ja kil­pai­li­joi­taan koh­taan. Mah­dol­li­sia mää­rää­vän mark­ki­na-ase­man vää­rin­käy­tön muo­to­ja on lu­kui­sia, ja nä­kö­kul­mas­ta riip­puen nii­tä voi­daan luo­ki­tel­la eri ta­voin.

   Vää­rin­käyt­töä voi kil­pai­lu­lain 7 §:n mu­kaan ol­la eri­tyi­ses­ti:

   koh­tuut­to­mien os­to- tai myyn­ti­hin­to­jen taik­ka mui­den koh­tuut­tomien kaup­paeh­to­jen suo­ra tai vä­lil­li­nen mää­rää­mi­nen;
   tuo­tan­non, mark­ki­noi­den tai tek­ni­sen ke­hi­tyk­sen ra­joit­ta­mi­nen ku­lut­ta­jien va­hin­gok­si;
   eri­lais­ten eh­to­jen so­vel­ta­mi­nen eri kaup­pa­kump­pa­nien sa­man­kal­tai­siin suo­ri­tuk­siin kaup­pa­kump­pa­nei­ta epäe­dul­li­seen kil­pai­lua­se­tel­maan aset­ta­val­la ta­val­la; tai
   sen aset­ta­mi­nen so­pi­muk­sen syn­ty­mi­sen edel­ly­tyk­sek­si, et­tä so­pi­mus­puo­li hy­väk­syy li­sä­suo­ri­tuk­set, joil­la nii­den luon­teen vuok­si tai kaup­pa­ta­van mu­kaan ei ole yh­teyt­tä so­pi­muk­sen koh­tee­seen."

  • Anonyymi

   Markkinaoikeuden tekemän päätöksen mukaisesti 25.1.2021 alkaen voi huutokaupoissa tekemänsä kaupan perua 14 vuorokauden sisällä. Se on kyllä mielestäni ihan oikein. Niin se pitää olla, tottakai kun miettii asiaa terveellä järjellä.

   Siinä mielessä ostaminen huutokaupasta muuttuu turvalliseksi, mutta uskon että kovinkaan moni ei halua enään myydä tuotteitaan huutokauppojen kautta jostain kumman syystä :):):).

   Että se siitä kauppamuodosta

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   121
   4780